17lipiec1976 23.03.09, 17:15 m wyslal pozew pod koniec lutego, co i kiedy powinnam dostac z sadu, napiszcie, bo ja sie kompletnie na tym nie znam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fragile66 Re: pozew 23.03.09, 17:22 To zależy od kilku rzeczy: - mąż mógł popełnić jakieś błędy w pozwie, do usunięcia których sąd go wezwie, zanim wyznaczy termin rozprawy - gdy już dojdzie do wyznaczenia terminu, dostaniesz pocztą wezwanie do stawienia się z podaniem terminu oraz kopię pozwu i wszystkich załączników, dowodów - generalnie to wszystko, co złożył twój mąż Jeśli faktycznie złożył pozew pod koniec lutego, to powinnaś otrzymać wezwanie lada dzień. Odpowiedz Link
tricolour Zadzwoń do sądu i zapytaj w sądzie... 23.03.09, 17:33 ... nawet nie wiadomo w jakim mieście, a nawet państwie mieszkasz. ) Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Zadzwoń do sądu i zapytaj w sądzie... 23.03.09, 20:05 Warszawa, pozew wyslany na solidarnosci Odpowiedz Link
danagr Re: Zadzwoń do sądu i zapytaj w sądzie... 23.03.09, 21:00 zalezy ktory wydzial, dla jakiej dzielnicy. Moja sprawa toczy sie dla pragi polnoc, teminy poltoramiesieczne. Czekaj cierpliwie, na pewno dostaniesz pismo albo jak tri napisal zadzwon lub podjedz do sadu. Odpowiedz Link
scriptus Re: Zadzwoń do sądu i zapytaj w sądzie... 30.03.09, 10:11 Na Solidarności dostałem wezwanie po 8 tygodniach, rozprawy są mniej więcej co 4 miesiące, czyli od grudnia 2007 teraz w kwietniu będzie czwarta. Powodzenia. Odpowiedz Link
kika40p Re: pozew 24.03.09, 09:00 Dokładnie mam to samo mój n wysłał 27 lutego pozew a odp.dostałam już 20 marca i muszę szybko się do niego ustosunkować ,jest na to 7 dni.Rozprawa 30 kwietnia.Musisz czekać,ja niepotrzebnie poszłam po poradę przed dostaniem pisma,tylko skasował i kazał czekać,teraz już mam z czym do niego iść. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: pozew 24.03.09, 17:32 czyli u mnie sie pewnie przeciagnie, chociaz ma byc bez orzekania o winie. Odpowiedz Link
danagr Re: pozew 24.03.09, 20:20 To w jaki sposob ma byc rozwiazane malzenstwo, czy z orzeczeniem czy bez, nie ma wplywu na ustalenie terminu sprawy. Jesli nie jestes pewna czy pozew ze strony m. wplyna do sadu, mozesz podjechac do wydzialu i sprawdzic, panie wpisuja w ksiazke, czy pozew zostal zlozony. Odpowiedz Link
pyzol31 Re: pozew 24.03.09, 20:49 a ja troche w temacie też czy na pozew trzeba odpowiedziec w terminie przewidzianym?czy jak rozwód jest bez orzekania o winie i powiedzmy, ze strony ustaliły co i jak nawet wspólnie go pisały, to strona pozwana musi dać odpowiedź na pozew rozwodowy?czy może nie ustosunkowywac do pozwu bo ze wszystkim sie zgadza i nie ma nic do dodania?odpowiedź nie jest obligatoryjna, nie trzeba koniecznie odpowiadac, prawda? i druga rzecz, czy wraz z odpisem pozwu strona pozwana powinna otrzymać wezwanie wraz z terminem rozprawy rozwodowej czy takie wezwanie może przyjść poczta później? Odpowiedz Link
danagr Re: pozew 24.03.09, 21:36 pyzol31 napisała: > a ja troche w temacie też > czy na pozew trzeba odpowiedziec w terminie przewidzianym?czy jak > rozwód jest bez orzekania o winie i powiedzmy, ze strony ustaliły co > i jak nawet wspólnie go pisały, to strona pozwana musi dać odpowiedź > na pozew rozwodowy?czy może nie ustosunkowywac do pozwu bo ze > wszystkim sie zgadza i nie ma nic do dodania?odpowiedź nie jest > obligatoryjna, nie trzeba koniecznie odpowiadac, prawda? jesli ustaliliscie i stoicie zgodnie na tym samym stanowisku nie musisz odpowiadac pisemnie na pozew, na sprawie sedzia zada pytanie czy sie zgadzacie co do tresci > i druga rzecz, czy wraz z odpisem pozwu strona pozwana powinna > otrzymać wezwanie wraz z terminem rozprawy rozwodowej czy takie > wezwanie może przyjść poczta później? oboje otrzymacie poczta wyznaczony termin rozprawy, a strona pozwana dodatkowo kopie pozwu. > Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: pozew 13.04.09, 15:25 w piatek dostalam awizo z sadu, jutro pojdę na pocztę i odbiorę zawiadomienie. ciekawe co w nim bedzie? Odpowiedz Link