jarkoni 11.07.09, 15:44 Kto jest na tyle stary i zniedołężniały, że ma dziecko w wieku maturalnym, co właśnie wybrało sobie kierunek studiów? Zakładam klub takich osób. Będzie z jedna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plujeczka Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 16:19 chyba dołaczę, młoda skończyła własnie I stopien studiów, rozwód za mną, podział w trakcie tylko nie wiem czy na coś się wam przydam.Ale jesli tak to witam innyych w tym szacownym gronie. Odpowiedz Link
akacjax Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 16:29 Dzieci mam dorosłe, ale nie uważam, że jestem stara, czy zniedołężniała I choć jeszcze synowie nie utrzymują się sami, to i tak coraz mniej mnie absorbują. A to, że nie muszę chodzić do szkół na zebrania-bardzo mnie cieszy. Odpowiedz Link
spokojnazawsze Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 16:40 No dobra, przyznaję się, jestem stara i zniedołężniała Maturę mam za rok, oczywiście dziecka.Na razie zdałyśmy prawo jazdy Odpowiedz Link
sauber1 Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 16:44 Stary to fakt jestem, ale czy aż tak zniedołężniały? Moje dziecko też było w wieku maturalnym, wielkie plany, UJ i inne ciekawe realne propozycje ..., ale zrezygnowało z edukacji w "Sigmie", wyjechało i wybrało sobie późnij kierunek na UG. Ładnie, że zakładasz klub takich osób, ale czy ja z tak młodym stażem nadaję się już na takie zorganizowane formy rozrywki? Odpowiedz Link
luiz-a15 Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 17:01 Nie przesadzaj az taki stary i zniedoleznialy nie jestespozdrawiam Odpowiedz Link
jarkoni Re: Szukam starych rozwodników.. 12.07.09, 10:33 luiz-a15 napisała: > Nie przesadzaj az taki stary i zniedoleznialy nie jestespozdrawiam Spotkaliśmy się? Odpowiedz Link
luiz-a15 Re: Szukam starych rozwodników.. 12.07.09, 10:42 kto wie moze i spotkalismy ,swiat jest podobno bardzo malyczasami bywam w Łodzi a tak powaznie ,jesli masz corke w takim wieku to mozesz miec oko 40- stki a to jeszcze nie wiek emerytalnypozdrawiam Odpowiedz Link
mola1971 Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 17:16 Nie wiem czy kwalifikuję się do takiego klubu bo ani stara ani zniedołężniała nie jestem ale najstarsze z moich dzieci za 2 lata będzie zdawało maturę, więc chętnie dołączę i poczytam tych, którzy już to przeżyli (tzn. maturę dziecka a nie swoją ) Odpowiedz Link
malwa200 Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 17:21 ja mam syna w takim wieku lecz, niestety, nie wybrał kierunku studiów ani nawet nie zdawał matury. poprostu nie zaliczył roku bo...wagarował. przykro mi Odpowiedz Link
mayenna Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 17:26 A ja jestem młoda chociaż moja córka też za 2 lata zdaje maturę. Zniedołężniałość to stan ducha a nie metryka. Znam panią 73- letnią, która ma mnóstwo wigoru i apetytu na zycie, czego wszystkim można życzyć. Do klubu też chętnie wstąpię bo tych matur będę miała więcej - przyda się przygotowanie teoretyczne, na razie Odpowiedz Link
beata407 Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 18:33 Stara się nie czuję, po ostatnim ataku dysku na mój kręgosłup i półtoramiesięcznej rehabilitacji - troszkę zniedołężniała się czuję. Ale z drugiej strony - to wygodne, choć nie ukrywam, bolesne - siedzieć w fotelu i zarządzać... U mnie matura za rok, planów mnóstwo, nawet studia w którymś z krajów niemieckojęzycznych, ale co będzie czas pokaże. Jeśli uważasz, że się nadaję, to masz mój akces. Odpowiedz Link
mola1971 Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 18:37 mayenna napisała: > Zniedołężniałość to stan ducha a nie metryka. Zgadzam się Moja babcia ma 85 lat a radości życia jaką ma niektórzy ludzie 4 razy młodsi mogą jej tylko pozazdrościć. To jest chyba jedyna osoba na tym świecie, która mi naprawdę imponuje. A że podobno mam jej charakter to istnieje duże prawdopodobieństwo, że ja też nie zniedołężnieję prędko Odpowiedz Link
julinka601 Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 18:34 Poprawię Wam srednia wieku.Młoda stażem /od tygodnia/ rozwódka ale za to biję wszystkich na łeb stażem małżeńskim - 32 lata. Dzieci i po maturze i po studiach.Usamodzielnione, rozmnożone. Wiekowo również mogę pełnic funkcję seniorki na tym forum ale duchowo z.....apetytem na życie. Moje motto zyciowe na dziś : "Już nic nie muszę ale jeszcze dużo mogę". Ciekawam co mnie jeszcze czeka? Mam nadzieję ,ze dużo dobrego.Najpierw muszę jeszcze przeżyć /jak Plujeczka/ podział dóbr doczesnych a potem juz tylko delektowanie się wolnością. Odpowiedz Link
chalsia Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 19:32 > Moje motto zyciowe na dziś : "Już nic nie muszę ale jeszcze dużo > mogę". super motto !!! Trzeba dążyć do tego, by i o sobie takie coś móc powiedzieć. Czego wszystkim życzę. PS. nie spełniam wymogów rekrutacyjnych Odpowiedz Link
evikon Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 21:47 Po rozwodzie, dzieci - jedno kończy studia, drugie w połowie (no po 2/3), wolna, niezależna (no może nie do końca, bo chyba zaczynam się czuć uzależniona od pewnej osoby ), sprawna (właśnie żeglowałam), ciekawa ludzi i świata, intensywnie korzystająca z życia - chyba wyszłam na prostą. Odpowiedz Link
ani.chybi Re: Szukam starych rozwodników.. 12.07.09, 12:03 Jestem zaraz za Tobą, bo w kiepskiej kondycji. Odpowiedz Link
makili Re: Szukam starych rozwodników.. 18.07.09, 20:21 > Poprawię Wam srednia wieku.Młoda stażem /od tygodnia/ rozwódka ale > za to biję wszystkich na łeb stażem małżeńskim - 32 lata. > Dzieci i po maturze i po studiach.Usamodzielnione, rozmnożone. > Wiekowo również mogę pełnic funkcję seniorki na tym forum ale > duchowo z.....apetytem na życie. > Moje motto zyciowe na dziś : "Już nic nie muszę ale jeszcze dużo > mogę". Julinko - przebiję Cię stażem małżeńskim! U mnie to były 33 lata! Rozwód - rok temu. Jedno dziecko po studiach, rozmnożone. Drugie studiuje. A pod twoim mottem podpisuję się obydwoma rękami. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 22:41 To ja tez Moja córka będzie w tym roku w klasie maturalnej, kierunek studiów też raczej wybrała. Odpowiedz Link
rura11 Re: Szukam starych rozwodników.. 11.07.09, 23:12 Mogę dołączyć do klubu,mam doświadczenia maturalne,moi dwaj synowie zdawali w jednym roku maturę,jeden starą(uczył się w technikum,drugi nową w l.o)dzisiaj ten starszy jest po studiach(czteroletnich,młodszy za rok kończy),a tak nawiasem 05.08.godz.13 mam sprawę rozwodową. Odpowiedz Link
maza15 Zapisuję sie do klubu 11.07.09, 23:24 choć stara i zniedołężniała nie jestem!!! Mam jednak dziecko,które w tym roku zdało maturę,a wczoraj dostało wiadomość z uczelni,że zakwalifikowało się na wybrany kierunek studiów.Bardzo,bardzo się cieszę! Odpowiedz Link
makava Re: Zapisuję sie do klubu 11.07.09, 23:44 Jarkoni, badania prowadzisz? Ty to masz niespożytą energię Odpowiedz Link
jarkoni Re: Zapisuję sie do klubu 12.07.09, 10:42 makava napisała: > Jarkoni, badania prowadzisz? Ty to masz niespożytą energię Makava, jakie tam badania.. Mam córkę, która właśnie jest po maturze, nie dostała się na wymarzone studia, trochę to przeżyłem.. A przy okazji uświadomiłem sobie jaki jestem już staruszek. Liczbowo, bo duchowo i emocjonalnie to jeszcze długo nie Odpowiedz Link
trzemeszno Re: Zapisuję sie do klubu 17.07.09, 13:29 Pewno nikogo nie przelicytuję - 1,5 roku po rozwodzie. Ja 52 latka córka 22 lata - studentka. I bardzo, bardzo chce mi się żyć, pracować, podróżowac. Czasem cos gdzieś zaboli i strzyknie........ ale nie czuję się staro. Pracuję u siebie, nurkuję, pływam na basenie, w tym roku juz dwa razy byłem zagranicą a planuje jeszcze wyjechać. Wcale nie sądzę, że uwolnienie się od zony dało mi takiego kopa i chęć do życia........ ale coś w tym jest. Pozdrowienia dla starszych ciałem ale wciąż młodych duchem!! Odpowiedz Link
jagoda4444 Re: Zapisuję sie do klubu 11.07.09, 23:48 Moja Myszka...może pójdzie na studia...jest chora. Kocham i Tęsknię...Tęsknię!!! Odpowiedz Link
jirka-buczyna Re: Zapisuję sie do klubu 21.07.09, 17:57 Też chętnie dołączę do grupy: 27 lat małżeństwa, od pół roku rozwiedziona, jedno dziecko po studiach, drugie w trakcie. Ale zniedołężniała to ja na pewno nie jestem. Mój rekord to 28 męskich pompek . I co wy na to? Odpowiedz Link
sauber1 Re: Szukam starych rozwodników.. 12.07.09, 01:36 jarkoni napisał: > Zakładam klub takich osób. Będzie z jedna? Podoba mi się ten napis nad drzwiami do wirtualnego klubu - "Już nic nie muszę ale jeszcze dużo mogę". Ja też nic nie muszę, ale czy by mi się jeszcze chciało ?; Odpowiedz Link
jarkoni Re: Szukam starych rozwodników.. 12.07.09, 11:07 sauber1 napisał: > > Podoba mi się ten napis nad drzwiami do wirtualnego klubu - > "Już nic nie muszę ale jeszcze dużo mogę". BARDZO DOBRE. Odpowiedz Link
nangaparbat3 Re: Szukam starych rozwodników.. 12.07.09, 21:59 U nas matura za rok, i panna wybrała kierunek, boje sie troche, bo okrutnie oblegane - ale z drugiej strony sądzę, ze dla niej jak znalazł. A na co Twoja corka składała? Bo jesli na uniwersyteckie, to w pierwszym podejsciu nic sie jeszcze tak naprawde nie rozstrzyga. Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: maheda, nanga, beata, jarkoni... 12.07.09, 23:36 Moja Młoda maturę ma za 2 lata...ale ja ani stara ani zniedołężniała Odpowiedz Link
rannypromien Re: szukam starych rozwodników 13.07.09, 01:07 Mogę się dołączyć ?? Na starego rozwodnika się nie nadaję, bo rozwód w toku,ale rocznikowo chyba tak. Ponieważ późno "wystartowałam" to kibicuję koleżanek z podstawówki dzieciom w maturach ,a sama z radością "zaliczyłam" wybór gimnazjum i to już po emocjach i jest "to" do którego chcieliśmy-czyli maturę mamy jeszcze ,jeszcze przed sobą. A ponieważ w domu jeszcze "domowe przedszkole" to chyba długo,długo będę czuła się młoda i szalona.... A ja myślałam ,że tu sama "młodzież " rozwodząca się ... Pozdrawiam resztę "klubu" Odpowiedz Link
sauber1 "Już nic nie muszę ale jeszcze dużo mogę" 13.07.09, 02:51 Już czuję się jak wiceprezes tego klubu A co do tematu, to gdyby nie pewne okoliczności, których finałem stał się rozwód i ja byłbym w tym roku szkolnym ojcem maturzystki, ale niestety, a może i dobrze? 8 lat walki z anoreksją dało się we znaki, wile miesięcy spędzonych w szpitalach, na obozach zdrowotnych odbiło się na wiedzy programowej. By być zawsze uśmiechnietym tlumaczę to sobie, że zdrowie dziecka wazniejsze niż osiagniecia, slawa, zaszczyty, awanse i co kto chce jeszcze? Ale jak mi bedzie dane to za rok o tym czasie będę tu aż kipiał nie żałując słowa ... No i widzisz Jarkoni już nas przybywa jak mocy Odpowiedz Link
woman-in-blue Re: "Już nic nie muszę ale jeszcze dużo mogę" 13.07.09, 06:52 to ja tez sie zapisze! Wszystkie kryteria spelniam! W przyszlym roku matura corki a ja juz sie boje Odpowiedz Link
jarkoni Re: "Już nic nie muszę ale jeszcze dużo mogę" 14.07.09, 22:20 sauber1 napisał: > Już czuję się jak wiceprezes tego klubu > > A co do tematu, to gdyby nie pewne okoliczności, których finałem stał się rozwó > d > i ja byłbym w tym roku szkolnym ojcem maturzystki, ale niestety, a może i > dobrze? 8 lat walki z anoreksją dało się we znaki.. Może powinienem na priv, ale Sauber, witaj w innym klubie. Córki od lat zmagającej się z anoreksją... Moja też walczy.. Odpowiedz Link
k-ika Re: Szukam starych rozwodników.. 13.07.09, 08:31 Dopisuję się...chociaż moja najstarsza córka dopiero do liceum się dostała. Przyjmiecie mnie? A po rozwodzie jestem??..ups..13lat. Starczy??? Odpowiedz Link
baska3 Re: Szukam starych rozwodników.. 13.07.09, 09:09 Dołączam się do klubu. Starsza córka właśnie po pierwszym roku PG, a młodsza za rok matura. Rozwód dwa miesiące temu, po 20 latach małżeństwa Nieraz się czuję bardzo staro, ale podobno życie zaczyna się po 40 Odpowiedz Link
czarnaliterka Re: Szukam starych rozwodników.. 13.07.09, 11:23 A mnie przyjmiecie do swojego grona? Jestem 3 tygodnie po rozwodzie Po 20 latach toksycznego związku, w którym (o ironio) czułam się stara, zniedołężniała, bez chęci do życia, bez celu. A po półtora roku wolności (choć bez papierka), mając 4 dychy na karku, wyglądam na 30, a czuję się jakbym miała 14 lat i patrzę w przyszłość z apetytem na życie Jakieś motylki w brzuchu się pojawiły nawet. Eh...wszystko to za szybko i jeszcze ten podział dóbr koszmarny przede mną.Ale co tam, teraz już mam siebie - dam radę. A co do matur to przeżyłam już swoją 4 lata temu, syna w ubiegłym roku, w br poprawkę matematyczną syna.Super mu poszło biorąc pod uwagę fakt, że ciężko fizycznie pracował i uczył się jednocześnie do matury.W ubiegłym roku nie udało mu się dostać na wymarzony kierunek, a teraz nawet stać go na prywatna bardzo dobrą uczelnię.Sam sobie na to zapracował. Cholerka, jestem z niego tak bardzo dumna. Wychowałam wspaniałego człowieka.I to ja sama jedna. Z siebie też muszę być dumna Za kilka lat jeszcze maturka córci. Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie Odpowiedz Link
sauber1 "Już nic nie muszę ale jeszcze dużo mogę" 14.07.09, 19:02 No to proponuję "Radę Starszych " powołać, może jak szaman, szeptucha ...dołączy? Odpowiedz Link
jarkoni Re: "Już nic nie muszę ale jeszcze dużo mogę" 14.07.09, 22:22 sauber1 napisał: > No to proponuję "Radę Starszych " powołać Niezłe, ale mogą nas bojkotować, albo przynajmniej nie słuchać... Odpowiedz Link
jarkoni Re: Szukam starych rozwodników.. 14.07.09, 22:14 baska3 napisała: > Dołączam się do klubu. Starsza córka właśnie po pierwszym roku PG Czyżby PG to tam gdzie mój nieżyjący wujek był prof? I wydał kiedyś zbiór zadań z fizyki dla kandydatów na wyższe uczelnie techniczne? Autorzy Gdowski i pan P? Odpowiedz Link
myfta Re: Szukam starych rozwodników.. 14.07.09, 22:34 Często Was odwiedzam czytam i podoba mi się. Rzadko piszę , ale dziś proszę, proszę. U mnie stan faktyczny różni się jeszcze od prawnego (jeszcze przed sprawą której b.się boję )ale reszta wymogów jak najbardziej.Więc cichutko i z chęcią zapiszę się do klubu .pozdrawiam. Odpowiedz Link
vabien zbior zadan wujka ojca zalozyciela :) 14.07.09, 23:02 ...z ktorego bylam gnebiona, ja artystyczna dusza. Stara forumowiczka...Bez meza juz ho,ho.2 dzieci po maturze,1 zaczyna nauke w liceum. Odpowiedz Link
jarkoni Re: zbior zadan wujka ojca zalozyciela :) 14.07.09, 23:24 Też byłaś gnębiona z tego tomiska? W kolorze okładki, o ile pamiętam, niebiesko-białym? Brrr, nie zazdroszczę.. Odpowiedz Link
scriptus Re: Szukam starych rozwodników.. 15.07.09, 16:30 Mój młody dopiero w pierwsej klasie liceum... I zniedołężniały też nie jestem... Eee, coś Jarkoni wymyśliłeś nie tak Odpowiedz Link
jarkoni Re: Szukam starych rozwodników.. 15.07.09, 17:13 Scriptusie, To stary i zniedołężniały powinno być w cudzysłowiu. No bo przecież tacy nie jesteśmy.. Odpowiedz Link
scriptus Re: Szukam starych rozwodników.. 17.07.09, 12:28 No dobrze, w cudzym słowiu może być ))))) Odpowiedz Link
mamba234 Re: Szukam starych rozwodników.. 17.07.09, 13:12 jarkoni napisał: Scriptusie,To stary i zniedołężniały powinno być w cudzysłowiu. No bo przecież tacy nie jesteśmy.. Mogę potwierdzić nawet na piśmie, że to prawda. Nie jesteście Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach Re: Szukam starych rozwodników.. 18.07.09, 21:50 jarkoni napisał: > Kto jest na tyle stary i zniedołężniały, że ma dziecko w wieku maturalnym, co > właśnie wybrało sobie kierunek studiów? > Zakładam klub takich osób. Będzie z jedna? ja ! a bo co? Odpowiedz Link
jarkoni Re: Szukam starych rozwodników.. 19.07.09, 12:06 Kobieto_na_pasach, pamiętaj, że można użyć słowa "stary", ale nigdy "zniedołężniały" Albowiem jesteśmy młodzi i rześcy.. Odpowiedz Link
grzanka23 Re: Szukam starych rozwodników.. 19.07.09, 17:37 ja chyba tyz stara rozwodka. Odpowiedz Link
leito170 Re: Szukam starych rozwodników.. 20.07.09, 13:52 Może warto teraz rozpocząć nowe życie i odnaleźć nową miłość? Taką możliwość daje serwis matrymonialny iduo.pl Zapraszam Odpowiedz Link
jarkoni Re: Szukam starych rozwodników.. 21.07.09, 18:15 Na portale randkowe to namawiaj jedynie Adarię38. Napisz do niej bezpośrednio. A tak w ogóle to kim jesteś? Naganiaczem? Odpowiedz Link
jarkoni Re: Szukam starych rozwodników.. 21.07.09, 18:17 PS Tudzież matrymonialne, dokładnie prawie to samo.. Odpowiedz Link
sauber1 Re: Szukam starych rozwodników.. 21.07.09, 19:22 jarkoni napisał: > PS Tudzież matrymonialne, dokładnie prawie to samo.. Jak tylko pamiętam od dziecka, biura matrymonialne zawsze były przedmiotem kpin ... Bardzo chetnie bym tu i opisał zasłyszana scenkę rodzajaową od gościa, który uczesniczyl dzisiejszych czasach w próbie swatania )))) Odpowiedz Link
jarkoni Re: Szukam starych rozwodników.. 21.07.09, 19:29 Dzisiejsze netowe portale randkowe to dokładnie niegdysiejsze biura matrymolnialne. Ino szybciej i łatwiej przeglądasz oferty, a i kandydaci coraz bardziej otwarci i hmm "bezpośredni".. w całym tego słowa znaczeniu.. Odpowiedz Link
mgrania Re: Szukam starych rozwodników.. 23.07.09, 18:35 ...tak...Ci kandydaci na portalach randkowych są bezpośredni aż do bólu...ja chyba jednak pozostanę "starą" rozwódką. No właśnie jak najbardziej nadaję się do Waszego klubu, 40-tka na karku, 16 lat małżeństwa za mną, 4-ty rok wolności, dziecko w wieku maturalnym sztuk jedna- choć z małym nieco defektem...niezdana matura z chemii, poprawka za miesiąc więc i i potencjalny wybór studiów mocno ograniczony. Jednakże to wszystko to tylko mały problem w stosunku do innych.... Pozdrawiam towarzystwo. Odpowiedz Link
maxima12 Re: Szukam starych rozwodników.. 27.07.09, 01:28 Witam, mój syn właśnie zdawał maturę Staro się nie czuję - słucham metalu , mam drugie dziecko - 9 lat, po rozwodzie... prawie 10 lat. Sama dzieci wychowuję. pozdrawiam Odpowiedz Link