treble1 08.01.06, 01:18 Jestem wciąż w fazie poszukiwań tego co chce robic w przyszłości, jednak jesdno jest pewne - ma to byc praca związana z dydaktyką. Warto zrobic podyplomowe jak w tytule? (kwestia dodatkowych umiejętności itp) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomomi Re: SZKOŁA TRENERÓW 20.01.06, 15:23 www.moderator.wroc.pl - szczerze polecam. Szkoła I klasa Odpowiedz Link
k_i_k_a Re: SZKOŁA TRENERÓW 22.01.06, 13:18 hmmmm... a którą edycję kończyłeś? Bo ostatnie już nie są tak entuzjastyczne w ocenie... Odpowiedz Link
hebe82 Re: SZKOŁA TRENERÓW 21.01.06, 01:43 A ja polecam Ci program BAZA integracja.krakow.free.ngo.pl/index.php?action=7&sub=2 Pozdrawiam. Odpowiedz Link
paola331 Re: SZKOŁA TRENERÓW 01.02.06, 18:24 Ja rowniez polecam program BAZA. Nie wiem z jakiego miasta piszesz, ale BAZA jest realizowana zawsze w okolicach Krakowa. Jednak co do postu poprzedniego zmieniela sie strona organizatora www.stowarzyszenie-integracja.org jednak nie jest aktualizowana wystarczajaca szybko i jest ostatnie info o edycji 2005 Jezeli chcialbys/chcialabys dokladniejszych informacji zapraszam na olapatron@gmail.com powodzenia w zdonywaniu doswiadczenia Ola Odpowiedz Link
kaha1 Re: SZKOŁA TRENERÓW 08.02.06, 19:03 dziś spotkałam się z opinią że TROP nie jest dobrą szkołą, bo zbyt uzależnia od siebie osoby szkolące się. co o tym myślicie? Odpowiedz Link
iwa01 Re: SZKOŁA TRENERÓW 09.02.06, 01:51 o firmie TROP i ich szkole trenerów biznesu już tu kiedyś pisałam. nie wiem czy uzaleznia, manipuluje uczestnikami szkoleń bardzo, przynajmniej wtedy gdy ja byłam uczestnikiem szkoły trenerów- manipulowano nami. Oni mieli wtedy cudowny pomysł- otóż zaproponowali uczestnikom kursu, by po ukończeniu kursu napisali programy szkoleniowe, złożyli je w TROPie, a TROP je oceni, jesli program będzie dobry to autor programu zapłaci TROPowi za możliwośc jego realizacji. Oczywiście autor nie będzie programu realizował tylko trener z TROPU, a autor może praktykowac jako drugi trener oczywiscie za tę praktykę TROPowi płacąc. Odpowiedz Link
kaha1 Re: SZKOŁA TRENERÓW 09.02.06, 08:39 o kurcze! coś podbnego słyszałam - że trener po szkoleniu wychodzi nie wierząc w swoje możliwości, w to że może sam poprowadzić zajęcia. Zawe raczej jako kotrener.. Odpowiedz Link
malyheniu Re: SZKOŁA TRENERÓW 11.02.06, 18:54 O cholera! Wiedzialem, ze panstwo Jakubowscy z TROPu sa raczej pazerni , ale ze az tak.... Zaskoczylas mnie - dzieki za newsa. A o uzalenianiu nic nie wiem, ale to prawdopodobne. Odpowiedz Link
iwa01 Re: SZKOŁA TRENERÓW 12.02.06, 13:30 szkolenie (szkoła trenerów, w ktorej uczestniczyłam) prowadzone było przez dwu trenerów. Jeden -kotrener, był z nami zawsze na kolejnych zjazdach, drugi trener się zmieniał w zalezności o tematyki bloku szkoleniowego. Jak się w trakcie okazało, kotrener za możliwośc bycia kotrenerem płacił TROPowi sporą kase, a i trenerzy prowadzący bloki tematyczne tez byli praktykantami, poza kilkoma - samymi Jakubowskimi i jeszcze jedną kobietą. jak juz tu kiedyś wczesniej pisałam, połowa szkolenia- pół roku- to był jeden wielki trening interpersonalny, psychoterapia i babranie sie w cudzych problemach. Nie za to płaciliśmy. Naprawde nie interesowało mnie kto się rozwiódł i jakie w nim były żale do byłego małżonka. W pewnym momencie grupa sie zbuntowała, wystosowaliśmy pismo, chcieliśmy dostać to za co płaciliśmy grube wówczas pieniądze. Jak doszło do spotkania prosto w oczy z Państwom J, to grupa została tak zmanipulowana, ze większośc uczestników wycofała sie z zarzutów. Osoby, które miały już wówczas doświadczenie trenerskie (między innymi ja i jeszcze 3 inne osoby) i przyszły do TROPu zdobyc szlify, wywalczyły możliwość rezygnacji z kontynuacji i dalszego płacenia za tę farsę. Przed rozpoczeciem szkolenia, trzeba było podpisać umowę, z ktorej praktycznie nie było możliwosci wycofania się, a umowa praktycznie zobowiazywała jedynie jedną stronę przede wszytskim do terminowego dokonywania wpłat, druga strona nie miała żadnych zobowiązań. doświadczenie z TROPem nauczyło mnie, jak można ludziom wciskać kity i doprowadzić do tego, by uwierzyli, że dostają to za co płacą albo, ze to jest dla nich korzystniejsze niż to za co zamierzali zapłacić. Odpowiedz Link
trainings Re: SZKOŁA TRENERÓW 12.02.06, 17:45 Jestem wdzięczny za Twój post. Teraz będzie łatwiej wybierać tym, którzy szukają szkoły trenerskiej. T. Odpowiedz Link
iwa01 Re: SZKOŁA TRENERÓW 12.02.06, 20:12 teraz z perspektywy kilku lat i wielu doświadczeń wiem, że bardzo wązne jest doprecyzowanie czego po szkoleniu oczekuję, w przypadku drogiego szkolenia- uzgodnienie tego z organizatorem (czy to szkolenie jest dla mnie czy raczej nie będzie mnie satysfakcjonowało), no i oczywiście ważne jest to by umowa jeśli taka jest podpisywana zobowiązywała do czegoś obie strony Odpowiedz Link
trainings Re: SZKOŁA TRENERÓW 11.02.06, 23:44 To dość skandaliczny i niesmaczny proceder. Kontrakty szkoleniowe opierają się na jakości K-H. I są w przypadku wielu grup całkiem "wartościowe". Jeśli coś się produkuje - to pozostaje kwestia posiadania praw autorskich. Jeśli ktoś znajdzie swoje materiały w użyciu - bez wiedzy i zgody - powinien domagać się udziału w zyskach. Duże firmy szkolące trnerów mają przecież większą szansę na kontrakty niż ich najlepsi uczniowie, którzy tuż po kursie nie są znani na rynku. Odpowiedz Link
paola331 Re: SZKOŁA TRENERÓW 12.02.06, 09:07 Ja na szczescie tylko ze slyszenia znam takie przypadki ze uczniowie po szkoleniu placa trenerowi za mozliwosc pracy z nim. Mysle ze trafilam do fajnego srodowiska trenerskiego gdzie trenerzy z wiekszym doswiadczeneim wspieraja mlodych pozwalajac im pracowac ze soba. Odpowiedz Link
maweta Re: SZKOŁA TRENERÓW 14.02.06, 11:41 Ja tak samo świetnie trafiłam. Najpierw dostałam mozliwość wykładania materiału w szkółce, potem trenerka po zobaczeniu jak sobie radzę, wzieła mnie na pełne szkolenie jako kotrenerkę (firma szkoląca dała mi za to pełne wynagrodzenie). Brałam udział w przygotowywaniu szkolenia a nawet za pierwszym razem prowadziłam cześć programu (trenerka cały czas mnie wspierała) wyszło świetnie, grupa była bardzo zadowolona a szkolonko zaowocowało kolejnymi szkoleniami. Firma z którą współpracuje wychodzi z założenia, że najleprzego dla nich trenera sami wyszkolą. Tym bardziej, że mam praktyczne doświadczenia w sprzedaży, jestem po psychologii i robie AE dla HR. Odpowiedz Link
janusz2_ Re: SZKOŁA TRENERÓW 14.03.06, 01:05 STB TROP ukończyłem w ubiegłym roku i jestem z niej bardzo zadowolony. Jako ciekawostę dodam, że prawie wszyscy z mojej grupy TROPowej spotykamy się raz w miesiącu (już po ukończeniu szkoły), organizując sobie warsztaty. A w spotkaniach biorą ludzie z różnych miejsc w Polsce - jeżeli więc decydują się raz w miesiącu przejechać np. 300 km, to znaczy, że te spotkania są dla nich coś warte :-) Odpowiedz Link