Dodaj do ulubionych

Dziewczynki?

09.02.12, 14:21
Na jaki typ dystrofii moga zachorowac dziewczynki?U mojej malej stwierdzili dystrofie a jak trafilismy do innego szpitala to sie zdziwili ze dziewczynka i ma dystrofie.Prosze o odp
Obserwuj wątek
    • kasias1981 Re: Dziewczynki? 10.02.12, 14:06
      Moja córeczka ma wrodzoną dystrofię merozyno-ujemną. Też co niektórzy się dziwili:(
      • cat4444 Re: Dziewczynki? 10.02.12, 15:57
        Niestety tak wyglądają realia w naszym kraju. Dystrofia mięśni może dotknąć osoby zarówno płci żeńskiej jak i męskiej. Wyjątek stanowi dystrofia mięśni Duchenne'a i Beckera chociaż znane są przypadki gdzie i kobiety są dotkniętę tą odmianą dystrofii. Niestety lekarze mają nikłe pojęcie tylko o DMD/BMD a o innych odmianach nie mają praktycznie żadnej wiedzy, stąd zdziwienie lekarza, że dziewczynka i dystrofia?
        • cat4444 Re: Dziewczynki? 10.02.12, 15:59
          Dystrofii mięśni jest kilkanaście rodzajów gdzie te dzielą się jeszcze na różne typy. Jaką dystrofię podejrzewają u Twojej córki?
      • natalka8510 Re: Dziewczynki? 10.02.12, 17:10
        Jakie sa objawy kliniczne tej odmiany?My czekamy teraz na jedne w sumie pierwsze wyniki z krwi.Na laminopatie z tego co pamietam.Narazie stwierdzili z wycinka miesnia.Dla mnie to za malo.Powinno potwierdzic sie krwia.
        • angelika.sztajnke Re: Dziewczynki? 10.02.12, 17:55
          Witam,
          pewnie juz dotarłaś do tej strony: www.laminopatie.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka