Dodaj do ulubionych

uzależnienie od pracy

31.08.07, 17:55
Czy pracujesz wieczorami lub w weekendy?
Czy jest Ci coraz trudniej wyjechac na wakacje?
Jesli odpowiediałeś Tak na powyżse pytania, to byc może jesteś
pracoholokiem
Jak to jest z Wami??
Czy jesteście pracoholiczkami?? Pracoholikami??
Czy uważacie, że jest to jakiś sposób na życie??
Czy w ten sposób można "leczyć" problemy osobiste, sercowe,
emocjonalne??
Znacie takie osoby??
Czy w Waszej opinii to niebezpieczne??
Może ktoś odważy mi się o tym opowiedzieć

Zbieram aktualnie materiały do
pracy badawczej na temat uzależnienia od pracy, byc może ten
problem dotyczy właśnie Ciebie, zapewniam całkowita anonimowośc,
serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuje za zaufanie.
Anna Wołoszyk
moj mail pra-ca@gazeta.pl

załączam ciekawe linki można zrobic sobie test
www.um.oswiecim.pl/pl_chemik/13_2003/articles/pracoholizm.html
praca.wp.pl/kat,36918,title,Czy-jestes-pracoholikiem,wid,7350316,wiadomosc.html?ticaid=14619
Obserwuj wątek
    • mohrhardt Re: uzależnienie od pracy 31.08.07, 18:43
      A daj ty sobie i nam spokój...
    • konczwasc Re: uzależnienie od pracy 31.08.07, 20:46
      pracocholizm najlepiej widać w Urzędzie Miasta w Rudzie Śląskiej.
      siedzą skupieni przez osiem godzin bardzo zamyśleni. Myślą jak by tu najszybciej
      wyjść z roboty. Punkt 15:00 armia pracocholikow przestaje udawać i wraca do
      rzeczywistości.
      Rada Miasto - oj ci co się przepracowują. Niejeden z rady zasiada e 5-6
      komisjach albo 5 radach nadzorczych oj jaka to cięzka robota. Pracoholizm
      ekstremalny. Te rady nadzorcze są bardzo cięzki. Dlatego nik na nie nie chodzi.
      Ale kaska leci na konto. Niektórzy to tacy pracusie że będąc radnymi na boku
      prowadząjeszcze własne biznesiki np. restauracje pod helambą inni to nawet nie
      zwalniali się na czas trzepania kasy w radzie miasta tylko ciągli dwie sroki za
      ogon wskakując po kompromitacji w radzie spowrotem do rudzkiego MPGM na
      stanowisko. Jesze inni pracholoich z rudzkiego PO przepraszam - Urzędu Miasta to
      swą cięzką pracą obłowili się i wylądowali w PEC-u na storzonym pod nich stanowisku.

Zapraszamy do naszego miasta ! nasze miasto jest wolne od korupcji, ustawianych
      przetargów, spółki miejskie są czyste jak kryształ a prezydent mega uczciwy !!!
      PRACOHOLIZM WRZE !

• mohrhardt Re: uzależnienie od pracy 01.09.07, 09:12
        Kolejny frustrat. Jak piszesz staraj się pisać poprawnie. Po drugie słyszałeś o
        niedawnym wyroku SN, który skazał gościa za podobne insynuacje na jednym z
        portali internetowych? Zastanów się dwa razy, bo Twoje wypowiedzi grubo
        przekraczają już element krytyki i swobodę wypowiedzi.

Pewnie w UM jesteś raz na dekadę, ale właśnie Ci ludzie najwięcej mają do
        powiedzenia kto i jak pracuje.
        • konczwasc Re: uzależnienie od pracy 01.09.07, 10:31
          proszę cię bardzo.

Mam wszelkie dowody nt. wszystkiego co powyżej napisałem.

• mohrhardt Re: uzależnienie od pracy 01.09.07, 11:57
            Takie same jak ma Lepper, Ziobro i Kaczmarek?

Nie rozumiesz puenty. Odpowiadać będziesz za publiczne pomówienia, dodatkowo za
            zaniechanie, czyli nie zgłoszenie przestępstwa, które jak twierdzisz możesz
            udokumentować. Więc wstań, weź swoje dowody i zapukaj do prokuratury, a nie bij
            piany na tym forum.
            • konczwasc Re: uzależnienie od pracy 01.09.07, 12:40
              Żenujące, zobacz sobie w jakim temacie był pierwszy post, a zobacz do jakiego
              wątku ty go sprowadziłeś ot manipulacja bicie piany, mówi wam to coś ?
              a pokaż które zdanie mojej wypowiedzi jest biciem piany i rzekomymi
              pomówieniami. Które zdarzenie powinienem zgłosić któe zainteresuje prokuraturę ?
              to ? :

>Zapraszamy do naszego miasta ! nasze miasto jest wolne od korupcji, >ustawianych
              >przetargów, spółki miejskie są czyste jak kryształ a prezydent mega >uczciwy !!!
              >PRACOHOLIZM WRZE !

albo to że któs zgodnie z prawem obskakuje komisje czy rady nadzorcze ? albo to
              że urzędnik się nie przepracowuje nie siedząc nadgodzin odprawiając petentów o
              15:00 bo już "po czasie" ?? inteligencji Ci brak bo to że zgodnie z prawem nie
              znaczy że moralne i etyczne. Gdzie mam o tym trąbić ? w prokuraturze ? odbiło Ci
              chyba.

Pracoholizm lub jego brak nie jest przestępstwem chyba że POd rządami "tego co
              samolotami lata" ? Chętnie bym też popracował ale nie jestem znajomym "wielkiego
              płatnika". Nie należy mi się nawet byle zajęcie za to inni mają ich po kilka.
              Niestety legalnie i tu macie przewage !

ps. gratuluje manipulacji grunt to zamieszać i zrzucić wątek na boczny tor.
              • mohrhardt Re: uzależnienie od pracy 01.09.07, 20:17
                Gratuluję, masz więc dowody na działania zgodne z prawem! Jesteś wielki!
                Wypowiedzi niejakiego Karmanskie nie skomentuję, wypowiedzieć musiał by się lekarz.
            • karmanskie Re: uzależnienie od pracy 01.09.07, 15:05
              witam,

mi też zarzucisz że biję pianę ? dzięki moim informacjom do CBA udało się rozbić
              w Rudzie układy a dalsze prace się toczą.

Z drugiej strony pomówiłeś ministra rządu polskiego Pana Zbigniewa Ziobre
              stawiając go na równi z przestępcą skazanym prawomocnym wyrokiem Lepperem i
              osobą z postawionymi zarzutmi Kaczmarkiem.
              Szkoda że nie znam Twoich danych bo przekazał bym delegatowi CBA na Rudą Śląska
              fakt pomawiania przez Ciebie ministra Ziobry !

bez pozdrowień
              PRAWY I SPRAWIEDLIWY
    • pra-ca Re: uzależnienie od pracy 07.09.07, 11:35
      Do konczwasc prosze sie awnturnikami nie przyjmowac szkoda czasu i
      nerwów dla kogos takiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka