beba3 22.08.07, 09:54 Jejciu! Jakie z nas chwalipiety! ;-) Same jednak przyznajcie ze jest sie kim pochwalic! Tu watek satry nr 3: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24320&w=61337592 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenkaaa Re: Musze sie pochwalic 4 22.08.07, 12:10 Beba, ale tak nie mozna ! Skoro piszesz w wątku chwalącym, to musisz sie pochwalić !!! Koniecznie !!! :DDD Samo założenie, bez pochwalenia: siebie, męża, lub córek, się nie liczy !!! :DDD Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Musze sie pochwalic 4 22.08.07, 12:13 Słuchajcie jestem w szoku, bo moje dziecię po raz pierwszy w swoim życiu zjadło właśnie kanapkę ( z masłem i miodem), normalnie tylko zlizuje to co z wierzchu i chleb zostawia :o) Odpowiedz Link
mala9943 Re: Musze sie pochwalic 4 23.08.07, 12:18 a ja sie pochwale,ze Alex (9,5m-ca) nauczyl sie przybijac piatke a oprocz tego wstaje na nozki lapiac sie czego popadnie i robi kosi kosi i slicznie sie bawi,wie jaka zabawka jak sie bawic,gdzie nacisnac itd. i wogole jest taki madry ;D sliczny ;D i kochany ;D a smiechem zaraza wszystkich wokol ;D to sie pochwalilam!!! Odpowiedz Link
beba3 Re: Musze sie pochwalic 4 24.08.07, 09:31 Lenka! Naciagane troche to chwalenie bo ja zawsze wiecej mam do napisania w watku narzekacza. Dla mnie ne ogol szklanka jest do polowy pusta a nie w polowie pelna. Walcze z tym ale to wraca. ;-) Siebie chwale za to ze wciaz staram sie cos zrobic ze swoimi zbednymi kilogramkami. Ubolewam ze bez efektow ale 'walcze'. Mowilam ze naciagane! ;-P Dzieciaki chwale za niezaleznosc ktora ostatnio bardzo demonstruja i nie wiem kto kolmu pomaga gotowac i sprzatac? One mi czy ja im? ;-) Oczywiscie to sprzatanie nie takie na tip -top ale checi, zapal naklad pracy ogromne! Mez chwale za to ze dla sie namowic i zabierze nas na weekend na wyspe czy tez plaze. Nie wiem kiedy ale juz postanowione. Hurrra! No to jestem chwalipieta! ;-) Lenka! Zlizywania pysznosci z kanapek tez sie naogladalam i doceniam zjedzenie calej kanapki! Moja Pysia ostatnio dala sie namowic na chlebek posypany drobno posiekana salata, pomidor, kawalki papryki czerwonej i tarty zolty ser. Szczeka mezowi i mi opadla jak widzielismy wcinanie takiej 'kanapeczki'. Masla nie bylo ale trzeba zaliczyc! ;-P Mala! To swietny okres w zyciu dziecka: nauka wstawania i chodzenia! Tyle radosci dzicko ma ze sukcesow! I rodzice tez! ;-) Odpowiedz Link
schinella Re: Musze sie pochwalic 4 24.08.07, 12:16 Sposob na jedzenie kanapek pokazala Super Niania w polskiej edycji programu - taki odcinek z trojaczkami (jakby kto ogladal). I zrobila tak: wziela 2 rozne chlebki ciemny i bialy, pokroila w male kawalki tak na jeden raz. Osobno polozyla rozne wedliny, szyneczki, sery rowniez w kawalkach psaujacych na chlebek i zdaje sie pomidorek i ogorek w plasterkach. Rodzice, niania i trojaczki siedzieli razem przy stole i sami przygotowywali sobie mini kanapki, kazdy wedlug wlasnego uznania, z czym tam lubi. Potem porownywali, chwalili i jedli. Caly bajer polegal na tym, ze trojaczki byly niby niejadki, a okazalo sie ze kazde lubilo co innego - jedno serek, inne szyneczke i tylko z tym jadly. Taka zabawa pozwolila ustalic co lubia i chetnie zjedza, zamiast typowego 'tu masz i musisz zjesc'. To samo zrobili z owocami, nakroili banana, jabluszko, winogrona i inne cuda i dzieci probowaly i mowily co im smakuje a co nie, porownywaly smaki - slodki, kwasny etc. Niby zabawa, a okazalo sie ze dzieciaki jadly ze heja! Tyle ze kazde co innego. No a jak nie ma sie w domu trojaczkow ;-), to zawsze mozne np. zaprosic dzieciaka od sasiadow. A skoro to watek chwalacy to dodam ze Julka 5m-cy, ktora strasznie wierci sie przy piciu mleka (no bo wszytko w kolo takie interesujace!), nauczyla sie pic z kubeczka - takiego profilowanego specjalnie dla maluchow (nie z niekapka). No i zaczyna kombinowac i podciagac sie za szczebelki w lozeczku, tylko patrzec a bedzie siedziec! I ostatnie... 2 wrzesnia bedziemy ja chrzcic w Poznaniu, bo jedziemy do ojczyzny w poniedzialek! Hurraaaa! ;-) Odpowiedz Link
a.polonia Re: Musze sie pochwalic 4 24.08.07, 18:34 Chwale sie, ze zostalam po raz drugi ciocia (a pierwszy raz od strony mojego M.). Dzisiaj rano urodzilo sie zdrowe chlopisko :) Odpowiedz Link
asiekok Re: Musze sie pochwalic 4 28.08.07, 11:34 I ja sie pochwale :) Moje dziecko zawziecie uczy sie raczkowac. Narazie jeszcze ciagle do tylu :) A wczoraj sie go zapytalam gdzie mama ma nos i pokazal!! Chyba ze 4 razy :) I dzisiaj rano tez pokazal :) Odpowiedz Link
beba3 Re: Musze sie pochwalic 4 31.08.07, 08:18 Asia! Gratuluje Misia Raczka! :-) To musi byc pocieszny widok! Zawsze mnie to rozbrajalo! Czy on tez sie dziwi ze zamiast do przodu przesuwa sie do tylu? ;-) Pola! Gratulacje! No to jests 1:1 Polska - Holandia! ;-) Schinella! Chyba spaskudzilam sobie pomysl na ten 'szwedzki stol'. U nas najczesniej tak wlasnie jest... Sama nauczylam moje dziecko jesc wszystko osobno (bo to zdrowo) i teraz nie zaje kanapki. Pomysl jest jednak dobry i dla maluszkow 'niejadkow' warty do wyprobowania. :-) Gratuluje! Zawsze mnie zatykalo jak widzlam takie dziwy: kilkumiesiaczniak i pije z kubeczka! To jest wyczyn! Nie krztusi Ci sie dziecie? Kiedy moje dziewczyny byly w wieku niemowlecym zasada bylo aby dziecko najpierw nauczylo sie siedziec a potem dopiero nastepowalo podawanie innych pokarmow niz mleko i nauka picia z lyzeczki, kubekcza itp. A i tak czasmi bylo parskanie, oblewanie sie itp ;-P Twoje dzicie biegnie do przodu jak strzalka! ;-) A no to i ja pochwale sie ciupke: Jagoda zostala zapisana do szkoly i rozpocznie rok szkolny od stycznia. Bardzo dobrze sobie radzi w przedszkolu i pani mnie uspokaja a ja bardzo chwali. Miala tez robione zdjecia w stroju typu toga (jak w USA) i z niecierpiwoscia czekam na ta fote. Moja mala - duza coreczka! Dzisiaj jest imprezka z okazji jutrzejszego, singapurskiego dnia nauczyciela a dzieczyny maja super sukienki i sa od dwoch dni nimi zachwycone. Widzilam ze swietnie sie bawily i nareszcie poczuly jak kobietki! Mundurki poczekaja do poniedzialku a dzis impreza! ;-) Pysie powinnam tez pochwalic ale jedyne co mi przychodzi do glowy to niezaleznosc. ;-) Jest ostatnio takim brojem ze nie wiadomo jak z nia postepowac. Przechodzi okres buntu a my ogromna probe cierpliwosci (nie wiem czy zdamy ;-P). Odpowiedz Link
lenkaaa Beba :o) 31.08.07, 12:22 Beba, a do jakiej szkoy idzie Jagoda ? angielskojezycznej dla expatow, tak ? A Pysia gdzie ? do przedszkola chodzi ? I jak tam Twoje cory - po angielsku teraz gadaja bez problemow? Odpowiedz Link
mad_die To ja też się pochwalę :D 06.09.07, 09:11 Kupiliśmy dom!! Wlasny dom!! no jeszcze w to nie wierzę, ale powoli zaczynam, po tym jak mi panowie właśnie w tym domu ściany wywalają i gładzie kładą na tych, co zostają ;) Kuchnia już dziś pewnie będzie gotowa, salon może też. Do konca września musimy się tam przeprowadzić, więc niby sporo czasu, ale jednak... No to się pochwaliłam :D Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Tgratuluje i tez sie chwale;) 06.09.07, 09:41 gratuluje, zatem wszystko bedzie gotowe zanim twoj ktos sie na swiecie pojawi!;) a ja sie chcialam pochwalic ze moj starszak chodzi od 4 dni do nowej szkoly (na dodatek wie ze to tymczasowo na 2 miesiace, bo jego ostatecznie nowa szkola jeszcze nie gotowa i zacznie tam znowu od poczatku od listopada)i prawie co dzien przynosi pani jakis rysunek. czyli 2 razy pochwala ze odkryl pasje rysowania i ze taki dzielny i chetny jest i radzi sobie wysmienicie na nowym gruncie;D wogole musze se dziecko pochewalic publicznie, dawno tego nie robilam wiec hurtem;) rozgadal sie, wlasciwie powiem ze zaczyna to byc nawet meczace (jak dotad smutnam byla okrutnie ze malo gadal, to teraz mamy slowotok;) mam nadzieje ze to opanujemy, uporzadkujemy i dojdzie jeszcze prawidlowa gadatliwosc w tutejszym narzeczu;)) chcialabym jeszcze moc sie niedlugo pochwalic ze mlody dobrze przyjal konkurfencje w domu, na dodatek w swoim ulubionym pokoju czyli rodzicow sypialni;PP no zobaczymy, na razie liczy sie teraz. pozdrowki zuzka Odpowiedz Link
mad_die Re: Tgratuluje i tez sie chwale;) 06.09.07, 09:58 No dokładnie, tak żeśmy se to zaplanowali, żeby było przed Młodym/ą :) jest jeden minus tej sytuacji - ja nie mogę za bardzo się wysilać... Więc zostaje mi dyrygowanie :D:D:D:D:D Odpowiedz Link
nesla Re: Tgratuluje i tez sie chwale;) 06.09.07, 10:07 Mad_die, gratuluje! niech ci sie dobrze mieszka, dyryguj i sie nie przemeczaj :) Zuzka, tobie tez gratuluje, albo raczej twojemu synkowi (wciaz mam w glowie ze si enazywa Barborek.. hahaha.. to twoja wina! ;) A ja sie chwale ze Milena dzisiaj po praz pierwszy poszla do peuterspeelzaal, juz sie nie mogla doczekac jak sie bedzie bawic z dziecmi, dzielnie sie rozstala ze mna, bez zadnych protestow, teraz sie grzecznie bawi (dzwonilam bo zapomnialam paniom powiedziec zeby przypomnialy jej ze sie ma wysiusiac, bo ona sama zapomni w ferworze zabaw. Troche tylko ja sie dziwnie czuje, bo to taki nowy etap nie? Odpowiedz Link