arnika222 22.03.10, 11:11 np. kanałowe. Którego stomatologa z Laskowic polecacie? Heymdall liczę na twoją opinię Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heymdall Re: leczenie zębów 22.03.10, 13:08 nie pracuję w J-L, więc nie znam efektów pracy tychże - to raz .. i zgodnie z kodeksem etyki zawodowej nie mogę polecać lub odwodzić publicznie od wizyt w tym lub innym gabinecie - to dwa .. mogę jedynie pomóc i doradzić, co można i co warto zrobić .. -------------------------------------------------------------- Gdyby ktokolwiek przyłapał mixerka na gwałceniu osła, to każdy sąd mixerka uniewinniłby, gdyż spółkowanie w ramach jednego gatunku nie jest zakazane .. Odpowiedz Link
karolineczqe Re: leczenie zębów 22.03.10, 14:19 ja polecam dentystkę w zielonym bloku u Jugola Odpowiedz Link
emii80 Re: leczenie zębów 22.03.10, 16:46 Zdecydowanie polecam panią stomatolog nad BIEDRONKĄ koło Spółdzielni.Leczyłam tam wszystkie ząbki i wybielałam.Jest tam też ortodąta z którego skorzystałam ,nosze aparataby aby mi sie ząbki wyrównały.Widzę poprawę ale czekam na końcowy efekt żeby zgryz był prosty.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
arnika222 Re: leczenie zębów 22.03.10, 18:24 Dziękuję za inf. Nie wiedziałam, że w Laskowicach jest miejsce, gdzie można wybielić ząbki. A jaki jest koszt tego zabiegu? Pytam o leczenie kanałowe, bo bardzo się boję a czeka mnie wkrótce. Chodzi mi o metodę, żeby było bezboeśnie i szybko. Do tej pory kanałowe leczenie u mnie trwało długo, kilka wizyt okupionych strachema ponoc można jakoś endo? szybko. Odpowiedz Link
heymdall Re: leczenie zębów 22.03.10, 19:14 wypełnianie: raczej trzeba przeleczyć zęby, powymieniać wypełnienia, usunąć kamień, etc .. w takiej mniej więcej kolejności ma to sens - w zależności od sytuacji kosztuje to około 500 zł (znam takie zestawy "kity", gdzie są porcje na 2 osoby, więc wybielanie z otwarciem dla 1 osoby kosztuje 1000 - bo niby 1 porcje a otwiera się od razu 2) .. wybiela się lampą po nałożeniu łyżki z wybielaczem - przez jakiś czas nieciekawe wrażenia, może być ból i nadwrażliwość .. do tego zakaz spożywania przez jakiś czas pokarmów "kolorowych" co do kanałówki: jeżeli robisz w zakresie od kła do kła, to przysługuje ci z NFZ (czyli darmo), kanałówka to od 2 do 3 a nawet 4 wizyt, ale to wszystko w ramach dobra pacjenta .. od 3 w tył to raczej prywatne już - co do wypełnienia ubytku po kanałówce, to potem zalecałbym kompozyty ("białe" - płatne) - nawet w tylnych odcinkach a nie amalgamaty (na kasę chorych) - ze względu na oszczędność ilości opracowywanej tkanki (bez retencji) ząb po kanałówce zwykle się przebarwia - więc nie dziwić się jeżeli do kanałówki dentysta nie robi RTG, uciekać z gabinetu, gdzie pieprz rośnie .. -------------------------------------------------------------- Gdyby ktokolwiek przyłapał mixerka na gwałceniu osła, to każdy sąd mixerka uniewinniłby, gdyż spółkowanie w ramach jednego gatunku nie jest zakazane .. Odpowiedz Link
heymdall Re: leczenie zębów 22.03.10, 20:08 odnośnie 1 wyrazu: "wybielanie" nie "wypełnianie" .. -------------------------------------------------------------- Gdyby ktokolwiek przyłapał mixerka na gwałceniu osła, to każdy sąd mixerka uniewinniłby, gdyż spółkowanie w ramach jednego gatunku nie jest zakazane .. Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: leczenie zębów 06.12.10, 16:33 "kanałówka to od 2 do 3 a nawet 4 wizyt" no to ciekawe heymdall, czemu ja miałam zrobioną całą kanałówkę w czasie jednej 3-godzinnej wizyty, czyli jednak nie trzeba przychodzić na kilka wizyt-to jest wymysł pazernych dentystów, co to umawiają co pół godziny pacjenta, żeby jak najwięcej się nachapać...wiadomo, że za jedną wizytę wezmą mniej, niż za kilka (nawet, jeśli usługa ta sama, ale dochodzą np. koszty każdorazowej sterylizacji narzędzi po danym pacjencie itd..) Niedowiarków informuję, że moja kanałówka trzyma się już 5 lat, była kontrolnie prześwietlana-nie psuje się od środka, a na dodatek na niej jest zamontowany pierscień aparatu ortodontycznego. Podobno w Lan$kowicach i nawet Wrocławiu nie ma dobrych dentystów, a ja miałam robioną kanałówkę w Jeleniej Górze. Odpowiedz Link
rob.tus Re: leczenie zębów 06.12.10, 07:42 witam Czy coś się zmieniło w tematach polecanych stomatologów? Co sądzicie o dentyście z Laskowic (koło posterunku)? Odpowiedz Link
laura.j-l Re: leczenie zębów 06.12.10, 09:02 Tylko nie nad Biedronką. Słyszałam, że dobrze leczą, więc poszłam kilka razy m.in. na kanałowe. Nie dość, że doją kasę przeokropnie, to ząb mnie do dziś boli, niestety. A reklamacji na kanałowe nie ma. Kosztował mnie zaledwie 600 złotych. Znajomi, którzy tam leczyli zęby też narzekają - ciągle mówię o leczeniu kanałowym. Odpowiedz Link
a_lidka Re: leczenie zębów 06.12.10, 16:09 Też leczyłam nad biedronką i nie narzekam! Jest na miejscu rentgen i nie trzeba wiele razy chodzić. Odpowiedz Link
dorka1986 Re: leczenie zębów 06.12.10, 16:28 A mi nikt nie robił RTG przy kanałówce. Hmm.... ciekawe. Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: leczenie zębów 06.12.10, 16:41 A są jeszcze gabinety bez rentgena wXXI wieku??? Chyba jakieś pseudogabinety, tak samo jak nie wyobrażam sobie leczenia kanałowego bez prześwietlenia kanału przed i po wypełnieniu... no chyba, że dentysta ma rentgen w oczach, hihi Odpowiedz Link
arnika222 Re: leczenie zębów 07.12.10, 05:54 Leczyłam zęba u p.Staszyńskiej w punktowcu na przeciwko biedronki. Jestem zadowolona, ząbek sprawuje sie super. Cena też przyzwoita. Odpowiedz Link
arnika222 Re: leczenie zębów 07.12.10, 05:54 Leczyłam zęba u p.Staszyńskiej w punktowcu na przeciwko biedronki. Jestem zadowolona, ząbek sprawuje sie super. Cena też przyzwoita. Odpowiedz Link