Dodaj do ulubionych

Rossmann - nie polecam.

02.09.10, 18:41
Jestem stałą klientką tej sieci. Najpierw, jak był w Galerii Dominikańskiej,
później w innych miejscach. Cieszyłam się, jak w końcu otwarto go w naszym
mieście. Od początku widziałam, że nasz Rossmann jakiś nie taki jak te
wrocławskie. Obsługa nie bardzo kompetentna, długie kolejki mimo nie dużej
ilości klientów. Myślałam, że to z czasem się poprawi. Ostatnie wydarzenia
jakie spotkały mnie w tym sklepie spowodowały, że więcej tam nie pójdę.
Chodzi o to, że w ulotce tego sklepu zobaczyłam towar w tzw. promocji. Były to
bulionówki ze spodkiem. Cena w gazetce 7,99 przecenione z 11.99. Wczoraj w
sklepie znalazłam identyczne jak te w gazetce bulionówki, sprawdzam cenę i
okazuje się, że kosztują 9,99 zł. Pytam się ekspedientki o co chodzi. Ta
poszła do kierowniczki, która powiedziała, że to nie jest ten sam towar co w
gazetce (!? ) ale jutro będzie ten co jest w gazetce.
Dzisiaj znów poszłam do tego sklepu i co. Dalej były te same bulionówki po tej
samej cenie (9.99). Kierowniczka powiedziała mi to samo, że to inny towar.
Obserwuj wątek
    • realdisorder Re: Rossmann - nie polecam. 02.09.10, 20:31
      potwierdzam też miałem różnicę w cenie między ceną naklejoną,a ceną przy
      kasie,ale po zwróceniu uwagi oddano mi różnicę,co nie zmienia faktu że trzeba
      być czujnym
    • petit7 Re: Rossmann - nie polecam. 02.09.10, 22:21
      Teraz nie ma łaski, że ktoś kupi towar. Jeśli reprezentuje się światowy koncern
      i w wydawanych "gazetkach" podane są konkretne ceny na konkretne towary to
      trzeba się tego trzymać. Dobrą markę łatwo stracić, a na dobrze imię pracuję się
      latami. Mam nadzieję, zę o tym fakcie w Rosmanie dowiedzą się władze tego
      koncernu i wyciągną odpowiednie wnioski.
      • szklokontaktowe Re: Rossmann - nie polecam. 27.10.10, 22:58
        Nie bądźmy aż tak surowi. Oni dopiero się rozkręcają, może jeszcze nie załapali dokładnie o co chodzi w tym biznesie smile
    • rob.tus Re: Rossmann - nie polecam. 03.09.10, 08:17
      Co do samego sklepu nie mam zastrzeżeń. Kolejka jak czasem się zdarzy to 5 osób,
      czy to dużo? Większe kolejki są przy kasie w intermarche lub biedronce.
      Co do cen to muszę zwrócić uwagę. Trzeba być czujnym. smile
      • mikoj50 Re: Rossmann - nie polecam. 03.09.10, 08:52

Witam serdecznie.

Nie ma innej rady, tylko tak jak napisał Rob.tus, trzeba być czujnym. W sklepach pracują
        różne osoby. Jedne są nauczone uczciwości i nawet im nie w głowie, aby oszukać klienta, jeżeli już,
        to na prawdę przez przypadek, który każdemu ma prawo się przytrafić, ale znając życie wiemy, że
        oszustów tez nie brakuje sad

Oczywistym jest, że reklamowane we wszystkich marketach promocje, mają na celu przyciągnięcie
        klienta. Gdy juz znajdziemy się w sklepie, to wiadomo, że oprócz artykułów promocyjnych kupi się
        również wszystko to, co nam jest potrzebne. Wielokrotnie spotykamy się z żoną, że cena
        zeskanowana przy kasie różni się od ceny z gazetki lub z pułki. W takim przypadku rezygnujemy z
        zakupu danego artykułu, bo w końcu kto z nas lubi być nabijany w butelkę?

Pozdrawiam serdecznie.
    • poodzian Re: Rossmann - nie polecam. 03.09.10, 20:36
      Proponuję powiadomić centralę Rossmanna. Często władze nie wiedzą co ich
      pracownicy kombinują w sklepach dużych sieci. Kierowniczka tego sklepu, nie
      bardzo pasuje do sklepu z perfumami, jest nieuprzejma i czuć od niech zapach
      dymu papierosowego zamiast dobrych perfum.
      • mama.net Re: Rossmann - nie polecam. 05.09.10, 11:43
        Stare numery z różnicą w cenie są stosowane przez praktycznie każdy market...
        Ktoś porównał naszego Rossmana do wrocławskiego sklepu a jedyne co je różni
        oprócz wielkości to oczywiście obsługa, bo co do cen i kręcenia z promocjami to
        jest to tam również nagminnesmile
        • wygadana Re: Rossmann - nie polecam. 09.09.10, 10:01
          Po interwencji w centrali tej firmy wszystko zakończyło się pozytywnie. W sklepie czekał towar, który po cenie z gazetki.
    • bicicletta Re: Rossmann - nie polecam. 14.09.10, 19:36
      Ja też miałam dwie sytuacje, w których cena towaru na półce różniła się od tej przy kasie. Z tym że w obu przypadkach cena "wybita" na kasie była niższa od tej na metce na półce, więc ja sobie Rossmana chwalę...
      • jagoda491 Re: Rossmann - nie polecam. 15.09.10, 12:22
        Podobną historię też miałam. W promocji do woreczka suchej karmy dla kotów whiskas miały być dołączone dwie saszetki, okazało się,że nie ma.
    • ankaandzia789 Re: Rossmann - nie polecam. 21.10.10, 10:50
      W tym sklepie nigdy nic nie wie!! Co chwile zmienia się kadra pracownicza i same nie wiedzą co można znaleźć w tym sklepie. A na ceny trzeba uważać bo wiele różni się, na fiszce pod produktem jest inna i na kasie wyskakuje inna. A pani kierownik tego sklepu jest najmniej poinformowana o tym co dzieje się na tym sklepie!! Do tego bywa nie przyjemna i opryskliwa. Po za tym na półkach brakuje wielu towarów! Często nie mogę dostać tego co akurat chcę. Założę się że kierownictwo nawet nie wie co dzieję się na tym sklepie, bo mają ich zbyt dużo do kontrolowania!
      • mongrovia Re: Rossmann - nie polecam. 28.10.10, 08:44
        Nie czytam nawet wszystkich postow bo mdli czlowieka. Wygadana, stała klientka ROSSMANA czyta gazetki reklamowe! Nie czyta a oglada. W każdej gazetce dowolnego marketu, na kazdym bilbordzie, na każdej reklamówce jest zaznaczone ,że PISMIDLO NIE STANOWI OFERTY HANDLOWEJ W ROZUMIENIU PRAWA ZGODNIE Z KC........ Tego juz wygadana nie dooglada. Nawet gdyby nic nie bylo napisane, to i tak jest to wyraznie zaznaczone w kodeksie cywilnym. Korzystaja z tego markety aby sciagnac klienta bo duren i tak cos kupi.
        Do ROSSMANA ani w Jelczu-Laskowicach, ani we Wrocławiu ani gdziekolwiek indziej nie mozna miec pretensji bo to sie z najniższej półki w Polsce. Zobaczcie Rossmana w Czechach czy siec LIDLA w tym kraju. Na półkach towar jak w polskich delikatesach, idealna czystośc, piekne wnętrza. Każda siec handlowa ma inną polityke sprzedaży w każdym kraju. Dziwne, że są ludzie którzy o tym nie wiedzą.
        Ostatni "numer" jaki odstawiła znana kazdemu siec " dla idiotów" z aparatem Fuji FinePix H10, była tego najlepszym przykładem. Sprzedano we Wrocławiu ponad 5000 aparatow tego typu za "jedyne" 1499 zl. Nikt nie zadał sobie trudu aby zobaczy jakies opinie o tym produkcie. Takiego cyfrowego bubla firma FUJI nie ma w swojej ofercie. Ma owszem model HS 10 a nie H10. Seria H10 zostala wyprodukowana na zamowienie Media Markt i zostala powaznie zubozona do wersji HS10 którą to bez łaski mozna bez problemu kupic za 1250 zl.
        Polacy jeszcze nie pojęli,że okazje zdarzają sie raz na ruski rok. Gnają jak stado baranow do sklepow, laza z gazetkami w rekach i sciagaja z polek wszystko co jest w PROMOCJI. I potem w domach mamy kuchenki gazowe firmy BECO ze zmywalna emalia, rury do c.o po 1,40 za metr ktore topia sie juz przy 70 stopniach, drzwi wewnetrzne z papieru o wadze 2 kg oraz tysiace innych bubli.
        Wracajac do Rossmana. Byłem moze raz w zyciu i to mi wystarczy. Sephora ma towar znacznie lepszy, choc w ciagu roku asortyment zubozał o 70%. Sklep jest po to aby zarabiac pieniadze i znajduje sie w nim towar adekwatny do zasobnosci portfeli Polakow. Te zaś są corac chudsze. Fakt iz po polskich drogach jeżdzi coraz wiecej nowych samochodów o niczym jeszcze nie świadczy. 99% z nich kupowane jest na raty. cześc trafia po jakims czasie na parkingi bankow z powodu braku mozliwosci splaty. Sprawdza sie tutaj powiedzenie mojej babci- SRASZ WYZeJ NIZ MASZ.
        Pozdrawiam
        • whatsup-doc Re: Rossmann - nie polecam. 28.10.10, 09:19
          mongrovia napisała:
          > Wracajac do Rossmana. Byłem moze raz w zyciu i to mi wystarczy. Sephora ma towa
          > r znacznie lepszy,

Uświadom mnie proszę, bo ja człek prosty i nieobyty w wielkim świecie. W której Sephorze nabędę drogą kupna nici dentystyczne, tabletki do zmywarki i papier do d... ?

• mongrovia Re: Rossmann - nie polecam. 28.10.10, 22:34
            W Sephorze papieru nie kupisz. Baby jednak biegaja glownie za kosmetykami do Rossmanna. Wygadanej zachcialo sie bulionowek a te kupuje sie w sklepie z porcelana. No chyba, ze w srodku bedzie bulion z kostki WINIARY. Kiedy Polacy naucza sie kupowac w sklepach a nie marketach? NIGDY ! Bitwa o prany schab chyba przed swietami Bozego Narodzenia byla swietna. Byl po 9,99 zl i ludzie za tym swinstwem sie zabijali. Z drugiej strony 99% forumowiczow pisze negatywnie o kupowaniu miesa w marketach po licznych poddtruciach. Cos tutaj nie gra.
    • j-arecki Re: Rossmann - nie polecam. 07.04.13, 19:50
      A teraz po po upływie czasu, waszym zdaniem coś się zmieniło w Rosku na lepsze a może na gorsze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka