pasjonatka_ania 25.10.10, 20:04 Mógłby mi ktoś pomóc z konfiguracją DC ? Słabo się na tym znam , albo jakiś bezpośredni link do Laskowickiego huba, byłabym wdzięczna . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mongrovia Re: Problem z DC ++ 25.10.10, 21:35 Pasjonatko Aniu ! A prawa autorskie? Chcesz wizyty Policji? To jest zwyczajna kradziez. Czy jasne? Drugiemu zlodziejowi odpowiadam, ze namierzenie czlowieczka ktory sciaga z TORRENTOW jest podczas kiedy jest DAWCA wiecej niz proste. Powiem wiecej, ze sie to robi. I slusznie! za darmo to mozesz posprzatac swoje podworko. Stado baranow! Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: Problem z DC ++ 25.10.10, 21:41 dlaczego obrazasz ludzi? ja uzywam torren dosc czesto. ostatnio sciagnalem ubuntu 10.04 game.worldoftanks.com/update nawet oryginalne gry sa dostepne przez torrenta. Odpowiedz Link
mongrovia Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 08:03 Jestes przewrazliwiony z tym obrażaniem. Piszesz ,że sciągałeś UBUNTU. OK. Tylko wytłumacz mi jaki to ma sens? Nie lepiej wejśc na stronę www.ubuntu.pl i sciagnąc szybciej i pewniej. Co sciagasz korzystając z TORRENTOW chyba wiesz. Przypomina to sytuacje, kiedy chcąc kupic np. papierosy nie idziesz do kiosku pod domem , ale jedziesz na drugi koniec miasta. Malo prawdopodobne, wręcz nieprawdopodobne. Nie interesuje mnie co ściągasz, ale widziałem juz kilku dosłownie zrujnowanych po zasądzeniu kar za kradziez wartości intelektualnych. To nie sa kary po 10 tys złotych, ale znacznie wyzsze. Polacy należą do tego typu ludzi, ktorzy uwazają,że skoro maja komputer to wszystko im się należy. Tak nie jest i nie bedzie. Na tej samej zasadzie wlaściciele samochodów moga sie domagac darmowego paliwa, bo maja cztery kółka. Ja tylko ostrzegam. Kary są wiecej niż bardzo dotkliwe. Płacz i kajanie się zawsze jest post factum. Nie tak dawno tymi sprawami zajmował sie pion PG (Przestepstwa Gospodarcze) w Komendzie Wojewódzkiej Policji. W tej chwili aby przyspieszyc cala sprawe i zwiekszyc efektywnoś ścigania sprawy sa juz w rekach pionu kryminalnego. Warto sie chwile zastanowic zanim klikniemy na ikonke VUZE. Sam wiesz, że nawet sformatowanie dysku z niskiego poziomu nic nie da. Odzyskanie danych jest kwestia kilku godzin. Pozdrawiam Odpowiedz Link
matejkoo Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 10:08 Nie oceniaj ludzi swoją miarą mongrovia. Ja tez używam torrenta do ściągania linuxa, (bo czasem się bawię innymi dystrybucjami) a wiesz czemu? ano dla tego ze np. Xubuntu ściąga się przy łączu 2Mbit/s około 60kb/s z serwerów Xubuntu, a na torrentach to po 500kb/s (więcej seedów i peerów) i gdzie Twój sens? ja przedstawiłem techniczne aspekty takiego ściągania a Ty?. Ponad to, DC++ wymyślono do wymiany danych, założenie że wszyscy kradną a także że wszystkie dane są nielegalne jest głupotą. Jest mnóstwo dobrych Twórców muzyki którzy udostępniają muzykę za darmo, jest kupa filmów których nie znajdziesz na CD a które to posiadają skończone prawa autorskie (zdaje się 50 lat), w końcu są dane archiwalne, jak książki, stare czasopisma itp. Oczywiście można się tutaj kłócić o to czy stara książka to kradzież intelektualna... ale co to za różnica czy ją wypożyczę czy użyję pdf? skoro i tak jej nie kupię bo nie ma jej w druku?. Odpowiedz Link
bidford Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 16:38 ooo ściągasz 500kb/s przy łączu 2 Mbit? to niespotykane. Ja na 1Mbit nigdy nie miałem więcej niż 128kb/s. Odpowiedz Link
mongrovia Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 17:20 Moze bidford tyle im pokazywac, ale tylko idiota w to uwierzy. Dlatego nie podejmuje sie polemiki. Najsmieszniejsze jest to, ze chyba i ania, fanka DC++ pracuje na ubuntu. Sciagaja stere filmy sprzed 50 lat! Prawa autorskie do nich zostaly juz dawno wykupione przez ludzi inwestujacych jakies tam pieniadze. Sciagaja stare egzemplarze gazet. Boze! jacy glodni wiedzy ludzie! Co sciągaja to wszyscy wiemy. Moze inaczej. Nie ściągaja a kradna. Kilka dni temu na ul: Moniuszki we Wroclawiu złapano ucznia II LO z lewym systemem. Teraz minimum 25 tys kary i konfiskata dysku twardego. Chłopak był uczniem II klasy o profilu mat-fiz. Twoj poprzednik pisze, ze nie moze czegos tam kupic. Kogo to obchodzi? jezeli nie moze kupic to znaczy ze wolno mu ukrasc? Patrze tak na to nasze miasteczko i zastanawiam sie dlaczego wyglada tak jak wyglada. Tylu geniuszy a nedza, brud i rozpacz wyzieraja z kazdego zakatka. To nie jest wina zadnej partii. Pozdrawiam Odpowiedz Link
whatsup-doc Re: Problem z DC ++ 27.10.10, 08:10 mongrovia napisała: > Kilka dni temu na ul: Moniuszki we Wroclawiu złapano ucznia II LO z lewym syste > mem. Teraz minimum 25 tys kary i konfiskata dysku twardego. Chłopak był uczniem > II klasy o profilu mat-fiz. Możesz napisać z łaski swojej, kto zawiadomił policje o możliwości popełnienia przestępstwa przez tego młodego człowieka? Bo chyba w to nie wierzysz, że policja sama dokonała najścia na czyjeś prywatne mieszkanie? Poza tym na jakiej podstawie ferujesz wyrok? Microsoft musi najpierw określić jakie poniósł straty z tego tytułu. cena windy to około 300 zł www.ceneo.pl/1644680 , nie wierzysz chyba, że można dostać 25 kPLN kary za kradzież 300 zł ? Odpowiedz Link
rostalski.l Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 23:38 bidford napisał: > ooo ściągasz 500kb/s przy łączu 2 Mbit? to niespotykane. Ja na 1Mbit nigdy nie > miałem więcej niż 128kb/s. 500kb/s to 62,5 kB i do 2 Mbit/s trochę brakuje. No chyba że sam pomyliłeś jednostki i chodziło Ci o kB, tak jak Twojemu poprzednikowi. Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 23:47 > 500kb/s to 62,5 kB rzeczywisty transfer jest niższy ze względy na narzut protokolu. dlatego neo 512 to tak naprawde 640 kbps, zeby wyszlo te 64 kB/s. do każdych 8 bitow danych trzena dodac 2 na bity stopu, ramke tcp, kontrole parzystosci i inne takie. Odpowiedz Link
rostalski.l Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 23:51 tiges_wiz napisał: > > 500kb/s to 62,5 kB > rzeczywisty transfer jest niższy ze względy na narzut protokolu. > > dlatego neo 512 to tak naprawde 640 kbps, zeby wyszlo te 64 kB/s. > do każdych 8 bitow danych trzena dodac 2 na bity stopu, ramke tcp, kontrole par > zystosci i inne takie. To wiadomo, chodziło mi bardziej o to że 1Mbit to nie 128kb/s tylko 128 kB. Kolega się uśmiechał do koleżanki a sam nie był konsekwentny w swoich wyliczeniach. Odpowiedz Link
rostalski.l Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 23:52 Mała poprawka o tych prędkościach nie pisała kobieta Odpowiedz Link
matejkoo Re: Problem z DC ++ 27.10.10, 07:32 Eh, prawdę mówiąc zawsze się gubiłem (wstyd się przyznać) w tych elementarnych jednostkach Odpowiedz Link
mongrovia Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 17:09 Wiesz lepiej a to juz tylko Twoja sprawa. Widze, ze Jelcz-Laskowice pracuje na ubuntu. W takim razie jest to swietne narzedzie do napisania programiku na obliczanie ESP. 10 ludzi siedzi juz nad tym 2 tygodnie i koniec daleki. JELCZANIE! Pomozcie! Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 17:18 nie jestem programista, a adminem i serwisantem sorry, nie pomoge. Odpowiedz Link
matejkoo Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 17:50 Fuck... obniżyli ceny Neostrady i nowe chordy głodnych trolli atakują;/ masakra. Proszę nie karmić trolla. Proszę nie karmić trolla. BidFord... nie wiem na ile to przekłamanie transferu, ale wierz mi że byłem w głębokim szoku i życzę sobie takich transferów co dzień. (Póki co może ze 2 razy miałem takie coś). Na szczęście nie mam żadnego ADSL więc zazwyczaj prędkość jest przyzwoita. Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: Problem z DC ++ 26.10.10, 17:56 łącze nie jest z gumy. moglo to sie stac na 2 sposoby. czesc danych byla w cache'u i na chjwile moglo to dac taki wysoki wynik, ale po chwili powinno wrocic do normy. lub dane byly kompresowane w locie. co zazwyczaj jednak nie jest stosowane. Odpowiedz Link
milakowie Re: Problem z DC ++ 30.10.10, 09:47 Podaje link do konfiguracji wejdz podaje bezpośredni adres huba - DC.KN.PL:7777 pozdrawiam www.fotopasja.klm.net.pl Jelcz Laskowice Odpowiedz Link
pasjonatka_ania Re: Problem z DC ++ 02.11.10, 18:49 Już dawno udało mi się uruchomić DC , dzięki za pomoc , jaka by nie była. Głupio wyszło że z mojego powodu powstała taka kłunia ... Odpowiedz Link