Dodaj do ulubionych

Misja TVP...

12.05.11, 22:08
Właśnie odbywa się 2 półfinał Eurowizji, w której uczestniczą takie kraje jak: Austria, Belgia, Białoruś, Bułgaria, Dania, Holandia, Irlandia, Szwecja, Słowacja, Słowenia, Ukraina oraz między innymi Łotwa.
Czy fakt, iż nie można oglądać tego w publicznej TV oraz brak możliwości oddania głosu na kraje, gdzie przez obecność w nich bliskich osób, w jakiś sposób człowiek sympatyzuje z nimi, nie wypaczy wyników?
Czy jeśli TVP nie ma konkretnych materialnych korzyści, to nie wchodzi w to?
Na czym zatem polega Ta misja?
Zaznaczę tylko, iż w zeszłym roku TVP wydała na misję 1 mld 627 mln zł, z czego
kanał stricte misyjny TVP Kultura dostał z tego tylko 14 mln zł, a audycje polityczne - 25,3 mln.
Obserwuj wątek
    • makler4 Re: Misja TVP... 12.05.11, 22:50
      TVP nie różni się jakością programów od prywatnej konkurencji. Takie same denne seriale, polityczne reportaże, multum reklam. Tylko, oni oprócz wpływów z reklam doją ludzi poprzez abonament.
      • przebudzonyx Re: Misja TVP... 13.05.11, 17:39
        To nie do końca prawda bo nieraz po 23 obejrzałem porządny teatr TV czy film których nie ma szans zobaczyć w stacjach prywatnych.
    • przebudzonyx Re: Misja TVP... 13.05.11, 17:45
      Konkurs, w którym przedstawiciele 4 krajów-założycieli mają zapewnione miejsce w finale bez głosowania to ja mam w "poważaniu".

Co do "misji" to TVP wypełnia ją na tzw. "odwal się", czyli po 23 - może to jest dla Polaków w USA ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka