Dodaj do ulubionych

Paliwo w J-L

14.05.11, 22:06
Co sie dzieje z cenami paliw na naszych stacjach benzynowychi??
paliwo w J-L kosztuje duzo wiecej niz na wroclawskich stacjach!
DLa przykladu:
J-L
Intermarche: PB95 --> 5,23zl
Orlen: PB95 --> 5,17zl

Wroclaw:
Róża: PB95 --> 5,02zl
Orlen: PB95 --> 5,11zl
Lukoil: PB95 --> 5,06zl

i moglbym tak wymieniac i wymieniac
pytanie co sie dzieje?
paliwo zawsze bylo u nas tansze niz we Wrocku
Obserwuj wątek
    • makler4 Re: Paliwo w J-L 14.05.11, 22:15
      Diesel na Orlenie 4,80 zł w Oławie na orlenie 5,08 zł.
      • hose_morales Re: Paliwo w J-L 14.05.11, 22:23
        w Oławie na Shellu PB95 5,15
        u nas ceny wogole nie spadaja;/
        • makler4 Re: Paliwo w J-L 17.05.11, 09:53
          Dziś na Orlenie w Jelczu cena ON 4,76 zł/litr.
          • subik Re: Paliwo w J-L 17.05.11, 12:20
            lol hehe o 4grosze pffff i pewnie cos robili z paliwem i mniej km przejedziesz ;]
            • poodzian Re: Paliwo w J-L 21.05.11, 15:39
              Dziś za ON u Sabika trzeba zapłacić 4,72 zł za litr. W Oławie powyżej 5 zł.
              • subik Re: Paliwo w J-L 21.05.11, 21:02
                i pewnie sa problemy smile przez jakis czas bylo okej a teraz znow cos mi nie gra, za malo km robie... przenosze sie znow na lotos
                • artur_jelcz Re: Paliwo w J-L 22.05.11, 19:32
                  Tak są problemy z ON na naszym Jelczańskim Orlenie! Wcześniej tego nie było. Teraz cena rewelacja, dużo taniej niż na każdej innej stacji, ale paliwo bardzo złej jakości. Auto się dławi, silnik dziwnie "klekota", nierówno pracuje - taka oszczędność jest pozorna - można się bardzo przeliczyć płacąc za kosztowną naprawę, np wtrysków.
                  Cena PB95 też zwariowała, do tego stacja na prakingu przy Intermarche utrzymuje również wysoką cenę benzyny - po co obniżac i tak mieszkańcy J-L kupią lokalnie - istna zmowa cenowa!
                  Skończyły się czasy kiedy znajomi zazdrościli mi, że tankuję tak tanio benzynę i ON - teraz albo zrobi się drogo, albo strach lać paliwo kiepskiej jakości!
                  Omijam Orlen w J-L szerokim łukiem.
                  • hose_morales Re: Paliwo w J-L 23.05.11, 15:22
                    artur_jelcz

ja np. moge sie wypowiedziec o PB95 na orlenie.
                    Kiedys kiedy do wyboru byly 2 stacje (czyli orlen i Lotos gdzie roznica pomiedzy stacjami byla okolo 30gr na litrze) tankowalem tylko na orlenie. Auto po odpaleniu odrazu gaslo i nic nie dawalo dodawanie gazu, oczywiscie myslalem ze problem jest z autem ale pojechalem w koncu na intermarche. Juz po pierwszym tankowaniu (do pelna) auto przestalo gasnac i skonczyl sie problem z tz dziurami, czyli po ostrym dodaniu gazu w aucie spadlay obroty i bardzo wolno wskazowka szla w gore.

moze mi ktos nie wierzyc ale "widze" roznice (po zachowaniu auta) w jakosci paliwa
                    • no.f_ck Re: Paliwo w J-L 23.05.11, 18:16
                      jezeli chodzi o ON moje wrazania sa podobne
                      tankujac na orlenie /laskowickim/ niezaleznie czy zwykle ON czy tez Verve auto na stalej trasie palilo wiecej, bylo mniej zrywne, inaczej (czyt. gorzej) odpalalo
                      powyższe problemy nie pojawialy sie gdy tankowalem na orlenie na swojczyckiej
                      z lotosem i intermarche takze nie mialem problemow, a w zimie glownie tam tankowalem - auto odpalalo bez problemow
                      • djmixer1 Re: Paliwo w J-L 23.05.11, 18:41
                        Tanie mięso jedzą psy.
                        • bidford Re: Paliwo w J-L 23.05.11, 20:54
                          to ja widocznie mam duzo szczescia, bo dlugo tankuje na orlenie i nigdy nie mialem problemow z samochodem. jezdzi jak zwykle, odpala od razu, farciarz ze mnie... chyba zagram w lotto
                          • artur_jelcz Re: Paliwo w J-L 23.05.11, 21:18
                            Potwierdzam, temat od niedawna, może nawet to ostatnimi czasy, to ich pojedyńcza wpadka. Wcześniej nie miałem problemów z autem tankując na orlenie w J-L.
                            Jeszcze jeden temat mnie zastanawia, czy czasem paliwo na Intermarche nie jest od tego samego dostawcy co to z Orlenu J-L. Większość stacji Olen to frenczyzy - tak też jest u Sabika - a wiadomo że 2/3 paliwa w Polsce dostarcza Orlen - zapewne też dla stacji na parkingu Intermarche. Tego nie jestem pewnien w 100%, ale to wielce prawdopodobne.
                            • no.f_ck Re: Paliwo w J-L 23.05.11, 22:11
                              mysle, ze to nie jest kwestia dostawcy paliwa, a stanu zbiornikow na stacji.
                              byc moze tankowalem gdy te byly w duzej czesci juz oproznione... ale to tylko takie moje gdybanie
                              • j.laskowice Re: Paliwo w J-L 21.11.11, 10:14
                                Cena oleju napędowego jest zbliżona do ceny zwykłej benzyny. Od paru tygodni wciąż drożeją paliwa. Zastanawiam się kiedy osiągną 6 zł za litr?
                                • wygadana Re: Paliwo w J-L 10.01.12, 21:19
                                  Długo nie będziesz czekał na cenę 6,0 zł za litr. Dziś ON kosztował w najtańszej stacji w okolicy u Sabika (Orlen) 5,74 za litr (jeszcze tydzień temu był po 5,40 zł/l.)
                                  • przebudzonyx Re: Paliwo w J-L 15.01.12, 22:34
                                    W JL ostatnio strasznie drogo - dla porównania 10.01 na Shell w Oławie ON był po 5,69 [dodatkowo -15 gr/l jeśli masz kartę i punkty].
                                    • librys Re: Paliwo w J-L 03.06.12, 17:49
                                      Podobno nowy właściciel Lotosu, obniżył ceny na swojej stacji. Jakość tam zawsze była lepsza niż u Sabika.
                                      • przebudzonyx Re: Paliwo w J-L 03.06.12, 22:21
                                        Osobiście nigdy tej "wyższej jakości" nie zaobserwowałem, ale ceny zawsze o kilka gr/l tak wink

Za to poziom obsługi na pewno jest wyższy.

Zobaczymy jak teraz będzie ...
                                        • przemektyka Re: Paliwo w J-L 03.06.12, 23:01
                                          Nigdy się nie zawiodłem na paliwie z Lotos-u, tankuję Diesel Ultimate i nigdy nie miałem z paliwem żadnego problemu.

Poziom obsługi bezkonkurencyjny jak dla mnie, bardzo miła obsługa a i zagadać można i normalnie porozmawiać bez ciśnień. Polecam.
                                          • petit7 Re: Paliwo w J-L 27.06.12, 22:12
                                            5,19 zł ON i 5,24 benzyna u Sabika to super ceny. W Polsce ON kosztuje powyżej 4,6 zł za litr. To wszystko walka z nowym właścicielem Lotosu.
                                            • przebudzonyx Re: Paliwo w J-L 27.06.12, 22:35
                                              Właśnie tak się zastanawiałem dlaczego ostatnio są tam znacznie niższe ceny niż na stacjach paliw w kilku województwach przez które ostatnio przejeżdżałem.

Teraz chyba jest tam najtaniej w kraju.

A może właściciel jakiś zakład z kimś przegrał np. o to, że polscy piłkarze wyjdą z grupy wink
                                            • mieszkajacywpl e tam 30.06.12, 17:52
                                              Stara zasada mówi, że nie ma nic za darmo..
    • przystojna Re: Paliwo w J-L 28.06.12, 18:13
      Dziś cena ON 5,17 zł, a benzyny 5,22 zł.
      • przebudzonyx Re: Paliwo w J-L 29.06.12, 23:49
        Jest chyba faktycznie najtaniej w Polsce - na innych stacjach widziałem ON najtaniej po 5,47 a sporo ich ostatnio mijałem.

Nawet tirowcom na CB kopary opadły ze zdziwienia, że taka cena jest u nas.
    • itakmamracje Re: Paliwo w J-L 09.07.12, 14:28
      paliwo za 3 zł
      finanse.wp.pl/kat,104122,title,Sprzedaja-paliwo-za-3-zl-Bez-podatkow-i-legalnie,wid,14742284,wiadomosc.html
      jest i o nas
      • tlk115 Re: Paliwo w J-L 16.07.12, 19:55
        Dzisiaj miała miejsce niecodzienna sytuacja - na Orlenie benzyna 95 była droższa niż na Lotosie. Wprawdzie o dwa grosze za litr, ale to zupełne odwrócenie wieloletniego stanu, kiedy to zawsze na Lotosie paliwo było droższe.
    • tlk115 Re: Paliwo w J-L 25.11.12, 10:51
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/bg/va/rdzg/ppliJmlDvSTlp5Vu4B.jpg

,,Ach, ten wstrętny PiS! W 2005 roku mówiłem, że jak PiS będzie rządzić, to benzyna będzie po 5 złotych, a tu jak na złość, ani nie myślała tyle kosztować! Mało tego, jak ja zacząłem rządzić, to nawet nie osiągnęła wspomnianego poziomu 5 zł, ale dobiła do 6 złotych! W 2007 roku mówiłem też: <zauważyłem fenomen - drogi są coraz gorsze, ale na ulicach pojawiły się fotoradary. Polacy mają być kontrolowani w każdym miejscu. Utrudnić ludziom życie do maksimum, a na końcu ich skontrolować, wszystkich bez wyjątku. To jest filozofia PiS. Tylko facet, który nie ma prawa jazdy, może wydawać pieniądze na fotoradary, a nie na drogi.> Tymczasem mój rząd rękami ITD i kosztem 45 mln zł inwestuje właśnie w sieć 300 nowych fotoradarów, które oplotą Polskę jak pajęcza sieć.” Pozdrawiam, Donek.

• przebudzonyx Re: Paliwo w J-L 25.11.12, 21:54
        Ludzie powinni przestać słuchać ględzenia i zacząć oceniać innych "po owocach ich pracy" ...
      • tiges_wiz Re: Paliwo w J-L 25.11.12, 22:15
        tylko ze za SLD gaz byl po 1.60 a paliwo po 3.40 ..
        i mam z tego wyciagnac jakies wnioski?
    • tlk115 Re: Paliwo w J-L 20.04.13, 09:49
      Wczoraj po południu przejeżdżając rowerem przez Bierutów widziałem na tamtejszym Orlenie (przy drodze wojewódzkiej nr 451) PB95 po 5,52 zł, a ON po 5,47 zł. Bardzo wysokie ceny jak na tak niewielkie miasteczko, znacznie wyższe niż w J-L.
      • mieszkaniecki Re: Paliwo w J-L 20.04.13, 13:02
        Brak konkurencji w okolicy Bierutowa
        • paskudekjl Re: Paliwo w J-L 21.04.13, 00:15
          Od dłuższego czasu porównuję cenę paliwa na stacjach w JL i we Wrocławiu i okolicach (stacja paliw na Sołtysowicach, w Kamieńcu i Siechnicach). Notorycznie ceny u nas są niższe o około 3-5%. W ostatnich dniach jest jeszcze większa różnica, nawet do 10%. Wydaje mi się, że tańsze paliwo zaczęło się pojawiać w momencie kiedy została otworzona stacja Intermarche. Zatem konkurencja działa. Mam już znajomych z Wrocławia, którzy jak mają jakiś wyjazd poza Wrocław w okolice JL, to planują od razu tankowanie. Nadkładają nawet kilka kilometrów drogi, tylko po to, żeby tutaj zatankować, bo taniej. Zatem czekam na otwarcie kolejnej stacji paliw w naszej miejscowości, co jeszcze bardziej zwiększy konkurencję smile
          • subik Re: Paliwo w J-L 21.04.13, 12:40
            ta tylko nie ma porównania co do jakości we Wroclawiu a u nas, nie dosc ze drogie paliwo w tym kraju to jeszcze zjebane
      • przebudzonyx Re: Paliwo w J-L 20.04.13, 22:26
        Za to na nowej stacji LPG w Miłoszycach cena to 2,37 zł/litr smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka