Dodaj do ulubionych

Orange - awaria

10.12.11, 11:56
Od czwartku 8.12.2011 od około godziny 13.00 mam problem z połączeniami. Tzn, jeśli ja dzwonię lub ktoś do mnie dzwoni to ja niczego nie słyszę. Smsy na szczęście działają normalnie. Wczoraj w salonie orange jak również na infolinii usłyszałam, że jest awaria i że sieć ma czas od wczoraj od 8 rano 24 godziny na naprawę. Obecnie jest prawie południe a połączenia nadal nie działają.
Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat?
Ile jeszcze potrwa ta awaria?
Obserwuj wątek
    • koch-111 Re: Orange - awaria 10.12.11, 13:49
      zgadza się, orange ma awarię od 2 dni w Jelczu sad
      • bidford Re: Orange - awaria 10.12.11, 14:08
        a już myślałem że będę musiał kupić żonie nowy telefonsmile
        • arnika222 Re: Orange - awaria 10.12.11, 19:30
          Niestety, dzisaj pani z salonu orange nie potrafiła mi powiedzieć do kiedy będzie trwała awaria...czas uciekać z orange.
    • vansik Re: Orange - awaria 10.12.11, 21:19
      Dziwna sprawa ale ja takich klopotow nie ma z Orange wszystko działa bez problemów.
      • bidford Re: Orange - awaria 10.12.11, 22:50
        bo pewnie masz nowszy telefon. zakłócenia występują w starszych modelach.
        • kr-ok Re: Orange - awaria 11.12.11, 10:41
          Co to znaczy starszy model? ja mam telefon około 1,5 roczny i od czwartku głuchy,czy ktoś może podać namiary gdzie składać reklamacje.
    • karsaorlong Re: Orange - awaria 11.12.11, 13:39
      Awaria dalej jest , nie można nigdzie się dodzwonić , jakaś lipa z tym ORANGE , może firma chce wymusić kupno nowego telefonu ?Jednym słowem dziadostwo , ja mieszkam na Hirszfelda jak wyjadę poza osiedle to telefon działa normalnie , pewnie zepsuł się ten przekaźnik koło ciastkarni za torami .
      • szuflaraka Re: Orange - awaria 11.12.11, 19:23
        Wystarczy zmienić zasięg w telefonie na 3g, wtedy problem zniknie. Przynajmniej ja tak zrobiłam i teraz działa normalniesmile
        • wrocek251 Re: Orange - awaria 12.12.11, 07:59
          3g , ok, tyle że zasięg 3g znika co jakiś czas , jakiś czas jest a po chwili przekreślone i wtedy nie działa , także to nie rozwiązuje sprawy , mam 2 telefony jeden starszy i nową Nokię E52 i też na tej nowej nie działa , także rodzaj telefonu nie ma tu chyba znaczenia jest lipa i tyle.
      • karsaorlong Re: Orange - awaria 12.12.11, 11:30
        Czy ktoś wie co się dzieje? dalej nie działa jak powinno , czy będzie się nam należało jakieś odszkodowanie ?
        • bidford Re: Orange - awaria 12.12.11, 16:03
          karsaorlong napisał:

> Czy ktoś wie co się dzieje? dalej nie działa jak powinno , czy będzie się nam
          > należało jakieś odszkodowanie ?

Prawdopodobnie nie usuną awarii wcześniej niż do środy. Padła jakaś część na nadajniku i muszą ją sprowadzać. Kiedy awaria zostanie usunięta trzeba skontaktować się z BOK i zwrócą część abonamentu
          • pimpam3 Re: Orange - awaria 12.12.11, 20:19
            To nie jest kwestia stary czy nowy telefon lecz trybu 2G/3G. Ja mam telefon z 2007 r. ale działa w trybie 3G i jest wszystko OK.
            • joanna0411 Re: Orange - awaria 13.12.11, 20:45
              U mnie działa, ufffff. Nareszcie.
              Dziękuję wszystkim za wpisy a sieci Orange życzę aby działała bez przerw.
              Pozdrawiam.
            • artur_jelcz Re: Orange - awaria 13.12.11, 20:52
              Witam, Orange ruszyło, faktycznie awaria dotyczyła połączeń EDGE, HSDPA i 3G chodziło bez problemów. Awarii uległ nadajnik obsługujący "centrum" naszego miasta - osiedle przy Hirszfelda, okolice ronda, już przy stacji Orlen wszystko było dobrze.
              Ja kilkakrotnie dzwoniłem do Orange z reklamacją - od soboty podawali termin naprawy 24h, faktycznie usunięto usterkę dziś po południu.
              Jako rekompensatę otrzymałem 10zł na rozmowy na moim koncie telefonu. Trochę to śmieszne, mała rekompensata, ale przyznam - zadzwonili do mnie i przepraszali obiecali poprawę smile
              Tylko, że takie awarie są bardzo groźne, nie mam innego telefonu i ufam, że zawsze będę mógł wezwać pomoc (gdybym jej potrzebował) - przez ostatnie kilka dni nie było to takie pewne. Mocno zastanowię się nad zmianą operatora sieci GSM. Brak reakcji na moje zgłoszenie przez kilka dni uważam za brak profesjonalizmu ze strony Orange.
              Pozdr.
              • vansik Re: Orange - awaria 13.12.11, 21:03
                A myslisz ze zmiana operatora cos tu pomoze(tylko ty poczujesz sie lepiej nic wiecej to nie zmieni) wszedzie jest takie samo szambo !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka