Dodaj do ulubionych

Kibole to przestępcy.

13.06.12, 07:14
Kilkudziesięciu kiboli z polskimi szalikami próbowało zakłócić przemarsz Rosjan na stadion. Mam nadzieję, że wszyscy przestępcy odpowiedzą za swoje występki.
Obserwuj wątek
    • djmixer1 Re: Kibole to przestępcy. 13.06.12, 07:25
      To zwykła hołota podpuszczana przez ultraprawicowych polityków. Nie ma co zwracać uwagi na nich.
      • tlk115 Re: Kibole to przestępcy. 13.06.12, 08:40
        Djmixer1 vel makler4, dlaczego sam sobie odpowiadasz? To właśnie ruscy szukali na każdym kroku zaczepki, prowokowali komunistycznymi symbolami, zaczepiali słownie i pobili nawet niewinnego dziennikarza, miażdżąc mu mikrofon. Dlaczego nie widzisz problemu ze zdarzeniem we Wrocławiu, gdzie na stadionie ruscy brutalnie pobili stewardów? No, ale to, że taki lewak jak ty, bardziej od swojego narodu czyli Polaków, ceni ruskich, to nie dziwi: forum.gazeta.pl/forum/w,24395,136471919,136477040,Re_Rosjanie_prawdopodobnie_przemaszeruja_po_Wars.html
        • itakmamracje Re: Kibole to przestępcy. 13.06.12, 09:15
          ..."prowokowali komunistycznymi symbolami"...
          skąd masz takie dane, bo "nasz dziennik" na ten temat milczy?
          PS.
          ciekawe, czy i tym razem romaszewski odwiedzi w areszcie jakiegoś kibola?
        • motorrek Re: Kibole to przestępcy. 13.06.12, 09:26
          Oczywiście zarówno sowieci jak inni .
          Mtoda działania "Guma i wąskie drzwi"
    • kat_jakub Re: Kibole to przestępcy. 13.06.12, 11:00
      Powalające te komentarze o kibicach zamieszczane w różnych wątkach. Wielkie frazesy o sporcie, rywalizacji i patriotyzmie, a tak w rzeczywistości kalki przekazów medialnych, jedynych i słusznych mediów uznawanych wybiórczo przez dyskutantów. Jak głupki dajecie się podpuszczać dziennikarzynom, dla których liczy się jedynie news. Od kilku dni media robiły nagonkę i podsycały atmosferę. Do tego przyłączyli się zidiociali politycy wszelkich popapranych opcji. Dajecie się sterować realizując tym samym czyjeś szemrane interesy. Byłem w Warszawie na meczu, wspólnie piłem wódkę z rosyjskimi kibicami, było miło i sympatycznie. Polacy i Rosjanie to naprawdę mili i otwarci ludzie pod warunkiem, że nie zaserwuje się im jakiejś chorej idei i nie nastawi przeciwko sobie.
      Komu potrzebny był przed mistrzostwami ten jazgot z oby stron. Z jednej sugestie zmiany hotelu, straszenie pisem i mięsięcznicą, idiotyczne ostrzeżenia, wprowadzanie atmosfery zagrożenia itd. Z drugiej szatański pomysł przemarszu, obnoszenie się po ratuszach, pokrzykiwania rosyjskich polityków.
      Kibole to jedynie pożyteczni idioci. Wspaniałe widowisko sportowe popsuli politycy i dziennikarze obu krajów. To przez nich wrogość i zamieszki. To oni są bandytami stadionowymi.
      Wrócę jeszcze do przemarszu Rosjan na stadion. Widziałem tę grupę przed wyruszeniem. Naprawdę można by wiele powiedzieć, ale na pewno nie to, że był to marsz polityczny. Kibice jak inni, tacy sami ludzie jakich spotykamy w naszych górskich kurortach i zagranicznych wczasach. Dlaczego niektórym wszystko musi kojarzyć się z polityką.
      Podejrzewam, że gdyby nie media i robienie z marszu wydarzenia większego niż mecz to Rosjanie spokojnie poszliby na stadion bez ekscesów.
      Polscy kibice też wspólnie maszerują na mecze za granicą i nic z tego nie wynika.
      Na filmie www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZBH8ZflnI0U#! widać jak kibice Lecha Poznań idą przez Pragę na mecz ze Spartą i nic się nie dzieje.
      I nie zacznie się dziać do czasu aż jedna strona nie zacznie robić wrzawy o polskie tanki nad Wełtawą i Zaolzie, a druga o konflikt sudecki po wojnie.

Pozdrowienia dla kibiców z Oławy.
      • stereo160 Re: Kibole to przestępcy. 13.06.12, 11:08
        10/10
      • itakmamracje Re: Kibole to przestępcy. 13.06.12, 11:34
        Widziałem w relacji TV biało-czerwoną flagę z napisem OŁAWA zawieszoną na balkonie:
        www.youtube.com/watch?vshockZlSK9ROcOI&feature=related
        1:25 i 2:29
        Szkoda, że nie J-L...
        • jemioltrab Re: Kibole to przestępcy. 13.06.12, 11:42
          Jelcza-Laskowic była obok. W HD widać
      • mieszkajacywpl Re: Kibole to przestępcy. 13.06.12, 12:05
        "a tak w rzeczywistości kalki przekazów medialnych". Dokładnie!
        To jest przygnębiające jak ludzie potrzebuja informacji z mediów, żeby wiedzieć jak żyć i co mysleć. Potrzebują mediów jak tlenu. Obserwuję ten objaw już u małych dzieci w podstawówce, w gimnazjum. Dzieci podskakują, pyskują, udają niezależne, a jak przyjdzie co do czego, to recytują te same teksty i idee, ktore usłyszeli w dzienniku i zobaczyli w kolorowych gazetach. Tak się zachowuje 80% populacji. Ludzie nie potrafią sobie zadać nawet podstawowego pytania: "co jest dobre dla mnie i dla mojej rodziny", nie mówiąć już o tym, że nie potrafią sobie na to pytanie uczciwie przed samymi sobą odpowiedzieć.
        • przebudzonyx Re: Kibole to przestępcy. 13.06.12, 17:53
          10/10 wink
          • neologin Re: Kibole to przestępcy. 13.06.12, 21:50
            Za bezpieczeństwo kibiców i ochronę przed bandytami odpowiada organizator mistrzostw. Nie wystarczy zbudować stadiony, trzeba jeszcze zadbać o bezpieczeństwo kibiców. W Warszawie wczoraj nie było z tym najlepiej. Mam nadzieję, że takie okropne zdarzenia pokazywane na całym świecie już się nie powtórzą.
            • mieszkajacywpl Re: Kibole to przestępcy. 14.06.12, 07:04
              smile o to, to - bardzo dobry przykład smile smile
              • itakmamracje Re: Kibole to przestępcy. 14.06.12, 09:41
                Kolejny radny po tlk "mikoju" 115 wypowiada się, że kibole to prawi Polacy:
                wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zaluje-ze-policja-nie-zabronila-marszu-Rosjan-honoru-Polski-musieli-bronic-kibole,wid,14572145,wiadomosc.html?ticaid=1ea09&_ticrsn=3
                Polska to jednak dziki kraj, gdzie gości traktuje się z buta.
                • mieszkajacywpl Re: Kibole to przestępcy. 14.06.12, 12:22
                  Mam wrażenie, ze Polska to bardzo otwarty kraj, gdzie obcokrajowcy są szanowani i mogą SOBIE NA WIELE POZWOLIĆ. Są nawet środowiska, gdzie zamiast "cudzoziemiec", mówi się "cudoziemiec" smile
                  • itakmamracje Re: Kibole to przestępcy. 14.06.12, 13:13
                    zgadzam się z Tobą, ale dzięki małej grupce kiboli popieranej przez pisowców, przekaz w świat idzie zupełnie inny
                    • mieszkajacywpl a kogo interesuje jakiś przekaz "za granicą" 14.06.12, 13:34
                      Zastanawia, że w Polsce jest jakaś wyjątkowa duza grupa ludzi, która się strasznie martwi jaki to przekaz pójdzie za granicę o Polsce. Wytłumacz dlaczego ci polscy obywatele tak sie tym martwią? Z czego to w ogóle wynika? To zamartwianie się co powiedzą "za granicą" jest dla kogoś z zewnatrz zupełnie niezrozumiałe. Raczej wydaje się rozsądne, ze ludzie powinni się martwić o to, żeby w ich kraju było dobrze, a nie co tam o nich powiedzą jacys dziennikarze gdzieś tam daleko..
                      Zasadniczo jak jestes za granicą, to nikt się tam nie zastanawia z jakiego kraju jesteś, i co tam media mówią o twoim kraju. Wazne jest: 1 - żebys miał pieniadze, żeby zapłacić za hotel i jedzenie, 2 - żebyś miał pieniadze, żeby skorzystać z usług, które tam oferują. 3- jeśli mieszkasz na stałe, zebyś był lojalnym obywatelem. Jesli masz pieniądze i znasz angielski (a jeszcze lepiej jezyk danego kraju w stopniu umozliwiajacym porozumienie się), jesteś dla miejscowych"gościem" i nikogo nie obchodzi co mówia o kraju, z którego pochodzisz. Tak jest we wszystkich krajach germańskich, anglosaskich i tym podobnych. Skąd więc w tak wielu Polakach jest ten strach, co powiedzą o nich w mediach za granicą. Wyjaśnij, to bardzo ciekawe, skąd ten strach..?
                      • itakmamracje Re: POWINNO WSZYSTKICH 14.06.12, 14:43
                        Powinno wszystkich, którzy myślą o przyszłości, a nie żyją przeszłością i nadal być zaściankiem.
                        Widocznie nie masz żadnego doświadczenia za granicami naszego kraju, skoro w trzech punktach wypisujesz takie bzdury.
                        • mieszkajacywpl Re: POWINNO WSZYSTKICH 14.06.12, 15:14
                          przyszłość, przeszłość, zaścianek..co to w ogóle za "hasła" są i w taki dziwny sposób użyte..?? Co to w ogóle ma wspólnego z wygodnym życiem, bezpieczeństwem, troską o własne interesy, dobrobytem???
                          Czyli jak ktoś będzie myślał tak zawzięcie o przyszłości (i zarazem zapominał o przeszłości) i martwił się co napiszą o jego wspólnocie gdzieś tam w jakiś zagranicznych mediach, to taki ktoś nie zostanie uznany za zaścianek?? dobre, dobre! smile
                          • kat_jakub Re: POWINNO WSZYSTKICH 14.06.12, 15:23
                            Najbardziej o swój wizerunek martwią się ludzie i kraje z kompleksami. Nie widzę, żeby np. USA, Rosja, Chiny czy Niemcy przejmowały się tym co nich piszą i mówią.
                            • mieszkajacywpl Re: POWINNO WSZYSTKICH 14.06.12, 15:33
                              10/10
                              Bardzo to precyzyjnie wyjaśniłeś. Krótko i zwieźle!!
                              • itakmamracje Re: POWINNO WSZYSTKICH 15.06.12, 08:18
                                Dochodzicie do tej samej konkluzji: jak masz kasę, to można ci więcej, dlatego USA, Rosja, Chiny czy Niemcy nie przejmują się tym, jednak Polska to biedny kraj.
                                Jak były ostatnie mistrzostwa europy, to nie słyszałem, aby Austriacy albo Szwajcarzy naparzali kibiców z innych krajów. Byłem wówczas na urlopie w Chorwacji, z którą graliśmy w grupie. Mimo, iż spotykałem rodaków ubranych w barwy narodowe, to ze strony Chorwatów nic złego ich nie spotkało, z wyjątkiem gwizdów, żadnej zadymy, nic.
                                PS.
                                mieszkajacywpl, masz dziwne postrzeganie ludzi, imponują ci ludzie, którzy mają pieniądze. Współczuję.
                                • proszenieregulowacodbiornikow Re: POWINNO WSZYSTKICH 15.06.12, 11:21
                                  Albo kasa albo kompleksy?Dziwne zestawienie.

Co do zamieszek na euro 2008, to były. Możesz podziękować tylko mediom na usługach Kremla za idiotyczne nakręcanie atmosfery i robienie z tego polityki:

wiadomosci.wp.pl/gid,14573887,gpage,2,img,14573933,kat,1342,title,Zamieszki-pilkarskie-nie-tylko-w-Polsce,galeria.html
                                  fragment tekstu:
                                  "Zamieszki nie ominęły także mistrzostw Euro 2008. Nie popisali się tam m.in. austriaccy współgospodarze, których pseudokibice po przegranym 0:1 meczu grupowym Austria-Niemcy, zaatakowali w centrum Wiednia kibiców niemieckich. Na interweniujących policjantów posypały się krzesła, butelki i śmieci. Zatrzymano około 20 osób.

Podczas tych mistrzostw do zamieszek doszło także w szwajcarskiej Bazylei. Jednak - co ciekawe - mimo, iż sporo osób zostało rannych, a wiele zatrzymano, sprawa nie została nagłośniona przez media"

• itakmamracje Re: POWINNO WSZYSTKICH 15.06.12, 12:44
                                    Wolałbym, abyście czerpali wzorce z wczorajszego zachowania kibiców Irlandii, podczas końcowych minut meczu ich drużyny, a nie popierali bandytów.
                                    • proszenieregulowacodbiornikow Re: POWINNO WSZYSTKICH 15.06.12, 12:57
                                      Tylko kto popiera kiboli?Gdzieś ja poparłem?Nie wciskaj mi czegoś czego nie napisałem.Napisałem tylko,że media nakręciły sprawę a Kreml doskonale wiedział, co z tego może wyniknąć.Nawet w którejś z irlandzkich gazet było napisane, że to świadomie kreowany błąd, a dawny ambasador Polski w Rosji stwierdził, że masz kibiców ruskich to pomysł kretyński (i że z góry wiadomo, po co jest i czym się skończy).
                                      Odniosłem się również do Twojego "nie było burd na Euro 2008".Były, tylko, że media nie rozdmuchiwały atmosfery.
                                    • proszenieregulowacodbiornikow Re: POWINNO WSZYSTKICH 15.06.12, 12:59
                                      Byłoby dobrze, gdybyś nie uogólniał pisząc "wy" i nie wciskał czegoś, co nie było napisane.
                                      • itakmamracje Re: POWINNO WSZYSTKICH 15.06.12, 13:40
                                        sorry, nie chodziło mi o Ciebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka