Dodaj do ulubionych

Ukryta kamera w Intearche.

18.07.12, 19:43
Moja znajoma pracowała w Intermarche. To co tam zobaczyła nagrała na kamerce. Nie uwierzycie co się tam dzieje. Zachęcam, aby ten film pokazała w Sanepidzie. Co tam robią z mięsem, rybami, sałatkami, warzywami czy ciastami to przechodzi ludzkie pojęcie.
Obserwuj wątek
    • majacytrochekasy Re: Ukryta kamera w Intearche. 18.07.12, 20:24
      może niech wrzuci do sieci ten filmik - też bym obejrzał
    • mieszkajacywpl jakość produktów i usług 18.07.12, 21:16
      czyżbyśmy dochodzili do momentu, gdzie znowu trzeba będzie dosłownie robić wszystko samemu..samemu organizować wakacje, samemu produkować jedzenie, samemu szyć ubrania, samemu się leczyć, samemu kształcić dzieci, itd itd..?
    • bezlik3 Re: Ukryta kamera w Intearche. 18.07.12, 21:38
      ten sklep jest zapewne jedynie kroplą wody w morzu, każdy kręci jak może..
      • mieszkajacywpl nic dziwnego 19.07.12, 06:59
        Tak to się kończy, gdy firmy muszą przede wszystkim przypodobać się róznym organom wydającym pozwolenia, zezwolenia, koncesje itd, a nie klientom. To jest jedna z cen, którą się płaci za brak wolnego rynku. Gdyby był wolny rynek, w co drugim domu ktoś sam by wytwarzał kiełbase, masło, sery, paliwo i swobodnie sprzedawał sąsiadom, a tak..
        • laluna11 Re: nic dziwnego 19.07.12, 08:23
          "Gdyby był wolny rynek..."JUŻ JEST WOLNY RYNEK.Chcesz robić kiełbasę,masło rób.Sprzedaż to co innego.Mój sąsiad daje psu do wylizania talerze po obiedzie,nie wiem czy myje ręce po wyjściu z toalety.Jego wyroby miały by ciekawy smak,może zatuszowany duża ilością czosnku.Już widze te tłumy u weterynarza w celu zbadania mięsa na obecność włośnicy.Paliwo za komuny każdy robił sam,trochę zacieru i już.Jeśli chodzi o paliwo do pojazdów to wiadomo że każdy na podwórku ma odwiert.Tylko te koncesje to zmora.Oscypek zawdzięcza swój smak brudnym dłoniom które zręcznie formują kształt.Tak więc po co sklepy i pieniądze??? Ja tobie kiełbase i ser ty mi wystrugasz krzesło i stół.
          • mieszkajacywpl gdzie ty widzisz wolny rynek? 19.07.12, 11:42
            Polska koło wolnego rynku nawet nie stała. W Polsce dobrze ponad 200 obszarów działalności gospodarczej objete jest koncesjami, pozwoleniami zezwoleniami..
            • laluna11 Re: gdzie ty widzisz wolny rynek? 19.07.12, 12:00
              Chyba się najadłeś kiełbasy od sąsiada i napileś paliwa od pana z drugiej wioski.
              • mieszkajacywpl Re: gdzie ty widzisz wolny rynek? 19.07.12, 12:15
                żałosne..
                • laluna11 Re: gdzie ty widzisz wolny rynek? 19.07.12, 12:36
                  żalosny jestes ty ze swoim biadoleniem o koncesjach,zezwoleniach itd.Chcesz założyć działalność zakładaj,nawet smażalnie nad morzem.Brak jakiejkolwiek kontroli skutkuje tym kontakt24.tvn.pl/temat,500-zl-kary-za-pseudo-jedzenie-to-kpina,52370,html?categoryId=496
            • laluna11 Re: gdzie ty widzisz wolny rynek? 19.07.12, 12:06
              jaką chcesz prowadzić działalność?? Może chcesz zostać ginekologiem-amatorem i nie możesz dostać pozwolenia??
    • tiges_wiz Re: Ukryta kamera w Intearche. 19.07.12, 10:49
      ja z zasady nie kupuje w żadnym supermarkecie "świeżych" rzeczy.
      jak coś to pakowane, ale też coś ciężko znaleźć, gdzie nie byłoby ulepszaczy, wypełniaczy i poprawiaczy.
    • a_lidka do Librys 19.07.12, 14:18
      Podaj jakieś konkrety, bo z tego, że jest film nic nie wiadomo. A swoją drogą to na stoisku z jogurtami zawsze są przeterminowane jogurty nawet o kilkanaście dni.
    • wygadana Re: Ukryta kamera w Intearche. 19.07.12, 14:33
      Ja już dawno się przekonałam, że w Intermarche kupować nie powinnam. Dziwne, że tak dużo ludzi tam jeszcze chodzi. Jedynym atutem jest to, że można płacić kartą i jest duży wybór. Ja wolę Biedronkę, tam jest świeży towar i milsza obsługa.
      • przebudzonyx Re: Ukryta kamera w Intearche. 19.07.12, 22:19
        Zgadza się Intermarche to "pole minowe" - ja także kupuję tam sporadycznie.
    • mariposa1976 Re: Ukryta kamera w Intearche. 29.07.12, 11:43
      Dlatego nie kupuję w tym sklepie... Już dawno zauważyłam,że jest coś nie "halo" z ich produktami. Radzę innym zrobić to samo i prowadzić osobisty bojkot tego sklepu smile

Pozdrawiam Forum J-L smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka