Dodaj do ulubionych

sól drogowa

21.03.13, 21:24
Jak smakował chleb od Herta z solą drogową ?
Obserwuj wątek
    • mieszkajacywpl Re: sól drogowa 22.03.13, 08:33
      bardzo ciekawe, czy ktoś skomentuje twój wpis?
    • okioko Re: sól drogowa 22.03.13, 10:13
      Tysiące ludzi jadło ten chleb, ale pewnie niesmacznie jest im pisać na ten temat.
      • mieszkajacywpl Re: sól drogowa 22.03.13, 10:22
        Z pewnością tak było. Ja po przeczytaniu informacji w gazecie, rozmawiałem z kilkoma osobami na ten temat, ale akurat ci, na których trafiłem twierdzili, że jedli chleb z innych piekarni..
        • dorkasz1 Re: sól drogowa 22.03.13, 14:29
          Ja sama piekę chleb, a jaką sól dodaję? Któż to może wiedzieć? Może i drogową...
          • mieszkajacywpl Re: sól drogowa 22.03.13, 15:35
            och, na pewno Pani nie dodaje soli drogowej do chleba, który Pani piecze dla SIEBIE..
            • dorkasz1 Re: sól drogowa 22.03.13, 16:02
              A bo to wiadomo co kupuję w sklepie? Przecież nie mam swojej kopalni soli smile
              Kupuję różne rodzaje soli. Do solniczek drobną jodowaną, do młynka morską, do przetworów i gotowania w dużej ilości wody - sól kamienną. Ta ostatnia chyba się od drogowej jakoś bardzo nie różni?
              • mieszkajacywpl ciekawe.. 22.03.13, 16:05
                co chce Pani przez to powiedzieć?
                • dorkasz1 Re: ciekawe.. 22.03.13, 18:45
                  Chcę powiedzieć, że nigdy nie wiadomo co się kupuje. Jaką można mieć pewność, że w torebkach z solą kamienną jest sól spożywcza? Przecież w chlebie i innych wyrobach, też nie powinno być soli drogowej... Nikomu nie można już ufać. Ludzie dla chęci zysku są w stanie zrobić prawie wszystko. Smutne to. I tylko tyle chcę powiedzieć... Miłego wieczoru.
                  • przebudzonyx Re: ciekawe.. 22.03.13, 23:27
                    Niestety tak jest, ale wg mnie to wina rządu który odpowiada za to, że instytucje kontrolne nie mają narzędzi do sprawowania kontroli i egzekwowania prawa w imieniu klientów.

Przecież gdyby kary były wysokie a kontrole częste nie opłacało by się oszukiwać.

Obecnie sytuacja wygląda tak jakby np. we Wrocławiu w komunikacji miejskiej pracował tylko jeden kontroler biletów, na pół etatu i za brak biletu mógł nałożyć mandat o wartości 1/100 biletu.

Przez to wszystko oszustwo oszustwem oszustwo pogania i tylko czasem media rozdmuchują fałszowanie oleju napędowego, soli, mięsa itp. itd.

Wg najnowszych danych parametrów nie spełniało 16% próbek paliwa na stacjach w Lubuskiem, w skali kraju 4%, ale tu już jest i tak bardzo dobrze bo kiedyś media podjęły temat.

Dużo gorzej jest z węglem - tu uczciwi stanowią wyjątek - ze sporadycznych danych [badania są niezwykle rzadko - chyba tylko gdy kontrolera oszukają, i nie są wyciągane żadne konsekwencje] fałszowane jest około 80% ekogroszku - link:

bip.wiih.pomorzezachodnie.pl/strony/276.dhtml
                    Najnowszy przykład:

uwaga.tvn.pl/64320,news,,duza_spolka_handlujaca_weglem_dzialala_na_szkode_klientow,reportaz.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka