Dodaj do ulubionych

Remont PKP

18.06.13, 22:58
Czy ktoś może z Was się orientuje czy u nas też stacja będzie remontowana, chodzi mi tu bardziej o zniszczony tunel? Dziś zaobserwowałam bardzo przykrą a zarazem szokującą sytuację. Młoda Kobieta próbowała podjazdem dla wózków/ rowerów wciągnąć wózek na górę. Najechała kołem na jakiś ubytek, wózek pach i dziecko wypadło z wózka, nic niby się nie stało dzieciaczkowi. Dlaczego u nas ludzie mają taką mentalność robią coś dopiero jak stanie się jakieś nieszczęście ...
Obserwuj wątek
    • ich82 Re: Remont PKP 19.06.13, 12:56
      też kiedyś próbowałam przejść przez tunel z dzieckiem w wózku. Udało mi się... ale zamiast zjechać-wjechać po podjazdach ja NIOSŁAM wózek nad schodami. Poszłam tamtędy tylko raz, pierwszy i ostatni. Teraz naskładm drogi i chodze wiaduktem.
      • 2uboot2 Re: Remont PKP 19.06.13, 14:19
        Te podjazdy, nachylenie schodów, to polska myśl konstrukcyjna końca lat 80-tych. Pierwotnie tunel posiadał tylko schody na perony 3,2 i kasie. Ten typ konstrukcyjny był bardzo popularny i znormalizowany na całym przedwojennym Dolnym Śląsku. A to bliźniacza stacja w urokliwym Jedlinie Zdroju - www.youtube.com/watch?v=Jfwf7XtHdZM (niemal tak samo po wojnie spartolona i zdewastowana_
    • kenter Re: Remont PKP 25.06.13, 20:21
      No właśnie, kiedy wyremontują nasz dworzec? Ostatnio zakończył się remont torów, aż za same Miłoszyce, do tego wszystkie dworce po drodze zostały pięknie odświeżone. Włącznie z miłoszyckim. Przecież u nas rano i po południu tłumy ludzi korzystają z dworca, ludzie dojeżdżają do pracy, szkoły itp Są zmuszeni korzystać z tego śmierdzącego tunelu i tragicznych peronów. Masakra
      • subik Re: Remont PKP 25.06.13, 21:31
        a juz jest po remoncie ,ten drugi raz mialbyc w czerwcu albo pozniej? juz nie pamietam to moze wtedy cos zrobia , a moze innym razem znowu zamkna PKP aby tylko budynek wyremontować? pff
        dalej jezdzi z min.40min takze Tylko autobus
        • emerytka2004 Re: Remont PKP 26.06.13, 12:34
          Wczoraj po raz pierwszy od lat szłam tym nieszczęsnym tunelem. Masakra-brud,smród,woda lejąca się ze ściany. Sceneria nadająca się do filmu grozy.
          • paskudekjl Re: Remont PKP 04.07.13, 21:24
            Szedłem tamtędy ostatni. Ze ściany tryska małe źródełko. Może "wykazać" cudowne lub lecznicze właściwości tego źródełka i zrobić z niego atrakcję turystyczną naszej miejscowości Jelcz-Laskowice-Zdrój smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka