Dodaj do ulubionych

Szlaban na Hirszfelda

20.12.13, 13:36
Na Hirszfelda pojawił się szlaban. Ciekawa jestem waszej opinii, szczególnie tych którzy tą drogą jadą do domu. Dowiedziałam się w Spółdzielni że to ze wzlgędu na sąsiedztwo nowego bloku. Tylko dlaczego ja mam mieć z tego powodu utrudniny dojazd do domu.
Obserwuj wątek
    • mapig Re: Szlaban na Hirszfelda 20.12.13, 14:07
      A moze to taki szlaban na stałe?! Cos mi sie wydaje, ze to bedzie szlaban umżliwiajacy parkowanie tylko mieszkańcom nowego bloku! Taki kolejny zamkniety dla gawiedzi parking!
    • morbital82 Re: Szlaban na Hirszfelda 20.12.13, 15:17
      Czy teren na którym stoi szlaban oraz droga brukowana, która się za nim znajduję a prowadzi pośrednio do nowego obiektu a bezpośrednio w kierunku stacji PKP i bloków nie należy do spółdzielni? Nie rozumiem celu postawienia szlabanu i tego, ze jeśli teren należy do spółdzielni to został postawiony bez zgody mieszkańców osiedla Hirszfelda. I jeszcze - a karetka pogotowia w razie nagłego wypadku w tamtej okolicy zostanie zatrzymana przed szlabanem? Mam nadzieje, że szlaban zniknie bo jest tam postawiony bez celu. parking za szlabanem dotychczas był używany przez mieszkańców okolicznych bloków nadługo przed postawieniem "Nowego budynku".
      • siwaneta Re: Szlaban na Hirszfelda 20.12.13, 15:58
        szlaban jest postawiony przez Spółdzielnie ale w jakiś pokrętny sposób jest to związane z tym nowym blokiem
        • jelczanka3 Re: Szlaban na Hirszfelda 20.12.13, 16:33
          A mnie się wydaje, że chodzi o to, żeby klienci i mieszkańcy nowego bloku NIE parkowali i nie wjeżdżali na tę drogę.
          Ciekawe jak będzie rozwiązana sprawa podnoszenia szlabanu - podobny stoi na Oławskiej przy parkingu koło placu zabaw. Czy mieszkańcy przyległych klatek mają do niego piloty?
    • paskudii Re: Szlaban na Hirszfelda 20.12.13, 17:25
      Według mnie spółdzielnia wpadła na dobry pomysł , a zacznie się młyn parkingowy gdy otworzą sklepy w nowy bloku. Ustawienie tego bloku nie gwarantowało miejsc parkingowych dla samych mieszkańców a co dopiero dla klientów sklepu czy biur i moim zdaniem bardzo dobry pomysł dla mieszkańców pobliskich bloków i może tez skończy się jazda mieszkańców zielonego bloku pod prąd.
      • motorrek Re: Szlaban na Hirszfelda 20.12.13, 21:13
        Droga donikąd niedawno zrobiona za ponad 1.7 mln PLN na Hirszfelda , teraz szlaban na nitce wylotowej
      • zakonniczka99 Re: Szlaban na Hirszfelda 20.12.13, 21:15
        czyli po staremu,nikt mieszkańców o nic nie pytał a problem będzie bo droga prowadzi do stacji,,i niby czemu mieliby ja zamykać a wlasciciel nowego bloku,powinien zadbać o swoje miejsca dla mieszkańców swojego nowego bloku widać ze ktoś cos juz tu ukartował,,ktos kto może stawia ten blok,,
        • paskudii Re: Szlaban na Hirszfelda 20.12.13, 23:02
          Ta droga prowadzi do stacji ?? raczej do zielonego bloku a kto samochodem dojeżdża do stacji z tej strony ?? druga sprawa a jak to jest droga wylotowa ??? widzę że piszą tu osoby które chyba tylko przejeżdżają koło tego nowego bloku skracając sobie drogę do domu a co z mieszkańcami koło wspominanego położonej w ,,atrakcyjnej lokalizacji bloku " kiedy już są zastawiane miejsca parkingowe przez pracujących tam pracowników budowlanych nie wspomnę wstawiane samochodów wspak, mistrzostwo świata ....... a co będzie jak się blok zapełni mieszkańcami i klientami ??? będziemy parkować koło stacji tam jest dużo miejsca
          • fotopasjajelcz Re: Szlaban na Hirszfelda 20.12.13, 23:32

Ten kto wpadł na genialny pomysł postawienia tego szlabanu albo jest totalnym idiotą albo tak głupi że nie wie co robi .
            Mnóstwo osób jeździ tą drogą do domów bynajmniej ja i to bardzo często , jeśli szlaban będzie zamknięty to osoby dojeżdżające do "jugola i hirszfelda " będą musiały objeżdżać podkowę i tam się dopiero zacznie młyn bo obok piekarni są tam aż 4 nitki drogi łączące się w jedną .
            Na bank jest to sprawa inwestora tego nowego bloku , ale wyśle zapytanie do spółdzielni kto i dlaczegom postawił ten szlaban , nie dość że wewnętrzne drogi są bardzo wąskie z wydzielonym pasem dla pieszych to dołożą nam dodatkowy ruch .

www.fotopasja.klm.net.pl
            Inna wizja Fotografii Fotopasja Jelcz Laskowice
          • fotopasjajelcz Re: Szlaban na Hirszfelda 20.12.13, 23:41

rozwiń dyskusje

www.fotopasja.klm.net.pl
            Inna wizja Fotografii Fotopasja Jelcz Laskowice
            • paskudii Re: Szlaban na Hirszfelda 21.12.13, 00:02
              ,,4 nitki drogi łączące się w jedną" to się nazywa skrzyżowanie równorzędne mieszkasz chyba gdzieś dalej a problem mieszkańców przy nowy bloku masz daleko w d....e
              • paskudii Re: Szlaban na Hirszfelda 21.12.13, 00:08
                a może mieszkańcy bloku .. Jugo " niech wybudują sobie swoją drogę bez udziału spółdzielni i tam można będzie jeździć jak kto chce i parkować gdzie dusza zapragnie
                • subik Re: Szlaban na Hirszfelda 21.12.13, 10:42
                  ja bym sie cieszyl , czemu jestescie przeciwni temu szlabanowi? CI co mieszkaja w zielonym bloku i dalej to sie burza ale pomyslcie o tych blizej nowego bloku , ten parking wzdluz na drodze jednokierunkowej bedzie zajety przez klientow i pracownikow sklepu!!! od rana do wieczora i dopiero bedziecie sie wkur** ze nie ma miejsca, mozna postawic znak ze parking tylko dla mieszkancow ale to nic nie da moim zdaniem, wiem ze nie ma swobody i za kazdym razem trzeba otwierac, wiec po cholere sklep tam kolejny otwierali? chociaz mysle ze i mieszkancy nowgo bloku by zajmowali ten parking zamiast podziemnego...
                  • siwaneta Re: Szlaban na Hirszfelda 23.12.13, 18:52
                    szlaban ten utrudni dojazd do domu mieszkańcom Hirszfelda nie tylko z bloku Jugola, a jeśli ktoś będzie chciał zaparkować to dla chcącego nic trudnego można objechać blok i wiechać przy podkowie. to nic nie do. A ja jak zapomnę pilota to będe musiała krążyć po tych wąskich uliczkach
                    • paskudii Re: Szlaban na Hirszfelda 23.12.13, 20:28
                      Według mnie utrudni parkowanie dla klientów sklepów pobliskiego bloku np. chiński market, komu będzie się chciało objeżdżać blok żeby zaparkować ?. Dokładny przykład mamy w sobotę gdzie jest zjazd na targowisko parking jest zapełniony na maxa nawet właściciel Bricomarche parkuje gdzie ??? no właśnie na parkinu osiedlowy przy wspomnianej drodze ze szlabanem a dlaczego żeby więcej klientów weszło na jego parking przed sklepem, każdy kombinuje jak tylko może ale dlaczego mają cierpieć mieszkańcy pobliskiego bloku i to oni martwic się i szukać miejsca do zaparkowania swojego samochodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka