Dodaj do ulubionych

Halloween.

31.10.14, 06:26
Co raz bardziej jest popularne to święto. Nie żałójcie dzieciom cukierków.
Obserwuj wątek
    • niko-65 Re: Halloween. 31.10.14, 07:43
      www.dlapolski.pl/halloween-mamy-wlasne-tradycje
      • kasjan007 Re: Halloween. 31.10.14, 13:09
        niko-65 napisał:

> www.dlapolski.pl/halloween-mamy-wlasne-tradycje

Najlepiej dzieciom do ręki różaniec, gromnicę i smętne pieśni zawodzić. Co tam smarkacze mają się cieszyć? Mam nadzieję,że nawiedzonych idiotów nie będzie wielu. bo dzieci mają przednią zabawę. Jak to się ma do obrażania czyichkolwiek uczuć? Trochę empatii wykrzeszcie z siebie, ponuracy.
        • niko-65 Re: Halloween. 31.10.14, 15:10
          Żyjemy w wolnym kraju i jak najbardziej możesz założyć jakieś idiotyczne przebranie i biegać po osiedlu żebrząc o cukierki. Ja pewnie jak zawsze wyciągnę album ze zdjęciami i powspominamy z dziećmi naszych przodków. W polskiej tradycji jest to czas zadumy a nie zabawy. To jest przejawem naszego prowincjonalizmu, że bezkrytyczne przyjmujemy wszystko co z zewnątrz.
          • koloknp Re: Halloween. 31.10.14, 15:15
            100%
            • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 04.11.14, 08:14
              A ja dam pińćset %.
          • bezsprzeczny Re: Halloween. 31.10.14, 15:53
            Doskonale można połączyć jedno i drugie czyli wspominanie bliskich, którzy odeszli oraz wieczorną zabawę dzieci w przebieranie. Uważam, że umiejętne połączenie zadumy i zabawy może odnieść lepsze skutki u naszych pociech.
            Wszystko się zmienia - tradycja ewoluuje. Nasza potomność inaczej patrzy na rzeczywistość. Powinniśmy o tym pamiętać i to uszanować. Jednocześnie pielęgnować to co było i jest nasze (w kontekście tego Święta).

Naprawdę może to ze sobą współgrać.

I nie przesadzałbym z tą amerykanizacją, o której tak wiele się słyszy.
            Ja bym to nazwał raczej GLOBALIZACJĄ.

Znak czasów...
            • niko-65 Re: Halloween. 31.10.14, 16:08
              Ale dlaczego mamy robić tą zabawę właśnie w wigilię Wszystkich Świętych. Za niecały miesiąc ma andrzejki i wówczas wszystko to by jak najbardziej pasowało.
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 17:28
          no tak: wieczny przymus radości i zabawy bez chwili na refleksję
          niektórym tak zostaje na dłużej - potem rośnie generacja wiecznych Piotrusiów Panów
    • szelest_papierkow Re: Halloween. 31.10.14, 07:43
      hm,
      jak ci się udało bezbłędnie napisać słowo po angielsku, skoro z polskim masz wielki problem?
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 09:25
        amerykanizacja
        co na to etatowi antyamerykanie i ludzie z antyreligijnym zajobem jednocześnie?
        która opcja okaże się silniejsza?
        obstawiam na razie antyreligijnego zajoba
        czekam na występy pozostałych oszołomów
        aureolka wyznacza na razie linię
    • mszczyglod_1 Re: Halloween. 31.10.14, 13:52
      nie "żałóję"
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 18:10
        ja zacznę na Halloween rozdawać gimbusukom słowniki ortograficzne
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 18:13
          gimbusikom, nie gimbusukom
          literowy
          ale neologizm mi się wykluł
    • mszczyglod_1 Re: Halloween. 31.10.14, 19:07
      No i banda dzikusów oblała żółtą farbą sąsiadowi drzwi wejściowe do domu bo "żałował".
      Dzieci rodziców z pokolenia neostrady nie mają żadnych zahamowań. Nie ma cukierka no to "psikus" niech facet męczy się z żółtą farbą na drzwiach. Namawiałem na wezwanie policji ale trudno znaleźć sprawców.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 19:42
        nie wykazał empatii, więc niedocukrzone gimbusiki miały powód do zabawy
        • kizuk Re: Halloween. 31.10.14, 20:10
          Do tej pory było pod moimi drzwiami 8 ekip.Nie mam nic przeciwko zabawie,ale zabrakło nam cukierków .Oczywiście mamy oblane czymś białym drzwi, i to przestało być zabawne.Na przyszły rok staniemy z mężem z kijami przed klatką schodową i będziemy gonić to towarzystwo.
          • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 20:32
            według kapcana07 byłby to objaw zabawy i wesołości u niedokarmionych cukrem gimbusików
            a wiadomo, że niski poziom cukru podobno źle wpływa na samopoczucie
            wystawić kostki cukru na miseczce
            jak mleko dla kotów
            • makler4 Re: Halloween. 31.10.14, 22:52
              Wolę tych miłych poprzebieranych młodych ludzi, ktorym wystarczy dać po 1 cukierki na głowę od ekipy propy, którzy z miną kata atakują zbierając kasę na budowę wybudowanego kościoła.
              Takie zabawy nie podobają się właśnie klerowi, który chce mieć monopol we wszystkim.
              • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 23:11
                różnica jest taka, że po odmowie zbierającym na jakieś kościelne organy czy coś, nie miałem pomalowanych drzwi
                a tu się ludziom maluje za brak cukierka
                a co będzie jak gimbusikom nie da się 10 zł? zabiją ? i to wszystko z radosną miną
                życzę ci zbliżonego doświadczenia
                na pewno będziesz się dobrze bawił
                "więc choodź pomaluj mi drzwi na żółto i na niebieeskoo"?
                • rob.tus Re: Halloween. 02.11.14, 20:53
                  Ciesz się, że Ci nie podpalili tych drzwi. Młodzież ma teraz fantazję.
                  • czarnamama73 Re: Halloween. 02.11.14, 22:23
                    Matko jedyna!!!! Nagle stanal mi przed oczyma obraz z filmu ,, Noc oczyszczenia,, Pozwalajmy małolatom teraz na takie niewinne zabawy a wyobraznia pracuje i kto wie co bedzie za nascie lat! W tamtym roku puscilam młodego ale poczytalam,zmadrzalam Nie pozwalam juz mojemu dziecku na udzial w tej maskaradzie
                    • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 03.11.14, 00:44
                      To nie jest kwestia udziału czy nie, ale jak zachowują się jak bydło niszcząc drzwi to fatalnie.
                      • wygadana Re: Halloween. 03.11.14, 06:18
                        Halloween to świetna zabawa dla maluszków. Przecież po słodycze chodzą maluszki.
                        Mi przeszkadza to, że o godz. 19,00 w TV jest tyle agresji. To wpływa źle na dzieci.
                        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 03.11.14, 16:41
                          Niedocukrzenie niektórych "maluszków" źle wpływa na stan drzwi.
                        • mszczyglod_1 Re: Halloween. 03.11.14, 20:56
                          Do jakiego wieku ktoś jest maluszkiem? Bo po mojej okolicy grasowały bandy 10-14latków.
                          • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 03.11.14, 21:03
                            co się czepiasz?
                            przeczytała w oficjalnych źródłach propagandowych ale nie skonfrontowała z realiami
                          • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 03.11.14, 21:16
                            jak widać wygadana, mówiąc delikatnie, do zbyt lotnych nie należy: jeśli fakty rozmijają się z jej wizją świata, tym gorzej dla faktów
                        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 03.11.14, 21:06
                          Przecież po słodycze chodzą maluszki

a przecież każdy pijak to złodziej
                          wygadana, twoja wiedza o życiu mija się z rzeczywistością
                      • czarnamama73 Re: Halloween. 03.11.14, 21:25
                        Lepiej chuchac na zimne wink
                      • czarnamama73 Re: Halloween. 03.11.14, 21:31
                        Mialo byc dmuchac nie chuchac wink
                        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 04.11.14, 08:13
                          Na jedno wychodzi.
                          Chociaż ..
                          Albo nie będę kontynuował wątku, bo nie chcę gimbusów demoralizować. A jak wiadomo gimbusiki też tu zaglądają.
                          smile
    • makler4 Re: Halloween. 04.11.14, 06:39
      Święto jest OK. Mamy wolny kraj, jest to okazja do zabawy dla dzieci. Nie podoba się to katolom, bo ci chcą mieć wyłączność na wszystko.
      Ci co niszczą drzwi to ministranci wysłani, aby robić sabotaż.
      • niko-65 Re: Halloween. 04.11.14, 07:30
        Pewnie, że to ministranci malowali drzwi na polecenie proboszcza tak samo jak Grzegorza Przemyka sanitariusze zakatowali.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 04.11.14, 08:09
        Czy ty aby na pewno nie masz czegoś z głową na tym punkcie? Rozumiem, że można być wierzącym jak niektórzy, obojętnym wobec religii jak ja, nie przepadać jak inni, ale ty wykazujesz obłęd. Pleciesz takie głupoty, że szkoda gadać. I dodatkowo szkodzisz sobie. Twoi pompowani w mediach idole okazali się jednosezonową sensacją. Twoje ekspertyzy polityczne są warte funta kłaków i widzę, że brniesz w jeszcze większe bzdury.
        Budujesz na bagnach kolego. I próbujesz przekonać wszystkich, że ta waląca się rudera za tobą to komfortowy i bezpieczny dom. Żebyś tylko na tym poprzestał. Ale ty łajasz ludzi za to, że widzą że zbudowałeś ruderę.
        Nie zdajesz sobie sprawy, że zaczynasz być pośmiewiskiem? Zobacz jakie kocopoły napisała wygadana i jak ludzie z niej się tu śmieją. Chyba robisz to z bezsilnej wściekłości. Straszny z ciebie frustrat. Plujesz na wszystkich, bo życie nieodmiennie pokazuje twoim wydumanym ideom środkowy palec. Smutne to widowisko a jednocześnie zabawne.
      • szelest_papierkow Re: Halloween. 04.11.14, 09:44
        tak, to na pewno ta nowa grupa przestępcza w FBI nazywano ją ministrantami
        natomiast za ebolą stoi szef całej szajki ps. proboszcz

makler zmień leki (albo lekarza) bo widać, że z dnia na dzień się tylko pogarsza.
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 04.11.14, 10:11
          Zauważyłem, że ataki maklera są już coraz mniej logiczne i słabiej skoordynowane. To już jest obraz plucia dla samego plucia z bezsilności. To smutne.
    • tofika30 Re: Halloween. 04.11.14, 23:31
      Pod moimi drzwiami było 6 ekip dziecięcych. Co chwila dzwonili do drzwi. O tej porze akurat kładę spać swoje dzieci, więc mocno się zdenerwowałam, bo trudno uśpić maluchy w takim hałasie. W przyszłym roku po prostu nie otworzę drzwi. Nie podoba mi się ten zwyczaj.
      • djmixer1 Re: Halloween. 05.11.14, 06:23
        Mi się nie podoba jak chodzą po domach i żebrzą na tzw. budowę kościoła, noe podoba mi się, że w niedziele o godz. 6:00 budzi mnie walenie dzwonów. Nie podoba mi się jak katolscy spacerowicze blokują drogi sypią liście na drogę.
        Trochę tolerancji, przyzwyczajam się do takiego folkloru, jak i do halloween.
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 05.11.14, 08:35
          I mało kto się twoim "nie podoba mi się" przejmuje. Taki to już twój los nieudacznika. Większość olewa cię po prostu gimbusiku.
        • okioko Re: Halloween. 05.11.14, 19:27
          Może już po świętach, ale tego patentu można używać co rok.
          https://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201410/1414421833_ihwqev_600.jpg
    • tlk115 Re: Halloween. 25.03.15, 23:53
      Mimo ataków ze strony PiS, Halloween jest coraz popularniejsze.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 26.03.15, 09:05
        fantastycznie, panie oficerze polityczny, zdążył pan tuż przed Halloween
        jakieś ponad pół roku
        gratulacje
      • makler4 Re: Halloween. 29.10.15, 21:09
        Macie już dynię i zapas słodyczy.?
        https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS3_vTNS_zI8iB2bPUoH8t78_3bymQ93ku8ATVZbLdh4UGS4sLhgg
        • proszenieregulowacodbiornikow te słodycze to nuda 30.10.15, 08:03
          Tekst linka
          To trochę jechanie po bandzie ale nietypowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka