aureolka1 31.10.14, 06:26 Co raz bardziej jest popularne to święto. Nie żałójcie dzieciom cukierków. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niko-65 Re: Halloween. 31.10.14, 07:43 www.dlapolski.pl/halloween-mamy-wlasne-tradycje Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Halloween. 31.10.14, 13:09 niko-65 napisał: > www.dlapolski.pl/halloween-mamy-wlasne-tradycje Najlepiej dzieciom do ręki różaniec, gromnicę i smętne pieśni zawodzić. Co tam smarkacze mają się cieszyć? Mam nadzieję,że nawiedzonych idiotów nie będzie wielu. bo dzieci mają przednią zabawę. Jak to się ma do obrażania czyichkolwiek uczuć? Trochę empatii wykrzeszcie z siebie, ponuracy. Odpowiedz Link
niko-65 Re: Halloween. 31.10.14, 15:10 Żyjemy w wolnym kraju i jak najbardziej możesz założyć jakieś idiotyczne przebranie i biegać po osiedlu żebrząc o cukierki. Ja pewnie jak zawsze wyciągnę album ze zdjęciami i powspominamy z dziećmi naszych przodków. W polskiej tradycji jest to czas zadumy a nie zabawy. To jest przejawem naszego prowincjonalizmu, że bezkrytyczne przyjmujemy wszystko co z zewnątrz. Odpowiedz Link
bezsprzeczny Re: Halloween. 31.10.14, 15:53 Doskonale można połączyć jedno i drugie czyli wspominanie bliskich, którzy odeszli oraz wieczorną zabawę dzieci w przebieranie. Uważam, że umiejętne połączenie zadumy i zabawy może odnieść lepsze skutki u naszych pociech. Wszystko się zmienia - tradycja ewoluuje. Nasza potomność inaczej patrzy na rzeczywistość. Powinniśmy o tym pamiętać i to uszanować. Jednocześnie pielęgnować to co było i jest nasze (w kontekście tego Święta). Naprawdę może to ze sobą współgrać. I nie przesadzałbym z tą amerykanizacją, o której tak wiele się słyszy. Ja bym to nazwał raczej GLOBALIZACJĄ. Znak czasów... Odpowiedz Link
niko-65 Re: Halloween. 31.10.14, 16:08 Ale dlaczego mamy robić tą zabawę właśnie w wigilię Wszystkich Świętych. Za niecały miesiąc ma andrzejki i wówczas wszystko to by jak najbardziej pasowało. Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 17:28 no tak: wieczny przymus radości i zabawy bez chwili na refleksję niektórym tak zostaje na dłużej - potem rośnie generacja wiecznych Piotrusiów Panów Odpowiedz Link
szelest_papierkow Re: Halloween. 31.10.14, 07:43 hm, jak ci się udało bezbłędnie napisać słowo po angielsku, skoro z polskim masz wielki problem? Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 09:25 amerykanizacja co na to etatowi antyamerykanie i ludzie z antyreligijnym zajobem jednocześnie? która opcja okaże się silniejsza? obstawiam na razie antyreligijnego zajoba czekam na występy pozostałych oszołomów aureolka wyznacza na razie linię Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 18:10 ja zacznę na Halloween rozdawać gimbusukom słowniki ortograficzne Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 18:13 gimbusikom, nie gimbusukom literowy ale neologizm mi się wykluł Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: Halloween. 31.10.14, 19:07 No i banda dzikusów oblała żółtą farbą sąsiadowi drzwi wejściowe do domu bo "żałował". Dzieci rodziców z pokolenia neostrady nie mają żadnych zahamowań. Nie ma cukierka no to "psikus" niech facet męczy się z żółtą farbą na drzwiach. Namawiałem na wezwanie policji ale trudno znaleźć sprawców. Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 19:42 nie wykazał empatii, więc niedocukrzone gimbusiki miały powód do zabawy Odpowiedz Link
kizuk Re: Halloween. 31.10.14, 20:10 Do tej pory było pod moimi drzwiami 8 ekip.Nie mam nic przeciwko zabawie,ale zabrakło nam cukierków .Oczywiście mamy oblane czymś białym drzwi, i to przestało być zabawne.Na przyszły rok staniemy z mężem z kijami przed klatką schodową i będziemy gonić to towarzystwo. Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 20:32 według kapcana07 byłby to objaw zabawy i wesołości u niedokarmionych cukrem gimbusików a wiadomo, że niski poziom cukru podobno źle wpływa na samopoczucie wystawić kostki cukru na miseczce jak mleko dla kotów Odpowiedz Link
makler4 Re: Halloween. 31.10.14, 22:52 Wolę tych miłych poprzebieranych młodych ludzi, ktorym wystarczy dać po 1 cukierki na głowę od ekipy propy, którzy z miną kata atakują zbierając kasę na budowę wybudowanego kościoła. Takie zabawy nie podobają się właśnie klerowi, który chce mieć monopol we wszystkim. Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 31.10.14, 23:11 różnica jest taka, że po odmowie zbierającym na jakieś kościelne organy czy coś, nie miałem pomalowanych drzwi a tu się ludziom maluje za brak cukierka a co będzie jak gimbusikom nie da się 10 zł? zabiją ? i to wszystko z radosną miną życzę ci zbliżonego doświadczenia na pewno będziesz się dobrze bawił "więc choodź pomaluj mi drzwi na żółto i na niebieeskoo"? Odpowiedz Link
rob.tus Re: Halloween. 02.11.14, 20:53 Ciesz się, że Ci nie podpalili tych drzwi. Młodzież ma teraz fantazję. Odpowiedz Link
czarnamama73 Re: Halloween. 02.11.14, 22:23 Matko jedyna!!!! Nagle stanal mi przed oczyma obraz z filmu ,, Noc oczyszczenia,, Pozwalajmy małolatom teraz na takie niewinne zabawy a wyobraznia pracuje i kto wie co bedzie za nascie lat! W tamtym roku puscilam młodego ale poczytalam,zmadrzalam Nie pozwalam juz mojemu dziecku na udzial w tej maskaradzie Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 03.11.14, 00:44 To nie jest kwestia udziału czy nie, ale jak zachowują się jak bydło niszcząc drzwi to fatalnie. Odpowiedz Link
wygadana Re: Halloween. 03.11.14, 06:18 Halloween to świetna zabawa dla maluszków. Przecież po słodycze chodzą maluszki. Mi przeszkadza to, że o godz. 19,00 w TV jest tyle agresji. To wpływa źle na dzieci. Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 03.11.14, 16:41 Niedocukrzenie niektórych "maluszków" źle wpływa na stan drzwi. Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: Halloween. 03.11.14, 20:56 Do jakiego wieku ktoś jest maluszkiem? Bo po mojej okolicy grasowały bandy 10-14latków. Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 03.11.14, 21:03 co się czepiasz? przeczytała w oficjalnych źródłach propagandowych ale nie skonfrontowała z realiami Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 03.11.14, 21:16 jak widać wygadana, mówiąc delikatnie, do zbyt lotnych nie należy: jeśli fakty rozmijają się z jej wizją świata, tym gorzej dla faktów Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 03.11.14, 21:06 Przecież po słodycze chodzą maluszki a przecież każdy pijak to złodziej wygadana, twoja wiedza o życiu mija się z rzeczywistością Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 04.11.14, 08:13 Na jedno wychodzi. Chociaż .. Albo nie będę kontynuował wątku, bo nie chcę gimbusów demoralizować. A jak wiadomo gimbusiki też tu zaglądają. Odpowiedz Link
makler4 Re: Halloween. 04.11.14, 06:39 Święto jest OK. Mamy wolny kraj, jest to okazja do zabawy dla dzieci. Nie podoba się to katolom, bo ci chcą mieć wyłączność na wszystko. Ci co niszczą drzwi to ministranci wysłani, aby robić sabotaż. Odpowiedz Link
niko-65 Re: Halloween. 04.11.14, 07:30 Pewnie, że to ministranci malowali drzwi na polecenie proboszcza tak samo jak Grzegorza Przemyka sanitariusze zakatowali. Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 04.11.14, 08:09 Czy ty aby na pewno nie masz czegoś z głową na tym punkcie? Rozumiem, że można być wierzącym jak niektórzy, obojętnym wobec religii jak ja, nie przepadać jak inni, ale ty wykazujesz obłęd. Pleciesz takie głupoty, że szkoda gadać. I dodatkowo szkodzisz sobie. Twoi pompowani w mediach idole okazali się jednosezonową sensacją. Twoje ekspertyzy polityczne są warte funta kłaków i widzę, że brniesz w jeszcze większe bzdury. Budujesz na bagnach kolego. I próbujesz przekonać wszystkich, że ta waląca się rudera za tobą to komfortowy i bezpieczny dom. Żebyś tylko na tym poprzestał. Ale ty łajasz ludzi za to, że widzą że zbudowałeś ruderę. Nie zdajesz sobie sprawy, że zaczynasz być pośmiewiskiem? Zobacz jakie kocopoły napisała wygadana i jak ludzie z niej się tu śmieją. Chyba robisz to z bezsilnej wściekłości. Straszny z ciebie frustrat. Plujesz na wszystkich, bo życie nieodmiennie pokazuje twoim wydumanym ideom środkowy palec. Smutne to widowisko a jednocześnie zabawne. Odpowiedz Link
szelest_papierkow Re: Halloween. 04.11.14, 09:44 tak, to na pewno ta nowa grupa przestępcza w FBI nazywano ją ministrantami natomiast za ebolą stoi szef całej szajki ps. proboszcz makler zmień leki (albo lekarza) bo widać, że z dnia na dzień się tylko pogarsza. Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 04.11.14, 10:11 Zauważyłem, że ataki maklera są już coraz mniej logiczne i słabiej skoordynowane. To już jest obraz plucia dla samego plucia z bezsilności. To smutne. Odpowiedz Link
tofika30 Re: Halloween. 04.11.14, 23:31 Pod moimi drzwiami było 6 ekip dziecięcych. Co chwila dzwonili do drzwi. O tej porze akurat kładę spać swoje dzieci, więc mocno się zdenerwowałam, bo trudno uśpić maluchy w takim hałasie. W przyszłym roku po prostu nie otworzę drzwi. Nie podoba mi się ten zwyczaj. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Halloween. 05.11.14, 06:23 Mi się nie podoba jak chodzą po domach i żebrzą na tzw. budowę kościoła, noe podoba mi się, że w niedziele o godz. 6:00 budzi mnie walenie dzwonów. Nie podoba mi się jak katolscy spacerowicze blokują drogi sypią liście na drogę. Trochę tolerancji, przyzwyczajam się do takiego folkloru, jak i do halloween. Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 05.11.14, 08:35 I mało kto się twoim "nie podoba mi się" przejmuje. Taki to już twój los nieudacznika. Większość olewa cię po prostu gimbusiku. Odpowiedz Link
okioko Re: Halloween. 05.11.14, 19:27 Może już po świętach, ale tego patentu można używać co rok. Odpowiedz Link
tlk115 Re: Halloween. 25.03.15, 23:53 Mimo ataków ze strony PiS, Halloween jest coraz popularniejsze. Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow Re: Halloween. 26.03.15, 09:05 fantastycznie, panie oficerze polityczny, zdążył pan tuż przed Halloween jakieś ponad pół roku gratulacje Odpowiedz Link
proszenieregulowacodbiornikow te słodycze to nuda 30.10.15, 08:03 Tekst linka To trochę jechanie po bandzie ale nietypowe Odpowiedz Link