Dodaj do ulubionych

Chrum chrum kartofel

11.09.15, 11:34
Czy warto tam się wybrać? I zaprosić znajomych na urodziny?
Obserwuj wątek
    • leon1209 Re: Chrum chrum kartofel 11.09.15, 13:29
      Chyba " Chrup Chrup kartofel " od Chrupkały (nazwisko właściciela).
      • mapig Re: Chrum chrum kartofel 11.09.15, 18:16
        To moze być Chrup Chrup...smile
    • itakmamracje Re: Chrum chrum kartofel 12.09.15, 00:01
      mapig, idź i sam/sama się przekonaj.
      Ja tak zamierzam zrobić. Jeśli się sparzę, to tam więcej nie pójdę!
      Po co się chwalić na forum o tym, że chcesz się tam wybrać i zrobić urodziny?
      Jak już odwiedzisz jakąś knajpę i będziesz miał skrajnie negatywne albo pozytywne odczucia, to wtedy napisz o tym.
    • przebudzonyx Re: Chrum chrum kartofel 03.10.15, 00:31
      Byłem dzisiaj w tym lokalu.
      Wystrój nie zachwyca, ale jest czysto i schludnie, obsługa kulturalna i chętnie doradza co wybrać.

Co do jedzenia - wg mnie jest bardzo dobre - jedne z najlepszych pierogów jakie jadłem [bardzo dobre ciasto i ciekawe nadzienie], bardzo dobra zupa krem z prażonymi migdałami, pyszne placki z gulaszem z indyka.

Szkoda, że nie było wszystkich dań z listy bo miałem jeszcze ochotę spróbować knedli.

Ceny bardzo rozsądne, zaskakiwać może tylko krótkie menu, choć dla mnie ważniejsze jest, że to co podają jest naprawdę smaczne.

Póki co wg mnie pod względem smaku i jakości dań to nr 1 w Jelczu-Laskowicach, i na pewno nieraz skorzystam.
    • jola154 Re: Chrum chrum kartofel 05.10.15, 10:11
      Może ktoś chętny:
      www.gumtree.pl/a-lokal-i-biuro/wroclaw/okazja-restauracja-po-kuchennych-rewolucjach/1001436859430910799591909
      To musiało się tak skończyć!
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Chrum chrum kartofel 05.10.15, 10:41
        Rewolucja albo śmierć. A tu oba w pakiecie
    • dorkasz1 Re: Chrum chrum kartofel 05.10.15, 12:45
      Dlaczego musiało tak się skończyć? Szkoda, bo miałam nadzieję na to, że zdążę spróbować placków.
      • jola154 Re: Chrum chrum kartofel 06.10.15, 06:44
        Od samego początku nie działo się tam dobrze a ostatnio jest tragicznie (surowe i spalone). Coraz częściej ludzie wychodzą stamtąd bez płacenia pozostawiając jedzenie na talerzu (tak było w sobotę) wiec to musiało się tak skończyć sad
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Chrum chrum kartofel 06.10.15, 07:23
          W niedzielę miałem coś zamówić. Ale się rozleniwiłem i zrobiłem ziemniaki saute. Po recenzjach nie wiem czy warto było ryzykować. Było minęło.
        • dorkasz1 Re: Chrum chrum kartofel 06.10.15, 12:42
          Czyli rewolucja raczej nie pomogła. Szkoda, bo ktoś zainwestował pieniądze, swoją pracę, zaangażowanie. To boli, gdy nie wychodzi, a nie zna się powodów porażki. Jeśli oczekuje się szybkich zysków, to można się rozczarować, bo każda działalność wymaga trochę czasu, aby się rozkręciła. No początku więc raczej się dokłada i płaci frycowe smile Doświadczenie kosztuje, a w początkowej działalności przekłada się to na żywą gotówkę. Czasem można stracić cierpliwość albo nie udźwignąć finansowo.
          Miejsce wydaje się być nie najgorsze, może nie ma szczęścia do dobrych kucharzy?
          • mszczyglod_1 Re: Chrum chrum kartofel 06.10.15, 14:08
            Właściciel wielu rzeczy się już imał i dość szybko kończył więc i tutaj zapał ostygł. Usługi gastronomiczne też miał w Oławie, wcześniej pracował w świetlicy środowiskowej, w UMIG- wszędzie krótko.
            Mnie dziwi, że knajpa otwarta bodajże w kwietniu już załapała się na rewolucje, a pół roku po otwarciu się zwija.
        • przebudzonyx Re: Chrum chrum kartofel 08.10.15, 14:11
          Hmm to chyba dobrze trafiłem - może dlatego, że nie było więcej klientów, więc na spokojnie mogli wszystko przygotować.

W każdym razie szkoda, bo to co jadłem było naprawdę smaczne.
    • leon1209 Re: Chrum chrum kartofel 09.10.15, 08:40
      Moi znajomi chodzą tam regularnie na pierogi i bardzo sobie chwalą - szkoda, że ta restauracja nie może się utrzymać, bo jak widać więcej jest o niej pozytywnych opinii niż negatywnych .
    • itakmamracje Re: Chrum chrum kartofel 10.10.15, 00:03
      I ja też tam byłem
      Nie była przystępna - same menu porozwieszane na papierowych talerzach, które są pozasłaniane przez kolejkę kupujących. To co odczytałem to same pizze ziemniaczane.
      Na drzwiach kartka, iż potrawy z kuchennych rewolucji będą serwowane w późniejszym terminie. To mnie zdziwiło i dlatego postanowiłem opuścić ten lokal.
      Czekam na program w TVN i ocenę negatywną. Właściciel użył M.Gesler tylko po to, żeby podnieść wartość lokalu i go sprzedać.
      Mam nadzieję, że telewizja nie jest głupia i gościu za to beknie
    • bercov Re: Chrum chrum kartofel 06.11.15, 14:07
      heheh ostro wczoraj było w trakcie "Kuchennych rewolucji" czekałem z niecierpliwością na ten program i..........
      • lila63 Re: Chrum chrum kartofel 06.11.15, 14:37
        Oceniam ten odcinek jako jeden z najgorszych - wszystko działo się jakoś tak beznamiętnie sad
        • wilsooon Re: Chrum chrum kartofel 06.11.15, 15:47
          Przecież te wszystkie dramy są reżyserowane, bajka dla naiwniaków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka