Dodaj do ulubionych

STOMATOLOG ŁUKASZEWSKA NA OŁAWSKIEJ

29.10.16, 14:05

Zwracam się z zapytaniem mieszkańców Jelcza-Laskowic co sądzą o higienie w gabinecie stomatologicznym na Oławskiej u dr.Łukaszewskiej.Ja mam złe doświadczenia z pobytów w
tym gabinecie . Chodzi mi o utrzymanie czystości i higieny przez panią doktor.Nie zmienia rękawic po poprzednich pacjentach, odbiera telefony w trakcie zabiegów stomatologicznych nie myjąc rąk i wracając do pacjenta. Poszukuje różnych przedmiotów potrzebnych w trakcie
leczenia i znowu nie myje rąk, rejestruje pacjentów , bierze długopisy do rąk i znowu nie myje rąk. Przecież ten jej gabinet to wylęgarnia bakterii i brudu.Czekać tylko na jakąś epidemię w mieście. Przestrzegam więc i radzę sprawdzać jakie czynności wykonuje pani doktor w czasie wizyty.A jeszcze jedna sytuacja świadcząca żle o jej niskim poziomie higieny to fakt ,że nie wyrzuca zakrwawionych wacików po poprzednich pacjentach. Wystarczyłoby chociaż je przykryć ,żeby następni pacjenci nie musieli na nie patrzeć.Czekam na odzew w tej
sprawie i czekam na informacje ,który stomatolog w Jelczu -Laskowicach zachowuje podstawowe standardy utrzymania higieny w swoim gabinecie.,a pani doktor łukaszewskiej radzę zwrócić uwagę na swój poziom utrzymania czystości w gabinecie i wrócić do nauki jaką przekazali jej na Medycynie, bo jeśli jej się wydaje ,że pacjenci nie zauważają jej poczynań to znaczy,że ich nie szanuje i szarżuje ich zdrowiem.

polak
Obserwuj wątek
    • kasjan007 Re: STOMATOLOG ŁUKASZEWSKA NA OŁAWSKIEJ 29.10.16, 16:06
      Okropność. Moja rodzina korzysta z usług ADENTALU od kilku lat. Na razie jest OK.
    • deggial77 Re: STOMATOLOG ŁUKASZEWSKA NA OŁAWSKIEJ 29.10.16, 17:20
      Przestań bredzić. Jak ci się nie podoba to nie chodź, wolna wola. Ja z całą rodziną chodzę do Łukaszewskiej od 9 lat, jak jeszcze gabinet miała w mieszkaniu na Bożka i nie narzekam. Ciekawe, czy ty tak ręce myjesz po każdym wyjściu z kibla.
      • leon1209 Re: STOMATOLOG ŁUKASZEWSKA NA OŁAWSKIEJ 02.11.16, 12:38
        Myślę, że kaziu-polak poruszył tu ważną kwestię - trzeba tępić niechlujstwo i brak profesjonalizmu bynajmniej w takich miejscach gdzie powinny być one podstawą . Jestem szczególnie wrażliwy na tego typu zachowania i bacznie je obserwuję . Szlag mnie trafia, gdy widzę jak w piekarni Pani gołą ręką kroi i podaje pieczywo, a potem kasuje pieniądze.
        Poziom odpowiedzi deggial77 jest adekwatny do poruszonego tu wątku sad
        Pozdrawiam
        • brawo_ja Re: STOMATOLOG ŁUKASZEWSKA NA OŁAWSKIEJ 02.11.16, 14:26
          Ja również popieram wypowiedź kazia-polaka. Osoba z mojej rodziny była u omawianej dentystki jeden jedyny raz i to tylko dlatego, że dentystka z usług której od wielu lat korzystamy cała rodziną była akurat na urlopie, a sprawa nie mogła czekać. Spluwaczka była pełna zakrwawionych wacików (chyba z całego dnia), a dentystka przyjęła pacjenta w rękawiczkach nie zmienionych po poprzednim pacjencie. Gdyby nie to, że był mus, pacjent by nie skorzystał widząc takie "obejście". To brak profesjonalizmu i przestrzegania jakichkolwiek zasad higieny jak również brak szacunku do pacjenta, bowiem rękawiczki niezmieniane chronią tylko i wyłącznie lekarza. Między innymi to u lekarzy takiego pokroju zarażamy się wirusami WZW typu B, C, HPV, HSV i innymi. Ogólnie rzecz biorąc, poziom usług jak i poziom higieny w naszym kraju jest żenujący. Gdyby Pani była faktycznie taka dobra jak usiłuje wmówić deggial77, to miałaby specjalizację, doktorat i przyjmowałaby w jakimś renomowanym prywatnym gabinecie czy klinice, a nie w naszym grajdole i to na NFZ. Jednak oczywiście przyjmowanie na NFZ absolutnie nie usprawiedliwia takiego zachowania. Śmiem podejrzewać, że jeżeli Pani oszczędza na rękawiczkach (których cena wynosi 100 sztuk za kilkanaście zł), to tym bardziej na materiałach, narzędziach etc., bo od ust sobie raczej nie odejmie. Dentystka, do której od wielu lat chodzimy, po wypłukaniu ust przez pacjenta od razu wyrzuca wszystko ze spluwaczki i ją spłukuje. Jeździmy do Wrocławia, bo naprawdę warto. Dziwię się tym, którzy korzystają z usług laskowickich dentystów, o których braku profesjonalizmu był już niejeden wątek na tym forum. Jednak jak widać taka pisanina na forum nie ma sensu i Ci z pacjentów tej Pani, którym przeszkadza brak higieny w jej gabinecie, powinni zgłaszać swoje spostrzeżenia powołanym do tego celu instytucjom. Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka