Dodaj do ulubionych

jaki internet jl

14.09.17, 10:50
dzień dobry z jakiego internetu korzystacie na ul hirszfelda i co polecacie ?
szukam min. 50Mb i niski ping
Obserwuj wątek
    • harpal Re: jaki internet jl 14.09.17, 19:00
      bestgo.pl/internet.html
      Mam 100 Mbit/s i mogę z czystym sumieniem polecić. Speedtesty pokazują 100/50 ping 50, prędkość pobierania jakią udało mi się osiągnąć to 22 Mbit/s torrent, steam i battlenet czasem nawet do 60 Mbit/s, w grach ping zawsze 15-40
      • librys Re: jaki internet jl 14.09.17, 21:18
        Netpak.
        • kubicki.p Re: jaki internet jl 15.09.17, 08:59
          Dzięki librys, ale niestety na Hirszfelda nie damy rady dostarczyć usługi na tą chwilę.
          Ja polecam w tamtych rejonach HINET, ale trzeba podpytać czy mają tam akurat infrastrukturę.

Pozdrawiam,
          Piotr Kubicki, netpak
          • vansik Re: jaki internet jl 15.09.17, 14:00
            A w Miłoszycach macie zasięg jak tak to jakie są realne transfery ?
            • kubicki.p Re: jaki internet jl 15.09.17, 23:16
              Vansik. Generalnie tak, ale wiele zależy od lokalizacji.
              Proszę o kontakt na info (małpka) netpak.pl - sprawdzę warunki techniczne.

Pozdr. Piotrek
              • fotopasjajelcz Re: jaki internet jl 20.09.17, 08:49
                dlaczego NetPak zamknął swoje biuro i jest możliwy tylko kontakt tel , a próbowałem kiedyś się kontaktować w sprawie hostingu.
                • kubicki.p Re: jaki internet jl 20.09.17, 20:58
                  Biuro nie jest potrzebne na daną chwilę - zbyt mało osób nas odwiedzało, a koszty spore.
                  Niemal 9 lat nie było biura i było OK, teraz często specjalnie "namawialiśmy" Klientów, aby nas odwiedzali w biurze bo... jest - bez sensu. Na tą chwilę stacjonarne biuro dla Klientów jest zbędne.

W między czasie przystąpiliśmy do projektu, który wspomaga nas w komunikacji w trybie 24/7 - o każdej porze dnia i nocy, weekendy i Święta można się dodzwonić do "żywego człowieka", który pomoże w prostej diagnozie ew. problemu, a przede wszystkim przyjmie zgłoszenie i automatycznie otrzymujemy je w naszym systemie w odpowiednim dziale - Oferta/zasięg, Płatności/Finanse czy też Usterki/problemy techniczne.

Na tą chwilę jeszcze się wdrażamy i są jeszcze pewne niedociągnięcia, ale większość zgłoszeń jest obsłużonych tego samego dnia. Do tego zawsze Klienci mają bezpośredni numer alarmowy dla zgłoszeń SMS, jest także poczta e-mail. Na tą chwilę wydaje się to model optymalny dla naszej skali i potrzeb.

P.S. Nie mam żadnego zapytania o hosting w raportach CC. Nie prowadzimy hostingu, ale możemy pomów w kolokacji serwera.

Pozdrawiam,
                  Piotrek

• dorkasz1 Re: jaki internet jl 21.09.17, 14:23
                    Przyznam, że jakiś czas temu zastanawiałam się po co je otworzyliście smile
                    • kubicki.p Re: jaki internet jl 21.09.17, 14:52
                      Dla mnie to było naturalne, aby być "bliżej Abonenta", tak lokalnie, przyjaźnie, inaczej niż duże telekomy, które zamykają swoje punkty.... i być może kiedyś wrócę to tego pomysłu - na tą chwilę, dla samej idei to nie ma sensu.

Pozdrawiam,
                      Piotrek
                      • dorkasz1 Re: jaki internet jl 21.09.17, 15:36
                        Sens ma dla mnie oddzielenie pracy od domu. Ale to nie musi być punkt obsługi klienta. A w Waszym przypadku, gdy głównie działacie w terenie, to i tak większość spraw załatwia się zdalnie.
          • grzesiekura Re: jaki internet jl 23.09.17, 21:39
            Dzięki za propozycje ale akurat hinet znam i jest to sieć mojego znajomego. Niestety Nie przewiduje rozbudowy w najbliższym czasie w mojej okolicy. Zastanawiam się nad tvk.
            • kubicki.p Re: jaki internet jl 24.09.17, 10:24
              Jak myślisz o tvk to już lepiej bestgo

p.
              • makler4 Re: jaki internet jl 23.09.19, 18:48
                Podnoszę temat. Jestem użytkownikiem internetu którego zapodaje firma Netpak. Kiedyś byłem zadowolony, jednak od pewnego czasu jakoś usług się bardzo pogorszyła. Internet jest słaby, często zrywa się połączenie. Wiele razy przez długi okres np. 1 doby nie było wcale połączenia. Kiedyś można było złożyć reklamację, teraz odbiera ktoś w Polsce przyjmuje zgłoszenie i nic się dalej nie dzieje. Pisałem też maile, na które nie dostałem odpowiedzi.
                Szukam nowego dostawcy, mieszkam w okolicy szkoły nr 2.
                • petit7 Re: jaki internet jl 26.09.19, 20:35
                  Też korzystam z Netpaka i potwierdzam, że jakość usług się mocno pogorszyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka