Dodaj do ulubionych

KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA

09.01.05, 03:33
Witam. Myśle, że piwo to ponadczasowy wyrób, więc zapraszam do podzielenia się swoimi mściami na ten temat. Kto jakie piwo lubi?? Gdzie najczesciej spoczywaja wasze pół martwe ciała po piwnej imprezce?? Co sadzicie na temat zakazu publicznego spożywanie tego szlachetnego trunku????
Obserwuj wątek
    • rybczan Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 09.01.05, 11:35
      Więc piwo było, jest i nic nie zapowiada, ażeby miało go zbraknąć w przyszłości. Piwo pijemy dla przyjemności, na spotkaniach towarzyskich, na festynach(na parafialnych również!!), koncertach, imprezach rodzinnych, urodzinach, imieninach, rocznicach, na święta, Nowy Rok, na zakonczenie szkoły, nma pierwszą wypłatę, na zaliczone egzaminy, na szczęści i na wszelki wypadek. Mozna by pomyśleć, że piwo pijemy zawsze, albo przynajmniej kiedy tylko sie da. Nic w tym złego. Piwo porpawia przemianę materii i działa oczyszczająco na nerki, do tego w odpowiednich ilościach(co oznacza rozsądnych, a to już chyba, szczególnie Polakom nie za często sie zdarza) wpływa pozytywnie na poziom inteligencji. Prosta prawdę o piwie zawarł zespół Big Cyc w utworze "Kocham piwo". Co do spozywania go na terenie publicznym, to nieco mnie bulwersuje, gdyż różnymi drogami chodzi ma chęć na piwo, ale na szczęście w Laskowicach jest wiele miejsc publicznych w które panowie w mundurkach nie zachodzą(na pochybel). Więc w zaszadzie przepis mnie nie obowiązuje. Pozdrawiam prawdziwych fanów piwa. ŁĄCZMY SIĘ!!!!
    • petit7 Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 09.01.05, 17:38
      Piwo to napój, który z pod budki z piwem wszedł na salony. Piją go teraz
      wszyscy, nie zależnie od statusu i wykształcenia. Pije się go też w przyjemnym
      otoczeniu w pubach, restauracjach ( nie jak kiedyś w piwnicach gdzie czuć było
      mocz i tanie papierosy w grubych poobijanych kuflach).
      Panie piją piwo z soczkiem, zagryzamy je orzeszkami lub czipsami.
      Jakość piwa się u nas też bardzo poprawiła. Wszystkie są pasteryzowane.
      Niestety dużo browarów splajtowało w tym oba wrocławskie, najpierw mieszczański
      a teraz piastowski. Z okolicznych browarów w miarę radzi sobie browar Namysłów
      (i warzy całkiem dobre piwo).
      Browary w Polsce do niedawna można było podzielić na wschodnie i zachodnie. Te
      zachodnie warzyły piwo bardziej gorzkie i jasne, im bardziej na wschód piwo
      było słodsze i ciemniejsze.
      Z marek polecam piwo Leżajsk, Warkę Strong i wspmniane produkty z Namysłowa.
      Nie mogę przekonać się do piw angielskich ale lubie czeskie choć są gorzkie.
      Nie polecam za to piw mocnych typu porter.
      Piwo pijemy nie poto przecież aby sie narąbać ale miło spędzić czas w dobrym
      nastroju. I taka jest jego wyższość nad wódą, że koledzy od kufla są dłużej
      tomni.
      Odnośnie picia na terenach otwatych uważam, że to duża przyjemność wypić piwo
      na wygodnym krześle oglądając naturę ale pod jednym warunkiem nie zakłucając
      tej natury (nie więcej niż trzy piwa głowę!)
      To zdrówko. wink
    • j.laskowice Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 09.01.05, 20:21
      Lubie piwo a jakże. Pije, różne marki. Ostatnio piłem piwo z Rosji Tinkoff
      całkiem niezłe, posmakowało mi jeszcze bardziej gdy zaczołem oglądać jego
      reklame w necie wykonaną przez Olivero Toscanini (tego samego co robił reklamy
      dla Benettona!).
      Denerwują mnie małolaty które pija na ławkach pod blokami piwo, więc jestem za
      zakazem picia w miejscach publicznych, przynajmniej na razie, póki kultura
      picia nie dojdzie do nas.
      Ja nie piję nigdy więcej niż 3 dziennie, często przed telewizorem, bądź kompem
      i boję sie o mój mięsień piwny, bo mi rośnie.
      Pozdrawiam wszystkich kulturalnych piwoszy.
    • przemzlot Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 09.01.05, 21:53
      Ja osobiście lubię Dębowe Mocne i Carlsberga, ale i Ksiażki nie sa najgorsze.
      www.pije.piwko.pl
    • imperatorka Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 10.01.05, 13:32
      Ja osobiście lubię piwo, ale i nie tylkosmile
      moje ulubione to:
      1. Tyskie
      2. Książ
      ale to wszytsko zalezy od funduszy jakie akurat mam przy sobie.
      Co do zakazu czy niezakazu, są dobre i złe strony tego wszytskiego, zależy jak
      kto na to patrzy.....
    • gallen Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 10.01.05, 15:35
      A ja lubie mleko
    • irmi19 Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 10.01.05, 18:34
      Ja lubię najbardziej Żywca, ale żadnym innym tyż nie pogardzę. Jedyną wadą piwa
      jest to,że np. ja nie mogę go zbyt dużo wypić, bo zwyczajnie mi się nie mieściw
      brzuchu uncertain a i jeszcze to, że jeste nazbyt moczopędne, to niewygodne w
      przypadku kobiet jeśli się pije na świerzym powietrzu albo np. w miejscach
      publicznych big_grin
      • gallen Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 11.01.05, 01:03
        irmi19 ja naprawde nie widze problemu z piciem piwa na dworze przez kobiety
    • ushy Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 15.01.05, 09:16
      piwo dobre jest, więc ludzie walcie piwo bo chyba tylko to nam zostalo z całej
      kultury w Laskowicach
      • irmi19 Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 24.01.05, 18:37
        ech, gallen, nie jestes kobieta ,żeby wiedziec jak to jest sikać po krzakach,
        kiedy cie cos w tyłek kłuje... a jak nieraz ciężko miejsce znależć? Jak sie
        chować trzeba? Szkoda gadać...uncertain
        • gallen Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 24.01.05, 19:08
          Irmi19 no masz racje
          • little_queenie Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 03.02.05, 16:44
            A facet jak zwierze, leje gdzie popadnie...
    • gallen Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 03.02.05, 17:52
      Tak a najwięcej lało pod twoim namiotem
      • little_queenie Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 04.02.05, 13:55
        No sam widzisz, gdybyś rozbił się w moim miejscu miałbyś tak samo.
    • petit7 Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 28.04.05, 11:10
      Oj poleje sie piwo w długi weekend, poleje. Tym bardziej, że od poniedziałku
      zapowiadają u nas upały.
      • zlotix BROWAR !!!!!!! 01.05.05, 13:01
        Browar w pierwsze dni maja!!!! Duzo.......
        • gallen Re: BROWAR !!!!!!! 01.05.05, 13:04
          Chciałes powiedzieć baaardzoo dużo
          • zohra Re: BROWAR !!!!!!! 02.05.05, 12:57
            Browarek jest ok ale wole winko swojej robotki..np. ryzowe...suspicious
            • heymdall Re: BROWAR !!!!!!! 27.05.05, 12:36
              ..ej..!! sama robisz?? kurczę..a z trzciny cukrowej próbowałaś..w końcu wino ryżowe to taka "niedorobiona" sake tongue_out ... ciekaw jestem, jak poszłoby Ci z cukrem z trzciny cukrowej.."niedorobiony" rum???
    • petit7 Piliście "Dog in the fog" 23.05.05, 17:00
      Właśnie popijam sobie to nowe piwo, w moim wolnym tłumaczeniu "pies we mgle"
      Wyprodukowane w Poznaniu, ma 5,1% alkoholu butelka jest 0,66 l.
      To piwko jest naprawdę smaczne.
      Spróbujcie.
    • gallen Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 23.05.05, 19:56
      Spróbujemy napewno ale gdzie kupiłeś?
    • petit7 Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 23.05.05, 20:41
      Kupiłem w Intermarce, butelka 0,66 l kosztowała 3,69 zł.
    • gallen Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 24.05.05, 09:59
      Hmm ale tanie to ono nie jest. Ale dobra spróbuje na próbe
    • j.laskowice Piwo z beczki 27.05.05, 10:40
      Gdzie w Jelczu Laskowicach można się napić dobrego piwa z beczki?
      • heymdall Re: Piwo z beczki 30.05.05, 14:55
        ..beczkowo to smakuje(makowala)-(przynajmniej mnie samemu) "Warka Strong"
        w "Pubie 22" ...
    • gallen Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 27.05.05, 10:57
      Z beczki hmm ciężka sprawa (mam nadzieje że myslimy o prawdziwej beczce z drewna a nie ze stali) jak by był jakiś stary browarw laskowicach to pewnie była by szansa ale tak to raczej wątpliwe
      • heymdall Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 30.05.05, 18:12
        ..autor strony o J-L - Jacek(Felis)badał kiedys historię miasta.Okazuje sie,że
        istniał tu kiedyś miejscowy browar..chyba na wiosce..zresztą sam sprawdź..
        • petit7 Re: KĄCIK MIŁOŚNIKÓW PIWA 20.11.05, 10:05
          Odświerzam wątek, tak przy piwku wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka