Dodaj do ulubionych

Odsłonięcie tablicy poświęconej Sybirakom.

15.09.05, 14:01
Dziś w dużym kościele o godz. 15 nastąpi odsłonięcie tablicy poświęconej
Sybirakom. Przyjedzie biskup Gołębiewski z Wrocławia.
Obserwuj wątek
    • fk90 ..... 15.09.05, 21:10
      No i ja tam byłam, ale nie za bardzo wiem po co. No chyba, ze do deklaracji
      wiersza wysyła się 10 osób plus dwie do kwiatów plus jedna do deklamacji
      wiersza. Ale fajnie było ; ] Czy wszyscy słyszeli ten wybuch z armaty ; D ?
      • profanka70 Re: ..... 19.09.05, 08:48
        fk90 napisała:

> No i ja tam byłam, ale nie za bardzo wiem po co. No chyba, ze do deklaracji
        > wiersza wysyła się 10 osób plus dwie do kwiatów plus jedna do deklamacji
        > wiersza. Ale fajnie było ; ] Czy wszyscy słyszeli ten wybuch z armaty ; D ?
        Ja też tam byłam i spodziewałam się większej frekwencji. Widocznie pora nie była
        zbyt odpowiednia (godz. 15 w dzień roboczy?), ale odnośnie wybuchu - to nie była
        armata tylko moździeż wypożyczony przez bractwo kurkowe P. Urbaniaka od P.
        Łabentowicza z Miłoszyc. Wiem że bractwo ma armatę ale podobno została schowana
        z zazdrości przez P. Mitka i spółkę ze strzeleckiej grupy i od dłuższego czasu
        bractwo kurkowe na imprezy (czyt. "CO ROBILIŚMY W TYM ROKU DLA CHWAŁY OJCZYZNY,
        GRODU I BRACTWA" na stronie www.bractwo1986.republika.pl ) wypożycza armatę od
        bractwa kurkowego "HUSARZ" z Wrocławia lub używa wykonanych przez siebie tzw.
        "hakownic". Pan Mitek też był na mszy ale bez munduru i chyba ze wstydu nie
        usiadł między dyrektorami szkół ani delegacją starostwa powiatowego, tylko w
        przedostatniej ławce. Oj nieładnie P. Mitek zeby z zazdrości i zawiści schować
        armatę przy takiej patriotycznej imprezie. Jaki z Pana radny i wychowawca młodzieży?
        • fk90 Re: ..... 19.09.05, 15:46
          No już wiem ze to nie armata. Ale w sumie efekt podobny : P big_grin
        • fk90 Re: ..... 19.09.05, 15:53
          A wiesz dlaczego taka mała frekwencja!? Za późno powiadomiono o tym media i
          nie ogłoszono tego poza Kościołem. Ale rzeczywiście- tak mało ludzi ;/ wstyd
    • tuziemiec Re: Odsłonięcie tablicy poświęconej Sybirakom. 22.09.05, 10:15
      Na stronie bractwo1986.republika.pl Bractwo Kurkowe opublikowało
      fotogalerię z uroczystości w kościele - oczywiście pod kątem swojego w niej
      udziału. Ale zawsze to jakiś ślad po uroczystości na której wielu z nas nie było.
    • profanka70 Re: Odsłonięcie tablicy poświęconej Sybirakom. 22.09.05, 11:29
      Obejrzałam fotogalerię bractwa z uroczystości i teraz wiem komu i po co jest
      potrzebny materiał na mundury o które się spierają te dwie grupy od Mitka i
      Urbaniaka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka