petit7 15.09.05, 14:01 Dziś w dużym kościele o godz. 15 nastąpi odsłonięcie tablicy poświęconej Sybirakom. Przyjedzie biskup Gołębiewski z Wrocławia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fk90 ..... 15.09.05, 21:10 No i ja tam byłam, ale nie za bardzo wiem po co. No chyba, ze do deklaracji wiersza wysyła się 10 osób plus dwie do kwiatów plus jedna do deklamacji wiersza. Ale fajnie było ; ] Czy wszyscy słyszeli ten wybuch z armaty ; D ? Odpowiedz Link
profanka70 Re: ..... 19.09.05, 08:48 fk90 napisała: > No i ja tam byłam, ale nie za bardzo wiem po co. No chyba, ze do deklaracji > wiersza wysyła się 10 osób plus dwie do kwiatów plus jedna do deklamacji > wiersza. Ale fajnie było ; ] Czy wszyscy słyszeli ten wybuch z armaty ; D ? Ja też tam byłam i spodziewałam się większej frekwencji. Widocznie pora nie była zbyt odpowiednia (godz. 15 w dzień roboczy?), ale odnośnie wybuchu - to nie była armata tylko moździeż wypożyczony przez bractwo kurkowe P. Urbaniaka od P. Łabentowicza z Miłoszyc. Wiem że bractwo ma armatę ale podobno została schowana z zazdrości przez P. Mitka i spółkę ze strzeleckiej grupy i od dłuższego czasu bractwo kurkowe na imprezy (czyt. "CO ROBILIŚMY W TYM ROKU DLA CHWAŁY OJCZYZNY, GRODU I BRACTWA" na stronie www.bractwo1986.republika.pl ) wypożycza armatę od bractwa kurkowego "HUSARZ" z Wrocławia lub używa wykonanych przez siebie tzw. "hakownic". Pan Mitek też był na mszy ale bez munduru i chyba ze wstydu nie usiadł między dyrektorami szkół ani delegacją starostwa powiatowego, tylko w przedostatniej ławce. Oj nieładnie P. Mitek zeby z zazdrości i zawiści schować armatę przy takiej patriotycznej imprezie. Jaki z Pana radny i wychowawca młodzieży? Odpowiedz Link
fk90 Re: ..... 19.09.05, 15:46 No już wiem ze to nie armata. Ale w sumie efekt podobny : P Odpowiedz Link
fk90 Re: ..... 19.09.05, 15:53 A wiesz dlaczego taka mała frekwencja!? Za późno powiadomiono o tym media i nie ogłoszono tego poza Kościołem. Ale rzeczywiście- tak mało ludzi ;/ wstyd Odpowiedz Link
tuziemiec Re: Odsłonięcie tablicy poświęconej Sybirakom. 22.09.05, 10:15 Na stronie bractwo1986.republika.pl Bractwo Kurkowe opublikowało fotogalerię z uroczystości w kościele - oczywiście pod kątem swojego w niej udziału. Ale zawsze to jakiś ślad po uroczystości na której wielu z nas nie było. Odpowiedz Link
profanka70 Re: Odsłonięcie tablicy poświęconej Sybirakom. 22.09.05, 11:29 Obejrzałam fotogalerię bractwa z uroczystości i teraz wiem komu i po co jest potrzebny materiał na mundury o które się spierają te dwie grupy od Mitka i Urbaniaka. Odpowiedz Link