Dodaj do ulubionych

dolnośląskie tępaki

11.07.06, 17:00
czemu tak słabo na Dolnym Śląsku wypadły matury? Dno i 2 metry mułu. Tacy
bogaci jesteście a uczyć się nie chce...
Obserwuj wątek
    • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 11.07.06, 17:45
      No widac po twoim poście że u was jest chyba tylko gorzej.
    • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 11.07.06, 17:45
      Mówię STOP neostradzie za 1zł.
      • aron2004 Re: dolnośląskie tępaki 11.07.06, 18:38
        co ma wspólnego neostrada z nieuctwem dolnoślązaków?
        • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 11.07.06, 20:11
          "czemu tak słabo na Dolnym Śląsku wypadły matury? Dno i 2 metry mułu. Tacy
          bogaci jesteście a uczyć się nie chce..." a co ma nasze bogactwo i to że słabo wypadliśmy na maturze? zdaje się cała polska tak wypadła..

Co ma neostrada? to że coraz więcej ludzi wchodzi na forum nie zapoznając się z zasadami panującymi w internecie a utworzonymi wraz z ludźmi któży go stworzyli.. reasumując ten post jest tak bezsensowy jak ....brak mi słów..

rozumiem jakby napisał co uważacie na ten temat co jest tego przyczyną? a takie coś? no przepraszam
          • aron2004 Re: dolnośląskie tępaki 11.07.06, 20:37
            matura źle wypadła w całym kraju ale najgorzej w dolnośląskim

Nadal nie wiem o co chodzi z tą neostradą.
    • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 11.07.06, 20:13
      sam temat postu już nie świadczy o poziomie forumowicza, podejrzewam że już go nie zobaczymy.
      • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 11.07.06, 22:07
        prosze dziecineo.prv.pl/
        • aron2004 Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 04:53
          aha czyli w woj. dolnośląskim dzięki neostradzie dzieci zamiast uczyć się to
          siedzą przy kompie.
          • katka256 Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 08:15
            Najgorzej matura wypadła w opolskim, a z tego co wiem to coś innego niż Dolny
            śląsk, więc zanim zaczniesz obrażać poczytaj uważnie bo pewnie sam nie masz
            matury lub też kiepsko wypdała.
            • bassrafal Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 09:27
              Statystyki matury wypadły tak a nie inaczej bo m. in. w te statystki zaliczaja
              sie uczniowie techików itp. klas, a to nie ich wina ze mieli okrojony program do
              nauki a zdawali taka samą mature jak Ci ze szkół ogolnokształconcych.
              • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 10:29
                Nie drogi Aronie... nie umiesz czytać? masz problem ze zrozumieniem? z czytaniem z kontekstu? czyżbyś był jednym z "TĘPAKÓW" dolnośląskich? mama Ci kupiła neostradę czy jesteś na tyle duży że sam kupiłeś? proponuje poczytać raz jeszcze netetykiete i link który Ci wysłałem, no chyba że nie umiesz crt+c crt+v no to przepraszam.

Co do matur, bez urazy dla Pana ministra który wymyślił gimnazjum ale to było do przewidzenia, nie wiem jak Bassrafal ale ja uważam że w gimnazjum byłby wakacje... i nie pamiętam abym brał jakiś materiał z 1 liceum a podobno tak miało być.. i wychodzi teraz że liceum poprostu nie wyrabia z materiałem bo mniej czasu o rok a zakres ten sam.. niestety ale stary system było moim zdaniem o tyle lepszy że uczono surowo i twardo ale uczono, może i wielu głupot, a dziś?
                młodzież ma za łatwo.. w tym ja miałem, i nie ukrywam że tylko rygor i pilnowanie czegoś nauczy.. poza tym trzeba wsiąść pod uwagę że dziś młodzieży coraz mnie zależy na nauce bo widzą że nic to nie daje w większości przypadków, a tak to pójdą do pracy na taśmie i zaoczne studia.. nic że pewno przez całe życie będą to robić .. ale nie ma ani perspektyw ani pracy. Co tu ukrywać nawet studia dzienne są drogie, wbrew pozorom, w Polsce niestety został brud na nas i pewno naszych wnukach nazwany komunizmem, czyli bez kombinowania nikim nie będziesz a ciężka praca nic nie daje w większości przypadków, to jest kraj paranoi.
    • mono80 Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 11:06
      po pierwsze statystyki nie są w pełni miarodajne jeżeli włożę głowę do lodówki
      a nogi do pieca to średnia będzie 37,6
      tak samo ze statystyką zdanych egzaminów maturalnych,nie podaje sie ilu uczniów
      techników i liceów profilowanych zdawało w poszczególnych województwach maturę
      do tego dochodzi motywacja do zdawania matury,po ogólniaku niema się żadnego
      zawodu i motywacja jest dużo większa natomiast po innych szkołach myślę sobie
      tak zdam to dobrze nie to tez dobrze
      • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 11:51
        po części to prawda.. więc zwalanie winy tylko i wyłącznie na wieczorowe i uzupełniające to głupota.. ale z drugiej strony kto powiedział że jak jestes w LO to musisz zdać mature? dziś młodzież mniej sie uczy.. kiedyś w 4 liceum poza materiałem potrafili ugryść całki i troche analizy a dziś? nic dno.. młodzież no nie oszukujmy się coraz głupsza..
        Warto też zwrócić uwage na system, otóz zauważcie że uczycie się na matmie (przynajmniej ja rok temu jeszcze) typowych zdań na podejście do problemu, czyli limesy itp. a oni tu nagle za przeproszeniem k*** wylatują z zadaniami z tekstu: jasiu ma 20 płyt ile będzie jak .... , no przepraszam ale co innego człowiek się uczy na lekcji a co innego na maturze jest. Kiedys była lepsza bo dostało się 8 zadań konkretnych do policzenia i jazda a Tu ? jakieś głupie na liczenie ogrodzenia... może i przydatne ale to porażka.
    • mono80 Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 12:04
      nie wiem czego uczą w dzisiejszych liceach i technikach,ale podejrzewam,że uczą
      żle jest kilka szkół zawyżających poziom np.14 we Wrocławiu podpisuje z
      wyższymi uczelniami umowy o prowadzeniu zajęć na tych uczelniach i później
      poziom ten wskazuje że tam maturę zdają wszyscy skoro poziom matur jest jak z
      liceum,a ich wiedza jak po pierwszym roku studiów.Zgadzam się z tym że nie
      wszyscy muszą zdać maturę i tak bywało w poprzednich latach na obecną
      statystykę napewno miało wpływ to,że sprawdzanie matur odbywało się poza szkołą
      i było bardziej obiektywne
      • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 12:54
        Zgodzę się z Tobą jeżeli chodzi o zajęcia prowadzące przez uczelnianych pedagogów. Myślę że przyczyną tego może być też to że tak naprawdę coraz więcej młodzieży idzie do liceów. Niegdyś dość duże miejsce zajmowały technika i zawodówki.. a dziś każdy pcha się do liceum ponieważ uważa że nie jest tak "głupi" aby pójść do zawodówki.. co tak naprawdę nie jest prawdą. Moim zdaniem coraz mniej dobrych ludzi z umysłami brakuje w zawodówkach ale zabrzmi to dziwnie, brakuje fachowców, i nie zdziwię się jak za parę lat ktoś po zawodówce będzie więcej zarabiał niż ktoś po prywatnej uczelni. Warto spojrzeć na ogłoszenia, ostano czytałem ogłoszenie we Wrocławiu.. zatrudnię ślusarza-(i jakaś oprócz tego profesja) wynagrodzenie netto 2100zł, no to chyba o czymś mówi moim zdaniem.
        • mono80 Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 15:28
          nie zawsze ukończenie studiów idzie w parze z mądrością,inteligencją czy ze
          zwykłym dawaniem sobie rady we współczesnym świecie pracy znam gościa,który
          jest po technikum a zarządza zespołem ludzi z wyższym wykształceniem i zarabia
          ponad 5000 zł netto a awansował na to stanowisko gdy kilku magistrów nie mogło
          sobie dać rady,gdyż jak się okazało przerastał ich stres związany z tym
          stanowiskiem.Nie wszyscy po zawodówkach i technikach to matoły,wystarczy chęć
          do nauki i mobilizacja i można skończyć całkiem przyzwoitą szkołę i nie wszyscy
          co kończą nawet najlepsze szkoły i uczelnie z b.dobrymi wynikami w nauce
          potrafią sobie dać radę w życiu
          • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 17:37
            i tu się z Tobą zgadzam .. trzeba mieć to coś i charyzmę.. 1 100% zgadzam się z tym co napisałeś, ale zwróć uwagę że to mała ilość ludzi którzy tak naprawdę pomylili się z wyborami w życiu ale są dobrzy w tym co robią... inteligencja jest wrodzona, wiedzę poznajesz w szkole big_grin
            • aron2004 Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 17:49
              owszem matura najgorzej poszła w Opolskim ale tam to jest zrozumiałe bo jest
              duża mniejszość niemiecka i widocznie oni mają problemy z rozumieniem tekstów w
              języku polski. Z województw rdzennie polskich najgorsze jest dolnośląśkie.
              • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 19:07
                jaka teoria.. to nie wyklucza ich z znajomości Polskiego, można by tak powiedzieć o Ślązakach, mieszkańcach mazur, góralach. W końcu oni też nie mówią w czystym polskim, tak się składa że Dolnoślązacy tak.
              • katka256 Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 20:16
                No nie ale teoria-koń by się uśmiał.No tak, biedne dzieci z opolszczyzny
                czytają i uczą się wszystkiego po niemiecku a tu na maturze krzywdzą ich
                teksami po polsku.Weź pomyśl człowieku co piszesz-chcesz chyba podnieść swoje
                morale i na siłę wykazać że czarne jest białe.
                Co znaczy "rdzennie polskich"?to,że Dolny Śląsk dłużej nie był Polski niż był?i
                zamieszkuje go głównie ludność napływowa ze wschodu?
                Poza tym popieram matejkoo i mono80
                • aron2004 Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 21:01
                  chodzi o to że dzieci z opolskiego w domu mówią po niemiecku, w szkole po
                  polsku i tak im się miesza, że faktycznie tej matury nie mogą zdać. To nie jest
                  takie proste.
                  Natomiast w dolnośląskim w domu mówi się po polsku i maturę zdaje się po
                  polsku, więc skąd takie słabe wyniki?
                  • katka256 Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 21:48
                    Też ciekawa teoria,że w domu mówią po niemiecku a w szkole po polsku, ale mają
                    strasznych rodziców co robią im krzywdę.A uczą się w szkole od pierwszej klasy-
                    czyli do matury mają 12 lat nauki-przez tyle czasu nie nauczą się rozumieć
                    polskiego słowa czytanego?- więc nie wymyślaj na siłę teorii.
                    • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 12.07.06, 23:02
                      Ty znam ludzi z opolskiego i wyobraź sobie wszyscy mówią płynną polszczyzną.. ale ile jest przecież województw przy granicy z naszymi sprzymierzeńcami ? to niby na mazurach czy w tych okolicach dzieci mówią po rosyjsku bo niedaleko jest obwód Kalingradzki?
                      • aron2004 Re: dolnośląskie tępaki 13.07.06, 05:57
                        oczywiście że nie wszyscy w opolskim mówią po niemiecku. Ale widocznie jakiśtam
                        procent opolaków, którzy w domu mówią po niemiecku a w szkole po polsku
                        schrzanił tą maturę i popsuł statystykę.

A dolnośląskie jest rdzennie polskie i też głąby.
                        • mono80 Re: dolnośląskie tępaki 13.07.06, 10:20
                          skoro wg arona2004 te osoby,które nie zdały matury to tępaki i głąby to jak
                          nazwać niejakiego Kwaśniewskiego,który po 5 latach studiów nie uzyskał dyplomu
                          magistra chyba tępak i głąb do kwadratu
                          • aron2004 Re: dolnośląskie tępaki 13.07.06, 14:36
                            Kwaśniewski maturę jednak zdał ( starą). Z dużym prawdopodobieństwem z nową też
                            by sobie poradził.
                            • petit7 Re: tępaki 13.07.06, 14:53
                              Kolega aronek ma kompleks swojego upadajcego miasta Lublina.
                              • mono80 Re: tępaki 13.07.06, 15:17
                                a to nie wiedziałem,że on jest ze ściany wschodniej to można mu wybaczyć
                              • aron2004 Re: tępaki 26.07.06, 19:42
                                petit7 napisał:

> Kolega aronek ma kompleks swojego upadajcego miasta Lublina.

faktycznie metr mieszkania kosztuje 3000 zł nieźle jak na upadające miasto.
                                • matejkoo Re: tępaki 26.07.06, 21:16
                                  w całym kraju podnosi się cena, bo brak mieszkań na rynku nieruchomości, cwaniaku.
                            • mono80 Re: dolnośląskie tępaki 13.07.06, 15:15
                              myślę,że ty aron matury nie zdałeś bo nie umiesz nawet czytać napisałem,że
                              Kwaśniewski nie obronił magistra i nawet o tym zapomniał nie pisałem nic o jego
                              maturze oj masz kłopoty z czytaniem a innych nazywasz tępakami
    • katka256 Re: dolnośląskie tępaki 13.07.06, 18:27
      Lublin raczej nie upada, może nie rozwija się tak jak Wrocław,ale J-L daleko do
      niego.Urokliwe miasteczko, ale aron2004 chyba rzeczywiście stamtąd pochodzi bo
      założył tam podobny wątek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=45058753
      • matejkoo Re: dolnośląskie tępaki 13.07.06, 19:57
        Powiem tak teoria Arona moim zdaniem to czysta abstrakcja i nigdy nie uwierzę że co 5 polski uczeń mówi w domu po niemiecku..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka