Dodaj do ulubionych

TONĄCY i BRZYTWA

21.11.06, 15:23
Do wszystkich zwolenników P. Polakowskiej!
Jeśli wierzyć informacji, która zatacza coraz szersze kręgi, to w sytuacji
wyboru właśnie Pani Burmistrzyni - jednym z jej zastępców miałby być
uczyniony P. Piórko. Na jego miejsce typowany jest miłościwie panujący
jeszcze P. Burmistrz Szczęśniak.
Moje pytania i wątpliwości w kontekście powyższego:
1. Czy na taki gambit czeka społeczność jelczańsko - laskowicka?
2. Czy w ten sposób nasza ewentualna Burmistrzyni rozpocznie konstruowanie
wiekszości w wybranej Radzie Miejskiej?
3. Czy w najbliższej kadencji będzie przyzwolenie na prowadzenie samochodu
pod wpływem alkoholu?
4. Czy na tym miałoby polegać "przewietrzenie" Pałacu?
5. Czy zagwarantowane "miękkie" lądowanie P. Szczęśniakowi obecnie, będzie
znakomitym preludium do "miękiego" lądowania za 4 lata aktualnie
konstruuowanej pałacowej konfiguracji?
6. Szanowni zwolennicy P. Polakowskiej, jeśli znacie odpowiedzi na
przynajmniej te pytania (proszę o poważne odpowiedzi i komentarze)i chcecie
dać przyzwolenie na takie roszady, to ja mam poważne wątpliwości co do Waszej
reputacji, wiarygodności i dobrych intencji. Pozdrawiam bardzo serdecznie
i "życzę sukcesów".
Obserwuj wątek
    • j.laskowice Re: TONĄCY i BRZYTWA 21.11.06, 16:16
      Kiedy to wymyśliłeś na prochach jesteś? Kto tu jest tonący to utonie ale nie
      jest to Polakowska. Ma realne szansę na wygraną i nie zmienią tego takie
      rewelacje jak ta. Z tego co ja słyszałem to Putyra szuka na swoich zastępców
      ludzi z UMIGu. Mam nadzieję, że dalej będzie rozkładał namioty.
      • emerytw Re: TONĄCY i BRZYTWA 21.11.06, 16:48
        Szkoda, że na więcej cię nie stać, ale oczywiście to jest przede wszystkim twój
        problem. W takiej sytuacji zawsze przychodzi mi na myśl jedna z sentencji
        wygłoszona przez znanego aktora J. Kobuszewskiego podczas jednego z kabaretów -
        "... z chamstwem należy walczyć kulturom i godnościom osobistom ..."
    • j.laskowice Re: TONĄCY i BRZYTWA 21.11.06, 17:40
      Panie emerytw swego czasu pisał pan całkiem mądrze i logicznie a było to tylko
      20 dni temu, pozwoję to też zacytować, bo sam się pod tym podpisuję
      : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24395&w=51346896&a=51351195

"Nie próbójcie jednak wmawiać, że nowicjusz-indolent jest jedynym panaceum w
      tych wyborach. Nie róbcie z niego przy okazji męczennika. Wystarczająco dużo
      przykładów niekompetencji lub wręcz głupoty i ignorancji mamy wśród aktualnie
      sprawujących władzę w RP. Ta formacja wspiera Waszego tzw. "czarnego pijara".
      Ten Pan w takim towarzystwie zaserwuje naszej gminie podobną jeśli nie gorszą
      filozofię prowadzenia lokalnej polityki. Większość społeczeństwa polskiego
      zrozumiało swój błąd wyborczy i nich sam Bóg uchroni społecznośc jelczańsko -
      laskowicką przed powieleniem tego samego błędu. Chcecie uczynić podrzędnego
      lekarza bez specjalizacji, kierownikiem zespołu przystępującego do
      skomplikowanego zabiegu chirurgicznego? Już współczuję rodzinie tego pacjenta.
      Jego agonia jest tylko kwestią czasu.
      Popieram zmianę pokoleniową w Radzie Miejskiej. Ale jej młodość nie może być
      jedynym i przesądzającym atrybutem. Wiedza i kompetencja przede wszystkim.
      Zastanówmy się szczerze, który z kandydatów gwarantuje tak naprawdę
      kompetentną, a nie polityczną Rade Miejską.
      A swoją droga, czy tez korzystalićie z namiotów Pana P., jeśli tak to wszysto
      mi wyjaśni. A może przy jego dobrych intencjach, chcecie na jego "grzbiecie"
      dopchać się do władzy. To czym zatem różnicie się od wielu Wam podobnych,
      byłych już członków Rady Miejskiej."
      • xsawery1 Re: TONĄCY i BRZYTWA 21.11.06, 22:21
        > Panie emerytw swego czasu pisał pan całkiem mądrze i logicznie

Czemu tak uważasz? Znając Twoje wcześniejsze posty oraz i ich"styl" zgaduje, że
        dlatego (tylko i wyłącznie), że się wtedy z Tobą zgodził.

Każdy może przecież zmienić zdanie...Może też to zrobisz, skoro zamiast
        odpowiedzieć na zamieszczone w poście pytania ukrywasz się za jakimiś PRZESZŁYMI
        stwierdzeniami użytkownika emerytw, chcąc w ten sposób odebrać mu znaczenie
        przez wykazanie niekonsekwencji.

Może jednak wreszcie nadszedł czas także na Twoją rewizję poglądów?!
      • emerytw Re: TONĄCY i BRZYTWA 22.11.06, 09:06
        Szanowny(a) P. j. laskowice, szczerze dziwię się, że moje posty odczytywane są
        jako osobne twory nie majace związku ze sobą. Uprzejmie informuję, że mój
        wcześniejszy post, który był(a) P. łaskaw zacytować był napisany jeszcze przed
        I turą i wówczas (i nadal)starałem sie przekonać moich interlokutorów do
        najlepszej i optymalnej kandydatury na burmistrza P. Worwy. Powyższym postem
        pozwoliłem sobie wyrazić mój sprzeciw i wątpliwości wobec stylu prezentowanego
        przez P. Polakowską. Mam do tego pełne prawo jako mieszkaniec naszej gminy i
        wyborca korzystający ze swoich praw obywatelskich demokratycznego państwa. Przy
        tym sugeruję P. przeczytanie mojego wcześniejszego postu o
        temacie "NIESKAZITELNA POLAKOWSKA" (szkoda, że w P. poście nie został
        zacytowany). Stąd też, pozwolę sobie na stwierdzenie, że P. teza o
        niekonsekwencji merytorycznej moich postów, delikatnie rzecz biorąc, rozmija
        się z prawdą. Odczytywanie ich jako samodzielne byty, wskazuje na brak
        umiejętności wnioskowania, rozumienia tekstu pisanego i logicznego myślenia.
        Oczywiste, że najprostszą i najskuteczniejszą metodą na adwersarza jest
        obrażanie lub próba ośmieszenia go. Co z kiepskim efektem jest prezentowane w
        P. postach. Ubolewam nad tym, pozdrawiam i życzę miłego dnia.
        • j.laskowice Re: TONĄCY i BRZYTWA 22.11.06, 10:14
          Wcale nie mam zamiaru Pana ośmieszyć na forum. Uważam, że pańska opinia, którą
          przytoczył pan jeszcze przed drugą turą, była znakomita. W bardzo obrazowy
          sposób pokazała sytuację polityczną w naszym mieście i kraju. Pana porównanie
          kandydata PiSu do chirurga spodobało mi się dlatego je przytoczyłem. Róznimy
          sie w jednym, że dalej uważam, że nie warto oddać głosu na niekompetetnego
          nowicjusza z nielubianej już partii, a Pan rakiem wycofał się ze swoich
          rozsądnych argumentów. Nie mam zamiaru dociekać z jakich pobudek Pan to zrobił.
          W każdym razie ja dalej podpisuję się pod pana starym postem i uważam, że w
          najbliższą niedzielę nie mamy wyboru musimy zagłosować na p.Polakowską. Dla
          dobra naszego i naszych dzieci!
          Tu zacytuję znów część świetnej opinii pana emertw:
          "Nie próbójcie jednak wmawiać, że nowicjusz-indolent jest jedynym panaceum w
          tych wyborach. Nie róbcie z niego przy okazji męczennika. Wystarczająco dużo
          przykładów niekompetencji lub wręcz głupoty i ignorancji mamy wśród aktualnie
          sprawujących władzę w RP. Ta formacja wspiera Waszego tzw. "czarnego pijara".
          Ten Pan w takim towarzystwie zaserwuje naszej gminie podobną jeśli nie gorszą
          filozofię prowadzenia lokalnej polityki. Większość społeczeństwa polskiego
          zrozumiało swój błąd wyborczy i nich sam Bóg uchroni społecznośc jelczańsko -
          laskowicką przed powieleniem tego samego błędu. Chcecie uczynić podrzędnego
          lekarza bez specjalizacji, kierownikiem zespołu przystępującego do
          skomplikowanego zabiegu chirurgicznego? Już współczuję rodzinie tego pacjenta.
          Jego agonia jest tylko kwestią czasu."

Pozdrawiam.
          • emerytw Re: TONĄCY i BRZYTWA 22.11.06, 11:00
            Szanowny Panie j.laskowice, nie widzę celu prowadzonej polemiki przez Pana. To
            jak Pan postapi w głosowaniu II tury, jest wyłącznie Pana sprawą. Ja doskonale
            pamiętam własne posty i z żadnego z nich nie mam zamiaru sie wycofywać. Zatem
            Pańskie określenia w rodzaju "wycofywania się rakiem" nie maja sie nijak do
            rzeczywistości i są co najmniej nie na miejscu. Wszystkie moje posty są spójne
            i nie wykluczają się wzajemnie. Dla pełnego zobrazowania moich intencji,
            pozwolę sobie wyjĄtkowo dla Pana posłużyc się kolejnym porównaniem. Cały czas
            twierdziłem, że moim ulubionym owocem jest "POMARAŃCZA". Krytykowałem wcześniej
            wątpliwe zalety zdrowotne "ŚLIWKI" w porównaniu z "POMARAŃCZĄ". W tej chwili w
            koszyku mam do dyspozycji "ŚLIWKĘ" i nadgniłe "JABŁKO". Stąd też, jako
            degustator oceniłem, że ten ostatni owoc nie nadaje się (przynajmniej dla mnie)
            do bezposredniego spożycia, a ewentualna szarlotka z tego owocu może mieć nie
            apetyczny zapach (żeby nie powiedzieć smród). Czy można doszukać się tu braku
            spójności i wycofywaniu sie z czegokolwiek? Proszę nie odbierać mi prawa do
            moich osobistych ocen i preferencji. Pozdrawiam
    • cygnus007 Re: TONĄCY i BRZYTWA 21.11.06, 19:46
      do emerytw:
      Doświadczenie, doświadczenie, doświadczenie.....
      1. Jestem za gabinetem ludzi którzy wiedzą co jest dla naszego miasta najlepsze,
      znają mocne i słabe strony J-L i wiedzą za jakie "sznurki" pociągnąć by osiągnąć
      zamierzony efekt.
      2. Aby efektywnie rządzić potrzebna jest większość w każdym wymiarze - przykład
      naszego rządu który w postaci mniejszościowej nie chciał rządzić i musiał wejść
      w układy z LePpeeRem.
      3. Typowo bezmózgowa analiza - no coment
      4. Na czym wg. ciebie powinno to polegać podaj inee rozwiązanie.
      5. Konfiguracja nigdy nie jest idealna a szukanie lepszego rozwiązania - w
      przypadku gdy coś dobrze funkcjonuje nie polega na zmianach w strukturze ale w
      elementach pojedynczych które są szczegółami negatywnie wpływającymi na działanie.

Powiem jeszcze raz doświadczenie,doświadczenie, doświadczenie.
      Jeśli zostałbym burmistrzem otoczyłbym się osobami które znają się na swojej
      robocie i wykonują ją rzetelnie a jakiekolwiek zmiany w kadrze przeprowadziłbym
      w okresie późniejszym i na pewno korzystałbym z pomocy byłego burmistrza lub
      chociaż opierałbym się na jego opinii w początkowych fazach zarządzania.
      • marek287 Re: TONĄCY i BRZYTWA 21.11.06, 20:16
        To ciekawe gdzie można zdobyć to doświadczenie, doświadczenie, doświadczenie
        jeśli nowym ludziom nie da się szansy. Ci którzy już byli może i znają mocne i
        słabe strony naszego miasta, ale potrzeba wreszcie nowego spojrzenia.
        Odbudowywanie układu przez Polakowską pokazuje, że ta Pani nie cofnie się przed
        niczym. ja tylko dziwie się ludziom z uzrędu którzy tytułują się prawicą, bo
        teraz kolejny raz się kompromitują. To jest pociaganie za sznurki, ale wyborcy
        powiedzieli temu układowi nie. Argument o efektywnym rządzeniu jest po prostu
        absurdalny. Ciekawe jak Polakowska chce rządzić skoro na 21 radnych 10 jest z
        PIS i PO, lepianka 11 różnych ludzi nie ma szans przetrwać 4 lata, ale cóż
        widać cel uświęca środki. Prawda jest taka, że kij ma dwa końca i mam nadzieję,
        że wyborcy wybiorą dobrze. Polakowska powiedziała nie dla Jakubowic, nie dla
        meczu Czarnych i nie dla pomocy dla Jelcza. teraz trzeba powiedzieć jej nie w
        wyborach na burmistrza, pozdrwiam.
        • poodzian Re: TONĄCY i BRZYTWA 21.11.06, 21:07
          Najgorsza lepianka to oszołomy z pisu w naszej radzie. Co ty ciągle o jakimś
          meczu? Polakowska będzie lepiej rządzić, przecież to oczywiste. Pisowiec nie
          nabiera doświadczenia jak przewodniczący rady i radny.
          • king291 Re: TONĄCY i BRZYTWA 21.11.06, 21:24
            Odnoszę się wyłącznie do wypowiedzi poodziana.
            Potrafisz tylko obrażac ludzi. Zapewne nikogo z radnych z Pis-u nie znasz - ale
            szkalujesz bez zastanowienia. Zastanów się choć chwilę nad swoim postępowaniem,
            chyba, że po prostu jesteś członkiem przeciwnego komitetu wyborczego, którego
            metody w przeciwnieństwie do kampanii Pisu i Putyry wszyscy już poznali -
            szkalowanie, kłamstwa i brak argumentów.
            Apeluję tylko o rozsądek i powstrzymanie się od obrażania innych. Kampanię Pani
            Polakowskiej również można prowadzić kuluralnie.
        • cygnus007 Re: TONĄCY i BRZYTWA 21.11.06, 22:21
          do Marek287 : "...Ciekawe jak Polakowska chce rządzić skoro na 21 radnych 10
          jest z PIS i PO, lepianka 11 różnych ludzi nie ma szans przetrwać 4 lata..."
          jednak burmistrz jako osoba dbająca o dobry interes miasta musi zadac sobie ten
          trud by pogodzić odmienne wizje radnych.
          Doświadczenie można zdobyć w trakcie pięcia się po "drabinie władzy", z
          pewnością nie zagłosowałbym na nowicjusza który nie przedstawiłby przejrzystych
          i przemawiających argumentów swojego rządzenia. Myślę że nieodzownym jest
          przedstawić program ale jeszcze ważniejsze jest przedstawić wyborcom w jaki
          sposób chce się to osiągnąć i z kim pragnie się współpracować.
          PS.
          Wielki minus oczywiście za Jakubowice i Czarnych dla pani P.
          Przedstawiam tylko wizję mojego kandydata i jak większość wahałbym się na kogo
          zagłosować - niestety nie zaznam tej przyjemności w tych wyborach.
          Myślę że każdy powinien wziąć udział w wyborach a następnie ocenić trafność
          swojego wyboru wyciągając z tego odpowiednie wnioski.
          Pozdrawiam
          • marek287 Re: TONĄCY i BRZYTWA 22.11.06, 12:30
            do cygnusa
            Nie chodzi o trud chodzi o brak mozliwości.
            Nie rozumien co znaczy argument rządzenia, ale może pani Polakowska wie. Pani
            Polakowska przedstawiła już wyborcom z kim chce to osiągnąć i współpracować.
            Grzesik, skompromitowany syropem burmistrz, a do tego dojdą pewnie swat Sabij i
            jeszcze ktoś z rodziny. Program przyjaznej gminu to kompromitacja. Nie widzę to
            żadnej wizji, co najwyżej chciejstwo. Była szansa wreszcie poukładąc stosunki z
            prezesem spółdzielni, ale ona woli trzymać się wypalonego układu. Ja wziołem
            udział w wyborach cztery lata temu. Głosowałem na tę pania do powiatu jako
            prawicę, a potem ta pani mnie oszukała i zrobiła wicestarostą Grzesika. Ja juz
            oceniłem trafnosc tego wybotru i wyciagam wnioski, nigdy więcej nie dam się
            przez nią oszukać i omamić.
    • morbital82 Re: TONĄCY i BRZYTWA 22.11.06, 10:48
      Polakowska, Grzesik, Piórko - niezłe połączenie - nie życze nikomu i niczemu
      takiego bigosu w UMiG. Pana Piórko w szczególności - wie ten kto miał do
      czynienia z jego polityką i nim samym. A grzesik....władze w rękach już miał,
      zakosztował, posmakował...Pora więc na innych!
      • mono80 Re: TONĄCY i BRZYTWA 22.11.06, 15:12
        jak p.Piórko trafi do UG to będzie największa porażka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka