Dodaj do ulubionych

Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic!

24.05.08, 08:43
Pomysł nie jest mój ale podpisuję się pod nim obiema rękami. Niech
cały Dolny Śląsk zobaczy co robi burmistrz Jelcza-Laskowic dla
piłkarzy w naszym mieście. W przededniu Mistrzostw Europy w Piłce
Nożnej. Niech pokarzą co się stało z płotem i dlaczego blokuje się
dokończenie budowy boiska.
Obserwuj wątek
    • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 09:19
      Jak już się zbierzecie wszystkie czerwone matoły, aby ujadać przed kamerą TV na
      burmistrza z tego powodu, że wasz czerwony towarzysz z SM zlikwidował boisko i
      nie zrobił w zamian nowego, to dajcie znać kiedy i gdzie to będzie...Chętnie
      wtedy przyjdę aby zobaczyć wasze fałszywe czerwone mordy i powiedzieć co o was
      myślę...
      • mono80 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 09:29
        czerwone pachołki podaję wam adresy do TVP3 Wrocław
        Dolnośląski Magazyn Reporterów
        telefon 71 36-84-374
        Moje miasto tel.71 36 84 362
        proszę dzwonić i sprowadzać
      • makler4 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 09:30
        Wysłałem maila z zaproszeniem. Niech przyjadą porozmawiają z
        mieszkańcami i z burmistrzem. Proponuję dla zwiększenia efektu
        wyślijcie również swoje uwagi i zaproszenie do TVP3. Większy szum
        medialny spowoduje, że szybciej się tu zjawią.
        REDAKCJA SPORTOWA
        sport@wro.tvp.pl
        Redakcja programów informacyjnych
        tel.: (+48 71) 36 84 548
        fax.: (+48 71) 36 84 582
        e-mail: Fakty@wro.tvp.pl

• hagen1112 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 21:11
        jasfinksie,bracie kochany,albo siostro...promieniuje od ciebie milosc i
        tolerancja...juz zasypiam,mmm...
      • augusta13 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 26.07.08, 20:10
        Jasfinks, czy ty masz "czerwoną obsesję"? To nie ma znaczenia jakie
        kto ma przekonania, bo to powinna być indywidualna sprawa każdego z
        nas. A burmistrz powinien byc przede wszystkim dobrym gospodarzem
        terenu , który mu podlega, a działaczem partyjnym w dalszej
        kolejności.
        • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 26.07.08, 21:30
          augusta13 napisała:

> Jasfinks, czy ty masz "czerwoną obsesję"? To nie ma znaczenia jakie
          > kto ma przekonania, bo to powinna być indywidualna sprawa każdego z
          > nas.<

Może dla ciebie to nie ma znaczenia ale dla mnie i dla wielu ludzi nie jest
          obojętne, czy będą nami rządzić ludzie uczciwi, czy ci należący kiedyś do bandy
          zdrajców i złodziei...Bycie dobrym gospodarzem to za mało, bo np taki Hitler był
          bardzo dobrym gospodarzem.Więc pewnie byś go popierała gdybyś żyła w tamtych
          czasach? ; )
    • wygadana Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 09:40
      Bzrdzo dobry pomysł. Popieram.
      • hagen1112 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 21:12
        lubie wy<gadana,ale co?
    • 2uboot2 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 11:20
      A będzie cofnięcie "STOP KLATKI", gdy wyjdzie na jaw że to nie z inicjatywy
      burmistrza "wykolegowano" stadionik?
      Ja tylko dam pod rozwagę otoczenie posesjami terenu boiska i bynajmniej nie
      chodzi mi o plebanię. Tak gwoli ścisłości był tam kiedyś jakiś wałek z wyceną
      gruntu czy jakoś tam.
      A teraz inna kwestia. Czy po to buduję w super atrakcyjnym terenie willę, by mi
      potem w piłkarskie wekendy hołota zakłócała spokój?
    • heymdall Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 11:34
      chciałbym również (jak sie okaże opublikowac adres postu startowego) .. niech cały Dolny śląsk zobaczy fanatyka swobodnie manipulującego faktami (i to w przededniu Mistrzostw Europy w piłce nożnej)
      "A będzie cofnięcie "STOP KLATKI", gdy wyjdzie na jaw że to nie z inicjatywy burmistrza "wykolegowano" stadionik"
      super .. będzie naprawde pyszne przedstawienie ..
      • j.laskowice Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 11:55
        Uważam, że w sprawie tego boiska i wielu innych problemów z którymi
        nie może poradzić sobie ta ekipa narosło tyle niedomówień, że dobrze
        jak ktoś z boku to oceni. Może rozgłos na cały Dolny Śląsk skłoni
        burmistrza do zainteresowania się postulatami wszystkich
        mieszkańców, a nie tylko "Kółka różańcowego".
        • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 13:17
          j.laskowice napisał:
          >Może rozgłos na cały Dolny Śląsk skłoni
          > burmistrza do zainteresowania się postulatami wszystkich
          > mieszkańców...<

Paru komuchów z marginesu normalności, rozsiewających ploty i kłamstwa to nie są
          wszyscy mieszkańcy! Większość mieszkańców pokazuje jak wam wierzy i gdzie jest
          wasze miejsce przy każdych kolejnych wyborach!
          Ale to jak widać, do tej czerwonej zgrai szkodników ciągle nie dociera i pchają
          się nieustannie wszędzie jak chwasty do ogródka!
          Zupełny brak honoru.
          • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 13:38
            Poza tym proszę mi i nam wszystkim odpowiedzieć dlaczego nic nie piszecie
            krytycznego o tym kto zlikwidował od lat służące młodym boisko przy ul Bożka?!
            Komuch(czyli jeden z was) pozbawił młodzież boiska i dlatego czepiacie się jak
            rzepy psiego ogona księdza i burmistrza? Co za fałszywe kreatury...
            • j.laskowice Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 14:00
              Nie życzę sobie aby mnie wyzywać od kreatur. Staram się nie obrażać
              innych i nie widzę powodu, aby, gdy brak argumentów na forum, używać
              brzydkich epitetów. W moim poprzednim poście poparłem inicjatywę
              zaproszenia telewizji do naszego miasta. To medium ma dużą możliwość
              do docierania do bardzo dużej ilości ludzi, a co za tym idzie,
              sprawy poruszane przez telewizję, są później szeroko omawiane.
              Nie interesuje mnie kto jest z jakiej opcji, niech dziennikarze
              wyjaśnią kto i na jakiej podstawie przeznaczył nieistniejące już
              boisko przy ul. Bożka na plac pod budynek miszkalny. I kto blokuje
              budowę nowego boiska przy basenie.
              • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 18:04
                Powtarzam: najpierw się czepcie tego kto zniszczył boisko, którego od lat
                młodzież używała!To po pierwsze.A po drugie rozliczcie go z tego, dlaczego nie
                dał innego miejsca(a właściwie to powinien ZBUDOWAĆ w innym miejscu przynajmniej
                takie samo boisko)w zamian za to zniszczone! Pamiętam jak kiedyś za poprzedniego
                burmistrza podnosiliście nieustający wrzask bo ktoś zlikwidował jakieś DZIKIE
                boisko do kosza...Groziliście prokuratorem a nawet pobiciem...A teraz co?
                Zniknęło LEGALNE boisko na którym grała nasza B-ligowa drużyna jak i cała masa
                innych dzieciaków, a wy ani słówka! Cisza. Jakby nic się nie stało!
                Odczekaliście trochę i zaczynacie czepiać się zupełnie kogo innego. Chcecie
                wymusić aby za waszego winnego zniknięcia boiska kto inny je zbudował i to wbrew
                woli okolicznych użytkowników i mieszkańców, a także wbrew planom
                zagospodarowania tego terenu!
                Czy to nie jest postępowanie typowe do jakiejś zorganizowanej mafii i
                paskudnych szkodliwych kreatur?
                • skuterionex Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 21:40
                  Popieram pomysł. Blady strach padł na parę osób, widać to po wypowiedziach i
                  nerwowych postach. Sam jestem ciekawy ,jak wypadną przed kamerą miejscowi
                  notable i ci co walczą o sprawy młodzieży. Boisko ,to żadna łaska. Powinno
                  powstać przed rozebraniem tego planowanego przed basenem. Bo do tej pory to
                  młodzież może się wykazać ,popijając pywko i nie tylko ,na placu ,który swoim
                  wyglądem bardziej przypomina plac pijaka /egipskie ciemności/ poranny
                  brud,/puszki i butelki ,resztki słonecznika,pijackie okrzyki . Ławki okupowane
                  przez miejscowych meneli Ten plac miał być wizytówką miasta. Czyżby lustrzane
                  odbicie mentalności jego mieszkańców?
                  • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 23:15
                    Ty też skuterionex wydaje mi się,piszesz bez sensu..."Blady strach padł.."? Na
                    kogo? : ) Jeśli chodzi o mnie to telewizja może tu być nawet
                    codziennie..przynajmniej coś by się działo...I boisk nowych może być nawet pięć,
                    też nie mam nic przeciw...Tylko trzymajmy się faktów a nie plotek sianych przez
                    jakichś pieniaczy! I rozliczajmy winnych a nie tych co wreszcie coś widać że robią!

>"Boisko powinno powstać przed rozebraniem tego planowanego przed basenem."<

Nie, boisko powinno powstać przed rozkopaniem tego przy ul Bożka!!! Naprawić
                    szkodę powinien ten co ją spowodował! Przecież jeśli np zniszczymy coś w
                    sklepie, w pociągu czy gdziekolwiek, to my wyrównujemy szkodę a nie ktoś inny!
                    To chyba zrozumiałe nawet dla przedszkolaków a dla was nie?!

>"Ławki okupowane
                    > przez miejscowych meneli Ten plac miał być wizytówką miasta."<

Gdzie tam masz w pobliżu tego tymczasowego boiska ławki? Meneli też tam nie
                    widziałem...Natomiast spotykam meneli ciągle i śmieci wokół ławek na
                    "reprezentacyjnej promenadzie" między Bankiem Spółdzielczym a Pl. JP II. Ale to
                    nie ma nic wspólnego z boiskiem...
                    A ten plac będzie wizytówką miasta jak powstanie tam np ratusz miejski i centrum
                    kultury a nie boisko. Boiska buduje się raczej gdzieś na uboczu a nie w samym
                    centrum! Tak jest teraz np w Siechnicach, które podobnie jak Jelcz-Laskowice są
                    miastem od niedawna. Budują sobie ratusz w centrum oczywiście, a boisko też
                    oczywiście mają ZA MIASTEM.
                    Duże boisko w samym centrum miasta to, moim zdaniem, taki sam chory pomysł jak
                    obwodnica przechodząca przez jego środek! Jedno i drugie powinno być poza
                    miastem a raczej na jego obrzeżach a nie zajmować cenne tereny wewnątrz. Również
                    ze względów zdrowotnych jak i bezpieczeństwa a także spokoju mieszkańców,
                    obwodnice z towarzyszącym im hałasem i spalinami i stadiony z towarzyszącymi im
                    kibolami wyrzucamy za miasto.
                    Koniec.Kropka.
                    • panjarekp Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 24.05.08, 23:44
                      Nie wiem dlaczego nie może być boisko koło basenu? Ja też uważam, że
                      to dobre miejsce. Nie jest to ścisłe centrum, a istniejąca
                      infrastruktura basenu parking, prysznice, sauna i siłownia jest
                      idealna dla piłkarzy. Odległość od kościoła i domków jednorodzinnych
                      jest znaczna. Szkoda, że zwolennicy tego rozwiązania muszą szukać
                      pomocy poza naszym miastem we Wrocławiu. Wydaje mi się, że burmistrz
                      nie rozumie potrzeb sportowców.
                    • skuterionex Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 16:22
                      Naucz się czytać posty."Pieniactwo zaciemnia obraz rzeczywistości. Wykładam "
                      kawa na ławę". Blady strach padł na zwolenników obecnych notabli. A plac i piwko
                      jest dokładnie opisane . To jest właśnie Plac JP II. To właśnie oferuje obecna
                      władzunia ,zamiast nowego boiska.
                  • petit7 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 12:09
                    Słuszne spostrzeżenie. Blady strach padł na parę osób na forum.
                    Czego się boją? Co jeszcze mają za pazuchą miejscowi notable? Co
                    przed nami kryją, że tak się boją telewizji?
    • mooreland Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 09:48
      Jestes niedouczonym matolem POODZIAN! Ogladajac Twoje posty widac
      jak szukasz dziury w calym. Co maja Mistrzostwa Europy do kopaniny w
      Jelczu_Laskowicach? Poza tym moze tak telewizja pokaze co dzieje sie
      na maslicach we Wroclawiu gdzie ma stanac nowy stadion? Nic sie nie
      dzieje bo Dutkiewicz wszystko olewa. Caly czas w Gminie trwa walka
      pomiedzy PiS a PO. Ja ze swojej strony zycze Panu Putyrze
      wszystkiego najlepszego. Kilkakrotny kontakt z nim byl czysta
      przyjemnoscia dla mnie. I jeszcze jedno. Jak piszesz posty to pisz
      je ze slownikiem ortograficznym w rece. Tragedia!
      • poodzian Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 10:22
        "Jak piszesz posty to pisz je ze slownikiem ortograficznym w rece."
        Sprawdź sobie ile błędów zrobiłeś w swoim poście, a później
        poprawiaj innych. Mnie nie interesuje walka między Pis a Po w
        gminie. Twój idol zresztą się przefarbował z Pisu. Mnie interesują
        fakty, czyli efekty pracy ekipy Putyry. Tych efektów nie ma! W
        stosunkowo bogatej gminie nie potrafi rządzić, nic nie robi. To on
        odpowiada, za to, że zdewastowano boisko koło basenu i na siłę
        zamontowano wokół targu. Do Urzędu Miasta powinna przyjechać nie
        tylko telewizja ale prokuratura i RIO. Ja mu też życzę jak najlepiej
        ale niech wraca to montowania namiotów.
        • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 13:25
          makler4 napisał:

>Wysłałem maila z zaproszeniem...<

Przypuszczam, że boisko, które przecież jest, to tylko taka ściema zrobiona przez maklera4 a w rzeczywistości to chodzi mu o to aby go telewizja sfilmowała jak położy się pod nadjeżdżający pociąg, a potem pobiega nago po boisku przy kościele! : D
          Jak tak to popieram! Sam przyjdę z kamerą! :

>Przebiegne się goły po Laskowicach!
          makler4 03.03.05, 10:41 zarchiwizowany

Jeśli uzbieram w tym wątku 100 wpisów do soboty 5 marca to przebiegne się goły
          w sobote o godz 12 00 z pod Intermarche do Biedronki. Taki mam kaprys!<

>Czy da się polożyć na torach pod jadacym pociągiem
          makler4 19.11.05, 06:54 zarchiwizowany

Właśnie założyłem się z kumplami o grubszą kwote, że położe się pod pociągiem
          osobowym np reacji Wroclaw - Laskowice.
          Problem jest taki, że nie mam pewności czy mnie jakoś nie wciągnie pod kola i
          nie amputuje nóg lub rąk. Jak wyglada kwestia zawirowań powietrza?
          Podejrzewam, ze najgorszy będzie moment, gdy zetknię się z pędem powietrza od
          lokomotywy, dalej powinno być ok. Nawet leżalem juz wzdlóż torow i kolega
          sprawdzał ile wystaje mi korpus ponad wysokość torow i było to może ze 2 cm.
          Czynił juz ktoś taki zabieg?<
          • makler4 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 13:44
            Najwyraźniej paru forumowiczów chce wszystko zrobić, aby nie
            nagłaśniać sprawy nieróbstwa i złych decyzji władzy samorządowej
            naszego miasta. W czyim interesie działają? W swoim, bo napewno nie
            w interesie mieszkańców. Bronią za wszelką cenę swoich stołków i
            dużych wypłat jakie dostają z naszych podatków. Temat boiska jest
            teraz bardzo aktualny, ponieważ za dwa tygodnie rozpoczynają się
            Mistrzostwa Europy w piłce nożnej. Zawsze w czasie takich imprez
            młodzi kibice chcą więcej ćwiczyć i grać w piłkę. Nasi burmistrzowie
            zamiast im udostępnić boisko, to je chcą zlikwidować i proponują w
            zamian boisko gdzieś przy stawie (którego pewnie nie ma nawet w
            planach inwestycyjnych). Co proponują w zamian? Piwne festyny, które
            odbywają się 2 razy w roku i film w kościele. Tym panom dziękujemy,
            chcemy tego co oni obiecywali w swoich obiecankach wyborczych.
            czekamy na "owocne zmiany".
    • heymdall Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 14:16
      poodzian napisał:

> Pomysł nie jest mój ale podpisuję się pod nim obiema rękami. Niech
      > cały Dolny Śląsk zobaczy co robi burmistrz Jelcza-Laskowic dla
      > piłkarzy w naszym mieście. W przededniu Mistrzostw Europy w Piłce
      > Nożnej. Niech pokarzą co się stało z płotem i dlaczego blokuje się
      > dokończenie budowy boiska.

.. boisko to pikuś, poodzianku .. za kilka miesięcy z okładem Konkurs 4 Skoczni a u nas jakimś cudem ani trasy narciarskiej, ani skoczni nie uświadczysz .. Niedługo regaty nie mamy też oceanu pod bokiem, a staw leży odłogiem .. uważam, że to katastrofalne zaniedbanie i trzeba to przy okazji sprawy boiska poruszyć .. na pewno brak ww obiektów wpłynie negatywnie na jakość imprez światowych ..
      • matejkoo Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 16:28
        hahhahahah heymdall... big_grin masz zupełną racjęsmile
        • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 17:22
          do skuterionexa:

Jeżeli miałeś na myśli Pl. JP II i jego okolice, to oczywiście zgadzam się, że strasznie tam syfią różne lumpy i olewające wszystko małolaty, piwem lub czymś podobnym nawalone...Zresztą każdy to chyba widzi że tak jest...Ale nie tylko u nas! Prawie wszędzie...Np we Wrocławiu poradzono sobie ze śmierdzącymi menelami okupującymi dworce kolejowe Mikołajów i Nadodrze dopiero w ten sposób, że postawiono tam dyżurujących od godz 4.30 do 23.00 ochroniarzy, a na noc dworce są zamykane.
          Czy myślisz że nasz plac JP II też tak można ochronić? : D
          A jeśli nie tak to jak?
          A może tam też zaproponujecie boisko? ; )))
          Spragnieni kibice i piłkarze mieliby blisko na piwo do pijalni "U Sabika" oraz do okolicznych sklepów.Trzeba myśleć o potrzebach młodych! ; )
          • hagen1112 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 21:14
            wymienic narod!
            • petit7 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 21:21
              Jeśli chodzi o mnie, to bardzo się zawiodłem na Putyrze. Wydawało mi
              się, że będzie chciał wprowadzać w życie hasła wyborcze. Okazało się
              inaczej, bezład, bałagan i brak zaimteresowania rozwojem miasta i
              gminy. Niech wytłumaczy się przed mieszkańcami za pośrednictwem
              telewizji.
              • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.05.08, 22:54
                Pewnie dlatego petit7 tak chcesz tej telewizji bo wiesz dobrze, że wypowiedzi
                takich jak ty komuchów są bez znaczenia i nie warto na was w ogóle zwracać uwagi...
                Zaśmiecacie tylko non stop forum kłamstwami i obłudnymi chamskimi opiniami o
                wszystkich, oprócz oczywiście tych z czerwonej bandy.
                Nawet najlepszy burmistrz gdyby nawet na głowie stawał i kto wie jakie cuda
                robił to i tak wam nie będzie pasował i będziecie go ciągle obszczekiwać, a
                swoich czerwonych kandydatów choćby najgorszych przy każdej okazji będziecie
                chwalić i polecać.
                A przecież zachwalanie i polecanie kogoś kto należał do najbardziej paskudnej i
                szkodzącej Polsce formacji dokładnie określa was jako takich samych.
                I nie ma się co wypierać bo łatwo to tu sprawdzić. Wszystkie wasze wcześniejsze
                wypowiedzi są zapisane!
                Gdybyście mieli odrobinę chociaż honoru to powinniście się już dawno schować i
                przestać tu ujadać na porządnych ludzi.
                Albo idźcie szczekać gdzie indziej bo tu jesteście spaleni...
                • djmixer1 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 29.05.08, 18:30
                  I co kiedy przyjedzie telewizja? Dajcie znać jak będzie coś o tym w TV.
                  • djmixer1 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 04.06.08, 14:45
                    Przed chwilą widziałem na ul. Oławskiej wóz transmisyjny TV3 z Wrocławia.
    • lindro przejdź się kolego... 05.06.08, 14:31
      .... na stare boisko Czarnych i zobacz jakie tam zaszły zmiany i ile młodzieży
      tam trenuje, zza monitora każdy potrafi się napinać..
      • skuterionex Re: przejdź się kolego... 05.06.08, 21:46
        Ciekawe ,czy nasza gmina zgłosiła akces do akcji "orlik" boiska dla młodzieży
        szkolnej ?. powstają w 6 tygodni,po załatwieniu formalności z lokalizacją i
        gruntami. Jeden warunek, gmina musi partycypować procentowo z własnym wkładem
        finansowym. Boiska z zapleczem socjalnym, sztuczną nawierzchnią i elektrycznym
        oświetleniem. Ciekawi mnie jaki stosunek do tej akcji ma ją nasi notable? Może
        ktoś ,coś wie na ten temat?
        • mikoj50 Re: przejdź się kolego... 05.06.08, 23:32
          Też się nad tym zastanawiałem i właściwie nie wiem. Ale pomyślałem
          sobie, przy tej całej burzy o boisko i park, że chyba kompromisowym
          wyjściem, byłoby zainteresowanie się terenem za basenem w stronę
          Piekar, na południe od działek (obecnie pole). W ten sposób nowy
          park zostaje w miejscu gdzie obecnie jest boisko, natomiast nowe
          boisko powstaje w odległości na oko nie większej niż 200m, w tym tak
          bardzo wymarzonym miejscu koło basenu. Pomyślcie, czy dobrze to
          wykombinowałem i zajmijcie stanowisko. Jeżeli to ma jakikolwiek
          sens, to będziemy wszyscy wspólnie walczyć o tą nowa lokalizację,
          ale tylko dla boiska, bo nowy stadion oczywiście koło stawu.
          POZDRAWIAM.
          • petit7 Re: przejdź się kolego... 06.06.08, 18:26
            Budowa parku koło basenu to nie jest dobry pomysł. Park to drzewa, a
            te rosną kilkadziesiąt lat. Mamy już jeden poark koło pałacu na
            Witosa, drugi w Jelczu koło kościoła. Jako park może robić okolica
            stawów. Koło basenu jest idealne miejsce na boisko.
            • j.laskowice Musi tu przyjechać telewizja. 27.06.08, 08:41
              Musi tu przyjechać telewizja i niech oceni marazm tej ekipy. W
              dalszym ciągu jest bałagan koło urzędu, dalej chcą wprowadzić pomysł
              likwidacji boiska przy basenie i zrobić tam park. Nikt z prezydium
              nie zajmuję się faktycznymi problemami mieszkańców, nie interesują
              się obwodnicą, stanem wiaduktu, pojelczańskim wieżowcu, wyglądem
              okolic PKP i ronda. Jedyne atrakcje w gminie to pijackie imprezy pod
              namiotami wystawowymi.
              Niech ich pracę ocenią bezstronni widzowie liczę, że Putyra i jego
              ekipa spalą się ze wstydu i przestaną blokować stołki w urzędzie.
              • mikoj50 Re: Musi tu przyjechać telewizja. 27.06.08, 11:19
                Popieram tę propozycję, lecz pod jednym warunkiem. Otóż warunkiem
                tym jest to, że Ty j.laskowice będziesz przewodnikiem i narratorem
                dla tych sekwencji, które zostaną sfilmowane. Wystrugam Ci nawet
                specjalny, długi wskaźnik, za pomocą którego będziesz mógł wytykać
                wszystkie błędy popełnione przez obecną władzę. Wszystkie
                zaniedbania jakie pozostawili po sobie poprzednicy. Na koniec
                przedstawisz swoją wizję rozwoju naszego Miasta i Gminy, a może i
                Powiatu, bo przecież jesteś taki mądry, masz takie olbrzymie
                poparcie społeczne, tak wysokie aspiracje, masz taki autorytet, że
                nikt w okolicy Ci nie podskoczy. Wykształcony jesteś tak, że mało
                kto może Ci dorównać. Tak wspaniale potrafisz prowadzić swoją
                rodzinę, że jesteś wzorem do naśladowania dla innych. Masz wszelkie
                cechy człowieka, który przy swojej doskonałości i wspaniałomyślności
                może oceniać obecnie urzędujące władze pod względem cech moralnych.
                Sam jesteś tak idealny pod względem moralnym, że możesz bez
                jakiegokolwiek zastanowienia wydawać opinie o normalnych
                forumowiczach. Bo przecież nic dobrego wokół się nie dzieje, sami
                idioci głupole, frustraci dorwali się do władzy i jeszcze
                jakiś "klakier" ma czelność zauważać jakieś przejawy normalności. No
                już chyba dość. Ciekawi, bardzo ciekawi Cię z jakiego kapelusza
                został wyjęty taki "klakier". O dziwo, zauważyłem, że im więcej
                normalności pojawiło się na forum, to ludzie normalni dostrzegają
                ten fakt. Podkreślają, że miło jest poczytać też o czymś pozytywnym,
                a co jest dostrzeżone obiektywnym okiem. Tak, tylko że dla Ciebie
                obiektywizm to "klakierstwo". No bo jak, ktoś kto nie jest związany
                z żadną partią, żadnym związkiem zawodowym ani z żadną organizacją
                ma śmiałość zabierać głos w sprawie Twojego miasta j.laskowice. No
                już chyba starczy.
                POZDRAWIAM. (tych piszących i tych czytających)
                • mikoj50 Re: Musi tu przyjechać telewizja. 27.06.08, 11:40
                  Dla wyjaśnienia dodam, że nikogo z Was drodzy forumowicze nie znam.
                  Piszę szczerze, że nawet się nie zastanawiam kto kim jest. Chociaż
                  kiedy napisałem, że w takim mieście jak JL nie można mieszkać i się
                  nieznać, choćby z widzenia. Mnie osobiście lepiej i wygodniej jest
                  trwać w tej niewiedzy.
                  POZDRAWIAM.
                • petit7 Re: Musi tu przyjechać telewizja. 27.06.08, 12:49
                  Panie mikoj wystrugaj wskaźnik i daj go swojemu idolowi niech pokaże
                  co takiego dobrego zrobił z tego co obiecał. Czym się może
                  pochwalić?. Dlaczego nikt z rządzących naszą gminą nie słucha swoich
                  podatników? O błędach piszemy tu wszyscy, piszą w Gazecie
                  Powiatowej, mówi się o tym na ulicach i w domach. Putyra i jego
                  ekipa ma to gdzieś, podliczają swoje jedne z najwyższych w okolicy
                  wypłaty. Od czasu do czasu wyskakują z głupimi pomysłami typu
                  grodzenie targu, likwidacja boiska czy wybór nowego herbu.
                  Czas pozbyć się tych darmozjadów, którzy mają gdzieś postulaty
                  mieszkańców. Będzie łatwiej jak zobaczą ich "efekty" pracy w
                  telewizji.
                  • mikoj50 Re: Musi tu przyjechać telewizja. 27.06.08, 13:47
                    Taka błaha sprawa, a tyle zacietrzewienia. Chcę skromnie
                    podpowiedzeć, że p. KP nie jest moim idolem. Nie wiem również
                    dlaczego za takiego jestem uważany. Nigdy nie zabierałem głosu w
                    sprawach osiągnięć obecnej władzy w zakresie gospodarki. Może
                    bardziej w sprawach obyczajowych, jakiś lapsusów typu "najtwardsze
                    cycki w JL". Jeżeli widzę, że ktoś (oczywiście moim zdaniem) wozi
                    sie na innych niesłusznie, to reaguję. Stąd były moje wypowiedzi w
                    sprawie udziału KP w obchodach XXV-lecia Kapłaństwa Ks. JN. Ale jak
                    to się mówi, każdy widzi co chce. Jeżeli uważacie, że dzieje się
                    tylko i wyłącznie samo zło, to proszę bardzo ściągajcie redaktorów
                    gazet i czasopism, radio i telewizję, PIP i NIK, powiadamiajcie
                    prokuraturę takie wasze prawo. Ale zastanówcie się po co to
                    wszystko, skoro macie wybranych przez siebie Radnych i to wszystko,
                    to oni powinni załatwiać. Forum nie jest Radą Miasta, chociaż uwagi
                    w nim ukazywane mogą, a nawet powinny być uwzględniane. Dyskutujmy
                    jednak o faktach, a nie usiłujmy gnoić Burmistrza, za to, że jest,
                    czy był szafarzem. Przecież to są zupełnie inne sprawy. Swoją drogą
                    dodam, że zawsze lepiej mieć burmistrza szafarza, niż łapówkarza,
                    czy innego malwersanta. Wszyscy ocenimy go przy następnych wyborach.
                    POZDRAWIAM.
                    • librys Re: Musi tu przyjechać telewizja. 27.06.08, 14:12
                      Tu na forum wiele napisano o błędach i olewatorskim podejściu do
                      pracy naszych czołowych urzędników. Być może to subiektywna opinia.
                      Dlatego też uważam, że dobrze się stanie jak bezstronny dziennikarz
                      z poza naszej gminy oceni pracę naszych samorządowców. Dlaczego są
                      tacy, którzy nie chcą tu telewizji? Oni poprostu boją się o stołki.
                      Takiego redaktora nie zakrzyczy się, nie przekupi, nie zproponuje
                      pracy dla kogoś z jego rodziny. Przed nim trzeba stanąć i
                      odpowiedzieć na niewygodne pytania.
                      • mikoj50 Re: Musi tu przyjechać telewizja. 27.06.08, 14:20
                        Zgadzam sie z Tobą, że wiele napisano, ale tak naprawdę, to może nie
                        tyle napisano, ile naplotkowano. A robi się to dzięki anonimowości,
                        jaką zapewnia forum. Dlaczego Radni, którzy czytają lub też
                        uczestniczą w forum, nie powiedzą tego otwarcie, że na forum
                        dyskutuje sie o takiej to, a takiej sprawie. Coś mi się wydaje, że
                        Radnemu to byłoby wstyd przyznać się, że swoją wiedzę czerpie z
                        forum, co tak naprawdę robi. Ale to już indywidualna sprawa każdego
                        człowieka.
                        POZDRAWIAM.
                        • jeltsch Re: Musi tu przyjechać telewizja. 03.07.08, 22:50
                          Podziwiam wiarę form w możliwości mediów z TV na czele.
                          Z doświadczenia wiem, że media zainteresowane są sensacją.
                          Redaktor przyjedzie, zrobi program, zainkasuje kasę.
                          Ludzie pooglądają a i tak nic się nie zmieni jeżeli nie będą brali udziału w wyborach. Dlatego zdziwiony jestem brakiem wiary we własne możliwości. Myślę, że biorąc sprawy we własne ręce można więcej zrobić niż tylko generować posty na forum.

Co do boiska, to podobno boisko ze sztuczną nawierzchnią jest koło SP2, a ma też powstać koło SP3 w Jelczu. Co i jak to już niech zainteresowani sprawdzą i ocenią okiem specjalisty, bo ja się nie znam wink
                          • poodzian Re: Musi tu przyjechać telewizja. 03.07.08, 23:02
                            Pewnie, że zwykła taczka byłaby lepsza. Burmistrza wywieść na
                            taczce, a następny starałby się bardziej. Tylko ludziom się nie
                            chce. Widzą, że jest kicha ale nic nie działają.
                            • jasfinks Re: Musi tu przyjechać telewizja. 03.07.08, 23:55
                              Taczkami to przydałoby się wywieźć ale resztę czerwonych matołów zaśmiecających
                              swoimi prymitywnymi wpisami to forum...Spełniają tu taką samą rolę jak chwasty i
                              szkodniki w ogrodzie...Więc dyskusja z nimi ma taki sam sens jak przemawianie do
                              larw czy pokrzyw...; )
                              • djmixer1 Re: Musi tu przyjechać telewizja. 04.07.08, 07:19
                                Jak zwykle mądra i na poziomie dyskusja. Ciekawe argumenty wysokich lotów
                                erystyka. Miło poczytać. Nie ma to jak jasfinks, ten zawsze potrafi z siebie
                                zrobić błazna.
                                • jasfinks Re: Musi tu przyjechać telewizja. 04.07.08, 18:43
                                  Tu akurat nie ma dyskusji tylko jest stwierdzenie faktu, że wy lewackie matoły
                                  jesteście jak chwasty. A z chwastami się nie dyskutuje bo i po co? Czasami można
                                  coś napisać z nadzieją że dotrze to do ludzi rozsądnych... i również zauważą
                                  bezmiar głupoty i złej woli "udzielających" się tutaj przedstawicieli czerwonej
                                  bandy.
                                  • petit7 Re: Musi tu przyjechać telewizja. 07.07.08, 16:51
                                    Chwasty to są po kolana na centralnym placu naszego miasta. Między
                                    Plusem a marketem Sarel. Szkoda, że urzędnicy się tym nie zainterują.
    • jaskolka.12 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 08.07.08, 08:47
      • wygadana Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.07.08, 23:04
        Muszą tu przyjechać.
        • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 25.07.08, 23:28
          Weź się wygadana i załatw ten przyjazd wreszcie! Muszą przecież tu przyjechać i
          już!!! Może razem z mikserkiem, maklerkiem i innymi towarzyszami jakiś przemarsz
          zróbcie, albo strajk głodowy...Liczę na was! ; )
    • mono80 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 26.07.08, 08:09
      to jeszcze tej telewizji nie było a minęło dwa miesiące od apelu poodziana,coś
      kiepsko towarzysze się starają,może trzeba udać się do jakiejś partii
      politycznej i oni to szybko załatwią
      • djmixer1 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 26.07.08, 08:54
        Ostatnia informacja w mediach o niezasadnionej podwyżce dla
        bumistrza zachęci ich jeszcze bardziej. Właśnie wysyłam parę maili
        do redakcji gazet i TV.
        • makler4 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 12.10.08, 21:56
          Zadowoleni jesteście z pracy burmistrza?
          • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 12.10.08, 22:47
            No to jak czerwoni...Coś słabo wam idzie załatwianie tego przyjazdu telewizji...Więc może pojedźcie sami do nich i pokażcie w TV swoje czerwone gęby...? Może spróbujcie do TVN (tam jest trochę waszych esbeków)...? ; )
            I dajcie znać kiedy będziecie występować! To będzie przecież wielki gwóźdź sezonu...: D
            Już widzę wygadaną, mikserka i poodziana jak wygłaszają swoje "mądre" uwagi...: )
    • augusta13 Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 13.10.08, 16:02
      Niektórzy powinni modlić sie o zdrowie, bo o rozum to o wiele lat za
      późno.
      • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 13.10.08, 20:26
        Makler i mixer pisali, że już od maja wysyłają e-maile do redakcji gazet i telewizji...No i minęło parę miesięcy i co? Pochwalcie się co wam odpisali...Kiedy przyjadą? Może zróbcie jakąś konferencję prasową wcześniej...Niech ludzie zobaczą i usłyszą kto i jak walczy o nich! ; )
        Nie pozwólcie bohaterowie nasi, aby umęczona społeczność jelczańsko-laskowicka tak długo cierpiała pod tyrańskimi rządami burmistrza i proboszcza!!! ; )))
        A może wy tak celowo odwlekacie ten przyjazd tych redaktorów z radia,prasy i TV? Aby burmistrz i proboszcz dłużej trzęśli się ze strachu? Spryyytneee...; )
        • poodzian Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 13.10.08, 20:46
          Niezależnie czy nieróbstwem naszego burmistrza zainteresują się media czy nie,
          nie zmienia to faktu, że się nie nadaje na to stanowisko i że nasza gmina pod
          jego rządami podupada.
          • jasfinks Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 23.11.08, 22:02
            Jak napisał Gruby Lu jutro o godz.14.00 ma być uroczyste otwarcie boiska "Orlik" k/Szkoły Nr2 z udziałem być może nawet samego szefa POpaprańców! W takim razie na pewno będzie też telewizja i to nie jedna, oraz dziennikarze i fotoreporterzy...Jak wiemy Słońce Peru na swoje wycieczki może zapomnieć kogoś zabrać lub niektórym nawet przeszkodzić dojechać ale o ekipie dziennikarzy nie zapomina NIGDY!
            Tak więc poodziany, mixery i inne czerwone osobniki, macie wspaniałą okazję wreszcie zademonstrować przeciwko zabieraniu boisk przez księdza i burmistrza! Do roboty! Już malujcie transparenty! Poćwiczcie jakieś też okrzyki, kogo np nie chcecie a kogo chcecie...
            Liczę że wreszcie, jak obiecywaliście, zaprotestujecie w realu a nie tylko anonimowo tu na forum którego i tak 95 % ludzi nie czyta...; )
            • mooreland Re: Zaprośmy telewizję do Jelcza-Laskowic! 23.11.08, 22:42
              Od kiedy pamietam poodzian zaprasza telewizje do Jelcza. Skoro
              telewizja nie chce przyjechac do poodziana to moze poodzian skonczy
              na wizji . Jest to o tyle prawdopodobne ze szykuja sie wielkie
              zmiany w TV. Skok matola Tuska na media bedzie chyba udany. Tem
              zasrany karzel reakcji potrzebuje jeszcze wiekszej propagandy
              sukcesu! Jedynym sukcesem jaki moze osiagnac to zejscie ze sceny
              politycznej. DONALDZIE! W tym teatrze juz przedstawienie sie
              skonczylo. Publicznosc wyszla. Wozny chce zamknac drzwi za toba!
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka