Dodaj do ulubionych

Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny?

31.03.11, 08:11
Witam,
Planujemy wakacje w Austrii w lipcu i nie wiemy jakich noclegów szukać.
Czy jakiś familly hotel czy apartament a może kwatera? Są jeszcze jakieś inne formy dla rodzin? Proszę także napiszcie jak z doświadczenia wam wychodzi posiłki na miejscu czy gdzieś w ternie.
Jak Austryjacy do kwaterowania rodzin podchodzą (2 dorosych plus dzieci 3 i 9 lat).
Czy szukać pokuju dla 3 osób czy dla czterech? Jak liczą noclegi i np. śniadania dla dzieci?

pozdrawiam
zukowi
Obserwuj wątek
    • geomax Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 31.03.11, 13:11
      To wszystko zależy od zasobności portfela i preferencji Twojej rodziny bo jak wszędzie możesz mieć nocleg za 100 euro z wyżywieniem dla 4 os. rodziny a równie dobrze to może być cena za sam nocleg w droższym miejscu. Ja będę w lipcu w dolinie Malta w pensjonacie, gdzie właśnie zapłacę 100 euro za nocleg z wyżywieniem śniadanie i obiadokolacja oraz "Kärnten Card", co wydaje mi się tanio. Obok tego pensjonatu jest plac zabaw a dolina Malta to tzw. "Dolina wodospadów".
      www.pension-faller.at/
      www.maltatal-alpin.at/
      www.erlebnispark-fallbach.at/
      www.verbund-tourismus.at/
      Wirtualne wycieczki po okolicy:
      alpregio.outdooractive.com/ar-lieser-maltatal/de/alpregio.jsp#tab=WelcomeTab
      Adam
      • clemensbyok Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 06.07.11, 08:23
        Witam, polecam ci poszukanie apartamentu lub domku, takie maja przeważnie własne wyposażone kuchnie, mozna samemu przygotowywać każdy posiłek, jesli chcesz z wyżywienie mieć zapewnione to oczywiście drożej kosztuje. największy wybór apartamentów w Austrii znajdziesz na www.inaustria.at - Austrian Holidays Network oczywiście po polsku. Jest tez polsko etyczny oferta www.egger.pl tutaj znajdziesz niedrogie zakwaterowanie w Bad Mitterndorf - moge tylko powiedziec ze to jedno z najlepszych miejsc na wypoczynek w Austrii
        życzę miłego dnia i pozdrawiam
        Clemens
    • jusytka Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 31.03.11, 16:52
      Myślę, że najwygodniejsza dla was opcja to pokój 4-osobowy w rodzinnym hotelu. My za całą rodzinę w lipcu tez płaciliśmy ok 100 Euro za noc (dzieci gratis). W cenie nocleg, wyżywienie all incl łącznie z drinkami oraz karta. Praktycznie na miejscu można było już nie wydać ani jednego Euro, bo na kartę korzystaliśmy z większości atrakcji w okolicy gratis (baseny, wyciągi itp). W hotelu było mnóstwo atrakcji dla dzieci, w ogóle Austria to raj dla dzieci!
      • wislok1 Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 31.03.11, 19:51
        Można wybrac pokój 4-osobowy w pensjonacie - Pension

W zeszłym roku płaciliśmy 80 euro za apartament ze śniadaniem.
        Zwykle pensjonaty mają takie miejsca, przeważnie są to 2 pokoje połęczone ze sobą

Na wszym miejscu poszukałbym oferty biura podóży, np. Neckermann, mają naprawdę korzystne rabaty.
        Często dzieci do 11 lat mają pobyt za darmo
        • wislok1 Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 31.03.11, 19:55
          Jeśli chodzi o posiłki, to dzieci mają prawie zawsze swoje menu
          i mogą się najeść do syta za połowę tego, co płacą dorośli.
          Zawsze są frytki, nuggetsy, naprawdę nie ma problemu.
          Polecam miejscowe gasthofy, dużo dobrego jedzenia, miłą atmosfera.

Przeważnie na 4 osoby płaciliśmy około 40 euro, z napojami do posiłku.
        • wislok1 Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 31.03.11, 19:58
          A ha, śniadanie w pensjonatach i hotelach jest zawsze wliczone w cenę i jest naprawdę dobre
      • zukowi1972 Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 02.04.11, 11:19
        Hej,

Czy możesz podać jakis namiar na ten hotel?
        Nazwa hotelu i miejscowość a najlepiej stronę internetową.

Twoja propozycja najbardziej spodobała się mojej żonie.
        smile
        • jusytka Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 02.04.11, 22:37
          To możesz pokazać jej jeszcze fotki z tego wyjazdu:
          forum.gazeta.pl/forum/w,34545,121099217,121274342,Styria_z_dziecmi.html
          Co do kosztów, byliśmy tam trzy lata temu, hotel wykupiliśmy w niemieckim biurze podróży z półrocznym wyprzedzeniem. Skorzystalismy wiec ze zniżek za wcześniejszą rezerwację oraz za pobyt przedsezonowy (przełom czerwca i lipca). Mieszkaliśmy w małym apartamencie na parterze (podwójne łózko, pietrowe łóżko dla dzieci, aneks kuchenny i oczywiście łazienka) Tu masz link do tego hotelu:
          www.ferienalm.at/
          • wislok1 Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 02.04.11, 23:27
            W lipcu tygodniowy koszt pobytu dla 4-osobowej rodziny w tym hotelu to 1000 euro:
            tiny.pl/hdl88
            Moim zdaniem nie jest to dużo, jeśli otrzymuje się kartę z darmowymi kolejkami, muzeami, itp.
            • jusytka Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 03.04.11, 11:55
              My zapłacilismy ok 700 Euro za tydzień. To zależy chyba gdzie go wykupisz. Z doświadczenia wiem, że w biurach podrózy (zwłaszcza niemieckich) jest taniej niż w cenniku na stronie hotelu. Poza tym w tym hotelu za dzieci do lat 9 nie płaci sie wcale, co dla rodzin z młodszymi dziećmi jest bardzo ważne, mimo że maja swoje osobne łózka, wyzywienie all incl i mnóstwo atrakcji (u nas w kraju jest to niespotykane) Moim dzieciom szczególnie podobał sie nielimitowany dostęp do coca-coli - mnie oczywiscie mniej wink
              • jusytka Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 03.04.11, 12:02
                Poza tym, ja byłam na przełomie czerwca i lipca, czyli przed sezonem, a te 1000 Euro przez ciebie podane dotyczy sezonu (po 9 lipca). Wystarczy przyjechać na początku naszych wakacji i juz jest sporo taniej:
                http://tt.thomascook.de/index.php?uthema=&KID=620020&id=209&showresult=1&detail=termine&engine=erde&changeReg=&personen=25;25;9;3;-1&termin=1309168800&ruecktermin=1310724000&formular=4&dummyvar=1&agent=&refresh=&IFFVillage=&afhlabel=&drSuche=&zielgebiets_kenner=409&hotelkarte=&topRegion=955&IFF=33284&IFFOrt=&searchLayer=&suchradius=&lat=&lon=&citytravel=&poichecked=&personen_checker=1&TTIBET3=39c423c0a01de442318b0fd8ed878699&nurflug=&nSTART=4&flugdauer=-1&hotelsortierung=-1&Burl=tt.thomascook.de&host=tt.thomascook.de&strError=&errorbucvak=&CRSHIB=&errorpos=&tstamp=1301824758&IFFSammelOrtID=5142&Laender_Ref_ID=999_10_GE105&startposition_hotel=0&startposition_termine=0&startposition=0&cookie_affiliate=&omniParams=&ttEdocs=&ziel=30004®ion=409|30004&DESTINATION=&input_DESTINATION=Steiermark,%20Österreich%20%20&POI=&input_POI=Land%20/%20Stadt%20/%20Sehenswürdigkeit&udfregionen=&HOTELNAMES=&input_HOTELNAMES=Hotelname%20/%20kette%20%20%20%20%20%20&dauer=6_7&erwachsene=25;25&alter1=9&alter2=3&alter3=-1&marke=&zimmer=-1&verpflegung=2&sortierung=&selectHinflug=1309168800&selectDauer=6_7&show_aktVakanz=1#offerii
                • wislok1 Dobre linki 03.04.11, 15:38
                  Zgadza się, ceny są różne, przed sezonem jest znacznie taniej

Można wejśc na stronę:
                  tiny.pl/hdlz4
                  Potem wybrac sobie oferty np. z Kraju Slzburskiego:
                  tiny.pl/hdlzn
                  lub Styrii
                  tiny.pl/hdlzk
                  Gesamtpreis oznacza całkowita cena razem z dziećmi

Ustawiłem lipiec, 2 dorosłych i 2 dzieci - 9 i 3 lata, śniadania i kolacje
                  To są oferty różnych biur podróży

• jusytka Re: Dobre linki 04.04.11, 10:19
                    Nie znałam wcześniej tej strony, ja zwykle korzystam z:
                    www.1-2-fly.de/
                    Fajnie sie z tego korzysta, bo faktycznie wyświetlają się tylko aktualne oferty, czyli jeśli jakiś typ pokoju lub cały hotel jest już niedostępny, to się nie wyświetli. No i tak jak piszesz, wystarczy wpisać wiek dzieci i pojawiaja sie kompletne ceny za cała rodzinę.
                    Ci ciekawe, faktycznie sa tańsze niż identyczne oferty u nas (porównywaliśmy ceny w polskim i niemieckim Neckermannie) i wydaje mi się, że oferta hoteli jest o wiele większa niż na przykład na naszym portalu Wakacje. Jednak dotyczy to hoteli z dojazdem własnym, w zeszłym roku szukalismy ofert do Egiptu i te niemieckie były droższe (ten sam hotel).
                    Zastanawiam się jednak jak z płatnością, bo ja wykupuje je bespośrednio w niemieckim biurze podróży, ale jak ktoś mieszka daleko od niemieckiej granicy?
                    • wislok1 Re: Dobre linki 04.04.11, 15:18
                      Thomas Cook to pośrednik, prezentuje różne oferty.
                      Czasem tydzień w tym samym hotelu z tymi samymi świadczeniami
                      jest 100 euro droższy

Można płacić przelewem europejskim
                      • jusytka Re: Dobre linki 04.04.11, 16:21
                        W 1-2-fly jest podobnie.
                        Kiedyś szukałam noclegów na Bawarii i niestety wszędzie domagano sie ode mnie numeru karty kredytowej. Jak działa przelew europejski i czy jest wystarczajaco bezpieczny?
                        • wislok1 Re: Dobre linki 04.04.11, 20:38
                          Przelew europejski dotyczy krajów Unii Europejskiej.

Bank w Polsce, gdzie mamy konto osobiste, posiada numery IBAN i SWIFT
                          Zagraniczne biuro podróży z którym chcemy jechać, też ma konto w banku, np. austirackim czy niemieckim. I ten austriacki czy niemiecki bank też ma numery IBAN i SWIFT.
                          Teraz tylko nalezy zrobić przelew.

Cały koszt jest zdecydowanie niższy niż koszt zwykłego przelewu zagranicznego.
                          Np. w banku ING to 5 zł niezależnie od kwoty.
                          Jeśli mamy konto osobiste w złotówkach, to bank automatycznie przelicza nam zapłatę na euro WEDŁUG KURSU BANKU ( drożej niż kurs NBP ).
                          Jeśli mamy drugie konto osobiste w euro, to płacimy tyko 5 złotych za przelew

Czy jest bezpieczny ? Nie słyszałem o przypadku, kiedy pieniadze się "straciły".
                          Tylko muszą być te numery IBAN i SWIFT

• jusytka Re: Dobre linki 04.04.11, 22:07
                            Dzięki
    • abusik1971 Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 03.04.11, 13:59
      Polecam tez wyszukiwarke na stronie Neckermanna - rezerwując w lutym pobyt w kraju salzburskim/saalbach/ tydzień w pensjonacie ze sniadaniem i obiadokolacją od 13 sierpnia dziecko do 9 lat ma 100 procent znizki a do 15 lat 50 procent-wychodzi to duzo taniej z dziećmi.....Jedziemy w sierpniu więc nie powiem czy było ok - zobaczymy...
    • zalogowany.cookie Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 09.04.11, 22:23
      Do rezerwacji apartamentu w Austrii oraz bezpośredniego kontaktu z wynajmującym wystarcza w zupełności www.tiscover.com/

Że już nie wspomnę o Google Maps, wyświetleniu mapy regionu, który nas interesuje, a następnie wpisaniu "Pension", czy też "Zimmer" w polu wyszukiwania. Następnie mail lub telefon i sprawa zaklepana.
    • austria.info-pl Re: Jaki wybrać typ noclegów dla 4os. rodziny? 15.04.11, 11:31
      W Austrii są obiekty, które szczególnie specjalizują się w ofercie skierowanej do rodzin z małymi dziećmi. Są to tzw. „hotele dziecięce” i „apartamenty rodzinne”.

Kinderhotels www.kinderhotels.at

Familienappartements www.familyaustria.at

Z tych tańszych polecamy gospodarstwa agroturystyczne, które także mają ciekawe propozycje dla dzieci i ich rodziców www.urlaubambauernhof.at

Dysponujemy formą wydawniczą tych powyższych rodzajów zakwaterowania. Jeśli ktoś byłby zainteresowany, bardzo chętnie bezpłatnie wyślemy. Zamówienia z dokładnym adresem pocztowym prosimy składać tel. 00800 12 12 581 lub mailowo urlop@austria.info .

Pozdrawiamy serdecznie
      Austria.info
      www.austria.info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka