Dodaj do ulubionych

Wasze typy - noclegi

27.07.11, 22:23
Mnie interesuje rejon Zell am See - Kaprun . Może stworzyć coś na kształt rankingu noclegów na każdą kieszeń, a najlepiej tych tańszych, typu agroturystyka, kamping, pensjonat. Próbuję się dowiedzieć na tym forum o ciekawą ofertę noclegową, ale jakoś słabo mi to idzie. Tak może byłoby prościej. Każdy wkleja swój typ. Jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • siejest Re: Wasze typy - noclegi 28.07.11, 07:39
      Hej, pomysł dobry ale jak wyławiać spamy ? Dużo jest w internecie opini wystawianych samemu sobie przez kwaterodawcę albo opinie na zamówienie.
      Ja polecać raczej nie mogę a jedynie informować.
      • iit2 Re: Wasze typy - noclegi 28.07.11, 21:36
        Masz rację, ale niestety chyba jest to nieuniknione. Zawsze można poszperać dalej samemu.
        Tak jest na każdym forum. Jeżeli ktoś poda namiar, to dobrze, bo zawsze ma się więcej możliwości, a tak jak Ja teraz , szukam po "omacku", bo nie znam zupełnie Austrii, a do wyjazdu choć na kilka dni próbujemy się przygotować od roku. Próbuj może gromadzić adresy i tylko przekazywać informację. To naprawdę dużo.
        Z góry dziękuję.
    • janek-zajac Re: Wasze typy - noclegi 29.07.11, 00:30
      Ranking, ceny, zdjęcia, wolne pokoje i terminy, dostepne sa tutaj: www.hotelink.pl/City/Zell_am_See.htm. Pozdrawiam
      • iit2 Re: Wasze typy - noclegi 29.07.11, 06:23
        Czy koniecznie trzeba składać zapytanie w j.niemieckim , lub angielskim? Na Polski nie będzie odpowiedzi? Poza tym, czy nie ma tam niczego poza hotelami? One wydają się drogie, dlatego między innymi pytałam o Wasze typy, bo wtedy ludzie opisują campingi, agroturystykę itp.
        • siejest Re: Wasze typy - noclegi 29.07.11, 07:36
          No niestety przynajmniej język angielski jest podstawą, jeżeli ktoś umiałby Wam odpowiedzieć po polsku (co w niektórych wypadkach nie jest wykluczone) to teoretycznie można byłoby powiedzieć, że oczekujemy odpowiedzi w każdym innym języku świata wink
          Może austria.info (www.austria.info/pl ) pomoże Wam najlepiej, są też na fajsbooku (www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/do.austrii.po.polsku
          )
        • rpodolak Re: Wasze typy - noclegi 29.07.11, 15:09
          polecam
          www.tiscover.com/
          korzystałem juz kilkakrotnie latem i zimą - żadnych problemów
          co do języka - użyj:
          translate.google.pl/#
          mnie w zupełności wystarcza
          Hotele rzeczywiście mogą byc drogie - zależy jaką grupą jedziesz, moim zdanie najlepszą opcją są apartamenty (Ferienwohnung) zwykle tańsze niż w PL wink
          pozdrawiam
          • jusytka Re: Wasze typy - noclegi 29.07.11, 18:17
            Hotele nie muszą byc drogie, jak dotąd nie płaciłam więcej niż 100 E dziennie za pokój rodzinny (4 osoby) z wyżywieniem. Dodatkowo mielismy do dyspozycji basen, saune i wiele innych udogodnień gratis, a tego apartamenty zwykle nie zapewniają. Nie byłam jednak w regionie, o który pytasz, wiec nie polece ci konkretnego, sprawdzonego miejsca. Ja je wyszukuje w niemieckich biurach podrózy, bo maja duzy wybór. U nas najbogatszą ofertę ma chyba Neckermann.
            • iit2 Re: Wasze typy - noclegi 29.07.11, 20:42
              Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Mąż zna trochę angielski, więc nie będzie problemu, bardziej z ciekawości zadałam pytanie, choć faktycznie ciekawie wyglądałyby zapytania we wszystkich językach świata.
              Nadal króluje Zell am See, bo rozstaje się małżonek w tym roku z Zakopanem i uważa, że tylko w Zell am See będzie ten klimat.
              • jusytka Re: Wasze typy - noclegi 30.07.11, 15:22

iit2 napisała:

Nadal króluje Zell am See, bo rozstaje się małżonek w tym roku z Zakopanem i u
                > waża, że tylko w Zell am See będzie ten klimat.

Ciekawe na jakiej podstawie tak uważa, skoro tam nie był i nie ma porównania z innymi regionami w Austrii?
                Moim zdaniem Alpy wygladaja podobnie jak Tatry, no może z wyjatkiem lodowców, których u nas nie ma. Jednak turysta jest tam o wiele bardziej "dopieszczony" niz u nas i to pod wieloma względami, wiec kto raz zasmakuje w Alpach niestety nie będzie chciał juz więcej korzystac z gościny naszych górali...
                • iit2 Re: Wasze typy - noclegi 31.07.11, 22:27
                  Po prostu
                • wislok1 Re: Wasze typy - noclegi 23.01.12, 23:41
                  Tatry nie są brzydkie, powiem więcej są przepiękne, cudowne przyrodniczo, po polskiej i słowackiej stronie.
                  Ale po polskiej jest tam tyle ludzi w sezonie, korki na Zakopiance, dzikie tłumy nad Morskim Okiem, Zakopane jako miejsce, gdzie tysiące ludzi maszerują jednocześnie Krupówkami,
                  górale-dorożkarze zdzierający kasę na ceprach w sposób dość wredny ze śmierdzącymi dorożkami, itd. ...

W tym wszystkim to piękno gór gdzieś odlatuje i chyba nie wraca.
                  To już wolę Tatry po słowackiej stronie, nie ma tłumów, są fantastyczne miejsca. Ale są też koszmarki typu Poprad.

Jednak turysta jest tam o wiele bardziej "dopieszczony" ni
                  > z u nas i to pod wieloma względami, wiec kto raz zasmakuje w Alpach niestety ni
                  > e będzie chciał juz więcej korzystac z gościny naszych górali...
                  >

Racja
                  • jusytka Re: Wasze typy - noclegi 16.11.12, 13:31
                    Ja również się z tobą zgadzam. Najpierw była fascynacja naszymi górami, mimo że mam daleko starałam się w górach spędzić każdą wolną chwile i to w różnych miejscach, potem lekkie rozczarowanie, oczywiście nie górami, bo te są piękne od Bieszczad, po Karkonosze, tylko "gościną" naszych górali, wszechobecną komercją (czy na Kasprowym dalej funkcjonuje ten koszmarny fast-food?) oraz drożyzną, oczywiście w stosunku do jakości usługi. Zniechęcały też koszmarne drogi. Może za jakiś czas u nas też będzie tak jak w Austrii, ale póki co niestety nam do nich daleko...
        • macdriver Re: Wasze typy - noclegi 25.03.13, 20:27
          Ja osobiście rezerwowałem noclegi nie znając włoskiego. Wykorzystałem do tego celu tłumacza google. Oczywiście cała korespondencja szła przez e-mail. Tylko trzeba się liczyć, że tłumacz ten nie przekaże dokładnie słowo w słowo. Coś w rodzaju kali czytać. Ale to zupełnie pozwoliło w moim przypadku zamówić noclegi i załatwić sprawy finansowe. Przeprosiłem też za nieskładne zdania informując z czego korzystam.
          tłumacz
    • andiat Re: Wasze typy - noclegi 17.08.11, 14:20
      wiec kto raz zasmakuje w Alpach niestety nie będzie chciał juz więcej korzystac z gościny naszych górali..-----hehehehhehee i to racja
      w tym regionie to ja znam 3 polskie pensjonaty
      Fusch-----pensjonat Post-sorki namiarow nie znam-spalem tam 1 raz
      Zell am see---www.milan-zellamsee.at----maja 2 pensjonat .2 w
      Kaprun---pensjon Pinzgauerhof www.kaprun-pensjon.at
      • iit2 Re: Wasze typy - noclegi 20.08.11, 21:06
        Prawda i jeszcze raz prawda !!!Zakochaliśmy się w Alpach !!! Byliśmy w tym 3 pensjonacie w Kaprun i jesteśmy bardzo zadowoleni . Za rok na pewno wracamy !!!!!!!!!!!
        Dziękujemy za wszystkie porady.
      • azja3000 Re: Wasze typy - noclegi 30.08.11, 07:59
        a ja polecam polski pensionat w Zell am See
        www.pensionalpina.at/
        wspaniałe warunki czysciutko, miło, niedrogo i Karta Zell am See-Kaprun w cenie

• barrman Re: Wasze typy - noclegi 18.01.12, 20:57
          Witam,
          z własnego doświadczenia, jak wyjeżdżacie na parę dni to polecam nie hostel, nie hotel, ale coś w stylu mieszkania, które wynajmuje się krótkoterminowo. Cena praktycznie porównywalna, a przynajmniej jest fajnie urządzone, w pełni wyposażone, macie gwarancję spokoju, nikt Wam nie zagląda do pokoju. Rewelacja.
          Skorzystałem z oferty Holiday Apartment Vienna i jestem bardzo zadowolony.
          Polecam
          Przesyłam link, tam można oglądnąć, zarezerwować itd.:
          www.holiday-apartment-vienna.com
          Pozdrawiam
          • katowice.23 Re: Wasze typy - noclegi 23.03.12, 11:17
            Szukałem oferty na długi weekend Majowy na 7 dni
            Przeszukałem aktualne oferty promocyjne w interesujących Pana regionach i na chwilę obecną zdecydowanie najlepsza oferta to:

Hotel BON ALPINA***+ Igls/Tirol - www.innsbruck-hotels.at - 349,- EUR / osobę dorosłą - 7 noclegów All Inclusive, dziecko bezpłatnie
            Termin: 28.04 - 05.05.2012 lub 29.04 - 06.05.2012
            Świadczenia: 7 noclegów z ALL INCLUSIVE
            Wellness w cenie: basen kryty 8x5, basen odkryty 8x5, sauna, łaźnia parowa, centrum relaksacyjne, siłownia
            Wellness za opłatą: solarium, masaże, gabinet kosmetyczny
            ocena gości na portalu HolidayCheck - 100% - BARDZO DOBRY
            Jest oczywiście całe mnóstwo ofert, ale starałem się wybrać tę najlepszą, która będzie w dobrym hotelu, z jak najlepszym i najbogatszym wyżywieniem, z basenem i oczywiście w dobrej cenie, a w przeliczniu niewiele ponad 49 euro za dzień za osobę z All Inclusive to bardzo dobra cena.

All Inclusive w Bon Alpina obejmuje:

07.00 - 10.00 - śniadanie bufetowe
            12.00 - 13.30 - obiad serowany do wyboru
            16.00 - 17.00 - podwieczorek - kawa/herbata i ciasta
            18.00 - 21.00 - gorąca kolacja w formie 3-daniowego menu do wyboru, bufet z zupami i sałatkami
            1 raz w tygodniu organizowany jest wieczorek tyrolski z bufetem i wieczorek włoski
            10.00 - 22.00 - napoje alkoholowe (wino, piwo) oraz napoje bezalkoholowe bezpłatnie

W cenie 48H bilet na cała komunikacje publiczną w innsbrucku i okolicach :Autobus, Tramwaj, Kolejki,Pociągi

BAVARIA Tours Polska
            Touristik u. Fremdsprachen
            Marcin Juraszczyk
            Fritz-Müller-Straße 39
            82467 Garmisch-Partenkirchen
            Tel./Fax. 0049 8821 781 9925
            Mobile 0049 1577 436 4424
            Mobile (PL) 0048 508 373 975
            E-Mail info@bavaria-tours.pl
            Internet www.bavaria-tours.pl

Kamila Piaskowska
            specjalista ds. turystyki
            TUI Centrum Podróży
            ul. Górnośląska 56
            62-800 Kalisz

tel.: +48 62 502 52 01
            fax: + 48 62 502 52 01
            email: holiday_kalisz@poczta.fm
            www.tui.pl/holidaykalisz
            Lub tylko te tui lub popytajcie czy w waszej okolicy ktoś niema podpisanej umowy z tym hotelem
    • siejest Re: Wasze typy - noclegi 11.06.12, 20:31
      Witam po czasie dłuższej nieobecności. Po kilkutygodniowej znajomości z Elą i Sławkiem mogę spokojne Wam polecić ich pensjonat. Widzę codziennie jak fajnie podchodzą do swoich gości, ostatnio dużo motocyklisów i rodzin, wiem jak ważna jest dla nich dobra kuchnia dla Was i ogólnie abyście byli zadowoleni. Super ogród i plac zabaw dla dzieci a dla dorosłych taras. Polecem ich po zanajomości, fakt, ale wiem, że warto. Ja wylewam tam moje figury ogrodowe, wiąc mogę podejrzeć co nieco smile

www.imbachhorn.eu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka