wislok1 16.08.16, 19:28 Bardzo ciekawy artykuł, polecam www.austria.info/pl/aktywnosci/wedrowki-i-alpy/spektakularne-platformy-widokowe Oczywiście platformy są ciekawsze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: Spektakularne platformy widokowe 16.08.16, 19:35 Trzeba tylko liczyć się z tym, że wysoko w Alpach pogoda może zaskakiwać, tak wyglądała platforma widokowa Tiefenbachkogl w dolinie Otztal w lipcu Ale to dopiero była atrakcja bić się śnieżkami na wysokości 3250 metrów w środku lata, hehe Odpowiedz Link
martina-0 Re: Spektakularne platformy widokowe 17.08.16, 21:42 Ja bylam dwa lata temu w polowie wrzesnia w Salzburgu. Bylo wtedy 15-20 stopni. Pojechalismy autobusem z dworca glownego do miasteczka Grödig. Podroz trwala kilkanascie minut. Po drodze mijalismy zoo. Jest tam Untersberg i kolejka linowa: www.groedig.net/untersberg-seilbahn Co prawda nie byla to gora na wysokosci powyzej 3000 m, ale troche ponizej 2000, to widoki byly super, np. na Dachstein. Co prawda nie ma tam platformy widokowej w stylu tej na ww. zdjeciu, ale warto bylo tam pojechac. Nie bylo tam sniegu wtedy, temperatura nie roznila sie zbytnio od tej na dole. W kazdym razie nie przypominam sobie, zeby bylo mi zimno! Tloku tam nie bylo. Odpowiedz Link
jusytka Re: Spektakularne platformy widokowe 17.08.16, 22:37 Za to na samym lodowcu Dachstein platforma jest i to z pewnością spektakularna Na jej końcu pod nogami jest podgrzewana szyba a pod nią kilometrowa przepaść picasaweb.google.com/106262812893777918343/LodowiecDachsteinIRamsauAustria#5270867584993742706 Odpowiedz Link
wislok1 Re: Spektakularne platformy widokowe 17.08.16, 22:51 Śnieg w lipcu jest stale na wysokości powyżej 3000 metrów, w dolinie Zillertal da się jeździć na nartach na lodowcu Gefrorene Wand przez cały rok... Zdarza się, że przez kilka dni jest latem nagły spadek temperatury i powyżej 2500 metrów pada śnieg... Odpowiedz Link
jusytka Re: Spektakularne platformy widokowe 18.08.16, 14:53 Nie zawsze na tej wysokości jest śnieg ale często Na tej platformie której zdjęcia zamieściłeś na początku też byłam ale śniegu ani śladu Odpowiedz Link
wislok1 Re: Spektakularne platformy widokowe 18.08.16, 21:02 Tak, masz rację. Nie zawsze jest śnieg na tej wysokości. Widziałem Twoje zdjęcia z tej platformy, bardzo fajne... Szczerze powiedziawszy spodziewałem się, że zobaczymy to samo... Zobaczyliśmy śnieżną pustynię Ale było bardzo fajnie Odpowiedz Link
wislok1 Re: Spektakularne platformy widokowe 18.08.16, 21:10 Spektakularne widoki zaliczyliśmy w Otztal z łąki Hohe Mut, wdeptywały w ziemię Odpowiedz Link