Dodaj do ulubionych

socjologia - studia ludzi inteligentnych

13.04.05, 15:25
Dzień dobry. Jestem bardzo mądrym a do tego inteligentnym socjologiem.
Chciałem wypowiedzieć się w kwestii studiów socjologicznych, które to studia
dają nie tylko niesamowitą wiedzę i mądrość, ale również rozwijają
inteligencję, która - jak wiadomo - ma niebanalny udział w naszym życiu
codziennym i od święta, a także w dłuższe weekendy i przerwę wakacyjną. Co
mogę rzec, to tyle, by ci, co nie zaznali smaku prawdziwej socjologii, nie
marzyli nigdy o zdobyciu wyżyn intelektualnych, gdyż nie dla nich to, co
osiągalne tylko dla najbardziej inteligentnych, takich jak ja. Starać się mogą
tylko ci, którzy szczerze wierzą w socjologię-matkę nauk i potrafią wyciągnąć
wnioski z pobieranych lekcji na uczelni oraz podczas całego życia, bo to samo
życie nas uczy. A gdy już się wszystkiego od niego nauczymy, stajemy się
bardzo inteligentni - tacy jak ja. Pozdrawiam wszystkich dążących do tego
świetlanego celu.
Obserwuj wątek
    • Gość: chanson_de_geste Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych IP: *.kv.net.pl 13.04.05, 15:56
      Matką nauk jest filozofia ;p
    • Gość: zielony_groszek Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 17:01
      wytrwały jesteś, i nudny.
      • Gość: l. Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych IP: *.chello.pl 13.04.05, 17:09
        hihihihihih
        ale sie usmialam:)
        Mialam przez pol roku socjologie i cale szczescie bo dluzej bym nie przezyla
        tych zajec - nudy i rzeczy tak oczywiste, ze nie wiem jak mozna cos takiego
        studiowac 5 lat i miec jeszcze do tego tytul mgr. Zenada!
        • Gość: Aga Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych IP: *.noname.net.icm.edu.pl 13.04.05, 17:16
          Jakby ci to wyjaśnić... Jak się ma przedmiot przez jeden semestr
          jako "odchamiacz" (czyli te wszystkie filozofie, socjologie, logiki i takie
          tam;), to z zasady traktowany jest on po łebkach i sprawadzany do oczywistości.
          Trochę inaczej to wygląda, jak się studiuje to przez 5 lat. A pojęcie "nudy"
          jest dośc względne.
        • Gość: Paweł Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:16
          Całkowicie się z Tobą zgadzam. Zapewne studiujesz na Polibudzie albo jakiejś
          innej uczelni z podobnym systemem traktowania tego typu przedmiotów.
          Ten wątek już się kiedyś pojawił na formum. Widzę niestety, że nikt nic się od
          tego czasu nie nauczył.

Ludzie ... nie dajcie się sprowokować.
    • bardzo_madry_socjolog No tak.. niestety, umysłowi nędzarze ujadają 13.04.05, 20:52
      Mogłem się spodziewać, iż nie zostaną należycie docenione me starania o pokojowe
      uznanie faktu, iż bycie socjologiem sprawia, iż ma się wyższy iloraz
      inteligencji niż niebycie socjologiem. Jest to naukowo udowodnione, ponieważ ja
      to udowodniłem, a kto temu przeczy, jedynie potwierdza swą małość i marność.
      Bycie mądrym i inteligentnym jest strasznie obciążającm obowiązkiem, gdyż nie
      zamyka oczu i uszu na głupotę i pustotę innych. Nie można jednakże zrezygonować
      z bycia mądrym i inteligentnym, gdyż jest to misją, którą mają tylko wybrani -
      ci najlepsi. Tacy jak ja.
    • Gość: Flower Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:33
      widze tutaj syndrom Roskolnikowa, czy juz zabiles jakas babcie z poczucia swej
      wyzszosci:) jakbys znal troche filozofii co na socjologii jest
      obowiazkowe...najmadrzejszy czlowiek na swiecie powiedzial..wiem, ze nic nie
      wiem:P
      • bardzo_madry_socjolog Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych 17.04.05, 19:46
        Czego się było spodziewać, dno i pięć metrów mułu...
    • Gość: goscinie Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 12:41
      :D
      • Gość: Agniecha Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych IP: *.law.univ.szczecin.pl 23.04.05, 13:27
        Socjologia na Uniwersytecie Szczecinskim to chyba najbardziej lajtowe studia!
        Tam tylko sie obijaja i pija!!!!Co to za studia!!!Zenada!!!!!Jakies referaty na
        zaliczeniach,wywiady i to wszystko !szok!
    • zdunman Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych 23.04.05, 19:58
      Ta wypowiedź świadczy o tym że jesteś co najwyżej średnio inteligętny...

• very_martini Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych 24.04.05, 12:54
        Ty chyba również, nie trzeba być bardzo rozgarniętym, żeby odkryć, że to podpucha:)

16%VOL
        22%VAT

takie tam... forum homeopatia
    • Gość: helka Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 10:38
      Ech, co za nędzna prowokacja... BTW, matką nauk jest matematyka ;)
    • niebieskooka5 Re: socjologia - studia ludzi inteligentnych 24.04.05, 17:11
      Po prostu cudownie...jak widać skromnośc nie jest Twoja najsilniejszą stroną.
      Piszesz o inteligencji...a widać że przemawia przez Ciebie ograniczenie i
      skrajny egocentryzm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka