Dodaj do ulubionych

pytanie o akademiki...................???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 12:00
Nie bylam jeszcze nigdy w akademiku, mam pytanko na ile osob badz pokoi sa
lazienki w akademikach? I czy sa w miare dobre warunki? Nie wyovrazam sobie
dzielenia prysznica np z 20 osobami.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: pytanie o akademiki...................??? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 12:30
      przydałoby się doprecyzować pytanie - bo są różne akademiki i różne uczelnie i różne miasta .. w akademikach AGH - 1 łazienka na 1 skład (4 pokoje/10 osób). Jednak dzielenie jej o dziwo nie jest tak uciążliwe, jak by się mogło wydawać.
    • Gość: mourihno Re: pytanie o akademiki...................??? IP: 212.244.78.* 30.04.06, 18:41
      raaaaannnnnyyyyyy!!!!!! dziecko ale masz problemy, ile Ty masz lat?
      • Gość: Aga Re: pytanie o akademiki...................??? IP: 194.146.128.* 30.04.06, 18:52
        Akurat problem jest całkiem poważny, znam miejsca, gdzie są dwa prysznice na
        piętro i w życiu nie umiałabym tam mieszkać.
        • Gość: A. Re: pytanie o akademiki...................??? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.04.06, 20:47
          A ja mieszkam w takim właśnie akademiku (z dwoma prysznicami na piętro) i też
          sobie tego wcześniej nie byłam w stanie wyobrazić, a jest całkiem spoko. I nie
          zamieniłabym akademika na mieszkanie. Traci się mnóstwo ze "studenckiego życia" :P
          • Gość: as. Re: pytanie o akademiki...................??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 23:23
            ja mam teraz 1 lazienke na 30 osob- ale i tak nie jest juz tak zle, jak w innym
            akademiku- ta lazienka jest zamykana:) poprzednia byla koedukacyjna z
            zamykanymi wprawdzie prysznicami, ale z przezroczystymi drzwiczkami. jezeli to
            komus nie odpowiada, moze zawsze zrezygnowac z mieszkania w akademiku. bo
            przeciez w akademiku najbardziej liczy sie kuchnia i lazienka;)
            PS. mamy jedna kuchenke z 4 palnikami na 30 osob...
            • Gość: sd Re: pytanie o akademiki...................??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 01:49
              gorzez ze jedzenie jest reguralnie ROZKRADANE
              • Gość: e. Re: pytanie o akademiki...................??? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 01.05.06, 10:35
                Gość portalu: sd napisał(a):

> gorzez ze jedzenie jest reguralnie ROZKRADANE

tak. czesto obserwuje ludzi, ktorzy wynosza jedzenie z pomieszczenia
                znajdujacego sie na parterze mojego akademika. tylko ze oni zostawiaja w tym
                pomieszczeniu pieniadze pani sprzedawczyni :>
        • jacek_z_kepna Re: pytanie o akademiki...................??? 21.09.06, 07:18
          Gość portalu: Aga napisał(a):

> Akurat problem jest całkiem poważny, znam miejsca, gdzie są dwa prysznice na
          > piętro i w życiu nie umiałabym tam mieszkać.

Chyba nawet w takim akademiku studenci nie mieszkają
          pod prysznicem, tylko w pokojach ;)
    • Gość: mourinho Re: pytanie o akademiki...................??? IP: 212.244.78.* 01.05.06, 10:54
      no właśnie ja mieszkam w takim akademiku, ale jeśli dla Ciebie problemem jest
      taka nieznacząca pierodoła to co będzie w życiu??????
    • Gość: ekonom Re: pytanie o akademiki...................??? IP: *.pfeilheim.sth.ac.at / 193.170.52.* 01.05.06, 11:04
      to jak pojdziesz do akademika to sobie bedziesz musiala wyobrazic, a nawet nauczyc. Zreszta na studiach czlowiek uczy sie wielu nowych rzeczy!
    • Gość: z. Do normalnej kabiny prysznicowej... IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 01.05.06, 12:27
      ...tyle osob sie nie zmiesci :D

Gość portalu: miki napisał(a):

> Nie wyovrazam sobie
      > dzielenia prysznica np z 20 osobami.

• Gość: Martynka Re: pytanie o akademiki...................??? IP: *.lama.pl 01.05.06, 13:05
      ja Ci sie nie dziwie, podejrzewam ze to 'problem' wielu dziewczyn. osobiscie
      straszliwie nie lubie uzywać publicznych lazienek, wyobraznia podpowiada mi
      niestworzone rzeczy :) jeszcze byloby spoko gdyby miec zaufanie ze ktos je
      regularnie dezynfekuje, ale szczerze mowiac nie wiem jak wyglada kwestia
      utrzymania higieny w akademikach.
      • Gość: ktos Re: pytanie o akademiki...................??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:16
        ja tez sobie nie wyobrazam mieszkenia w akademiku kazdy ma prawo do tego :) nie
        chcialbym mieszkac w tym brudze dzielic z kims kuchnia lazienkia, mieszkac w
        jakis obdartych pokojach, musiec czekac na lazienke albo dotykac po kims tego
        wszystkiego bleeeeee w zyciu, jeszcze ten halas wiecznie ktos przeszkadza albo
        sie szwęda poprostu porazka... od imprez sa kluby a nie ciasne pokoje w
        akademikach hehehe i wogole jakie tam towarzystwo sie obraca <lol> patrze na to
        troche inaczej bo jestem jedynakiem i jestem z miasta w ktorym studiuje takze
        moja ocena moze byc nieobiektwna ale jak ja posiedze w akademiku pare godzin to
        mam ochote wrocic stamtad do swojego mieszkania :)
        • Gość: autor Re: pytanie o akademiki...................??? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 01.05.06, 13:27
          Gość portalu: ktos napisał(a):

> od imprez sa kluby a nie ciasne pokoje w
          > akademikach hehehe i wogole jakie tam towarzystwo sie obraca

Studenci, zdaje sie.
          Ale przeciez w klubach towarzystwo jest znacznie lepsze.
        • Gość: Martynka Re: pytanie o akademiki...................??? IP: *.lama.pl 01.05.06, 13:40
          nieee, ktosiu, z tymi imprezami to chyba jednak przesadziles :) impreza w
          akademiku to immanentna cecha studiowania :)
      • Gość: autor Re: pytanie o akademiki...................??? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 01.05.06, 13:25
        Gość portalu: Martynka napisał(a):

> szczerze mowiac nie wiem jak wyglada kwestia
        > utrzymania higieny w akademikach.

Tragicznie. Zwlaszcza w oczach osob, ktore w akademikach nie mieszkaja.
        • motylek_86 Re: pytanie o akademiki...................??? 21.09.06, 21:55
          Tak, wogóle najciekawsze sa opinie o akademikach osób które nigdy tam nie
          mieszkały :D Jeśli ktos przychodzi do akademika dwa razy w miesiącu na impreze,
          to nie dziwie się jego wyobrażeniu, że tam tylko sie imprezuje. Nie chcesz isc
          na impreze - siedzisz w pokoju gdzie jest spokój i cisza. Ja akademika nie
          zamieniłabym na najcudowniejsze mieszkanie (zresztą wiele razy miałam okazje
          wynając fajne mieszkanko - tylko po co?) a nie jestem osoba lubiącą ciągle
          imprezować. Wiem wiem, niektórzy nie są w stanie pojąć jak można mieszkać w
          akadmeiku - bo nigdy w nim nie mieszkali...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka