Dodaj do ulubionych

UKSW - Matematyka

IP: *.chello.pl 08.09.06, 19:30
Hej. Jak jest z matematyka na UKSW. Moze ktos juz ma doswiadczenia z tego
kierunku na tej uczelni ??? Prosze, powiedzcie jak tam jest. Ciezko - latwo.
Dobrze ucza, czy trzeba samemu po nocach zasuwac. Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: _^_ Re: UKSW - Matematyka IP: *.acn.waw.pl 08.09.06, 20:51
      Ten kierunek jest wszedzie trudny. Na UKSW jest z grubsza tak jak na PW - mala
      grupa studentow, dobrzy wykladowcy ale i niewielkie mozliwosci
      indywidualizowania studiow. Gdybym wybieral pomiedzy PW i UKSW to dalbym punkty
      UKSW ze wzgledu na rodzaj studiow (tam jest sporo fizykow matematycznych i mozna
      np uczyc sie informatyki kwantowej - chyba tylko tam zreszta) a PW ze wzgledu na
      dojazd i prestiz (bo tam warto studiowac chyba glownie matematyke finansowa a
      ona nigdy mnie nie interesowala). Na jedne i drugie studia bez wiekszych
      problemow powinienes/powinnas sie dostac, co jest raczej trudne w przypadku
      MIMUW. Ktorekolwiek wybierzesz, bedzie ok, ale najlepiej byloby chyba wlasnie na
      MIMUWIE.
      • Gość: Dreamer Re: UKSW - Matematyka IP: *.chello.pl 08.09.06, 23:46
        Dostalem sie na UKSW. Co do dojazdu to nie bede narzekal, bo jade tylko jednym
        autobusikiem - blisko domu mam petle, i jade po prostu do konca. A co do
        prestizu, to wlasnie czasami martwi mnie jak wszyscy mowia ze UKSW jest daleko
        w tyle za innymi uczelniami, ze po tym nie ma czlowiek zadnej przyszlosci, bla
        bla bla, itd itp... No nic, mam nadzieje ze poradze sobie i utrzymam sie na tym
        kierunku :)
        • Gość: .. Re: UKSW - Matematyka IP: *.acn.waw.pl 09.09.06, 09:43
          Nie przejmuj sie, gwarantuje Ci ze jestes na dobrych studiach. Tu jest strasznie
          duzo zawisci i gnojenia na tym forum i pojawia sie duzo naprawde nieciekawych
          osob. Budowanie sobie obrazu uczelni w Polsce w oparciu o to forum przypomina
          budowanie wiedzy o polityce na podstawie komentarzy w onecie. Milego
          studiowania, matematycy nie maja raczej klopotu z zatrudnieniem:)
          • Gość: hihik Re: UKSW - Matematyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 21:46
            ...za 800 zł w podstawówce :)
            • Gość: _^_ Re: UKSW - Matematyka IP: *.acn.waw.pl 10.09.06, 00:37
              Znam trzy osoby ktore wyladowaly po matematyce w szkolach (nie licze uczelni).
              Poszly na studia zeby zostac nauczycielami i zostaly. Teraz maja po ok 1500
              zl/miesiac i tyle wolnego czasu ze wiekszosc pracujacych moze tylko pomarzyc.
              • Gość: Dreamer Re: UKSW - Matematyka IP: *.chello.pl 10.09.06, 12:53
                Akurat praca w szkole jakos mnie nie interesuje :D Z reszta, na te czasy to
                1500 zl to bardzo malo... No nic, zobaczymy jak to bedzie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka