Gość: mariolka IP: 83.1.94.* 14.11.08, 10:30 Czy przyjmą mnie z biologią podstawową?jeśli tak to gdzie i na ile % musiałabym zdać? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: barty Re: Pielęgniarstwo IP: *.acn.waw.pl 14.11.08, 10:39 W tym roku na AM w Warszawie, na pielęgniarstwo przyjmowali wszystkich, jak leciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Pielęgniarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 11:36 W Lublinie i z tego co wiem na innych UMedach też, wymagają najczęściej właśnie podstawowej matury. Łatwo się dostać na pielęgniarstwo, zdaj tą maturę i powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikki Re: Pielęgniarstwo IP: *.citynet.pl 17.11.08, 17:18 w Krakowie na UJ wystarczylo miec zdana mature. Ale ostrzegam,studia cholernie ciezkie,anatomia i fizjologia niewiele rozni sie od kierunku lekarskiego. Do tego dochodza zajecia codziennie od8.00 do 18.00 takze NIE MA SZANS na wyjscie gdziekolwiek,trzeba siedziec i uczyc sie! Jak chcesz isc na pielegniarstwo dlatego ze tylko tu ci punktow starczy to gwarantuje ze wylecisz po polroczu ( z 200 przyjetych zostaje na drugi rok ok 50-70) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: Pielęgniarstwo IP: *.sie.vectranet.pl 14.11.08, 19:21 AM we Wrocławiu. wystarczy 30% z podstawy biologii, przyjmują wszystkich kandydatów ponieważ jest mało chętnych. A w trakcie roku dużo dziewczyn rezygnuje. Osobiscie odradzalabym ten kierunek ponieważ jest mnóstwo zajęć i czasami brakuje czasu na nauke, a o życiu towarzyskim nie wpomne;), czasami nawet zjesc nie ma kiedy. Zajęcia są od 8 rano do 19 wieczorem, takze trzeba miec duzo sil fizycznych i psychicznych, zeby studiowac pielegniarstwo czy poloznictwo. Aha i oczywiscie uprzedzam o zajeciach w prosektorium z anatomii. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Pielęgniarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 20:09 Gość portalu: jula napisał(a): > rezygnuje. Osobiscie odradzalabym ten kierunek ponieważ jest mnóstwo zajęć i > czasami brakuje czasu na nauke, a o życiu towarzyskim nie wpomne;), czasami > nawet zjesc nie ma kiedy. Zajęcia są od 8 rano do 19 wieczorem To fakt, zajęć na pielęgniarstwie i ratownictwie jest multum (ja na farmie miałem może połowę zajęć w planie, podobnie jak na lekarskim, analityce czy stomatologii) Ja bardzo cenię studentki pielęgniarstwa, bo wiem że te studia wcale nie są takie łatwe, jak to często słychać od studentów farmacji czy leku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pielęgniarstwo IP: *.eranet.pl 18.11.08, 00:10 Studia zapewne nie są lekkie, sam zawód zresztą jest bardzo ciężki. Szkoda tylko, że na tych którzy je przebrną czeka w Polsce taka mizerna praca... A ten duży odsiew, o którym tu pisano jest pewnie w jakimś stopniu spowodowany niewielkimi wymaganiami przy przyjęciu na studia. Zostają i kończą pewnie ci najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurse Re: Pielęgniarstwo IP: *.net 18.11.08, 00:26 Jesli jest wątek o pielegniarstwie to chetnie sie wypowiem. Studiiuję na WUM na II roku i pierwszy semestr nie liczac farmakologii i diagnistyki to zajecia praktyczne na oddzialach- pediatria, interna, chirurgia, poz, rehabilitacja i na zajecia przychodzimy zazwyczaj na 7.30 rano , konczymy o 14 a pozniej od 15 wyklady do 20 co drugi dzien. Takze latwo napewno nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Pielęgniarstwo IP: *.zamosc.mm.pl 18.11.08, 09:11 na pielegniarstwo przyjma kazdego nawet z historia i to przecietnie zdaną, kierunek przecietny i szukają chętnbych praktycznie, ja bym poszła na fizjoterapię, to już większy prestiż zawodowy, więcej jak pielegniarka mniej jak lekarz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pielęgniarki Re: Pielęgniarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 14:08 A w czym ten większy prestiż niędzny/a fizjoterapeuto? Jeszcze nie słyszałyśmy o tym żeby fizjoterapeute bardziej szanowali czy lubili od pielęgniarki!!! Wystarczy zapytać przeciętnego człowieka na ulicy jakie zna zawody medyczne, a odpowie lekarz pielęgniarka, a nie fizjoterapeuta, bo tych nie uwidzisz przy łóżku pajenta, poza kilkoma minutami w ciągu dnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Przyjmą... IP: *.gprs.plus.pl 11.12.08, 18:02 ale szczerze odradzam te studia. Mgr pielęgniarstwa (WUM). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaeM Re: Pielęgniarstwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.15, 11:09 Na PWSZ Nysa można powiedzieć, że przyjmują każdego z zdaną maturą. Jest coraz mniej chętnych na pielęgniarstwo, dlatego na ten kierunek przyjmiesz się praktycznie na każdą uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś