Dodaj do ulubionych

To i ja z zagadką

14.07.13, 22:40
W czasie ostatniej wizyty w Polsce R. zwiedził również pewne miasto za granicą. Czy był to Berlin, Praga, Wiedeń czy Budapeszt? Wyciągnęłam karty na to pytanie i wierzcie mi, dawno nie miałam tak oczywistego, jednoznacznego rozkładu smile. W rozwiązaniu powiem, co to były za karty.
Obserwuj wątek
    • babowa Re: To i ja z zagadką 14.07.13, 22:52
      berlin- 10 puch
      praga- 9 mi
      wieden- kaplanka
      budapeszt- 7 puch

obstawiam berlin smile
      • algaria Re: To i ja z zagadką 14.07.13, 23:03
        Berlin - koło
        Praga - 8 buław
        Wiedeń - królowa buław
        Budapeszt - Mag

No a ja nie mam jednoznacznej obstawie Pragę - spontaniczny wyjazd na szybko
    • leda-is-one Re: To i ja z zagadką 15.07.13, 06:34
      Berlin - Kochankowie
      Praga - 8buław
      Wiedeń -Koło
      Budapeszt- Demon

i bądź tu mądry ale przy tasowaniu wypadł też Demon..
      Budapeszt /albo Praga/
    • 966ania Re: To i ja z zagadką 15.07.13, 10:14
      Berlin - Wieża
      Praga - Kapłan+ 5monet
      Wiedeń - Mag+10 mieczy
      Budapeszt - 8 mon

Silnie zaznaczył się Wiedeń (czerowono-biała flaga) ale 10 mieczy wyklucza to miasto, pokazuje raczej granicę...

Obstawiam na Pragę. Zaznczyły się barwy miasta: żółto-czerwone. Jest też 5 monet - (ruch) która sugeruje odejście od kościoła, religi, także na Czechy mi to wskazuje.

• kashaa_35 Re: To i ja z zagadką 15.07.13, 16:18
        Berlin-5 bulaw Praga-diabel Wieden-4 miecze Budapeszt -3 miecze. Obstawiam Prage, chociaz Berlin tez ciut pasuje
        • babowa Re: To i ja z zagadką 15.07.13, 22:35
          no co jest?
          wszystkie z praga wyskoczyła a ja znowu inaczej?
          gdzie ta leniwa baba?
          niech tu wyjasnia
          bo mi głupio :d
    • 1alaska Re: To i ja z zagadką 15.07.13, 23:39
      król mieczy - berlin
    • baba_potwor Re: To i ja z zagadką 16.07.13, 00:39
      Jestem, jestem. Zaskoczona mocno, bo moje karty pokazały tak: Berlin - paź mieczy, Praga - królowa mieczy, Wiedeń - Cesarzowa, Budapeszt - 2 mieczy. Kolega pojechał z dziećmi do Wiednia. O Berlinie coś kiedyś wspominał, ale mu go odradziłam, polecając Pragę. Ostatecznie zdecydował się na Wiedeń. O Budapeszcie nigdy mowy nie było. Skoro nikt nie zgadł, to każdej z Was na życzenie wyciągnę kartę Kociej Mądrości na jedno pytanie (tutaj można zobaczyć kilka z tych kart).
      • 1alaska Re: To i ja z zagadką 16.07.13, 00:56
        to mnie zaraz wyskoczy ten kocurek z napisem "healthy diet" - mądrala...
        wink
        • baba_potwor Re: To i ja z zagadką 16.07.13, 01:10
          Mnie kiedyś wyskoczył na pytanie, co mogę zrobić dla swojego zdrowia. A kiedy miałam atak depresji i czarnych myśli, wyciągnęłam koty z napisem "rodzina". Zadzwoniłam do siostry i od razu mi się poprawiło.
      • 966ania Re: To i ja z zagadką 16.07.13, 01:25
        baba_potwor napisała:
        (...) Kolega pojechał z dziećmi do Wiednia. O Berlinie coś kiedyś wspominał, ale mu go odradzi
        > łam, polecając Pragę. Ostatecznie zdecydował się na Wiedeń. O Budapeszcie nigdy
        > mowy nie było.

to mam nauczkę big_grin

Kto następny zagadkę zaserwuje?

Kotka poproszę na moje nowe przedsięwzięcie,tj. jak się rysuje na przyszłość
        • baba_potwor Kot dla Ani 16.07.13, 01:36
          Otwartość: Z otwartymi ramionami powitaj nowe możliwości w swoim życiu. Nie ma powodu do strachu, jesteś gotowa na naukę czegoś nowego. Wyjdź na zewnątrz i wypróbuj stojące przed Tobą możliwości z otwartym sercem i umysłem.
          • kashaa_35 Re: Kot dla Ani 16.07.13, 07:14
            To ja poprosze karte kota na sprawy rodzinne, dziekujesmile
            • baba_potwor Re: Kot dla kashaa_35 16.07.13, 12:51
              Zaskoczenie. Podróż przez życie jest pełna nowych, niezwykłych rzeczy. Normalne jest poczucie zaskoczenia, gdy spotyka Cię lub gdy odkrywasz coś nieoczekiwanego. Wiedz, że zawsze masz wszystko, czego potrzebujesz, żeby radzić sobie ze wszystkim, co Cię spotyka, więc odpręż się i bierz życie takim, jakim jest.
          • leda-is-one Re: Kot dla Ani 16.07.13, 07:58
            to ja tez kotka poproszę ..na moje sprawy zwązane z panem X.Jak sie potoczą?dziękujewink
            • baba_potwor Re: Kot dla Ledy 16.07.13, 12:53
              Czułość. Ktoś w Twoim życiu potrzebuje serdecznej troski. Znajdź czas dla tej osoby. Posłuchaj tego, co ma do powiedzenia, z empatią. Ty też skorzystasz z tych chwil czułości.
              • algaria Re: Kot dla Ledy 16.07.13, 13:08
                To ja poproszę kota na zabieg który mnie wkrótce czeka smile
                • baba_potwor Re: Kot dla Ledy 16.07.13, 14:21
                  Wyszła Ci ta sama karta co Ani, Otwartość: Z otwartymi ramionami powitaj nowe możliwości w swoim życiu. Nie ma powodu do strachu, jesteś gotowa na naukę czegoś nowego. Wyjdź na zewnątrz i wypróbuj stojące przed Tobą możliwości z otwartym sercem i umysłem.
              • leda-is-one Re: Kot dla Ledy 16.07.13, 13:18
                Wielkie nieba! no pięknie dziękuje Babosmile,podoba mi się ta wróżba,nawet bardzowink
                • babowa Re: Kot dla Ledy 16.07.13, 15:53
                  to ja poprosze na stosunki w pracy na kolejny rok szkolny
                  smile
                  • baba_potwor Re: Kot dla Babowej 16.07.13, 17:02
                    Ciekawa karta: Ukrywanie się. Przed czym się chowasz? Masz wszystko, czego potrzebujesz, żeby sobie poradzić z zaistniałą sytuacją. Nie musisz się wahać.
                    • 1alaska Re: Kot dla Babowej 16.07.13, 18:11
                      to ja poproszę kotka na sprawy miłosne damsko-męskie. A co.
                      Zakochałabym się w końcu...
                      • baba_potwor Re: Kot dla 1alaski 16.07.13, 19:34
                        Hmmm... Wyszła karta Samotność: W samotności można znaleźć wielki spokój. Codziennie znajdź trochę czasu - choćby pięć minut - na bycie samej. Uspokoisz umysł i osiągniesz poczucie jasności.
                        • 1alaska Re: Kot dla 1alaski 16.07.13, 21:34
                          No dobra - 5 minut. A co po pięciu minutach? ;P
                          • baba_potwor Re: Kot dla 1alaski 16.07.13, 23:38
                            Po 5 minutach osiągniesz poczucie jasności smile. Na przykład co do tego, gdzie i jak szukać obiektu nadającego się do zakochania. W szkołach tańca zdarzają się kursanci bez pary. Możesz też zacząć kibicować jakiejś drużynie z Twojej okolicy - trybuny na boiskach i w halach są pełne facetów. Poznałam w ten sposób kilku miłych chłopców, w których chętnie bym się zakochała, gdybym nie była od nich starsza o 10-20 lat. To takie moje pomysły po 5 minutach smile.
    • algaria a ja - a dla mnie? 16.07.13, 20:13
      Miał być kot na operacje i co? Ładnie to tak Przeoryche pomijać tongue_out
      • baba_potwor Kot dla Algarii 16.07.13, 20:24
        Przepraszam, zamieściłam kota dla Ciebie pod Twoim pierwszym postem, ale w temacie jest kot dla Ledy, bo zapomniałam go zmienić. Przeklejam zatem. Wyszła Ci ta sama karta co Ani, Otwartość: Z otwartymi ramionami powitaj nowe możliwości w swoim życiu. Nie ma powodu do strachu, jesteś gotowa na naukę czegoś nowego. Wyjdź na zewnątrz i wypróbuj stojące przed Tobą możliwości z otwartym sercem i umysłem.
        • algaria Re: Kot dla Algarii 16.07.13, 20:32
          To ja przepraszam ale nie wiedziałam do kogo ten otwarty kot
          Nie tylko z otwartym sercem i umysłem ale i brzuchem świat będę witać big_grin - dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka