Dodaj do ulubionych

Tarotowe żony

06.08.13, 13:27
Która najlepsza?
Kapłanka, Cesarzowa a może któraś z królowych - co prawda kobieta zmienną jest ale to puch marny i wietrzna istota rano kielichowa w nocy buławiana...

Nie będę opisywać poszczególnych i powielać mój najnowszy wpis na blogu ale czekam na wasze opinie
Obserwuj wątek
    • anuszzka Re: Tarotowe żony 06.08.13, 14:46
      Ideał kobiety to cesarzowa. Jednak ona mi się w kartach nie pojawia, jak nie ma w danym związku dzieci. Zaraz po cesarzowej królowa monet, jest obrotna, zaradna, dba o wygląd, dom. Tylko że czasami z tej monetowej może się zrobić typowa kura domowawink
      • anuszzka Re: Tarotowe żony 06.08.13, 14:54
        Największy sexapil ma jednak królowa buław, ona to potrafi pociągać facetów. Co ciekawe, mężczyźni z takimi kobietami raczej się nie żenią.
        9 monet pokazuje mi też kobietę, w której facet może się zakochać. Często jest odbierana przez gatunek męski typu : "Jestem z nią taki szczęsliwy. Trafiła mi się ona jak ślepej kurze ziarnowink "
    • baba_potwor Re: Tarotowe żony 06.08.13, 20:43
      Jako wcielona królowa mieczy mogę powiedzieć, że z taką żoną chłop ma ciężkie życie (o ile w ogóle KM zdecyduje się na małżeństwo, bo nie po to rozcinała mieczem więzy na rękach, żeby je sobie z powrotem nakładać). Najkrócej mówiąc, babka nie wybacza, nie daje żadnych drugich, piątych ani siedemnastych szans, nie zapomina krzywd, afrontów ani przykrości (ale dobrych rzeczy też). Od faceta oczekuje intelektu i manier na najwyższym poziomie, samodzielności, zaradności i ogólnego życiowego ogarnięcia. Mężczyzna oczekujący obsługi, niańczenia i holowania przez życie sam nie zauważy, kiedy znajdzie się za drzwiami. A nawet jeżeli nie będzie oczekiwał, wszystko, co powie, może być i będzie wykorzystane przeciw niemu, a wszelkie błędy i wypaczenia zostaną natychmiast zauważone i sarkastycznie skomentowane. Nielojalność wobec królowej mieczy (o zdradzie nie wspominając) to jeden z większych błędów, jakie można popełnić - po zasunięciu pożegnalnego kopa długo jeszcze będzie się mścić zdalnie. Zdecydowanie lepiej też nie próbować wobec niej fizycznej ani psychicznej przemocy, bo odpowie tym samym pomnożonym przez trzy. Nie ma co u niej liczyć na macierzyńskie instynkty. Baba potwór po prostu smile. Za to absolutnie nie przyniesie mężowi wstydu, nie skompromituje go poziomem kulturalnym ani intelektualnym, będzie gwiazdą każdego towarzystwa, w którym inteligentną rozmowę ceni się wyżej od dysput, gdzie ostatnio Doda wsadziła sobie silikon. Raczej też nie oczekuje od męża darmowego utrzymania. Za lojalność rewanżuje się lojalnością. Dobra wspólniczka w interesie zwanym życie. Idealna żona dla polityka wysokiego szczebla.
      • aderydy Re: Tarotowe żony 06.08.13, 22:46
        najlepsza? ale dla kogo najlepsza?
        powiem tak...
        pani domu (ugotowane, wysprzątane) - krolowa monet, cesarzowa
        babka, z która nudzic sie on nie będzie - królowa bulaw
        jaka ja subtelna i wrazliwa! a ta mysz to wielkosci smoka! - krolowa pucharow
        obiad? zamów se pizzę! ja do teatru idę! - krolowa mieczy
        chodz, pobiegamy! brzuch ci rośnie! - moc
        zalezy, co on lubi, czego pragnie wink
      • baba_potwor Re: Tarotowe żony 07.08.13, 01:03
        Jeszcze jedno: przenikliwy, analityczny umysł oraz dość chłodne podejście do życia sprawiają, że królowa mieczy jest dobrym doradcą. Pod warunkiem, że szuka się u niej rady, a nie rozczulania i wspólnego mazgajenia nad ciężkim losem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka