leda-is-one 13.08.13, 06:34 Pan X jest mężem mojej przyjaciółki, co niszczy pana X? a/choroba parkinsona b/nowotwór płuc c/zapalenie wątroby d/niewydolność nerek/dializy/ zapraszam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita32 Re: Zagadka medyczna nr 3 13.08.13, 10:44 9 Kijów, 5 Monet (-) - Kije to ogień i ruch, więc zapalenie wątroby lub choroba Parkinsona. 5 monet to współpomaganie, solidarność. To mi bardziej pasuje na wątrobę, która współdziała z całym organizmem. Stawiam na c/ zapalenie wątroby. Odpowiedz Link
ivana Re: Zagadka medyczna nr 3 13.08.13, 12:44 Mysle ,ze nowotwor pluc- 5 Monet lub choroba Parkinsona - Pustelnik(-) Odpowiedz Link
freya_v Re: Zagadka medyczna nr 3 13.08.13, 14:53 W ramach testu wylosowałam kartę online "karty Archanioła Rafaela".. Wylosowana karta to: -świeże powietrze myśle że chodzi o nowotwór płuc Odpowiedz Link
leda-is-one Rozwiązanie zagadki ... 14.08.13, 20:27 Pana X niszczy nowotwór płuc. Gratuluję ivana Gratuluje freya_v /widać ze i aniołom nasze zagadki się spodobały/ dziękuję kita /lubie Twoje scisłe analizy kart/ dziękuje kashaa i piosenka dla wszystkich: www.youtube.com/watch?v=18rpkb_xTDo Odpowiedz Link
kita32 Re: Rozwiązanie zagadki ... 14.08.13, 23:47 Ivana dobrze wywnioskowała z 5 Monet, że to nowotwór płuc - Monety mogą skojarzyć się z nowotworem. Też miałam tę kartę (jako drugą), ale na to nie wpadłam... Gratuluję Iwano Freyo, Tobie też Odpowiedz Link
ja-tekla freya... 15.08.13, 06:55 gratuluję, jestem pełna podziwu! chyba zainteresuję się kartami anielskimi jak myslisz - od jakiej talii anielskiej zacząć, freyo Odpowiedz Link
ivana Re: freya... 15.08.13, 07:28 Dziekuje bardzo Kito. Tez z zainteresowaniem czytam jak opisujesz karty. Masz prawdziwy talent. Odpowiedz Link
ja-tekla Re: ivana.. 15.08.13, 07:44 świetnia wywnioskowałas z tej piątki monet, ze to nowotwór! bo to przeciez brak, cos odebrano..karta "żebracza"... gratuluję, ivana Odpowiedz Link
ivana Re: ivana.. 15.08.13, 09:48 Teklo bardzo dziekuje ale ten Pustelnik tez mnie zastanawial , bo odwrocony kojarzy sie z nieprzyjemna staroscia , z jakimis dolegliwosciami wieku podeszlego a choroba Parkinsona taka jest. Odpowiedz Link
ja-tekla Re: Pustelnik.. 15.08.13, 22:39 ivano, ten Pustelnik (-) tez ma sens, nawet nie wiesz, jak bardzo... pokazal dolegliwosci dodatkowe, takie rzeczywiscie bardziej "starcze": slabszy wzrok i słuch po chemio- i radioterapii, niestety... a 5 monet to brak, ubytek...bo pan X stracil dużą częsc prawego płuca... bo pan X to moj małzonek... a co do Sprawiedlwosci - tez mam duzy problem z tą kartą, stanowczo mi nie "leży" jeszcze raz gratulacje, szanowne i mądre wiedzmy Odpowiedz Link
kita32 Re: ivana.. 15.08.13, 11:25 Mnie się bardziej 5 Monet kojarzy z solidarnością, współpracą - dlatego pomyślałam o wpływie na cały organizm, co zresztą przy nowotworze płuc, który prawdopodobnie powoduje niedotlenienie organizmu - też zachodzi. Nowotwór to odebranie zdrowia, ale przez dodanie niewłaściwych komórek... Mnie "brak" jako wymowa karty 5 Monet skojarzył się po prostu z brakiem zdrowia i nie wgłębiłam się dokładniej. Przy okazji 5 Monet. Pamiętam jak Canada na warsztatach (2 lub 3 lata temu na forum O Tarocie) zinterpretowała 5 Monet w bardzo pozytywny sposób - właśnie jako solidarność, pomaganie, współpracę - i trafiła wtedy w samo sedno. Zaskoczyła mnie ta interpretacja i od tamtego momentu zaczęłam postrzegać 5 Monet jakby bardziej wielowarstwowo, ale jednak cały czas jeszcze, jak widać, nie rozumiem jej w pełni. Taką kartą, z której interpretacją mam zawsze problem jest Sprawiedliwość, Może nawet zadam o niej pytanie... Odpowiedz Link
freya_v Re: tekla.. 15.08.13, 12:08 Nie znam się na anielskich ani trochę tak naprawdę. Znalazłam w internecie karty do losowania online i je testuje narazie ale te karty Archanioła Rafaela są całkiem całkiem przynajmniej online i chyba je kupie kiedyś kiedyś (to karty doreen gdybyś była zainteresowana) swoją drogą może ogólnie karty anielskie mnie na nowo przywołują tuż za nim zorientowałam się że jest coś takiego jak tarot to miałam jakąś fascynację angelologią ale w sumie nic mi nie zostało już ze zdobytej wtedy wiedzy Odpowiedz Link
freya_v Re: Zagadka medyczna nr 3 15.08.13, 12:10 Dziękuje za zagadke i gratulacje dla dziewczyn czekamy na następne medyczne Odpowiedz Link