Dodaj do ulubionych

Zagadka medyczna nr 3

13.08.13, 06:34
Pan X jest mężem mojej przyjaciółkismile,
co niszczy pana X?

a/choroba parkinsona
b/nowotwór płuc
c/zapalenie wątroby
d/niewydolność nerek/dializy/

zapraszamwink
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Zagadka medyczna nr 3 13.08.13, 10:44
      9 Kijów, 5 Monet (-) - Kije to ogień i ruch, więc zapalenie wątroby lub choroba Parkinsona. 5 monet to współpomaganie, solidarność. To mi bardziej pasuje na wątrobę, która współdziała z całym organizmem.

Stawiam na c/ zapalenie wątroby.
      • ivana Re: Zagadka medyczna nr 3 13.08.13, 12:44
        Mysle ,ze nowotwor pluc- 5 Monet lub choroba Parkinsona - Pustelnik(-)
    • freya_v Re: Zagadka medyczna nr 3 13.08.13, 14:53
      W ramach testu wylosowałam kartę online "karty Archanioła Rafaela"..
      Wylosowana karta to:
      -świeże powietrze
      myśle że chodzi o nowotwór płucsad
      • kashaa_35 Re: Zagadka medyczna nr 3 13.08.13, 19:13
        Stawiam na nerki .
        • leda-is-one Rozwiązanie zagadki ... 14.08.13, 20:27
          Pana X niszczy nowotwór płuc.

Gratuluję ivanasmile

Gratuluje freya_v wink /widać ze i aniołom nasze zagadki się spodobałysmile/

dziękuję kita wink/lubie Twoje scisłe analizy kart/

dziękuje kashaawink

i piosenka dla wszystkich:
          www.youtube.com/watch?v=18rpkb_xTDo

wink
          • ivana Re: Rozwiązanie zagadki ... 14.08.13, 21:42
            Dziekuje Ledo.
          • kita32 Re: Rozwiązanie zagadki ... 14.08.13, 23:47
            Ivana dobrze wywnioskowała z 5 Monet, że to nowotwór płuc - Monety mogą skojarzyć się z nowotworem. Też miałam tę kartę (jako drugą), ale na to nie wpadłam...

Gratuluję Iwano smile
            Freyo, Tobie też smile
            • ja-tekla freya... 15.08.13, 06:55
              gratuluję, jestem pełna podziwu!
              chyba zainteresuję się kartami anielskimi smile
              jak myslisz - od jakiej talii anielskiej zacząć, freyo wink
              • ivana Re: freya... 15.08.13, 07:28
                Dziekuje bardzo Kito. Tez z zainteresowaniem czytam jak opisujesz karty. Masz prawdziwy talent.
                • ja-tekla Re: ivana.. 15.08.13, 07:44
                  świetnia wywnioskowałas z tej piątki monet, ze to nowotwór!
                  bo to przeciez brak, cos odebrano..karta "żebracza"...
                  gratuluję, ivanasmile
                  • ivana Re: ivana.. 15.08.13, 09:48
                    Teklo bardzo dziekuje ale ten Pustelnik tez mnie zastanawial , bo odwrocony kojarzy sie z nieprzyjemna staroscia , z jakimis dolegliwosciami wieku podeszlego a choroba Parkinsona taka jest.
                    • ja-tekla Re: Pustelnik.. 15.08.13, 22:39
                      ivano, ten Pustelnik (-) tez ma sens, nawet nie wiesz, jak bardzo...
                      pokazal dolegliwosci dodatkowe, takie rzeczywiscie bardziej "starcze": slabszy wzrok i słuch po chemio- i radioterapii, niestety...
                      a 5 monet to brak, ubytek...bo pan X stracil dużą częsc prawego płuca...
                      bo pan X to moj małzonek...
                      a co do Sprawiedlwosci - tez mam duzy problem z tą kartą, stanowczo mi nie "leży" sad
                      jeszcze raz gratulacje, szanowne i mądre wiedzmy smile
                      • ivana Re: Pustelnik.. 16.08.13, 09:07
                        Teklo dziekuje za niezwykle istotne informacje
                  • kita32 Re: ivana.. 15.08.13, 11:25
                    Mnie się bardziej 5 Monet kojarzy z solidarnością, współpracą - dlatego pomyślałam o wpływie na cały organizm, co zresztą przy nowotworze płuc, który prawdopodobnie powoduje niedotlenienie organizmu - też zachodzi. Nowotwór to odebranie zdrowia, ale przez dodanie niewłaściwych komórek... Mnie "brak" jako wymowa karty 5 Monet skojarzył się po prostu z brakiem zdrowia i nie wgłębiłam się dokładniej.

Przy okazji 5 Monet. Pamiętam jak Canada na warsztatach (2 lub 3 lata temu na forum O Tarocie) zinterpretowała 5 Monet w bardzo pozytywny sposób - właśnie jako solidarność, pomaganie, współpracę - i trafiła wtedy w samo sedno. Zaskoczyła mnie ta interpretacja i od tamtego momentu zaczęłam postrzegać 5 Monet jakby bardziej wielowarstwowo, ale jednak cały czas jeszcze, jak widać, nie rozumiem jej w pełni.

Taką kartą, z której interpretacją mam zawsze problem jest Sprawiedliwość, Może nawet zadam o niej pytanie...
              • freya_v Re: tekla.. 15.08.13, 12:08
                Nie znam się na anielskich ani trochę tak naprawdę. Znalazłam w internecie karty do losowania online i je testuje narazie ale te karty Archanioła Rafaela są całkiem całkiem przynajmniej online i chyba je kupie kiedyś kiedyśsmile (to karty doreen gdybyś była zainteresowana)

swoją drogą może ogólnie karty anielskie mnie na nowo przywołujątongue_out tuż za nim zorientowałam się że jest coś takiego jak tarot to miałam jakąś fascynację angelologią ale w sumie nic mi nie zostało już ze zdobytej wtedy wiedzywink
    • freya_v Re: Zagadka medyczna nr 3 15.08.13, 12:10
      Dziękuje za zagadke i gratulacje dla dziewczynsmile czekamy na następne medycznewink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka