algaria 01.02.14, 16:42 Życzyli mi powrotu do zdrowia informuje że wasze życzenia miały za małą moc (chyba nie były szczere), bo nadal zdycham Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inguszetia_2006 Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 17:07 Witam Przyznaję bez bicia, że moje mogły być za słabe, bo sama jestem teraz słaba. Czy słaby może słabemu przesłać siłę? Hm... Dobre pytanie, co?;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 17:20 Ing - na zasadzie prowadził ślepy kulawego, ale nawet w 5 monet jest moc Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 18:06 ...boś mnie nie usłuchała i nie zastosowała sadła borsuczego, teraz masz cały weekend na naprawe tego błędu, i ponownie życzę Ci z całej mojej siły szybkiego powrotu do zdrowia Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 18:18 Mówiłam Ci że sadła borsuczego nie tknę... daj mi 30 latka ładnego to się zaraz wyleczę Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 18:11 Witam A grzańca wypiłaś? A nalewki chlapnęłaś?;-P Alkoholem wirusa, alkoholem, padalca! Utop dziada;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 18:20 Właśnie w tym cały ambaras, że pić procentów nie mogę, grzane wino by mnie postawiło na nogi w podskokach - co za pech - kanarek zdechł.. a już ze 2 tyg temu powinnam się urżnąć w trupa i przespać to co się zdarzyło - o przeziębieniu własnym nie wspominając Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 19:03 Juz wiem!urok!Ktoś Ci zadał uroku,zauroczył!a tu tylko jedno jest lekarstwo,odczynic uroki. Ja tu niedawo czytałam na śmiesznym blogu, o odczynianiach takowego zauroczenia, wyczytałam że trzeba sobie płócienną koszulą brzuszek wysmarowac bo to choróbsko to pewnie z zawistnych oczętów jest,/spotykamy się z osobami , których spojrzenie powala na nogi-cytat/ walnąc o sciane i splunac 3 razy ale nie pamietamczy za siebie czy np na borsuka możesz... Ja tez nie wiem czy masz płocienną koszule,ale najwyzej poslij latorosl do sasiadow,takich,gdzie baniaki czerwone pod płotem mają,i swiatełka w oknach umytych odblaskują to dom nie zauroczony jest i mają napewno i płócienne odzienia.. Dla zdrowia warto.. Teraz spróbuj powiedzieć ze Ci nie zycze zdrowia.... Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 19:22 Widzę, że jesteśmy "wielbicielkami" tego samego autora.. A co ty kochana koleżanko myślisz że ja jestem jak ta krowa co jakaś pani się mną zachwyciła i długo już wam nie posłużę ??? O matulu, matulu!! Na to nie wpadłam !! O matulu matulu.. splunę za siebie 3 razy przez lewe ramię może zdejmę urok z siebie i czar i powab - dzieciny za koszulą na mrozy wysyłać nie będę ..najwyżej na 3 zdrowaśki do kominka się upchnę to się wyleczę Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:14 No kochana ,Rozalce wystarczyło 3 zdrowaśki ale Ty wiecej ważysz niz ta kruszynka..trza choćby 10tek odmówic.ja się dołącze,daj znać jakby co. Prus się nie obrazi żes zmodyfikowało rytuał,czasy inne.. Nie martw się,posłużysz,posłuzysz/oj nie mogę,hihihi/przecież nikt sie tak Tobą nie zachwyca,taką miejmy nadzieje... Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:19 No dziękuję że nikt się nie zachwyca.. wystarczy że ja się sama sobą zachwycam patrząc w lustro które na mój widok nie pęka.. pewnie ja mam złe oczęta zielone Jak borsuk będzie klepał te zdrowaśki to 3 mu zajmą jakbym ja mówiła 15 - on nie zna i się myli także wiesz.. nogi mi będą wystawać z kominka - patrzyłam , mierzyłam i się nie zmieszczę buuu o ja nieszczęśliwa - chyba się mąką posypię tylko jaką żytnią, 550, tortową, ziemniaczaną czy kukurydziana? I znów dylemat... o ja nieszczęśliwa buuuuu Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:34 Oj nie tak,nie tak,pomyliłaś z choroby wszystko..Ty jednak zostan przy tej koszuli,wytrzyj brzuszek i hajda z choróbskiem wywal,spluń..jak blogerka zaleca..nie kombinuj ze zdrowaskami bo rodziny pieca pozbawisz.. Pomyliłaś,bo mąką sie posypuje karty.w celu oczyszczenia../ale nie do pieca jak placek sie wkłada/ dalej nie pamietam co i jak..bo to bardzo trudne i zawikłane, jam tylko hobbystka.. Faktycznie,dylemat,bo jaka to ma byc mąka? Czy przypadkiem nie razowa? Musimy się dowiedzieć.coby skutecznie karty oczyszczac... Odpowiedz Link
aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:42 To karty oczyszcza się mąką??? Ale jak? Posypując? Obtaczając? Ufff.. Odpowiedz Link
aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:45 I na jakim blogu o tym piszą? Bo nie mogę się doczytać! Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:50 O i nowy dylemat,,obtaczajac??chyba nie ..bo karta to nie kotlet... tam jest jeszcze o wodzie i ogniu do oczyszczania.. Woda, to ksiadz kropidłem może??? "Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/ Odpowiedz Link
aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:56 A wodą ognistą można oczyszczać, jakby co?! Odpowiedz Link
algaria aderydy 01.02.14, 21:01 To jest ten blog na którym popełniłaś m. in. komentarz dotyczący wątpliwości nad brązową świecą Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:04 chyba mozna,ale wtedy nie mozna się posłuzyć księdziem i jego narzędziem.. Witaj Aderydy:_) Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:09 A do czego ksiądz służy? i nie patrz na niego bo jeszcze ci się spodoba i on długo nie posłuży Odpowiedz Link
aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:09 jego narzędziem?! o, matko! chyba za duzo wody ognistej do oczyszczania...wewnętrznego, bo skojarzenia mam..lepiej zamilknę,oj! Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:08 Ja myślałam, że karty oczyszczamy - chlebem, solą i transparentem? Mąką to siebie - jak płaczki popiołem się kiedyś posypywały Od tych mądrych rad z tego bloga całkiem mi się w głowie pomieszało i już nic nie wiem - może je czerwoną farba pomalować? hę? od uroków i ocząt Ty ale ta mąka to orkiszowa może być lub z pełnego ziarna.. a jajem nie potrzeba? Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:15 Ale co jajem? O jaju nie pisze nic ,więc Twoje oczyszczanie jajami nie jest zagrozone Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:21 ale przecież się kury mogą się przestać nieść i nie posłużą i jaj nie będzie - nie no bo ja tak sobie pomyślałam że skoro mśka to i jaj trzeba by się wytaplać Odpowiedz Link
aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:25 Mąka, jajko!? To te karty w celu oczyszczenia upiec trzeba? I pokropic woda ognistą narzędziem księżulkowym? O, matko! Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:35 Widzisz aderydy..się porobiło,takie czasy,coraz trudniej byc wróżka.. Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:49 Słuchaj kochana - nie śmiej się bo ja to przeżywam bardzo - jak miałam stary kominek to byśmy we dwie wlazły w kucki i jeszcze by miejsca zostało - taki grzmot miałam na pół pokoju, był jak w zamku krzyżackim a ten teraz to malutki tłuściutki to ani ja tam w całości nie wlezę, ani mnie upchnąć , nogi będą wystawać drzwiczki się nie domkną i .. co i po egzorcyzmach, klątwy nie zdejmę i się nie wyleczę... oo ja nieszczęśliwa buuuu Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 22:04 a kto mnie podniesie? kudły mi spalicie, woskiem oblejecie, opalicie jak kurczaka, okopicie i będę wyglądała jak Eddie Murphy - dzięki - już mi lepiej czuje się wspaniale .. sama się przeciągaj nad świecą ... pomysłodawczyni Odpowiedz Link
aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:59 Głowę wciśniesz, prawda? A urok w głowie wszak siedzi, więc powinno wystarczyć. A potem ciastem zakąsić trzeba. A potem wodą ognistą się oczyść, dogłębnie, wewnętrznie. A potem... Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 22:05 aderydy napisał: > Głowę wciśniesz, prawda? > A urok w głowie wszak siedzi, więc powinno wystarczyć. > A potem ciastem zakąsić trzeba. > A potem wodą ognistą się oczyść, dogłębnie, wewnętrznie. > A potem... Dobra dobra, ja łeb do kominka a tu mnie ktoś w niecnych zamiarach wydutka, dziecko zrobi i gdzie ja ojca szukać będę Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 22:23 """już mi lepiej czuje się wspaniale """" napisałaś! Widzisz jaka jestem skuteczna!? Gratuluje zatem powrotu do zdrowia,cud się stał w ciągu wieczoru To ja może bloga zaczne pisac z poradami? jak myslicie? Aderydy dziękuje za pomoc,Algaria wyzdrowiała co było głownym tematem watku, tylko nadal nie wiemy jaka to mąka ma być ..i czy posypywac czy obtaczać.. Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 22:30 Na samą myśl jakie gusła na mnie będziecie ćwiczyć z panem wójtem i plebanem choróbsko poszło... ot siła sugestii a blog z poradami Leda świetny pomysł ale i tak rzeczonego nie przebijesz Odpowiedz Link
baba_potwor Re: Wszystkim którzy.. 02.02.14, 01:48 To już wiadomo, co robić przy Twojej kolejnej, tfu, tfu, chorobie - postraszyć Cię gusłami . Może i mnie by pomogło, bo po drugim antybiotyku i sterydach draństwo przycichło, ale całkiem pójść nie chce. Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkim którzy.. 02.02.14, 10:42 Przeszło na chwile ze strachu, przed przeciąganiem nad świeca - dziś "abarot" skrzypie niczym wieko od starej trumny Oj dola idola Odpowiedz Link