Dodaj do ulubionych

Wszystkim którzy..

01.02.14, 16:42
Życzyli mi powrotu do zdrowia informuje że wasze życzenia miały za małą moc (chyba nie były szczere), bo nadal zdycham tongue_out
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 17:07
      Witam
      Przyznaję bez bicia, że moje mogły być za słabe, bo sama jestem teraz słaba. Czy słaby może słabemu przesłać siłę? Hm... Dobre pytanie, co?;-D
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 17:20
        Ing - na zasadzie prowadził ślepy kulawego, ale nawet w 5 monet jest moc wink
        • leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 18:06
          ...boś mnie nie usłuchała i nie zastosowała sadła borsuczego,

teraz masz cały weekend na naprawe tego błędu,

i ponownie życzę Ci z całej mojej siły szybkiego powrotu do zdrowiawink
          • algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 18:18
            Mówiłam Ci że sadła borsuczego nie tknę... tongue_out daj mi 30 latka ładnego to się zaraz wyleczę big_grin
        • inguszetia_2006 Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 18:11
          Witam
          A grzańca wypiłaś? A nalewki chlapnęłaś?;-P Alkoholem wirusa, alkoholem, padalca! Utop dziada;-D
          Pzdr.
          Ing
          • algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 18:20
            Właśnie w tym cały ambaras, że pić procentów nie mogę, grzane wino by mnie postawiło na nogi w podskokach - co za pech - kanarek zdechł.. a już ze 2 tyg temu powinnam się urżnąć w trupa i przespać to co się zdarzyło - o przeziębieniu własnym nie wspominając tongue_out
            • leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 19:03
              Juz wiem!urok!Ktoś Ci zadał uroku,zauroczyłwink!a tu tylko jedno jest lekarstwo,odczynic uroki.
              Ja tu niedawo czytałam na śmiesznym blogu, o odczynianiach takowego zauroczenia, wyczytałam że trzeba sobie płócienną koszulą brzuszek wysmarowac bo to choróbsko to pewnie z zawistnych oczętów jest,/spotykamy się z osobami , których spojrzenie powala na nogi-cytat/
              walnąc o sciane i splunac 3 razy ale nie pamietamczy za siebie czy np na borsuka możesz...

Ja tez nie wiem czy masz płocienną koszule,ale najwyzej poslij latorosl do sasiadow,takich,gdzie baniaki czerwone pod płotem mają,i swiatełka w oknach umytych odblaskują to dom nie zauroczony jest i mają napewno i płócienne odzienia..
              Dla zdrowia warto..
              Teraz spróbuj powiedzieć ze Ci nie zycze zdrowia....
              • algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 19:22
                Widzę, że jesteśmy "wielbicielkami" tego samego autora.. A co ty kochana koleżanko myślisz że ja jestem jak ta krowa co jakaś pani się mną zachwyciła i długo już wam nie posłużę ??? O matulu, matulu!! Na to nie wpadłam !! O matulu matulu.. splunę za siebie 3 razy przez lewe ramię może zdejmę urok z siebie i czar i powab - dzieciny za koszulą na mrozy wysyłać nie będę ..najwyżej na 3 zdrowaśki do kominka się upchnę to się wyleczę
                • leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:14
                  No kochana ,Rozalce wystarczyło 3 zdrowaśki ale Ty wiecej ważysz niz ta kruszynka..trza choćby 10tek odmówic.ja się dołącze,daj znać jakby co.
                  Prus się nie obrazi żes zmodyfikowało rytuał,czasy inne..

Nie martw się,posłużysz,posłuzysz/oj nie mogę,hihihi/przecież nikt sie tak Tobą nie zachwyca,taką miejmy nadzieje...
                  • algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:19
                    No dziękuję że nikt się nie zachwyca.. wystarczy że ja się sama sobą zachwycam patrząc w lustro które na mój widok nie pęka.. pewnie ja mam złe oczęta big_grin zielone

Jak borsuk będzie klepał te zdrowaśki to 3 mu zajmą jakbym ja mówiła 15 - on nie zna i się myli także wiesz.. nogi mi będą wystawać z kominka - patrzyłam , mierzyłam i się nie zmieszczę buuu o ja nieszczęśliwa - chyba się mąką posypię tylko jaką żytnią, 550, tortową, ziemniaczaną czy kukurydziana? I znów dylemat... o ja nieszczęśliwa buuuuu
                    • leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:34
                      Oj nie tak,nie tak,pomyliłaś z choroby wszystko..Ty jednak zostan przy tej koszuli,wytrzyj brzuszek i hajda z choróbskiem wywal,spluń..jak blogerka zaleca..nie kombinuj ze zdrowaskami bo rodziny pieca pozbawisz..

Pomyliłaś,bo mąką sie posypuje karty.w celu oczyszczenia../ale nie do pieca jak placek sie wkłada/ dalej nie pamietam co i jak..bo to bardzo trudne i zawikłane, jam tylko hobbystka..

Faktycznie,dylemat,bo jaka to ma byc mąka?
                      Czy przypadkiem nie razowa?
                      Musimy się dowiedzieć.coby skutecznie karty oczyszczac...
                      • aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:42
                        To karty oczyszcza się mąką???
                        Ale jak? Posypując? Obtaczając?
                        Ufff..
                        • aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:45
                          I na jakim blogu o tym piszą? Bo nie mogę się doczytać!
                        • leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:50
                          O i nowy dylemat,,obtaczajac??chyba nie ..bo karta to nie kotlet...
                          tam jest jeszcze o wodzie i ogniu do oczyszczania..
                          Woda, to ksiadz kropidłem może???

wink

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
                          • aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 20:56
                            A wodą ognistą można oczyszczać, jakby co?!
                            • algaria aderydy 01.02.14, 21:01
                              To jest ten blog na którym popełniłaś m. in. komentarz dotyczący wątpliwości nad brązową świecą wink
                            • leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:04
                              chyba mozna,ale wtedy nie mozna się posłuzyć księdziem i jego narzędziem..

Witaj Aderydy:_)
                              • algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:09
                                A do czego ksiądz służy? i nie patrz na niego bo jeszcze ci się spodoba i on długo nie posłuży tongue_out
                              • aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:09
                                jego narzędziem?!
                                o, matko! chyba za duzo wody ognistej do oczyszczania...wewnętrznego, bo skojarzenia mam..lepiej zamilknę,oj!
                      • algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:08
                        Ja myślałam, że karty oczyszczamy - chlebem, solą i transparentem? Mąką to siebie - jak płaczki popiołem się kiedyś posypywały

Od tych mądrych rad z tego bloga całkiem mi się w głowie pomieszało i już nic nie wiem - może je czerwoną farba pomalować? hę? od uroków i ocząt

Ty ale ta mąka to orkiszowa może być lub z pełnego ziarna.. a jajem nie potrzeba?
                        • leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:15
                          Ale co jajem?
                          O jaju nie pisze nic ,więc Twoje oczyszczanie jajami nie jest zagrozonesmile
                          • algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:21
                            ale przecież się kury mogą się przestać nieść i nie posłużą i jaj nie będzie - nie no bo ja tak sobie pomyślałam że skoro mśka to i jaj trzeba by się wytaplać
                            • aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:25
                              Mąka, jajko!?
                              To te karty w celu oczyszczenia upiec trzeba?
                              I pokropic woda ognistą narzędziem księżulkowym?
                              O, matko!
                              • leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:35
                                Widzisz aderydy..się porobiło,takie czasy,coraz trudniej byc wróżka..
                    • algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:49
                      Słuchaj kochana - nie śmiej się bo ja to przeżywam bardzo - jak miałam stary kominek to byśmy we dwie wlazły w kucki i jeszcze by miejsca zostało - taki grzmot miałam na pół pokoju, był jak w zamku krzyżackim a ten teraz to malutki tłuściutki to ani ja tam w całości nie wlezę, ani mnie upchnąć , nogi będą wystawać drzwiczki się nie domkną i .. co i po egzorcyzmach, klątwy nie zdejmę i się nie wyleczę... oo ja nieszczęśliwa buuuu
                      • leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:57

• algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 22:04
                          a kto mnie podniesie? kudły mi spalicie, woskiem oblejecie, opalicie jak kurczaka, okopicie i będę wyglądała jak Eddie Murphy - dzięki - już mi lepiej czuje się wspaniale .. sama się przeciągaj nad świecą tongue_out... pomysłodawczyni
                      • aderydy Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 21:59
                        Głowę wciśniesz, prawda?
                        A urok w głowie wszak siedzi, więc powinno wystarczyćwink.
                        A potem ciastem zakąsić trzeba.
                        A potem wodą ognistą się oczyść, dogłębnie, wewnętrznie.
                        A potem...
                        • algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 22:05
                          aderydy napisał:

> Głowę wciśniesz, prawda?
                          > A urok w głowie wszak siedzi, więc powinno wystarczyćwink.
                          > A potem ciastem zakąsić trzeba.
                          > A potem wodą ognistą się oczyść, dogłębnie, wewnętrznie.
                          > A potem...

Dobra dobra, ja łeb do kominka a tu mnie ktoś w niecnych zamiarach wydutka, dziecko zrobi i gdzie ja ojca szukać będę tongue_out
                          • leda-is-one Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 22:23
                            """już mi lepiej czuje się wspaniale """" napisałaś!

Widzisz jaka jestem skuteczna!?

Gratuluje zatem powrotu do zdrowia,cud się stał w ciągu wieczoruwink
                            To ja może bloga zaczne pisac z poradami?
                            jak myslicie?

Aderydy dziękuje za pomoc,Algaria wyzdrowiała co było głownym tematem watku, tylko nadal nie wiemy jaka to mąka ma być ..i czy posypywac czy obtaczać..
                            • algaria Re: Wszystkim którzy.. 01.02.14, 22:30
                              Na samą myśl jakie gusła na mnie będziecie ćwiczyć z panem wójtem i plebanem choróbsko poszło... ot siła sugestii big_grin
                              a blog z poradami Leda świetny pomysł ale i tak rzeczonego nie przebijesz wink
                              • baba_potwor Re: Wszystkim którzy.. 02.02.14, 01:48
                                To już wiadomo, co robić przy Twojej kolejnej, tfu, tfu, chorobie - postraszyć Cię gusłami smile. Może i mnie by pomogło, bo po drugim antybiotyku i sterydach draństwo przycichło, ale całkiem pójść nie chce.
                                • algaria Re: Wszystkim którzy.. 02.02.14, 10:42
                                  Przeszło na chwile ze strachu, przed przeciąganiem nad świeca - dziś "abarot" skrzypie niczym wieko od starej trumny big_grin
                                  Oj dola idola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka