Dodaj do ulubionych

Jak trenować?

10.02.14, 14:14
Dziewczyny, ta rzecz intryguje mnie od zawsze.Jak pogodzić ćwiczenia na kartach, a zadawanie kartom w tym celu ciągle tych samych pytań. Tracą cierpliwość czy współpracują z Wami? W jakiś sposób muszę nauczyć się interpretacji i łączenia kart. Trenować mogę na sobie względnie na obu moich siostrach, które rozumieją mój problem i zgadzają się być króliczkami. Na innych ludziach nie mam odwagi - grunt to nie szkodzić! Jak to jest u Was? Napiszcie coś o Waszych doświadczeniach z kartami.
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Jak trenować? 10.02.14, 15:17
      Jak się uczyć?

Rozkładać sobie i innym .. najlepiej zadawać pytania na krótki czas spełnienia - zapisywać pytania i rozkłady i krótkie pierwsze myśli tak po 1 zdaniu.
      - na początek proponuje rozkład krzyżak - (wyciąganie 3 kart uważam bezsens) Krzyżak jest małym krótkim i bardzo uniwersalnym rozkładem którego można dopasować do każdego pytania i sprawy.

1 karta sedno jako tło problemu
      2 Nie będzie , nie stanie, nie zrobi- karta mówiąca "NIE"
      3 Tak będzie, stanie się zrobi - karta mówiąca TAK
      4 Wynik/rezultat/rada - tu można wyciągnąć 1 kartę lub 3

Pytania zadawać najlepiej bez pytajnika CZY - w formie zdania twierdzącego.. np Tak będzie z kupieniem wypatrzonych butów.... Taka będzie decyzja w sprawie.. itp itd

Można wyciągnąć np kartę dnia ale najlepiej już po przebytym dniu.. by karta mogła pokazać najważniejsze wydarzenie co Cie spotkało.... Ja wyciągam tzw energie tygodnia - to na przód - tylko trzeba uważać by się nie nad interpretować i nastawić z góry - np w zeszłym tygodniu miałam Wieże - ciut się przeraziłam bo niedawno Wieża pokazała mi swoje bardzo złe oblicze przetaczając mi się przez życie.... a ..okazało się, że w nocy ze środy na czwartek dostałam nagłego, okropnego kataru - normalnie Niagara i fontanna z nosa - wszystko trwało ze 3 godziny po czym ustało i nie wróciło.

Nie można też męczyć kart na to samo bo w końcu nie pokażą prawdy - ja jeśli muszę sprawdzić to samo to zadaję inaczej pytanie wink

Powodzenia na nowej drodze z Tarotem smile
    • inguszetia_2006 Re: Jak trenować? 10.02.14, 18:07
      Witam
      Brać udział w zagadkach na forum i się nie krępować tylko pisać, co ci w duszy gra. To raz. Dwa, mam dla ciebie dwie proste zagadki na jedną kartę. Jak nie dasz rady z jednej to dodaj drugą. To będzie ćwiczenie na dziś.
      1. Zagadka nr 1 - co mi się dzisiaj śniło w nocy? No nie, nie jestem taką okrutnicą, że masz podać scenariusz;-P Tylko klimat snu. Dobry to był sen, czy zły? Jak coś ci się uda wyczytać jeszcze to rewelacja.
      2. Zagadka nr 2 - co mnie obudziło w nocy? Jaki pies, jaka wydra?
      Powodzenia. Taka zabawa na dziś. Jak masz ochotę.
      Pzdr.
      Ing
      • freya_v Re: Jak trenować? 10.02.14, 18:25
        Ing ciekawa ta Twoja zagadkasmile inni też by chyba chcieli spróbowaćwink
        • algaria Ing 10.02.14, 18:38
          Ja też chce wziąć udział w zagadce Ing tongue_out
        • inguszetia_2006 Re: Jak trenować? 10.02.14, 18:38
          freya_v napisała:
          Ing ciekawa ta Twoja zagadkasmile inni też by chyba chcieli spróbowaćwink
          Witam
          No tak. Ale "inni" to będą musieli podać scenariusz;-P A w takiej formie to prosta zagadka dla początkującego, żeby sprawdził, czy karty mu coś gadają, czy tylko tumanią i straszą?;-D
          Pzdr.
          Ing
          • inguszetia_2006 Re: Jak trenować? 10.02.14, 18:40
            Witam ponownie;-P
            No dobrze, dobrze. To zapodam zagadkę.
            Pzdr.
            Ing
      • caro-caro Re: Jak trenować? 10.02.14, 18:47
        Widzę, że ostro wzięłyście mnie w obroty wink
        Chętnie podzielę się zagadką freya_v smile
        Swoją pracę postaram się wykonać dziś wieczorem, gdy dzieci już trochę odpuszczą.
      • caro-caro Re: Jak trenować? 10.02.14, 21:46
        1. Jaki miał klimat sen inguszetii? 7 kielichów - hm czyżby to był bardzo miły sen, który cię rozmarzył?
        2. Co inguszetię obudziło? siła - pierwsza myśl jaką miałam to jakieś zwierzę.
        Jednak nie jestem przekonana. To po fakcie wszystko wydaje się takie oczywiste. Teraz pewnie też tak będzie... Ja po prostu jeszcze za mało umiem.
        • caro-caro Re: Jak trenować? 12.02.14, 21:58
          To było prawie pewne, że minę się z prawdą, ale rozwiązanie zagadki przeszło moje oczekiwania. No cóż, do was wiedźmy, daleka droga... smile Popracuję, nie odpuszczę, będzie lepiej.
          • inguszetia_2006 Re: Jak trenować? 13.02.14, 17:56
            caro-caro napisała:
            To było prawie pewne, że minę się z prawdą, ale rozwiązanie zagadki przeszło moje oczekiwania.
            Witam
            Karty ci nie kłamią, bo faktycznie sen był w 7 kielichów. Jak się człowiek wykrwawia od kuli to patrzy za horyzont, nagle wszystko staje się takie słodko nierzeczywiste, ucieka życie, wszystko staje się takie niedopowiedziane, rozmazuje się, dusza leci ku Bogu, doznaje się oświecenia - to wszystko jest w 7 kielichów. I Moc mnie obudziła, faktycznie, czyli wściekła wola życia. Dobrą masz rękę, na pewno. Pomyśl... mogłaś wyciągnąć coś innego, jest tyle możliwości, a wyciągnęłaś 7 kielichów... Właśnie tę siódemkę, która patrzy w niebo.
            Pzdr.
            Ing
            • caro-caro Re: Jak trenować? 14.02.14, 22:48
              Ale jajka! masz rację! Tylko że interpretator ja do d...
              cholera nauczę się!!!
    • algaria Re: Jak trenować? 13.02.14, 12:24
      Oj tam - co się martwisz, co się smucisz - nie Ty jedna nie odgadłaś.. Tu nie ma naszej winy - Jak babowa słusznie zauważyła - Inga nie umie zadawać zagadek tongue_out
      • caro-caro Re: Jak trenować? 14.02.14, 22:49
        wink cha! jak to fajnie, kiedy to nie moja wina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka