Dodaj do ulubionych

Wróżka marzeń

28.02.14, 11:28
Ciągnijmy temat..
Do jakiej wróżki chcielibyście iść - jakie powinna mieć cechy, co was we wróżkach "śmieszy, tumani, przestrasza"

Mnie śmieszą gadżety tzn turbany, kule kadzidła ciemno wszędzie, głucho wszędzie
Przestrasza właśnie sianie grozy i straszenie - typu umrzesz w wodzie, wypadła Wieża - panika w oczach, omdlenia i prawie ucieczka wróżki
A co bym chciała od wróżki szczerość i konkret, a nie bajanie wizjami i mówienie o wszystkim i o niczym
Obserwuj wątek
    • krakuskaa Re: Wróżka marzeń 28.02.14, 14:30
      smile
      wróżka idealna to taka, która faktycznie potrafi przewidzieć przyszłość, nie naciąga interpretacji, nie daje nie wiadomo ilu możliwości do wybrania, wie, że się zna na rzeczy i nie łudzi klienta podrasowanymi opowieściami, czyli dla mnie ideałem i faktyczną wróżką jest tylko taka, która mówi prawdę o przyszłości. Jak taka wróżka powie co według jej kart zadzieje się w ciągu np. tygodnia i to faktycznie się stanie to jest wróżka z darem przewidywania,,
      tylko czy takie są? smile Nie wiem.
      • leda-is-one Re: Wróżka marzeń 28.02.14, 15:01
        Według mnie to jakis nastrój powinien byc.swieca chociazby..klient wkracza w inność swiata...

Wrózka marzeń jednak dla wielu to taka, co potwierdza nasze "chcenia" my klienci przychodzimy po nadzieje,po potwierdzenie tego co mamy ułozone w głowie że tak powinno się zdażyc w naszym życiu.Jezeli wrózka mówi co innego ,wtedy szukamy potwierdzeń,nie pasuje nam to,a potem i tak musimy przyznac ze mówiła prawde i z rad trzeba bylo skorzystac,bywa że za póżno sie reflektujemy.
        Jezeli wszystko w zyciu gra nikt się do wrózki nie wybiera,jezeli nie gra, idziemy po potwierdzenie ze zagra.
        Wrózka nie ma lekkosad
        Sama nie wiem, czy wrózka to wyrocznia czy doradca zyciowy.
        Ja sie staram łagodnie mówic prawde,minusy dotykac tylko,plusy uwypuklać.
        Wizyta u wrózki dla klienta jest przeżyciem,pamieta wszystko bardzo jaskrawo i sie projektuje na przyszłosc.

Wróżka w zadnym wypadku nie powinna klienta swoimi opowiesciami zasypywac,to jest klienta czas,powinna sie na nim skupic,niestety,bywa odwrotniewink
        • ja-tekla Re: Wróżka marzeń 28.02.14, 22:04
          Wróżka marzeń, powiadacie...
          Hmm....
          Dla mnie to taka wróżka, która potrafi powiedzieć: sorki,ale pani czas juz minął dwie godziny temu, ja po prostu też mam swoje prywatne życie...
          To też taka wróżka, która powie śmiało: ja nie mogę za panią decydowac, to przecież pani zycie i pani decyzje...
          To wróżka, która zdecydowanie odmówi wróżby "dla koleżanki, bo wie pani - ona taka niezaradna i głupio w życiu postępuje,a ja chcę tylko jej dobra"...
          To również taka wróżka, która potrafi wyłączyc telefon po godzinie 22 i nie ma z tego powodu wyrzutów sumienia, bo i ona ma prawo do snu...
          I to również taka wróżka, która na zarzut, że materialistka bo chce pieniędzy, a przecież jej dar"wieszczy" dany jest jej z...nieba, czy skądś tam, odpowie spokojnie: rozumiem,ale żyjemy w świecie, gdzie i ja muszę zapłacic za chleb i za dodatek do chleba...
          Wróżka - ideał...ha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka