29.04.14, 12:01
Ostatnio czytałam ponownie pewną książkę..
-jak wygląda okładka tej książki?
-jaki główny temat porusza?
-jest w niej opisany pewien rytuał,ku czemu ma on służyć? Po co się go wykonuje?
Zapraszamsmile
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Zagadka:) 29.04.14, 22:34
      freya_v napisała:

> Ostatnio czytałam ponownie pewną książkę..
      > -jak wygląda okładka tej książki? - 6 monet
      > -jaki główny temat porusza?król kielichów
      > -jest w niej opisany pewien rytuał,ku czemu ma on służyć? as monet Po co się go wykonuje 3 monet ?

Trudna zagadka - powiem ogólnie - skoro rytuał pewnie będzie chodziło o miłość ale ja odpowiem zgodnie z wyciągniętymi kartami - rytuał będzie służył pomnożeniu dóbr - inaczej przyciąganiu pieniędzy - okład również będzie związana z pieniędzmi, wahaniem, ziemią rozdawaniem. Król kielichów mówi o miłości i może właśnie tego dotyczy w głównej mierze ta książka..
      Czyżby to były "Rytuały ochronne" Alicji Chrzanowskiej? wink
    • nikix Re: Zagadka:) 29.04.14, 23:42
      okładka książki - 10 denarów - może być na niej jakiś dom lub pieniądze albo jedno i drugie
      temat - 7 denarów, królowa denarów - coś związane z finansami, jak poprawić finanse, zapewnić sobie stabilizację finansową
      rytuał - rycerz buław, czemu - ma służyć wieża, po co się go wykonuje - 5 denarów - pomoc w potrzebie, szybkie zmiany w finansach - czyżby rytuał na poprawę sytuacji finansowejwink
    • nagietek123 Re: Zagadka:) 30.04.14, 08:42
      tak wygląda okładka książki, która ponownie czytała Freya - Śmierć (4 miecze)
      to jest główny temat, który ona porusza - Paź kijów, 8 mieczy
      to jest ten rytuał - 5 kijów, 6 mieczy
      ku temu ma on służyć - 10 denarów, Wieża
      po to się go wykonuje - Sprawiedliwość, 4 kije
      No więc na okładce jest motyw grobu, krzyża, klepsydry,
      Porusza temat: jak zdobyć miłość, jak się odciąć od negatywnych wpływów, energii, klątw, uroków.
      Rytuał uwolnienia się jak wyżej oraz rytuał zdobycia, pozyskania.
      Aby mieć spokój, pewność, bezpieczny dom. No bo chyba nie zaszkodzić komuś? raczej zburzyć stare, obciążające nas struktury.
      Rytuał ma uporządkować nasze życie, chronić rodzinę.

• inguszetia_2006 Re: Zagadka:) 01.05.14, 10:24
      Witam
      Spróbuję, ale wiesz, że mózg mam niezagadkowy;-P
      Okładka - 2 mieczy
      Temat- 8 kielichów
      Rytuał - Mag,3 buław, Siła
      Układa mi się to podróżniczo. Na okładce może być morze, albo góry, coś do pokonania, do przekroczenia. Może być coś podwójnego też. No... bo,że dwa gołe miecze to nie uwierzę. Już wiem - bitwa pod Grunwaldem;-P Żarcik taki. Coś z kompromisami związane i powietrzem. Ptaki? Czy faktycznie żelastwo. Czy niebo, góry i morze? Tu się poddaję. Temat związany z odchodzeniem, ucieczką, podróżowaniem, może być podróżowanie w sferze emocjonalnej, bo są kielichy, medytacje, czy inne takie. Rytuał jest w Magu faktycznie magiczny;-D Cztery żywioły Mag ma we władaniu. Mag to początek, 3 buław to i brama i przekraczanie i siła, która zmienia rzeczywistość, Siła - wiadomo. Czy to będzie jakiś rytuał na szczęśliwą podróż? Czy na odcięcie się od przeszłości? Czy na nową drogę życiową? Na pewno jest bardzo fajny, bo karty n a ten rytuał wyszły konkretne. Dwa WA i karta brama. Rytuał wielkiej wagi. Nowy początek, panowanie nad emocjami, przekraczanie bramy, spoglądanie ku nowemu. Mów zaraz, co to za rytuał....?;-D
      Pzdr.
      Ing
      • freya_v Rozwiązanie 01.05.14, 13:16
        Na okładce jest twarz kobiety i duży bukiet kwiatów w wazonie.
        Główny temat to rozstanie. Ściślej to jak je przetrwać lub co zrobić by odzyskać partnera. W książce głównie chodzi o małżeństwa..
        Rytuał jest na obudzenie w sobie pierwotnej kobiety po to by wyzbyć się kompleksów pozbyć różnych kodów/blokad by móc być w pełni sobą i zacząć znów postrzegać siebie jako pełnowartościową kobietęsmile
        mowa o książce Alicji Chrzanowskiej "Porzucone i pożądane"
        książka podobna do tej "dlaczego mężczyźni kochają zołzy"tongue_out
        ing karty miałaś świetne a reszcie nie wiem skąd tyle monet wyszło ale trafień było dużo. Każda coś trafiłasmile w nagrodę mogę postawić każdej kartysmile
        • nagietek123 Re: Rozwiązanie 01.05.14, 13:36
          Z ta okładką zupełnie nie trafiłam, ale czułam, że będzie o odcięciu się, uporządkowaniu życia, zburzeniu dawnych - złych struktur, przeobrażeniu.

Jakbyś była tak uprzejma to zobacz w kartach (jakich, do Twojego wyboru) jak to będzie z moimi finansami w skali roku. Z jakich źródeł też wink Pozdrawiam.
          • freya_v Nagietek 01.05.14, 15:16
            Obecna sytuacja pokazała się w cesarzu więc sytuacja na razie jest stabilna. W kartach pokazało mi się, że dość emocjonalnie podchodzisz do spraw finansowych i boisz się podejmować jakiegoś ryzyka z nimi związanego..
            Najbliższe dwa miesiące będą bardzo burzliwe za sprawą pewnego rycerza mieczy i on utrudni Ci osiągniecie powodzenia w sprawach materialnych. Bo przy takim tempie jakie czeka Cie w maju i czerwcu łatwiej o wydatki niż zyski. Po dwóch miesiącach sprawa się uspokoi i zapanuje zastój w wisielcu. W sierpniu będzie szansa na jakąś korzystną inwestycję, której warto będzie bliżej się przyjrzeć. W listopadzie zaczniesz coś tworzyć i sprzedawać co podratuje domowy budżet. Do końca tego roku przyjdzie Ci się zmierzyć z dużymi wątpliwościami, jak też ze zderzeniem się marzeń, wewnętrznych wizji z rzeczywistością. Karty głównie radziły na ten czas zająć się czymś co po prostu kochasz robić..
            Nowy rok będzie znacznie lepszy. Szczególnie styczeń i luty. Nie wiem czy zamierzasz starać się o jakieś pieniądze z urzędu ale tu pojawiła się karta sprawiedliwość, która wskazuje, że możesz takowe uzyskać..
            Karty pokazały jeszcze, że będziesz miała możliwość wzięcia korzystnego kredytu/pożyczki, więc jeśli będziesz rozważać taką możliwość to karty są jak najbardziej na tak.
            Jest też w Twoim otoczeniu ładna i miłą pani, która mogłaby Ci wesprzeć finansowo w razie potrzeby.
            Pokazało mi się jeszcze (chodź tu nie jestem do końca pewna), że czynnie bierzesz udział w grach losowych i że jest tu możliwy sukces ale niewielki.
            • algaria Re: Nagietek 01.05.14, 15:33
              To i ja nieśmiało poproszę o finanse do końca sierpnia smile
              • freya_v Algaria 01.05.14, 16:04
                W maju mocne rozczarowanie finansami na koniec miesiąca i będzie to taki największy kryzys wciągu tych 4 miesięcy. Najlepiej zaś wygląda druga połowa czerwca. Będą ładne wypracowane pieniądze co będzie miało wpływ na początek lipca. Myślę, że w lipcu wybierzesz się na zakupy ale takie dla siebie by sobie sprawić przyjemnośćwink Na początku sierpnia "przepłyną" przez Twoje ręce pieniądze w sensie coś od kogoś dostaniesz i zaraz będziesz musiała je wydać. Możliwe, że z końcem sierpnia pomyślisz o pieniądzach z urzędu lub trafi się taka możliwość by z takich pieniędzy skorzystać..
                • nikix Re: 01.05.14, 16:15
                  Pewnie przez zbliżające się wakacje i wydatki te finanse w kartach - zamiast Twojej książki wink

Jak mogę to też poproszę wink o karty na sprawy zawodowe - do wakacji.
                  • freya_v Nikix 01.05.14, 16:38
                    W kartach pokazuje mi się że obecnie starasz się jakoś wykręcać od obowiązków i nie brać na siebie za dużo co by móc dostać fajny urlop i może gdzieś wyjechać?
                    Ja tu widzę że takie starania żadnego skutku nie przyniosą . Czeka Cię bardzo dużo pracy, karty radzą nastawić się na to że będziesz pionierem w jakiejś sprawie w swojej pracy, że powinnaś się przygotować na to, że wiele osób będzie miało zwrócone oczy w Twoją stronę.. Szykują się sukcesy i nie małe pieniądze chodź ciężko wypracowane. W lipcu możesz trochę ponarzekać że na coś nie masz/ na coś Ci brakuje ale w sierpniu widać że już wszystkie potrzeby będą zaspokojone. Przez najbliższy miesiąc będziesz najbardziej zapracowana tak jakbyś wszystko chciała jak najszybciej załatwić i mieć z głowy.
                    • nikix Re: Nikix 01.05.14, 23:09
                      Dziękuję smile
                      Marzy mi się odpoczynek ale trudno, chyba rzeczywiście pora zabrać się solidnie za robotę wink
                • algaria Re: Algaria 01.05.14, 16:27
                  dziękuję - w maju mam dużo opłat .. zobaczymy jak to będzie smile
            • nagietek123 Re: Nagietek 01.05.14, 20:42
              Jeśli moje finanse są "na styk" - mimo skromnego życia, to nie jest to stabilizacja wg mnie... Tak, podchodzę emocjonalnie do pieniędzy, bo odczuwam ich brak niestety i nie jest to sytuacja przeze mnie zawiniona, ale zaszłości. Jesli wyszła Ci Sprawiedliwość w przyszłym roku, to może te zaszłości będą źródłem dochodu?
              Karty podpowiadają korzystny kredyt, a na tym forum przestrzegano mnie przed kredytami i okazjami - Algaria - karta Wróg. Mam zamiar skorzystać z tej rady. Jakaś miła i ładna pani z mojego otoczenia? Moze i jest taka, ale to tez byłaby pożyczka, która w końcu trzeba oddać.
              ten rycerz mieczy zrobił na mnie wrażenie, na kolejna sobotę jestem umówiona z panem, który przebuduje komin - żeby w przyszłym sezonie nie było takich atrakcji jak w tym. Może ten remont rozszerzy się nieoczekiwanie?
              W listopadzie coś będę tworzyć i sprzedawać, jakiś pomysł mam... zobaczymy.
              Podsumowując: byle do nowego roku wink
              Bardzo Ci dziękuję za karty.
              P.S. A nie było tam księcia na białym koniu?
              • freya_v Re: Nagietek 02.05.14, 13:54
                nagietek123 napisała:

> Jeśli moje finanse są "na styk" - mimo skromnego życia, to nie jest to stabiliz
                > acja wg mnie... Tak, podchodzę emocjonalnie do pieniędzy, bo odczuwam ich brak
                > niestety i nie jest to sytuacja przeze mnie zawiniona, ale zaszłości. Jesli wys
                > zła Ci Sprawiedliwość w przyszłym roku, to może te zaszłości będą źródłem docho
                > du?

Możliwe bo obok był sąd a to by było uwolnienie od "starego"problemu.

> Karty podpowiadają korzystny kredyt

Na pytanie z rozkładu: czy masz szansę na korzystny kredyt wyszła 6 monet.

, a na tym forum przestrzegano mnie przed kr
                > edytami i okazjami - Algaria - karta Wróg. Mam zamiar skorzystać z tej rady.

karta wróg pasuje też do rycerza mieczy bo to konflikt spór i ktoś wrogo nastawiony. Wyciągnęłam z anielskich kartę na maj i wyszło POJEDNANIE-ktoś z Twojej przeszłości da znów o sobie znać. Więc to może być ktoś z kim miałaś już jakieś spory..

Ja
                > kaś miła i ładna pani z mojego otoczenia? Moze i jest taka, ale to tez byłaby p
                > ożyczka, która w końcu trzeba oddać.
                > ten rycerz mieczy zrobił na mnie wrażenie, na kolejna sobotę jestem umówiona z
                > panem, który przebuduje komin - żeby w przyszłym sezonie nie było takich atrakc
                > ji jak w tym. Może ten remont rozszerzy się nieoczekiwanie?
                > W listopadzie coś będę tworzyć i sprzedawać, jakiś pomysł mam... zobaczymy.
                > Podsumowując: byle do nowego roku wink
                > Bardzo Ci dziękuję za karty.
                > P.S. A nie było tam księcia na białym koniu?
                księcia nie szukałamtongue_out
                • nagietek123 Re: Nagietek 06.05.14, 18:58
                  Freya, jestem pod wrażeniem. Przy moich finansach wyszedł Ci korzystny kredyt, żachnęłam się, bo kredyt to kredyt - żaden bank nie jest instytucja charytatywną. No i dziś telefon z mojej dawnej pracy, że nadpłaciłam kredyt mieszkaniowy. Myślałam, że spłacę w sierpniu, a tu okazuje się, że w ubiegłym miesiącu i zwrócą mi pieniądze. Mogę dostać ponownie ten kredyt i on rzeczywiści jest korzystny, bo oprocentowany około 2 - 3 %. Więc wezmę - miałaś rację smile
                  • freya_v Re: Nagietek 06.05.14, 21:21
                    Dzięki za inf, przyda się do notatek. Niech Ci się wiedziesmile
                    • leda-is-one Re: Nagietek 07.05.14, 06:16
                      Też jestem pod wrażeniem,gratuluje frey_av trafności smile i ciesze się z nowych możliwości finansowych nagietkawink
                  • inguszetia_2006 Re: Nagietek 07.05.14, 09:13
                    Witam
                    No, akurat dla mnie to źle się składa, że Freya jest nieomylna;-D
                    Pzdr.
                    Ing
                    • nagietek123 Re: Nagietek 07.05.14, 09:37
                      Poradzisz sobie smile A ja mam dziś przywieź 4 worki zaprawy murarskiej, w sklepie mi zapakują do bagażnika, a na podwórku? Plan mam taki: będę czekać przy furtce z z piwem - na jakiegoś osiłka wink
                      Ale cieszę się, że sprawa najważniejsza - pieniądze będzie rozwiązana, z większym optymizmem myślę o czekającym mnie remoncie.
                      • inguszetia_2006 Re: Nagietek 07.05.14, 09:42
                        Witam
                        O jasna cholera. Czekaj na osiłka, bo kręgosłup ci pęknie. A z dowozem nie było opcji? Ja kiedyś sól z piaskiem tak kupiłam i potem te wory taszczyłam z samochodu. Niezapomniane przeżycia;-P
                        Pzdr.
                        Ing
                    • leda-is-one ING.. 07.05.14, 12:42
                      Ing wink dasz rade,kto, jeśli nie Ty????
        • inguszetia_2006 Re: Rozwiązanie 01.05.14, 21:24
          freya_v napisała: mowa o książce Alicji Chrzanowskiej "Porzucone i pożądane"
          Witam
          Aaaaa... już kumam, skąd te dwa miecze. Tytuł jest na okładce, po prostu. Co jest przecież logiczne, że na okładce oprócz obrazków jest tytuł;-P Kompromis w 2 mieczy, czyli można być odrzuconą, można być pożądaną jednocześnie. Dwa w jednym. Ale na to bym nie wpadła, bo nie znam tej książki. I owszem, owszem. Mam do ciebie pytanie. Brzmi ono: co dalej z tą znajomością? I teraz tak... żeby było ci łatwiej - nie, nie chodzi o miłość, romanse etc. tylko ścięłam się z kolegą, bardzo dobrym, padło dużo złych słów, takich wiesz, że "złych słów nie cofniesz czwórką koni". Dostało mi się za wszystko, generalnie. Za to, że robię bałagan i za to, że jestem rycerzem mieczy i za to, że żyję, w ogóle. Spalona ziemia, generalnie. Dobrze, że rozmowa była telefoniczna, bo by noże poszły w ruch i maczety;-P Reasumując, oberwałam za całe jego spierniczone życie i oberwałam też za swoje "bałaganiarstwo" życiowe. Ulało mu się. Pisz co widzisz, bez ogródek. Nie lituj się nade mną przypadkiem.
          Pzdr.
          Ing
          • freya_v Ing 02.05.14, 13:26
            Wg mnie pogodzicie się najpóźniej w połowie maja tyle, że w jakichś dziwnych trudnych okolicznościach. Kontakt, rozmowa wychodzi mi 11/12 maja. Rozmowa nie będzie przyjemna bo w królu mieczy czyli rozmowa na jego zasadach i to co on powie ma być święte i dobrze przez Ciebie zapamiętane. Do tej rozmowy doprowadzi jakieś istotne wydarzenie bo obok siebie miałam diabła i wieżę a o jak punkt zapalny dla kontaktu między wami. Przez najbliższy tydzień nic się nie zmieni, mogą ewentualnie pojawić się kolejne ostre słowa.
            • inguszetia_2006 Re: Ing 02.05.14, 13:53
              Witam
              Freya, dzięki. Nie pogodzimy się. Widzę to po twoich kartach. On jest wysokofunkcyjnym alkoholikiem. Wiesz, zamożny, co miesiąc nowa kochanka, władza etc. Znowu się napruje i będzie jechał po mnie jak po łysej kobyle, bo mu alkohol mózg wyjada. Uczucia wyższe w zaniku jakby... I ogromne zagubienie, splatanie. Diabeł i Wieża, czyli znowu upadek na dno zaliczy i będzie chciał mnie wciągnąć w swoją gierkę, że to wszystko moja wina, bo żyję. Tak, tak. Ktoś musi być winny. Nie jestem kubłem na jego złe emocje, nie chcę tego. Nie odbiorę telefonu. A może odbiorę? W razie czego rzucę słuchawką i tyle. I ten Król Mieczy. Kurdę. On chce mnie znowu przeczołgać, zranić. Tu jest nawet jakaś metodyka działania w tym Królu. Nie, nie, nie!!! Dzięki, dzięki. Nie wchodzę w to!
              Pzdr.
              Ing
              • freya_v Re: Ing 02.05.14, 14:04
                No cóż , zobaczysz za tydzień co z tego wyniknie.. Ja jednak myślę, że się pogodziciesmile
                • inguszetia_2006 Re: Ing 02.05.14, 14:21
                  Witam
                  Freya, ja nie podważam twojego autorytetu wróżkowego (co zobaczyłaś na pogodzenie,można zapytać?wink), tylko ja chyba nie dam rady "bawić" się w to dalej...
                  Po prostu, za dużo nerwów kosztuje mnie ta znajomość. Odezwę się w tej sprawie za tydzień, ale 11-12 to weekend zdaje się wypada, więc oczywiście, będzie wielkie wlewanie alkoholu do gardzieli, bez umiaru...
                  Pzdr.
                  Ing
                  • tekla-ja Re: Ing 07.05.14, 07:50
                    Kurde...
                    ty, ING, to chyba Baran lub Skorpion, hihi...
                    boś taka...z mieczem w ręku i w języku...wóz albo przewóz wink
                    to nie zarzut!
                    • inguszetia_2006 Re: Ing 07.05.14, 09:11
                      tekla-ja napisała:
                      Kurde...
                      > ty, ING, to chyba Baran lub Skorpion, hihi...
                      > boś taka...z mieczem w ręku i w języku...wóz albo przewóz wink
                      > to nie zarzut!
                      Witam
                      No, kurdę, nie Baran i nie Skorpion. Choć ascendent w Skorpionie;-P Podjęłam decyzje racjonalną, ale ona mi wcale nie pasuje. Wolałabym kwiaty, bomboniery, zapewnienia o wzajemnej przyjaźni i takie tam. Podobno, zdrada przyjaciela bardziej niszczy psychicznie niż rozwód. I tak właśnie to odczuwam na dziś. Trauma potworna. Nie ma słów, by to opisać.
                      Pzdr.
                      Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka