Dodaj do ulubionych

Apropos rozkładu klasycznego z bloga Algariowego

17.10.14, 21:42
Witam
As trefl w pozycji prostej i 10 kier to wielka, niespodziewana miłość. Grom z jasnego nieba!
Hi, hi... czy pani jest mężatką?;-P
Pzdr.
Ing
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Apropos rozkładu klasycznego z bloga Algariow 17.10.14, 22:16
      Pani jest mężatką .. hi hi hi tongue_out
    • algaria Re: Apropos rozkładu klasycznego z bloga Algariow 17.10.14, 22:18
      Tylko ta miłość to dla której pani ? Damy kier czy Damy trefl .. i z którym panem.. czy to nie jest miłość tego waleta - może syna do starszej Proszę Pani Ing?

Czy as był prosty to nie wiem bo wszystkie karty były proste, bo tak zostały wcześniej ułożone i tu pewnie tkwi błąd - "wiebłąd"
      • inguszetia_2006 Re: Apropos rozkładu klasycznego z bloga Algariow 17.10.14, 22:31
        Witam
        Dla damy kier, a juści. Przecież wróżysz damie kier. I nie pytasz o to, co dla domu, co dla serca, dla rodziny etc., więc wszystko pod nią. Pokazujesz jej teraźniejszość, a tam od groma chłopa się czai i potem niespodzianka i 10 kier. A w przyszłości po Asem trefl - Król karo. To może być przyjaciel rodziny;-P A Król kier jakoś tak daleko od pani kierowej. Czyli że już dawno po ptakach, takie sobie tam z przyzwyczajenia małżeństwo. 9 trefl? Chory jakiś ten król kier, czy przyjaciółkę miał w Królowej karo,hm...
        Pzdr.
        Ing
        • algaria Re: Apropos rozkładu klasycznego z bloga Algariow 17.10.14, 23:04
          król kier ma katar big_grin
          A walet trefl z pik to rzeczywiście złodzieje i oszuści a z damą pik to już cała banda? wink Bo mi jakoś to nie dawało spokoju
          A przy królu kier - owa dama nie może być córeczka tatusia, która go skrupulatnie wykorzystuje okręciwszy wokół palca?
          Kierowy to zasiedziały stary wyleniały rosomak przy żonie dla wygody własnej czas życiowy spędza i raczej do innych bab nieskory - ale ja sobie ręki uciąć za to nie dam co mu się po główce i w sercu kołacze

Właśnie z 9 trefl miałam problem bo raz mówi o końcu kłopotów a raz o łzach i chorobie (różne wersje znaczeniowe wyczytałam) - niestety nie mam swojej babki co by mnie przyuczyła doświadczeniem w znaczeniu klasyków stąd brałam na wyczucie co której karcie pasuje

• jasmirah Re: Apropos rozkładu klasycznego z bloga Algariow 18.10.14, 09:06
            Droga Algario, czy nie mogłabyś umieścić tego rozkładu z kart klasycznych na forum. Ja znam strasznie długaśny rozkład z Klasyków na 32 kart (tzw. domy), a ten Twój zdaje się dość dokładnie pokazywać przyszłe i teraźniejsze wydarzenia.
            Co do 9 Trefl, we wszystkich niemieckich książkach do klasyków 9 trefl opisywana jest jako karta zakończenia problemów. Jest ona szansą, która możemy wykorzystać, ale to tylko od nas zależy, czy i jak to zrobimy. Jest ona również nazywana szczęściem w nieszczęściu, bo jeśli nawet na naszej drodze pojawią się kłopoty, to ta 9 trefl mówi, że one są po coś, żeby nas czegoś nauczyć, że one otworzą nam tylko lepsze perspektywy.
            Pozdrowienia
            • algaria rozkład: 18.10.14, 13:54
              W sumie to przecież adres mojego bloga jest łatwo dostępny - umieszczony w stopce forum ale nic nie stoi na przeszkodzie bym i tu go wkleiła:

https://algaria.blox.pl/resource/cjzdfhiz.jpg

Powiem tak - w przeszłości karty pokazały pomyślne sprawy urzędowe z których Dama kier ma trochę dodatkowych pieniędzy, całe te sprawy urzędnicze przesunęły się w czasie. - as pik, 9 karo i 9 pik. Teraz kobieta powinna uważać na dom gdyż mam tu dwóch oszustów (walet trefl i walet pik) - stratę lub nawet kradzież. Dama pik to też kobieta, która nie ma uczciwych zamiarów. Dama kier może będzie musiała załatwiać sprawy urzędowe, bo ma aż dwóch urzędników. Działania mogą dotyczyć kwestii zawodowych. Ponieważ jest dwóch króli obok siebie to wróżą pomyślność - obaj oczywiście są również mężczyznami z krwi i kości, którzy mogą pojawić się w życiu Damy kier. Mimo że "tuż pod nogami" bohaterki wpisu jest as trefl, który nie jest dobrą kartą, bo mówi o łzach, żałobie i stratach to koło niego mamy 10 kier, która zmniejsza tragiczny wymiar tej karty. Dama musi uważać na kłótnie z mężem, przy którym stoi sporo figur świadczących o jakiejś zbliżającej się imprezie towarzyskiej. Król trefl z asem trefl mówi o planach które upadną - ale tak jak mówiłam 10 kier, która jest bardzo pozytywną kartą mówiącą o zmianie na lepsze, miłości i szczęściu i zmniejsza ogrom złych znaczeń otaczających ja kart. 

W przyszłości Dama kier ma podróż i miłe spotkanie (10 pik z 9 kier) W ogóle karty przyszłości są dużo lepsze od kart na teraz. Kobieta powinna dostać dobrą wiadomość finansową (9 kier, 10 i as karo) Sam as karo to wiadomości z daleka - mogą być o spadku, ale as ten niesie za sobą zmiany w pracy. 10 trefl to niestety nieprzyjemności związane z pracą - Damie kier mogą niestety nie powieźć się plany zawodowe . Przy 10 stoi walet kier - to symbol syna kobiety - mogą im się zdarzyć konflikty i nieporozumienia. Ponieważ 10 trefl jest w otoczeniu kart pozytywnych może mówić, że po chwilowych nieporozumieniach i niepowodzeniach Dama kier szybko odzyska powodzenie. Zwłaszcza. że walet kier to spełnienie marzeń. Karty przyszłości kończy sekwencja pozytywnych kart (król karo i walet karo) : bogatego przyjaciela który może dać szanse naszej Damie na lepszą przyszłość.

Żeby nie było tak różowo to musimy wziąć pod uwagę karty, które otaczają naszą bohaterkę. Niestety obok niej stoi 9 pik, która jest jedną z mniej pomyślnych kart w rozkładzie, to karta straty, łez i nieprzespanych nocy. Pocieszające jest to, że karta stoi za Damą czyli, że nieprzyjemny czas właśnie dobiega końca. Dama trefl to kobieta starsza, życzliwa, uśmiechnięta choć po przejściach. Kobieta może się zakochać i to w młodszym mężczyźnie. Dama trefl to też dodatkowa praca.

Schodząc w dół rozkładu Dama kier może wkrótce stracić przyjaciela, lub mieć z nim dość poważne kłopoty - as trefl i król karo. Przyjaciel może się pojawić nagle i zrobić trochę zamieszania w życiu kobiety. Podsumowując - Dama kier może mieć trochę kłopotów w pracy, jacyś urzędnicy kręcący się i niemiłe wiadomości. Trochę łez, trochę nerwów i strat, ale serdeczna starsza kobieta doda jej otuchy. Szykuje się jakaś dodatkowa praca. Ogólnie rozkład nie jest bardzo negatywny - pary które mam w rozkładzie (król trefl i król pik, 9 karo z 9 pik) mówią o pomyślności trójka asów (pik, kier i karo), która dzieli rozkład pionowo również ma bardzo pozytywne znaczenie zwłaszcza jeśli chodzi o przedsięwzięcia Damy kier. jedynie połączenie waleta pik z waletem trefl może mówić o jakimś oszustwie czy kradzieży. To by było na tyle jeśli chodzi o wróżbę dla Damy kier.

Teraz obaczę co karty mówią o jej mężu Królu kier. Przy jego boku stoi córka pary, którą symbolizuje Dama karo. Po drugiej stronie stoi 9 trefl.To drobne kłopoty, kłótnie - lekkie zmartwienia, ale i stabilizacja finansowa. Pod królem jest sekwencja waletów (trefl i pik) i damy pik - nie dość że to już wcześniej wspomniana kradzież czy oszustwo, ale to zdrada i wręcz rozpad związku. Zadziwiające jest to jak daleko od siebie stoją Ci partnerzy (Dama kier i Król kier).

Przy synu (walet kier) stoi niegroźna choroba 10 trefl, która jest już jakby za nim i wyjście z kłopotów, które jest przed nim. Życzliwi przyjaciele i liczne towarzystwo. Choć bym bardziej brała pod uwagę, że syn Damy kier to walet karo i przy nim stoi miłość do kobiety starszej poznanej przez wspólną dobrą znajomą ( pionowa sekwencja walet karo, 10 kier, dama trefl i dama kier), ale skoro syn to walet kier to niech też tak zostanie. Córka dama karo stoi przy ojcu czyli królu kier i przy niej są sprawy urzędowe - pomyślne i małe pieniądze. Dziewczyna studiuje i pracuje do tego bawi się w licznym towarzystwie. Musi uważać bo przy niej jest jakaś koleżanka (dama pik) która może mieć niedobre zamiary wobec niej.

Dla domu Damy kier który symbolizowany jest w asie kier - z pewnością będą załatwiane sprawy urzędowe (as pik i król pik). Mogą przyjść listy wiadomości o bardzo pozytywnej treści (as karo). Przy domu może kręcić się niekoniecznie serdeczna kobieta uczciwa w zamiarach (dama pik), może to być jak już wyżej wspomniałam koleżanka córki w grę mogą wchodzić jakieś pieniądze, pożyczki które owa dziewczyna nie będzie chciała oddać. Ponieważ dama pik jest w otoczeniu pozytywnych kart szybko uda się rozszyfrować niecne zamiary tej osoby. W domu Damy kier może pojawić się choroba (syn) 10 trefl i walet karo owszem wymagająca konsultacji lekarskiej (król trefl) ale o łagodnym przebiegu i szybkim wyzdrowieniu. 9 kier to już wisienka na torcie - jakaś niespodzianka prezent szykuje się dla domu Damy kier
              • ag_at5 Re: rozkład: 18.10.14, 14:40
                Super te karty klasyczne. Poprosiłabym, gdybym wiedziała, że wyjdzie pięknie - ale wiadomo: marne szanse! smile
                Nie jest chyba łatwo nauczyc się je dobrze odczytywac. ? .
                • algaria Re: rozkład: 18.10.14, 14:53
                  ag_at5 napisała:

> Nie jest chyba łatwo nauczyć się je dobrze odczytywać. ? .

Wiesz co? Ja sama sądziłam że co tam 24 czy 32 karty to co to jest w porównaniu z Tarotem.. i tu się pomyliłam - są trudne bo tu każda kartę odczytujesz i z osobna i w ciągach, przeciągach, kupce, zgrai pionowo, poziomo, po skosie itp

Dobrze mieć co nauki klasycznych dobrego przewodnika takiego co na kartach "zęby" zjadł bo u każdego znajdziesz coś innego np as trefl - to śmierć ciężka choroba lub niespodzianka dobry czas - wszystko zależy od otoczenia i od pozycji prostej odwróconej
                  Raz można wyczytać że trefle są dobre a raz że złe a ja bym je brała jak karty mieczowe np ta nieszczęsna 9 trefl raz że to choroba, zmartwienie, zamartwianie się, bezsenność - coś jak 9 mieczy a innym razem czytam że to wyjście z kłopotów i radość..

i bądź tu mądry i pisz wiersze wink big_grin

Ten wpis na blogu to jedna wielka moja próba, jak cokolwiek się sprawdzi co ja tam widzę to będę miała radochę wink
                  • ag_at5 Re: rozkład: 18.10.14, 15:37
                    Niech zatem rozkładają ci, którzy we krwi mają klasyczne. U mnie w domu nie posługiwano się kartami. Kobiety wiedziały, widziały, czuły - tak po prostu. Albo wydaje mi się. Wszystko zaciera się po latach tongue_out. Projektuję sobie nową przeszłość? Też mozliwe smile
                    • jasmirah Re: rozkład: 18.10.14, 22:01
                      Przepraszam, źle sformułowałam prośbę. Chodziło mi o rozkład sam w sobie, czyli jego opis. Np. pozycja nr.1 dom, nr. sprawy urzędowe. Mój błąd myślowy.
    • krakuskaa Re: Apropos rozkładu klasycznego z bloga Algariow 19.10.14, 08:31
      Hejsmile
      Dla mnie taki rozkład, takie karty to jest czarna magia hihismile, jak w takich kartach coś możecie zobaczyć??? Mnie ciągle kojarzą się z grą w wojnę hihiwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka