Dodaj do ulubionych

uzdrowiciel

18.11.14, 18:41
Może kogoś zainteresuje i skorzysta ? : www.zaczekac-na-dusze.pl/bruno-groening-uzdrowiciel.html
Obserwuj wątek
    • rozmaryn_1 Re: uzdrowiciel 19.11.14, 22:56
      Ciekawe, chetnie obejrzę sobie filmiki, tylko nie dzisiaj, bo pozno, ale dzieki za informacje, mnie zaciekawiło smile
      • nagietek123 Re: uzdrowiciel 20.11.14, 09:09
        Obejrzałam, robi wrażenie...
    • camaretto Re: uzdrowiciel 25.11.14, 18:35
      Koło przyjaciół B.G. jest mi znane od lat 90- nie ruszam, bo niewiele rzetelnych informacji na temat różnych uzdrawiaczy było wtedy dostępnych, oprócz inf. prasowej, głównie reklamy. Parę polskih 'gwiazd' m.in. warszawskich 'guru' złapaliśmy 'na gorącym'. P. Ulatowskiego, Żądłę, Lisiaka z jego sekciarstwem, Ullmana, i innych. Wszyscy 'zaistnieli' w poważne wydawałoby się prasi. Smutne- ale prawdziwe. W razie czgo- forum z 'bioterapia' albo po moich postach, niektórych osobiście identyfikowałam, więc identyfikuję i opisuje moje dośw.
      • inguszetia_2006 Re: uzdrowiciel 25.11.14, 19:17
        Witam
        Camaretto, przeczytałam. I na twój blog zajrzałam. A co do Leszka Żądło to "czy te oczy mogą kłamać"?;-P Takie śliskie, lepkie spojrzenie, że aż odrzuca. Zawsze mnie zastanawiało, jak można zaufać człowiekowi, który w taki sposób patrzy? Ludzie nie mają instynktu, czy jak?
        Pzdr.
        Ing
        • camaretto Re: uzdrowiciel 25.11.14, 23:58
          Kiedyś nie kierowali się instynktem, bo niewielu wicdzieli 'w naturze'. Ja mia miałam to szczęście że z racji zamieszkania, trybu życi a i przy mojej hiperaktywności wiele z tych osób widziałam osobiście, i mogłam porównać vz innymi, też popularnymi, Ceglińskiehgo, Kalwodę, Donkę Madej - wszystkich pamiętam jeszcze nawet z dawnych lat. Wdowiakowie mają swój sklep w Warszawie, a na całe miasto są góra ze trzy, więc co powiesz?
          Miller, Gronkowska, itd. toznane z mediów nazwiskac Warszawiaków, Inga, a przecież jeżeli w tym mieście mieszkasz widujesz też znane postaci ...
          Jackowski się przeniósł z do Wawy nawet na godziny smile myślałam że padnę ze śmiechu'ile to ludzi pędzi do stolicy
          • leda-is-one Re: uzdrowiciel 26.11.14, 06:11

Szamanko,dzięki za przypomnienie,
            Bruno G jest,był niezaprzeczalnym fenomenem,nie szarlatanem.W roku 2oo6 sama szukałam kontaktu z ludźmi skupionymi w Kołach Przyjaciół B.G.
            Znalazłam,zapisałam się i doznałam pomocy wbrew diagnozie lekarskiej dla bliskiego mi członka rodziny..ma się do tej pory dobrze.
            Relacje o uzdrowieniach przemawiają same za siebie jako osobiste świadectwo ludzi, którzy w Kole Przyjaciół Bruno Groeninga przeżyli sami na sobie uzdrowienie duchowe.

Co do nazwisk lekko wrzuconych w ciąg ni to negatywnych,ni to nagannie działających... w zasadzie nie wiem o co tu chodzi ale zrozumiałam ze to nic nie warta szarlataneria..hmm a mam ogromny szacunek do Ryszarda Ulmana. jeden z pionierów bioenergoterapii w Polsce.nauczyciel,bioenergoterapeuta,autor wielu dobrych qodrecznikow do tejże i nie tylko.
            Człowiek wielkiego formatu, nadal bardzo skuteczny bioterapeuta. Jeżeli propagował i qroqaguje uzdrawianie duchowe,jakim jest fenomen B.G to się mieści w zakresie jego działań zawodowych i nie dziwi polecanie czegoś co może być skuteczne przy już wszystkich bezskutecznie wyqrubowanych środkach.Nadal istnieje i ma się dobrze przychodnia ULMED w Warszawie załozona qrzed 2o laty qrzez wyleczona Ulamana metodami qacjentke..[/b]
            Camaretto ja nie bardzo rozumie twoich zarzutów.bo samo to że ktoś chodzi Po WARSZAWIE nie jest niczym nagannym, że Wdowiak ma sklepy.wolno mu..qoomijam że jest świtnym runistą i chiromanta, nie mam nic przeciw temu ze chodzi qo Rzeszowie,czasami, i nie to ze go znam osobiście..
            To ze znam Żądło Leszka nie znaczy ze mi pasuje jego głos na kasetach,ale książkę jedna z pierwszych w Polsce o Hunie uważam za bardzo udaną, lubię też jego zdjęcia przyrody i zabytków.
            Szanuje zdanie innych,nie zgadzam się czasem ale szanuje,jeżeli komuś coś zarzucam staram się jasno wyjaśnić moje stanowisko,ale Ciebie nie rozumie.Pozdrawiam serdecznie.Leda
            • camaretto Re: uzdrowiciel 26.11.14, 15:12
              Ledo, jeszcze się na nich nie nacięłaś, poza tym tam są komentarze naocznych świadków oszustw różnego typu tych typków,nie piszę tu o BG a Wdowiak...miły ten gościu ...chodzi sobie po Warszawie. Za zrobienie ze mnie agresynego nalatywacza-zadymiarza nie dziękuje jest to manipulaja mi znana takich grup, mohery i sekty robią tak samo. Po prostu wrzuć nas wszystkich do jdnego wora od razu i nie wgłębiaj się kto skrzydził 'miszcza'.
              A TVN ma coś z Diabła smile , te mohery wiecujące mają troche racji smile
              Jak można nadawać 24 h na dobę?
              • leda-is-one Re: uzdrowiciel 27.11.14, 05:40

wink

• camaretto Re: uzdrowiciel 27.11.14, 10:42
                  Ledo,miło że odpisałaś - z podobną jak ja interpunkcją. Kompletnie się zgubiłam wink
              • tekla-ja Re: nie kumam :-( 27.11.14, 13:12
                To chodzenie po Warszawie jest zakazane i diabelskie? Podobnie jak posiadanie sklepu w naszej pięknej, hihihi, stolicy?
                Krytyka zawsze dozwolona...chyba...ale konkretna...
                Bo np. że Pan Żądło to oszołom to się zgadzam /za wyjątkiem jego książek/.
                Ale Wdowiaka sympatycznie wspominam, byłam na jego kursach. Miły pan, z duża wiedzą i odnoszący się fajnie do innych.
                Wydaje mi się, że i wsród uzdrawiaczy, i wśród lekarzy, tudzież np. hydraulików, zdarzają sie dobrzy fachowcy, i zwykłe miernoty. Po co generalizować?!
                A co do tego wszystkiego ma TVN to już kompletnie nie kumam sad
                • camaretto Re: nie kumam :-( 27.11.14, 16:34
                  Teklo,odszyfruję-Leda nazwiska chyba zna, bo O
                  Wdowiakowie sklep mają jeden, niedaleko, byłam częstym gościem, natomiast wedle ludzi nie wnikających w lektutę postu tylko pędzących jak lokomotywa na pomoc w ezoterycznym fanklubie jestem 'szkudem', bo mówię coś na temat dość zamotanego, wyzywającego wszystkich zwłaszcza swoich byłych kolegów regreserów Żądly który też notabene w Warszawie mieszka od wariatów.
                  Mojej riposty w ogóle nie czytałaś , Wdowiaka TEŻ nazwałam miłym, po prostu taki już jest, takie robi wrażenie.
                  NIC nie generalizuję, przynajmniej ja, natomiast reaguję chyba instynktownie na przypadki które spotkałam, mowa o ludziach których ZNAM, widziałam, Warszawiakach , oszołomach o których coś WIEM bo ich znałam osobiście-to na innym forum, śmieszne i ciekawe dyskusje, na szczęście ludzie w końcu przestali się cerygielić, piszą o oszołmstwie wprost.
                  Niektórzy panowie mieli afery seksualne, inni sekciarstwo,inni oszukali o pieniądze, nie mówiąc metodach leczenia p. Ulmana np. Groch z kapustą trzeba się wczytać ale jest śmiesznie, lubię tam bywać, o Karadicu jest...
                  Miller to wiadomo- były bioterapeuta, przecież to jasne, dziewczyny, gdzie te okulary, Leszek to Żadlo, to znam, mam kasety... o aniołach nic, to nowe.. A, Żbyyszek sie modli, do Anioła Bohakali,ciekawe., co ona tam na blogu? Feee, Bestia i jej liczba. 666. To nieeee...
                  To ostatnie, to jakaś prowokacja, co ona w ogule, Kundalini to nazwa siły jogi nie sekty, łeee
                  A ten pieprzny komentarz o mocy reinkarnacji, gupia jakaś że tak odpowiada, jak można tą panią Dorotę tak, Rzygotę, nie, Żygotę, może Zygotę, gdzie te okulary...

Oj, baby, oprócz Ingi która jeszcze ma dobry wzrok żadna nie przeczytała od początku do końca nawet tego postu...Jak wy obrazki na kartach rozpoznajecie?
                  Ja mam w razie czego dużą talię,z dawnych lat, jak będę na emeryturze skorzystam.

Film kiedy wiecujące mohery tłuką w kamery ekipy TVN myślałam znają wszyscy. Na youtubit jest, ale tytułu teraz nie pamiętam.
                  Jest to wyraźnie widać, forum tworzące światopogląd od ABC, Algaria miała dobry pomysł, leoiej poźno niż wcale.

Materiał do stream of consciousness zaczerpnęłam też z mojego bloga, i wypowiedzi forumowiczów na innych forach.

A takich którzy mają interes w tym żeby ich wszystkich popierać i fundować im tanią reklamę nigdy nie brakuje.
                  • tekla-ja Re: Camaretto 27.11.14, 19:49
                    może pisz jasno i konkretnie, a nie w stylu "wicie, rozumicie".
                    Nie każdy warszawką żyje i jej plotkami, nie każdy lata po blogach jakis tam, czy forach, nie każdy śledzi kto co i kiedy w tv powiedział. Niektórzy mają zwyczajne życie, po prostu.
                    Skrytykować można, a nawet nalezy wink tylko, powtarzam, konkretnie, a nie w stylu, że jedna pani drugiej pani cos na ucho szepnęła, nosek zmarszczyła, bo coś, gdzies cuchnie.
                    Amen...
                    • camaretto Re: Camaretto 27.11.14, 21:56
                      Oki, postaram się pisać jasno i wyraźnie
            • camaretto Re: uzdrowiciel 30.11.14, 00:55
              Tak w ogóle, gdzie tu Rzym gdzie Krym- kto tu môwi o Groeningu, tam jest mowa szarlatanerii, której Ulman naucza, przez naocznych świadkow podpatrzonej, i nieuczciwościach popeł,nianych przez całą grupę ludzi, o formacie tych państwa nic nie mówie, bo napoczątku tych dyskusji Ulman, który już miał nadzieję że kursantkę ,, zlapał'' i wystarczy jąteraz zlekceważyc, zobaczył na forum .. mnie.Miałjuz nadzieję, że opowiada ona i handryczy sie z nim-o oieniądze poszło, nie myślcie
              • camaretto Re: uzdrowiciel 30.11.14, 01:50
                ... sobie, z kilku nicków, natomiast zobaczył ludzi z zewnątrz, którzy znali ich i ich przewinienia. ,,Posypał'' sie, i pisze:''Tylko nie to...to... to camaretto'' wink
                Miałam satysfakcję, ze udalo sie ich ,, zlapać na gorącym'', włacznie zpodawaniem się za magistrow psychologii, pisala o tym Polityka'' też, tylko nie wiedziano, jakie tkwią za tym mechanizmy iosoby, trefne dyplomy sami opublikowali Większośc profitów jak reklama, bezprawna, dopłat, dyplomy, zatrudnienie, stanowiska w Biopolu mają dzięki znjomościom tak zwanym, o czym szeroko opowiadają ichwalą się publicznie, aczkolwiek tylko między znajomymi, stąd prawo nie wpadło na ten ślad, bo to protekcja i oszustwa.
                Stąd nie wiem o czym mówisz bo udalo nam się rozpracoewać siatkę przestępców, z których niektórzy już mieli lub mają wyroki sądowe, nie rozu miem dlaczego mieszasz tu Groeninga, który bodajże jużdawno nie zyje. Albo jesteś zatem a.fanrem B. G. albow skrzynce zapomniałyście zostawic reklamę, swiadkowie Jehowy tez to robia, tez bez watpienia sa świadkami wink i wiarą nawet może udaje im siękogs wyleczyć, czemu nie, jak pomaga.Jestem sceptyczna, ale należy podejsc do tego tolerancyjnie, moim zdaniem.
                Agresji za to w stosunku do mnoe ido ludzi z forum nie rozumiem, bo to naoczni swiadkowie oszołomstwa i oszustw, ludzie ktorzy odwazyli sie o nich napisac i popieram dzialalnosc tam na forum takich jakoni, bo sama znam teen proceder od kuchni, pisze na blogu z doswiadczenia o takich mnipulacjach, ipodaje na ogol jeszcze widoczne wszem iwobec dowody, wiec niebwieom czeemu zadajesz w ten sposob klam mnie i innym na tamtym forum. Ciesze sie natomiast, ze udalo sie wyzwolic w ten sposob spontanicznosc, i uwolnic ludzi od presji taniej reklamy kurek domowych, ktore po 40 chca troche przypanach bioterapeutach zarobic ibiora sie za wrzaski zachwytu na czyjes polecenie.
                Czuje Pani cieplo, pani Ledo, czy jak tam?
                Co jak co, ale mieszac z blotem poszkodowanych prez oszustow ludzi nie pozwole. Siebie zreszta podobiez. Mam nadzieje, ze nie jest pani ich znajomkiem, bo maja dosc duza grupe ludzi zmanipulowanych, a manipulujacych otoczeniem, tu tez daloby siedostrzec pewne niedociagniecia w naszej rozmowie,idlategootym pisze.
                Pomijac, ze pisanie o psychologii spolecznej, symbolice, Tarocie i astrologii mam nadzieje na poziomie sprawia mi przyjemnosc.
                Przykladyi opiwiadania, short stories glownie sa zaczerpniete z zycia, a nie 'jedna pani innej pani'', bo tego typu kontaktow nie posiadam, bylam zbyt urodziwa kobieta w mlodosci zeby cieszyc sie sympatia koleczka pan, niestety ..
                smile
                Teraz juz kolo 40 nie zaluje, dalej ciesze sie sympatia panow.
                smile smile
                Mam nadzieje tez, ze po 40 dogadam sie rowniez czasami z paniami.
                Pozdrawiam

Misia
                • babowa Re: uzdrowiciel 30.11.14, 11:53
                  jessu
                  nic nie rozumiem:d
                  ale to chyba dla mnie i lepsze i zdrowiu słuzy:0
                  • camaretto Re: uzdrowiciel 30.11.14, 14:12
                    Sympatia panow zawsze zdrowiu sluzyla o ile wiem, ale sie zdenerwowalam, tyle milyh fajnych ludzipisze w koncu co ich boli, i o tych oszustach. Mam poniesmile kad poczucie odpowiedzialnosci, bo ja rozpetalam niechcacy ta akcje, wiedzac o sekciarstwie napisalam po prostui ludzie odpowiedzieli, czulabym sie winna, gdyby cos sie stalo, np. huknelo zaszumialo i nagle ktos zaczal kasowac wypowiedzi autentycznych swiadkow tej sprawy, bo sa krytyczne w stosunku do osob ktore byc moze sa znane tylko z gazet czlonkom tego forum. Ich zlota dzialalnosc powinna znalezc swoj koniec na prokutaturze albo w sadzie, niektorzy blogerzy maja procesy oznieslawienie, i prawde mowiac wypowwiedz ledy zaniepokoila mnie troszke, bo ni w piatke ni w dziewiatke nie dotyka to Brunona G. smile
                    Mam nadzieje ze posluzy to zdrowiu czyjemus za to, bo oszukiwac dalej ta sekta nie moze, jak rowniez kolesie ich, jak Ulman i Halkiew, Bednarczyk Zbikowski i inni, zajmujacy sie pseudobioterapia i wciagajacy sie nawzajem w struktury Cechu.
                    Ja mam dyplom bioterapeuty i nie korzystam, nie zarejestrowalam sie nawet w Zwiazku bo to martwe strukttury z nimi.
                    Ale sprawa jest na innym forum - co to ma wspolnego z Brunonem? Napisalam ze sprawy nie ruszam i nie wiem , choc jestem ciekawa.
                    Odpowiedzialy na moje pytanie, sprawa zamknieta.
                    • leda-is-one Re: uzdrowiciel 30.11.14, 15:25
                      Camaretto.jest mi niezmiernie qrzykro ze Cie zanieqokoilam.nie temu miała słzuzyc moja wyqowiedz.
                      Napisałam jasno co ja myślę o tym co Ty jakimś niejasnym językiem zarzucasz ludziom których większość nas nie zna i nie musi.
                      Moj uśmieszek jako kolejna odpowiedz na Twój agresywny qod moim adresem post był życzliwym uchyleniem kapelusza dla rozmówcy,z którym się nie zgadzam ,aczkolwiek go szanuje.
                      W kolejnym qoscie mnie obrażasz. udaje wiec że nie rozumie,poza tym mam pewną dewizę która znają niektóre forumowiczki.
                      Mniej więcej brzmi ze nie qodnoszę rekawicy bezmyślnie mi rzuconej.

Skoro jesteś bioenergoteraqeutą,to wiesz, ze nie koniecznie trzeba czuć cieqło. ważna skuteczność.
                      Ja czuje teraz gorycz,
                      czuje dlatego gorycz bo..
                      Skoro jesteś bioenergoteraqeutą..to wiesz że warunkiem bycia skutecznym bioterapeutą jest emqatia ,akceptacja odmienności innych i bezwarunkowa miłość bliźniego i świata..
                      Ale czy Ty wiesz..

Ja, ja jestem bioenergoterapeutą z dyplomem, ukończyłam 3-letnie studium-dobre studium-1o lat temu, i wiele około tematycznych kursów wczesniej,Mój dyplom nie leży w szufladzie. ludzie którym pomagam są zadowoleni,nawet tutaj mam klientów. Robię tez refleksologie.

Kziązki Ulmana były moimi lubianymi qodręcznikami na qoczątek mojej nauki,dlatego zabrałam głos.Fenomen BG jest niezaqrzeczalny.dlatego sie i w tej kwestii wyqowiedzialam.
                      Nie sa to tematy na nasze tarotowe forum,wiec nie bede ich rozwijac.
                      Ciebie też wole jako tarocistke-naqrawde Cie lubie- niz wywijająca szabelka na ośleq coby "onym" "tamtym" oszolomom" szarlatanom" naciągaczom" przywalic,qrzed trybunal qostawic..itd
                      Ale kogo! na litosc, naqisz chociaz kto to jestescie "wy" kogoscie zdemaskowali..gdzie te fora i blogi..bo moze któras sie zainteresowała i qoczytac zechce.mnie to nie interesuje.

Lubie ludzi,lubię prostotę-nie mylic z prostactwem-i lubię jasne sytuacje.
                      Tak mam i już.

jak dotąd nic nie rozumiem

W internecie można znaleźć qoqarcie dla wszystkich naszych teorii,ja jestem uważna,najczesciej autorami szkodzacych qomówien i qaszkwili sa własnie oszolomy,ludzie niezrealizowani w swiecie realnym.
                      Ty wywijasz szabelką, ale powodów nikt nie jest w stanie zrozumieć.

qs.-ak informacyjnie żebyś nie qomyslala ze dla zysków jakichś kombinowanych jestem bioterapeutką-mój zawód wyuczony, w którym ponad 2o lat życie pracowałam jest bardzo konkretny i techniczny.

pozdrawiam serdecznie-Leda
                      • camaretto Re: uzdrowiciel 30.11.14, 16:50
                        Ledo, droga, jest mi bardzo milo ze pomagasz potrzebujacym, ja czuje sie lepiej jako tarocistka.
                        Nie ja wywijam szabelka nie ja podpisuje sie tez se-neszal, jam Camaretto....
                        To nie ja bylam Ewą...to nie ja skradłam nie..eeeebo...
                        Hey, la Luna la Luna...
                        Księżyca też nie skradłam, choć tydzień temu go nie było.
                        Zbyt szybko wyciągńełaś wnioski na podstawie pospiesznie przeczytanych postów, a na lewe dyplomy pewno nawet nie zajrzałaś... To żli ludzie, jeśli zamiast uczciwej działalności chcą się bawic w sekciarstwo.
                        Cytuje jednego z 'guru': 'Chrześcijaństwo TEŻ było sektą'
                        Mowa jest Ledo o znanych ludziach osobiście , którzy powwiedziałam oszukali kogoś o np. pieniądze, czy kazali sie rozbierać, nie o książkach, dziewczyno, cieszy mnie że lubisz czytac. Ja rowniez, wiec opowiem ci historie, ktora byc moze cos ci wyjasni.
                        Za fajny 'podrecznik' uwazalam ( i uwazam) "Sztuke pranicznego uzdrawiania'.
                        Jak sie zdziwilam kiedy usłyszalam ze Choa Kok Sui to... ,,jakas sekta" wsrod sekciarzy.
                        Mozesz mi powiedziec, na jakiej podstawie on wyciągneli taki wniosek? Manipulowali, nic ino.
                        A jeśli znala złas wsrod w/w nazwisk, wymienionych chocby w poprzednim poscie swoich ja kichs znajomych lub w ich grupach, to przyjrzyj sie ich działanosci, po cichu ich kompetencjo, grupie ludzi przy ktorych znikaja związki rodzinne, znika dom, zostaje Asia i Basia, rzekomo bioterapeutki czy psycholożki, w praktyce byłe pijaczki i tani seks. Ludzie nieidentyfikowalni, bez nazwisk, adresów, guru na ktorego wolno popattrzec raz w miesiącu, al który wie lepie 'czego potrzrzebujesz'
                        Jesli nie jestecs podatnym klientem,i nie chcesz umowic sie na 3 seanse z góry, otrzymasz wahadełkiowa diagnoze albo RyszardU. zaprezntuje ci krwawe JAJO
                        Help me God, ona chyba jeszcze nie wierzy.... nam...
                        Kłaniam sie i pozdrawiam milo, jesli to tylko ksiazki tak działaja, to jeszcze nic sie nie stalo.
                        Ledo, tak w ogóle... to nie skrzywdziłam Wdowiaka, mego sąsiada, w myśli ani w czynie.
                        Co dozaniedbania, to fakt, dawno coś nie byłam u niego wsklepie, ale na razie nie mam pieniedzy, brygada czyszczaca będzie kosztowała
                        Pozdrowienia dziouchy, trzymajcie sie i uwazajcie na siebie
                        smile
                • hoaxx Re: uzdrowiciel 30.11.14, 16:32
                  A możesz jeszcze raz, ale nie strumieniem świadomości i bez literówek? Bo niczego nie zrozumiałem.
                  • leda-is-one Re: uzdrowiciel 30.11.14, 17:48
                    Hoaxx,qrzykro mi,mogę jeszcze raz,ale będzie tak samo,mam uszkodzona klawiaturę,qrzeqraszałam juz tutaj.Wywołana musiałam naqisac jakkolwiek,a strumienia nie chce zmieniać..qozdrawiam.leda
                    • camaretto Re: uzdrowiciel 01.12.14, 10:39
                      Na szczęście... pantha rei, a my się rozwijamy, ja też piszę z mobila
                      smile
                    • hoaxx Re: uzdrowiciel 01.12.14, 16:45
                      Moja prośba była skierowana do Camaretto smile
                      • camaretto Re: uzdrowiciel 01.12.14, 17:45
                        Hoaxx, bez literówek chyba się nie obędzie...
                        Mowa była o Groeningu, a ja napisałam o tym, że Koło Groeninga znam tylko z reklamy, a wielu przez reklamowe sito nie przeszło- Żądło, Ulman - niektóre e nazwiska znane z książek, pisemek, ,''w naturze'' okazały się nieuczciwymi ludźmi, Ulatowski - pamiętam artykuły- co to ni on... jak naprawdę wyglądają ich oraktyki piszą ludzie na innych forach, m.in. na ''bioteapii''-teraz reszcie w tym bałaganie informacji czytając piszą ludzie że im się ta akcja przeciwko oszustom podoba bo wiele informacji ukrytych wychodzi na jaw, ludzie oszukani już bez lęku publikują tam, i nikt tego nie wyrzuca, takie nadmierne ugrzecznienie hoax tez nie popłaca, bo fundujesz komuś coś w rodzaju reklamy,czjyścisz mu ręce...
                        Na co Ledę nie wiem dlaczegojakby coś ugryzło, oskarżyła mnie o agresję w stosunku do wszystkich naookoło tylko dlatego że chodzą po ulicy powiedziała coś o Wdowiaku, mimo że ten miał być przykładem na stosunki strike sąsiedzkie w dużym mieście, do którego wszyscy lgną ostatnio, aż dziwne.
                        Nie wiem, Inga zrozumiała mnie dobrze.
                        Pieprzu dodała Tekla,która piąte przez jedenaste odczytała z naszych wypowiedzi,że ktoś przciw Wdowiakom ma, i że poszło ouliczki i sklepy.
                        Musiałam sieę bronić, tym bardziej że akcja na tamtym forum ludziom się podoba właśnie przeczytałam pochwałe od kogoś, w tym bałaganie nie widać było tego posta...
                        Moje następne posty wyjaśniaja bardziej szczególłowo o kogo chodzi, a na blogu piszę short stories o tarocie i parapsychologii, a nie ''macham mieczykiem'' Ie wiem jedynie skąd to wyrażenie znane mi z tamtego forum w ustach ledy... tym bardziej, że Ulmana 'zna'' .. jedynie z książek... a Żądłę- 'zna' ale pisze o kasetach. W nieświadomości zatem pogrążona, zdecydoałam się zakończyć spór zanim będzie za ppóźno i powiemy sobie coś czego będziemy żałować.
                        Nie wiem co w mojej wypowiedzi za to takiego jest dziwnego, ale ja rzeczywiście strumień często popadam
                        RWoda jestem astrologiczna może dlatego ... a atakuje Pluton z Koziorożca i Śaturn w kwadratach biedny wychodzi ze Skorpiona- kończy sie jego świetlista pomoc dla wody, która w ziemi grzęźni i powstaje błocko albo paruje w ogniu...
                        Poszło więc o głuchy telefon czyli d.. Maryni
                        Pozdrawiam
                        C@maretto
                        • hoaxx Re: uzdrowiciel 03.12.14, 13:26
                          I wszystko jasne smile Dzięki za wyjaśnienia.

H.
                      • leda-is-one Re: uzdrowiciel 01.12.14, 18:54
                        OK hoaxx smile
                        • rozmaryn_1 Re: uzdrowiciel 02.12.14, 00:07
                          Tez się pogubiłam jak Babowa czy Hoaxx, ale ogólnie rozumiem, że chodzi o oszustów zajmujących się ezoteryką i o tym, żeby ich wyłapać, ukarac i najlepiej zabronić uprawiania zawodu itp. nie wgłebiajmy się, wiadomo, że chodzi o sprawiedliwość. Nie tropię takich tematów, bo mi szkoda życia na to, ale ktos musi tropić, bo inaczej mielibyśmy choas. Rozumiem, że Camaretto sie tym zajęła i czuje powołanie w tym kierunku.
                          A jeśli chodzi o moje zdanie na ten temat, to uważam, że jest ŚLISKI. Bardzo łatwo jest oskarżyc kogoś o oszustwo, kto zajmuje się ezoteryką. Jak ktoś sadzi kwiatki na przykład, to widać gołym okiem, czy rosną czy nie i można ocenić jego mozliwości. Jednak w ezoteryce łatwo o oczernienie kogoś, świadome, złośliwe, z zazdrości. Tu nie można tak łatwo czegoś udowodnić, można znalezc podstawionych ludzi, którzy zaczną głupoty opowiadać na czyjś temat i obsmarowywac bezpodstawnie. Ezoteryk nie naprawia telewizorów i jego umiejętności nie da sie ocenić w taki zwykły normalny sposób. Dlatego staram się unikać oskarżeń o oszustwo, a nawet jak nie byłam zadowolona z czyjejś pracy (mam na mysli uzdrawianie czy wróżenie) , to nie oskarżałam o swiadome oszustwo, a raczej zakładałam niemoc tej osoby w tej sprawie czyli nie pomogła, bo nie umiała, a nie dlatego, że chciała mnie oszukać. PŁacimy mimo to, czasem kupi się ubranie czy buty, które okażą się bublem i nie zawsze da się je zwrócic, tak po prostu bywa. Jak jesteśmy niezadowoleni, to nie kupujemy wiecej tej marki i podobnie jest z ezoteryką- każdy ma swój rozum i nie musi korzystać z pomocy ludzi, którym nie ufa. To takie moje podejście zdroworozsądkowe smile
                          • sekatoor Re: uzdrowiciel 02.12.14, 16:33
                            Ludzie zdają sobie z tego sprawę, stąd starają się trzymać 'konkretów' czyli wyłudzonych pieniędzy, 'pozakładanych' sekt, wydanych na czyichśoczach poleceń, braku logiki, opublikowanych słów, gdzie ktoś nie zna się na rzeczy. Jako kontrargumenty otrzymujemy czasami pokazywanie paluszkiem na byłych wspołpracowników, ale są i były nawet procesy. Ważne jednak, że ludzie przestali się bać, że za prawdę ktoś im coś zrobi i stąd power.
                            Mamy w końcu demokrację i zdanie iprawo do wymiany zdań na forum moja w końcu wszyscy, nie tylko ci którzy ukrywają prawdę o sobie.
                            Dzięki jednak- oczywiście, jeśli błądzimy w chmurach i nie ma argumento trudno jest cokolwiek ocenić- zarówno w jedną jak i w drugą stronę, dlategotrzeba byc ostrożnym, dlatego może u mnie to już automat samobrony. Ale przynajmniej jeszcze nie wpadłam w żadną sektę, choć mogłam w parę...
                            Słuchajcie, przepraszam, ale wstrzeliłam się w wątek ledy i szaman.ki, może się
                            • sekatoor Re: uzdrowiciel 02.12.14, 16:43
                              obrażą na nas, mąz akurat wyszedł a mnie zainteresowała dyskusja.
                              Zapraszamy na forum ezoteryka ibioterapia- jeśli ktoś coś wie, był świadkiem jakiegoś oszusta czy sprzeczności z prawem w tym temacie - niech publikuje
                              Pozdrawiamy smile
                              • szaman.ka Re: uzdrowiciel 02.12.14, 17:32

To nie jest mój wątek, mimo, że to ja zamieściłam tutaj link do fragmentów filmu dokumentalnego o Bruno Groeringu.
                                Kierowała mną myśl, że może ktoś, kto sam potrzebuje pomocy dla siebie,albo członków rodziny, lub znajomych skorzysta z jego pomocy, jeśli nie może się wyleczyć.

Bruno Groering uzdrowił za swego życia tysiące ludzi i nie brał nigdy za to pieniędzy. Obiecał, że będzie to nadal po śmierci czynił, jeśli ktoś się do niego zwróci i podobno to się dzieje, o czym świadczą świadectwa ludzi, którzy doznali uzdrowienia za jego pośrednictwem.

Nie namawiałam nikogo, ani nie przekonywałam, że musi z tego korzystać. Kto chce niech wierzy,a kto nie wierzy, to też jego sprawa.

Nie odpowiadałam do tej pory na posty, bo przez głowę mi nie przeszło,że mój link wywoła taką absurdalną i naładowaną złymi emocjami dyskusję. Tak, mam spółkę z Bruno Groeningiem , który mi odpala prowizję za każdą duszyczkę skierowaną do niego.

To, jest jedyna odpowiedź, która mi się nasuwa na te zarzuty o sekciarstwie, które zaraz na początku padły.

A tutaj jeszcze raz link:www.bruno-groening-film.org/index.php?page=intro.php&lang=pl&sub=
                                • camaretto Re: uzdrowiciel 03.12.14, 19:46
                                  ,,Ile listów, ile rozstań,
                                  Ciężkich godzin w miastach wielu....''(K.I.Gałczyński)

Czy wy kobiety nie macie co robić tylko wymyślać nienawistne działania innych pd swoim adresem?
                                  Przykro mi ze względu na te posty, jeszcze naszczułyście innych na mnie, ja nic takiego nie powiedziałam
                                  Może życie was czegos nauczy, bo ja nie jestem w stanie nawet sie wyartykułować...

Misia
                                  • nagietek123 Re: uzdrowiciel 03.12.14, 20:22
                                    Miła Camaretto - Misiu! Przeczytałam cały watek. Nie widzę tu agresji nagonki na Ciebie, widzę tylko jedno wielkie nieporozumienie. Niczego już nie wyjaśniajmy, bo z każdym postem wszystko gmatwa się jeszcze bardziej, a przecież ilu dyskutantów, tyle poglądów i to jest naturalne i ciekawe nawet smile

"Poszło więc o głuchy telefon czyli d.. Maryni" i niech ten cytat z Twojego postu będzie fajną puentą.
                                    • babowa Re: uzdrowiciel 03.12.14, 21:40
                                      poj cama
                                      nie bierz do siebie kazdego słowa, ktore , w twoim odczuciu jest ci niepochlebne
                                      wybacz miła pani, ale piszesz chaotycznie, ciezko cie czytac po prostu, tysiac dygresji, wstawka z humorem i wracasz nagle do sedna:0
                                      wiec trzeba dobrej woli by sie zrozumiec o co ci chodzi i czy przypadkiem kogos elegancko nie pstryknełas w nos miedzy słowamismile
                                      nie obrazaj sie, nie unos
                                      leda chyba poczuła sie wywołana do tablicy, wiec napisała tak jak czuje
                                      reszta forumowiczow nie zna blizej tematu i nie czuje nawet i potrzeby wgłebienia sie bardziej

ja tam cie lubie, choc musze sie skupic razy dwabig_grin, a ja len w kazdej dziedzinie
                                      nie obrazaj sie, nie czuj sie zle
                                      wzrusz ramionami i rob, mow dalej swojesmile

ps. ale nie podoba mi sie jedno zdanie- jak to naszczułysmy inne osoby?
                                      ale ze co?
                                      ze jedna z nas?
                                      wiem, nagietek ma racje, ze nie ma co tu rozkmniac i dociekac ale to zdanie mnie zaintrygowało i no i prawde powiedziawszy- zaniepokoiło
                                      jesli nie chcesz pisac tu, napisz na priv a ja wredna babowa zrobie ile bede mogła
                                      tu jestesmy u siebie, i o siebie dbamy
                                      nie rabiemy sobie tyłkow po katach-proste
                                      • camaretto Re: uzdrowiciel 04.12.14, 14:25
                                        Pochlebiasz mi, nie wiem czy mam aż takie zdolności żeby jednocześnie argumentować, bronić się i w nos pstrykać ale dobrze radzą zejdźmy z tematu
                                        smile
                                        • camaretto Re: uzdrowiciel 28.12.14, 16:16
                                          A co do koła to albo tzw. Łańcuszek albo ''niewiedza'', moim zdaniem. To moje zdanie , na dzień dzisiejszy. Ludzie za życia mają dziwne, często błedne poglądy a' propos życia po śmierci.
                                          Pokój jego duszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka