Dodaj do ulubionych

Łatwa zagadka typu odgadnij karty

07.04.15, 20:09
Forum opanowały fajne rebusy, a ja mam zagadkę. Wydaje mi się , że nie powinna przysporzyc problemów. Dla kazdego uczestnika nagroda- do wyboru przesłanie anielskie lub mini-wróżba z lenormandów smile Oczywiście zagadka z kart Tarota.

Zagadka dotyczy spotkania pana k. z przyjacielem.
1. Jaki był cel spotkania pana k. z przyjacielem.
Pan k. ma spory życiowy dorobek i planował umocnić swoją pozycję. Miało to poszerzyć jego mozliwości i przynieść wzrost dochodów.
2. Co udało się osiągnąć panu k.
Rozpedzony pan k. w swoich pomysłach porwał przyjaciela zarówno dosłownie (na małą wycieczke, żeby mu coś pokazać), jak i emocjonalnie. Przyjaciel został wciagnięty w wir szybkich wydarzeń, informacji i energii pana k. Pan k. błyszczał przekonując do swojego pomysłu.
3. Czego nie udało się osiagnąć panu k.
Pan k. ma dużo wiary w siebie i czuje się silny, chciał przekonać przyjaciela łagodnie i delikatnie, bo wierzył, że to przyniesie efekty, jednak jego propozycja oznaczałaby dla przyjaciela utrate kontroli nad swoim życiem zawodowym, jakby wszedł we współpracę z panem k . Panu k. nie udało się zapanować nad wątpliwościami przyjaciela i namówić go na współpracę. Nie dał rady wobec przeciwności, które się pojawiły.
4. Co zle wpłynęło na sytuację, że panu k. nie udało się przekonać przyjaciela.
Przyjaciel jest samodzielny finansowo, ma swoją firmę, mniejszą ale daje mu ona niezależność.
5. Wynik
Sprawa utknęła w miejscu i obudziła wiele wspomnień. Panowie już w przeszłości mieli podobne sytuacje, kiedy ze sobą współpracowali, ale nie przyniosło to obupólnego zadowolenia i tak przeszłość zdominowała terazniejszość i wpłynęła na przyszłość smile
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Łatwa zagadka typu odgadnij karty 07.04.15, 20:31
      rozmaryn_1 napisała:

> Zagadka dotyczy spotkania pana k. z przyjacielem.
      > 1. Jaki był cel spotkania pana k. z przyjacielem. - król monet

> 2. Co udało się osiągnąć panu k. - rydwan

> 3. Czego nie udało się osiagnąć panu k. - 6 monet (trudne)

> 4. Co zle wpłynęło na sytuację, że panu k. nie udało się przekonać przyjaciela. - 3 monet

> 5. Wynik - 6 kielichów

W#cale nie łatwa ta zagadka smile
    • babowa Re: Łatwa zagadka typu odgadnij karty 07.04.15, 20:39
      1- krol bulaw
      2 ryc buław
      3 cesarz,
      4 krol monet
      5 wisielec

wiem, tam nalezy dolozyc karty to 3 i 5 pewnie
      ale tak mi dzioba dra w domu ze chyba im do zył skocze

trafiłam troche?
      coezko mi jakos szło
    • rozmaryn_1 Re: Łatwa zagadka typu odgadnij karty 07.04.15, 23:07
      Wydawało mi się, że rzucam słowa-hasła i bedzie bardzo łatwo, ale chyba sie pomyliłam wink
      Nie chcę podpowiadac, żeby nie było nieuczciwie, sorry kiss
    • rozmaryn_1 to jaką wróżbę chcecie? 08.04.15, 17:13
      Piszcie, piszcie, rozwiązanie chyba podam wkrótce, bo chyba nikt nie dołączy wink
      • algaria Re: to jaką wróżbę chcecie? 08.04.15, 18:45
        Jak byś mogła mi zrobić taką sama wróżbę na maj jak robiłaś na marzec - tam był Anioł Lenormand i coś jeszcze po jednej karcie - Wówczas się wróżba spełniła, a maj może być dla mnie " specjalny" - nie chce sugerować a ni nic mówić. Powiem później już po wróżbie
    • inguszetia_2006 Re: Łatwa zagadka typu odgadnij karty 08.04.15, 19:39
      Witam
      Czekaj, czekaj na mnie. Rebusy mnie wyczerpały intelektualnie, poza tym "się pracuje, się wydaje"wink I jakoś tak czas ucieka. Zapewne i tak nie zgadnę, bo ty myślisz innym trybem niż ja i już się o tym przekonałam sto razy, ale co mi tam! Sport po prostu lubię;-D
      1. 9 monet
      2. Rydwan lub 8 buław
      3. Siła
      4. 4 monet
      5. 6 kielichów albo 4 mieczy
      Pzdr.
      Ing
      • ksieznapodolska33 Re: Łatwa zagadka typu odgadnij karty 08.04.15, 19:49
        Jeszcze ja, jeszcze ja.

1. 9 monet
        2. Król byław
        3. Moc lub 6 monet
        4. 3 monet
        5. 4 kielichów lub odwrócona 6 kielichów

Odwrócona dlatego, że prosta nie pasuje do negatywnej wymowy interpetacji.
        Poza tym mam odezwę, by szanowne koleżanki nie mieszały w ramach jednej interpretacji znaczeń 2 kart. Dziękuję za uwagę smile
        • rozmaryn_1 Re: Łatwa zagadka typu odgadnij karty 08.04.15, 21:29
          ksieznapodolska33 napisała:

>
          > Odwrócona dlatego, że prosta nie pasuje do negatywnej wymowy interpetacji.
          > Poza tym mam odezwę, by szanowne koleżanki nie mieszały w ramach jednej interpr
          > etacji znaczeń 2 kart. Dziękuję za uwagę smile

Jakbym ciągnęła karty z odwracaniem, to nie wiem, czy chociaż jedna osoba miałaby ochotę zgadywać. A jak się ciagnie bez odwracania, to zawsze karta może Ci wyjść znaczeniowo w pozycji prostej lub odwróconej, więc uwaga w praktyce niemozliwa do zrealizowania smile Choć wiem, że to utrudnia tongue_out
          >
          >
    • rozmaryn_1 rozwiązanie 08.04.15, 21:55

> 1. Jaki był cel spotkania pana k. z przyjacielem.
      > Pan k. ma spory życiowy dorobek i planował umocnić swoją pozycję. Miało to pos
      > zerzyć jego mozliwości i przynieść wzrost dochodów.

Hasło "życiowy dorobek" miał Was w moim mniemaniu naprowadzić na 10 denarów. Umocnienie pozycji oczywiście z myslą o dzieciach i wnukach ....

> 2. Co udało się osiągnąć panu k.
      > Rozpedzony pan k. w swoich pomysłach porwał przyjaciela zarówno dosłownie (na m
      > ałą wycieczke, żeby mu coś pokazać), jak i emocjonalnie. Przyjaciel został wcia
      > gnięty w wir szybkich wydarzeń, informacji i energii pana k. Pan k. błyszczał p
      > rzekonując do swojego pomysłu.

8 buław i tu parę osób trafiło, ta wycieczka Was zmyliła i ukierunkowała na rydwan.

> 3. Czego nie udało się osiagnąć panu k.
      > Pan k. ma dużo wiary w siebie i czuje się silny, chciał przekonać przyjaciela ł
      > agodnie i delikatnie, bo wierzył, że to przyniesie efekty, jednak jego propozyc
      > ja oznaczałaby dla przyjaciela utrate kontroli nad swoim życiem zawodowym, jakb
      > y wszedł we współpracę z panem k . Panu k. nie udało się zapanować nad wątpliw
      > ościami przyjaciela i namówić go na współpracę. Nie dał rady wobec przeciwności
      > , które się pojawiły.

Moc smile Specjalnie tłumaczyłam , że perswadował łagodnie i delikatnie, ale groziło to utratą kontroli nad życiem zawodowym i finansowym drugiej strony. Na karcie mocy kobieta też nie wali lwa w łeb, żeby nad nim zapanować, tylko głaszcze po głowie

> 4. Co zle wpłynęło na sytuację, że panu k. nie udało się przekonać przyjaciela.
      > Przyjaciel jest samodzielny finansowo, ma swoją firmę, mniejszą ale daje mu ona
      > niezależność.

Samodzielność zawodową zwykle pokazuje mi 9 denarów. Po prostu tak juz jest u mnie
      > 5. Wynik
      > Sprawa utknęła w miejscu i obudziła wiele wspomnień. Panowie już w przeszłości
      > mieli podobne sytuacje, kiedy ze sobą współpracowali, ale nie przyniosło to obu
      > pólnego zadowolenia i tak przeszłość zdominowała terazniejszość i wpłynęła na p
      > rzyszłość smile

6 pucharów oczywiście
      Inga, mimo, że inaczej czujemy karty, ale i tak mnie wyczułaś najbardziej, gratuluję największej ilości trafień smile Dziewczyny, piszcie, jaką sobie wróżbę życzycie, a ja w wolnej chwili wyciągnę dla Was karty. Dzięki za próby rozszyfrowania mojej zagadki big_grin

>
      • inguszetia_2006 Re: rozwiązanie 08.04.15, 22:17
        rozmaryn_1 napisała:]Hasło "życiowy dorobek" miał Was w moim mniemaniu naprowadzić na 10 denarów.Umocnienie pozycji oczywiście z myslą o dzieciach i wnukach .... [/b]
        Witam
        A Figa;-P 10 denarów nie mogła nas nigdzie doprowadzić, bo 10 to stan pełni. Nie ma tu umacniania tylko dziedziczenie. Wzrost dochodów jest dynamiczny, nie ma stagnacji dziesiątkowej. Wiesz, w 10 denarów to ja mogę zostać spadkobierczynią Hiltona. Bierność z mojej strony, a kasa płynie. Ale się nie czepiam, bo jak byś opisała bardziej precyzyjnie to by zagadki nie było, tylko trach, trach i bez zdziwień. A tak jestem zdziwionawink I tak - życzę sobie wróżbę. Na mnie i króla kielichowego. To taki jeden, z którym mi nie po drodze i chciałabym zakończyć już ten temat na zawsze. Nie chciałabym ci nic sugerować, ale muszę dla przejrzystości. Ja się chce uwolnić, w każdym razie.
        Pzdr.
        Ing
        • ksieznapodolska33 Re: rozwiązanie 08.04.15, 23:15
          Dziękuję za kolejną świetną zagadkę. Choć z negatywną wymową 6 kielichów bym polemizowała wink Bo skąd tutaj rozczarowanie? W 6 kielichów nie ma rozczarowania. Cały ukłąd wskazuje na szczęśliwą, harmonijną współpracę, a nie na słabe zakończenie wink Mam jeszcze pytanie: opowieść jest pewnie z życia?
          Pozdrawiam i dziękuję za wysiłek stworzenia dobrej zabawy!
          • babowa Re: rozwiązanie 09.04.15, 07:52
            ja tam nic nie chce
            ide z ogonem podkulonym schowac sie gdzies głeboko.
            sromota
            :0
            • rozmaryn_1 babowa 09.04.15, 17:23
              Napisałam przecież, że wróżba dla każdego uczestnika smile Nie było warunków. Wyciagnęłam dla Ciebie 3 karty na maj jak dla Algarii, ale nie chce Cie uszczęsliwiać na siłę. Jak chcesz, żeby je podać i zinterpretować, to napisz. A może wolisz nic nie wiedzieć i ok smile
              • babowa Re: babowa 09.04.15, 18:16
                oj, to co tam sie bedzie marnowac nowina jak juz ja z otchalani kosmosu wycagnełas
                dawaj ja tu:p
                • rozmaryn_1 Re: babowa 09.04.15, 19:12
                  na maj 6 mieczy, trumna, elohimy Vista i Kristall
                  Szykuje sie zmiana, wypłynie od Ciebie lub bedzie wymuszona. Trzeba szukać wiekszej harmonii, ludzi, ktorzy nadaja na tej samej fali co Ty, otoczyć się rzeczami, ktore do Ciebie pasują, zająć się tym, co sprawia, że czujesz się dobrze. Jeśli ktoś nie bedzie harmonizował ze swoim otoczeniem, to "wypadnie" z gry, musi sie liczyć z tym, ze reszta się od niego odwroci. Jedyne wyjście to znalezc otoczenie, w które sie wpasujemy i nie chodzi o to, żeby krakac między wronami jak one, tylko znalezc swoje miejsce i ludzi, ktorzy nam sie podobają i tworzymy razem coś wartościowego. Tak więc cos się skończy, a cos zacznie nowego, oby jak najlepiej dla Ciebie, tego ci zyczę ;
                  --
                  "Nie bój się, że twoje życie się skończy- bój się, że nigdy się nie zacznie." Grace Hansen
                  • babowa Re: babowa 09.04.15, 19:29
                    hmm, nie wiem czy cieszyc sie czy bac:0
                    no nic, maj juz niedługo
                    napewno dam odpowiedz
                    dziekismile
                    • rozmaryn_1 Re: babowa 09.04.15, 19:38
                      6 mieczy wygląda na pozytywna zmiane, trumna to czesto zakończenie jakiegos etapu, sprawy, sytuacji. Mam nadzieje, że to bedzie coś dobrego smile
          • rozmaryn_1 ksieznapodolska 09.04.15, 17:25
            6 pucharów jest ok, ale nie na sprawy finansowe wink Brak konkretów, umowy, działania.
            Chcesz jakies karty czy odpuszczasz?
            • ksieznapodolska33 Re: ksieznapodolska 09.04.15, 22:23
              Rozumiem teraz tę 6 kielichów smile Taka płytka kałuża ze stojącą wodą (dla interesów) wink

Oczywiście, że nie odpuszczam!
              Proszę o karty na różową przyszłość z tym znajomym, który mnie ostatnio leciutko... zostawił.
              Pozdrawiam serdecznie!
              • inguszetia_2006 Re: ksieznapodolska 09.04.15, 22:39
                ksieznapodolska33 napisała: Proszę o karty na różową przyszłość z tym znajomym,
                Witam
                Aleś babo wytrwała;-D Eh... love is in the air... Wiosna.
                Pzdr.
                Ing
                • rozmaryn_1 Re: ksieznapodolska 09.04.15, 22:47
                  Jezuuuuu... czytałam ten wątek wink Nikomu się nie udało przebić blokady, to ja mam spróbować ją staranować? dobra, słowo się rzekło, to spróbuję w wolnej chwili, ale przeczytaj wróżbę dla Ingi i sama zobacz, jak się przebiłam u niej wink krótkodystansowo...
                  • ksieznapodolska33 Re: ksieznapodolska 09.04.15, 23:17
                    Ale mnie rozśmieszacie... !!!
                    Proszę zatem taranować, bo jestem wciąż zdziwiona obrotem spraw ze szczęką w dole wink
                    I szalenie wytrwała, bardzo wink wink
                    • rozmaryn_1 Re: ksieznapodolska 10.04.15, 17:37
                      1. Wasza sytuacja ogólnie - ryby, chmury.
                      2. Tak będzie- rózgi
                      3. Tak nie będzie- statek i bocian
                      4. Podsumowanie sytuacji- książka
                      5. Dalsza przyszłość- myszy
                      Nie wygląda to kolorowo, coś jest ukryte, utrzymane w tajemnicy, możliwe, że ktoś mu coś powiedział o Tobie. Myszy na przyszłość to gryzienie się, o co chodzi, dlaczego się nie udało , może to oznaczać plotki lub intrygi, zwłaszcza z książką. Może chodziło cos o finanse, Twoje, jego... może ktoś coś nagadał na ten temat, chmury to zmartwienia, ale mogą tez znaczyć znowu coś ukrytego. Tak więc atmosfera niejasności aż wisi nieprzyjemnie. Zmiany nie widać póki co, ale rozmowa możliwa jak najbardziej (rózgi), oby nie przerodziła się w coś gwałtowniejszego, co i tak nie przyniesie skutku.
                      Co masz zrobić w tej sytuacji- pies, drzewo, żmija, klucz
                      Znów wygląda na to, że ktoś kogo znasz, z bliskiego otoczenia za Twoimi plecami cos nagadał. Fajnie byłoby odkryć kto i co powiedział.
                      Czy uda Ci się to wyjaśnić- gwiazdy, kotwica, książka
                      Możliwe, że pewnych rzeczy nigdy się nie dowiesz, albo nieprędko przynajmniej, bo kotwica to stagnacja i blokada w tej sytuacji.
                      Czy są jakieś szansa na związek w przyszłości dalszej- mężczyzna i ogród
                      Na pewno warto być otwartym, szczerym i wyjaśnić wszystko, bo ogród to karta otwartości , ale tez i czasem plotek. Na pewno będziecie się spotykać w miejscach publicznych i mieć kontakt, ale czy uda się to wykorzystać... Ogród jest niby pozytywną kartą, ale biorąc pod uwagę całokształt, będziesz musiała się postarać. Z doświadczenia wiem, że walka z plotkami jest jak walka z niewidzialnym wrogiem, trudno go pokonać. Życzę jednak powodzenia...
        • algaria Re: rozwiązanie 09.04.15, 11:41
          Gratuluje Ing!
          Ja już się pospieszyłam z życzeniem karcianym i napisałam wyżej czego pragnę, czego potrzebuje - och ja niecierpliwa wink
          • rozmaryn_1 algaria 09.04.15, 17:17
            Nie, nie pospieszyłaś się, przecież prosiłam Was, żebyście z babową napisały, jaką chcecie wróżbę. Oto Twoja:
            Na maj- królowa denarów, jeżdziec i Bne elohim Rafał
            Wygląda to bardzo przyjemnie. Na pewno przyjdą do Ciebie ważne informacje, bo aż dwie karty je podkreślają. Jezdziec to z reguły dobre wieści, zwłaszcza w miłym towarzystwie królowej denarów. Możliwe, że wieści te nie będą związane bezpośrednio z Tobą, a z kimś z rodziny, przyjaciół, bliskiej osoby, bo królowa denarów lubi troszczyć się o innych, jest empatyczna, praktyczna, życiowa, wyrozumiała, no cała Ty smile Jeśli czekasz na pieniądze, to przyjdą. Liczysz na nowe zlecenie, nowego klienta, to jest szansa , że w maju się doczekasz. Jeśli liczysz na współpracę z kimś, to będziesz zadowolona. Coś się zacznie i to coś będzie dobre i z perspektywami. Sądzę, że chodzi o jakieś sprawy codzienne, praktyczne, nieuduchowione, ale sprawiające przyjemność. Jeśli ta królowa, to inna kobieta niż Ty, to tez będzie to fajna znajomość i powinna Ci przynieść korzyści.
            Karta anielska ma takie ogólne motto: "wszystko jest informacją, naucz się ją rozumieć". Każda sytuacja, każdy człowiek, każda Twoja reakcja jest informacją o Tobie. Zacznij się chronić przed informacjami, które Ci nie służą, zmień przekonania, jeśli Cię dołują, a jeśli czujesz, że np. kontakt z jakimś człowiekiem robi Ci dobrze, to trzymaj się go smile
            • algaria Re: algaria 09.04.15, 20:20
              To ja już powiem. Przede wszystkim dziękuję za wróżbę.

Maj szykuje mi się zakręcony
              Zawodowo: Mam dwie ważne imprezy w pracy. Jedną robię sama, drugą robioną we współpracy koordynuje - z kart wynika że pójdą dobrze. Dodatkowo siedzę w komisji wyborczej, ale tu też pewnie spoko.
              Finansowo - co roku w maju dostajemy premię - nie wiem jak to będzie w tym ale znów z kart wynika, że powinnam tę premię dostać. Dodam że u mnie maj wraz z listopadem to miesiące potężnego odpływu gotówki - skupisko rachunków do zapłacenia. Dobrze że karty mówią o pieniądzach i to w pozytywnym kontekście także o spłaty i zapłaty nie powinnam się martwić.
              I teraz najważniejsze czy Anioł Rafał - to nie jest przypadkiem Archaniołem Rafaelem - tym od zdrowia? Pytam bo młody pod koniec kwietnia ma mieć odstawiane leki i tak po 10 dniach będzie wiadomo jakie skutki pozostawiła na nim zeszłoroczna choroba. Maj będzie takim bardzo decydującym miesiącem jeśli chodzi o zdrowie młodego.
              I teraz nie wiem czy mam to podciągnąć pod całą pozytywną wróżbę i wierzyć że będzie dobrze czy uważać na młodego?
              • rozmaryn_1 Re: algaria 09.04.15, 20:33
                Na szczęscie ta karta nie zapowiada choroby smile Wieści powinny być pomyśne na moje oko.
                • algaria Re: algaria 09.04.15, 22:42
                  Zatem dziękuję i nie omieszkam pod koniec maja napisać jak było smile
                  • rozmaryn_1 Re: algaria 09.04.15, 22:44
                    Bedzie dobrze smile
        • rozmaryn_1 Inga 09.04.15, 17:20
          Jaka bedzie przyszłość relacji z panem kielichowym:
          księżyc, krzyż, mężczyzna, drogi, kwiaty, trumna
          Możesz się od niego uwolnić, ale jeszcze to potrwa. Pan musi przecierpieć, podręczyć się, przemyśleć wszystko wielokrotnie i w końcu podejmie decyzję o zakończeniu tej relacji. Musisz być jednak stanowcza, trwać przy swoim i nie dawać mu nadziei.
          jego uczucia- bocian
          w jakim kierunku pójdą uczucia- dom
          wynik- kobieta i pierścionek
          Wygląda, jakby był żonaty i miał powrócić emocjonalnie do żony. Jeśli żony czy partnerki nie ma, to zwiąże się z kimś, kto go chce.
          • inguszetia_2006 Re: Inga 09.04.15, 22:34
            Witam
            Dziękuję Rozmarynie. Już ci mogę trochę skomentować. Leci Bocian do Warszawy, swojego miasta rodzinnego (Dom) do pewnej zamężnej pani (Kobieta, pierścionek), ale nie do żony, bo kielichowy to kawaler;-P Pytanie: gdzie jest kałasznikow?!!!
            Pzdr.
            Ing
            • rozmaryn_1 Re: Inga 09.04.15, 22:43
              I pewnie jedzie na pogrzeb? kwiaty, trumna, o krzyżu nie wspomnę wink No, to trochę odsapniesz big_grin Jakoś widzisz nie przebiłam się za ostro w przyszłość tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka