Dodaj do ulubionych

metryka urodzenia wg Majów

30.05.15, 00:05
Do założenia wątku zainspirowała mnie runa Algarii smile
W bardzo dużym skrócie, bo temat jest obszerny. Zajmowała się nim kiedyś H. Kotwicka
Wg Majów jest 20 pieczęci i 13 tonów. Każda pieczęć, np. Biały Pies ma 13 tonów. Razem tworzą 260 kombinacj - jest to TZOLKIN, czyli kalendarz Majów.

1. Fala narodzin - jest to 13 dniowy odcinek czasu, w którym akurat znalazła się data Naszych narodzin. Fala taka wyznacza tło Naszego życia przyciąga określoną tematykę. Takie jakby tło wydarzeń, energia, w która będzie towarzyszyła tej osobie zawsze w życiu, której energia będzie tłem życia. Jest to sposób duchowego postrzegania wydarzenia, które dzieje się w życiu.
2. Rodzina solarna - to energie, które dana osoba również ma w sobie i najprawdopodobniej będzie się dobrze rozumiała się z osobami które reprezentują te energie. Co roku w dniu swoich urodzin łączymy się na cały rok z jednym z tych znaków, pod przewodnictwem swojej energii urodzeniowej
3. Obecny rok - Żeby sprawdzić, w którym obecnie jesteśmy roku trzeba zobaczyć na numerki pod Rodzina solarną i wybirać ten który pokazuje ile ma się obecnie lat.
4. Partnerzy - osoby, które mają kin dla naszego kinu:
analogiczny - to bratnia duszą "bliźniak" Kinu narodzin. Zawsze niesie go ten sam ton, a więc macie zbliżoną osobowość. Cechą charakterystyczną jest duże podobieństwo wzorca pieczęci.
Partnerem analogicznym może być konkretny człowiek, konkretne źródło Energii albo konkretna Energia dnia. Ty i twój analogiczny partner możecie być powiązani karmicznie lub też mieć do wypełnienia w życiu podobne zadania. W każdym przypadku "analogiczna Energia" jest dokładnie zsynchronizowana z twoją. Pieczęcie analogicznego partnera i Głównego Kinu zawsze przyporządkowane są do tej samej planety. W krzyżu powiązań partner analogiczny znajduje się po prawej stronie Kinu centralnego(głównego).

antypodalny - objawia się w czynnej polaryzacji, czyli na przeciwległym biegunie. Jego zadaniem jest rozbudzenie potencjału pamięci drzemiącej w twojej podświadomości. Partner Antypodalny wprowadza ruch i poruszenie do twojego pola zycia. Wynurza się bardzo znamiennie w napiętej sytuacji- jako konkretna osoba lub specyficzna Energia, zawsze jednak pomaga wyjść z duchowego letargu i najczęściej jest to dla ciebie bardzo nieprzyjemne. W sferze "antypodalnych powiązań" rozbudowuje się maksymalne pole napięć, stwarza potężne bariery,odsłania największe skrajności. Rzucając różnorodne wyzwania , zmusza cię do reakcji- do szukania środków zaradczych, do podjęcia ataku lub przygotowania się do obrony.
Choć jest on twoim "antagonistą" celem jego działań jest sprowokować cię do szukania dróg wyjścia, przemówić do rozsądku, pobudzić do myślenia.
Podobnie jak partner analogiczny posiada ten sam Ton, co Kin główny. W krzyżu powiązań znajduje się po lewej stronie kinu centralnego.
okultystyczny - znajduje się w rezonansie z twoim wnętrzem. Troszczy się on o niespodzianki w życiu, pojawia się w najmniej oczekiwanej chwili i poprzez sieć kompleksowych powiązań , tzw "okultystyczny kwartet" zawsze wnosi coś nieoczekiwanego do życia. Partner Okultystyczny znajduje się w krzyżu powiązan poniżej Kinu centralnego.

Jeśli nie masz obok siebie kwartetu okultystycznego. Dzieje się tak wtedy gdy KIN narodzin znajduje się wewnątrz środkowej kolumny TZOLKIN, biegnącej od Kinu 121 do Kinu 140, nazywanej siódmą mistyczną kolumną albo "kręgosłupem" Tzolkin. Oznacza to ,ze nie potrzebujesz pomocy kwartetu, ponieważ posiadasz silna osobowość i sam, bez jego wsparcia, jesteś wystarczająco mocna "konstrukcją".

Wszystko to to bardzo duży skrót i podstawy.
Ale jeśli macie ochotę, to tutaj mozecie sprawdzić KIN urodzeniowy wg kalendarza Majów:

www.maya.net.pl/index.php?LANG=pl

Jeśli ktoś będzie chciał, to mogę mu zinterpretować KIN urodzeniowy - oczywiście w miarę możliwości czasowych tongue_out
Wpisujcie tylko nazwy i numery KIN-ów
Obserwuj wątek
    • nikix4 Re: instrukcja :) 30.05.15, 00:07
      Wklejam jeszcze raz link, tym razem z instrukcją wink

www.maya.net.pl/index.php?LANG=pl
      po otwarciu klikacie w metrykę tongue_out
      • leda-is-one Re: instrukcja :) 30.05.15, 05:36
        Bardzo proszę Nikix,zgłasza się Niebieska Magnetyczna Małpa kin 131.Dziękuje z góry.
        Kiedyś mnie to bardzo interesowało,ze zmianą miejsca zamieszkania chyba mi sie niektore zainteresowania przykurzyły.Fajnie że je przypomniałaś,bo zapomniałam też co mi niesie mój Kin i ta Niebieska Małpa.Serdeczności smile
        • nikix4 Re: Leda 30.05.15, 11:29
          Dziś melduje się moja nadświadomość z cudownymi darami. Dzięki niej odkrywam swoją niewinność, opuszczam czysto zwierzęcą formę bytu i z lekkością idę przez życie. Moją siłą jest pogoda ducha i ciepło. Przeceniając surowość i powagę, stłumiłem w sobie radość, poczucie humoru i wrażliwość. Dziś wysadzam w powietrze wszystkie ponure światy.
          Fala małpy to siła lekkości
          Czas, żeby podejść do życia z humorem.

Pieczęć: Niebieska małpa
          Symbol: Małpa, delfin, czakra gardła
          Kierunek świata: Zachód – Miejsce Przemian, Śmierci i Transformacji
          Rodzina Kolorów: Niebieska – reformatorzy / uzdrowiciele (dokonać zmian, uzdrowić, przekształcić, świecić przykładem)
          Planeta: Galaktyczna Wenus (energia zewnętrzna) Siła Lekkości – Siła Humoru – Siła Magii

Ton pierwszy
          Siła Przyciągania – sfera duchowa
          Magnetyczny ton przeznaczenia

Otwórz swoje serce na bezwarunkową miłość. Pozwól, aby dokonał się w tobie święty akt zjednoczenia. Poczuj w sobie wibrację twojego prawdziwego "JA". Poczuj puls kojącej wibracji jedynki. Wniknij świadomie w jej głębię. Dostrzeż nieopisany blask bezwarunkowej miłosci. Przed tobą początek nowego. Stań się sobą! Bądź całym sobą w twoim ziemskim urzeczywistnieniu, które pozwala wzrastać twojemu Świetlanemu Ciału.
          Odkryj tajemnicę paradoksu "oddzielonego JA" w jedności Bytu. Ty jesteś inicjatorem nowości! Ty jesteś jedynym, który potrafi znaleźć drogę! Jesteś jednocześnie punktem wyjścia i ukoronowaniem końca! Być może czujesz się osamotniony lub odłączony od Źródła. Jeśli tak jest, ujrzyj siebie w jedności z twoim Świetlanym Ciałem. Wyobraź sobie istnienie jednego wspólnego serca!
          > TO TY JESTEŚ MĄDROŚCIĄ, KTÓREJ SZUKASZ! <

Mądrość Światła:
          Demaskowanie fałszu; Humor; Niewinność; Lekkość; Pogoda ducha; Pełna akceptacja życia; Wiedza spirytualna; Elastyczność; Inteligencja; Spontaniczność; Próba sił; Wybiegi; Przejrzystość; Pryncypium współtworzenia; Przebrzmiała magia; Dyskrecja
          Platforma tonu 1 umożliwia wszelki rozwój. Dzięki sile Tonu Magnetycznego przynależna pieczęć posiada zdolność maksymalnej koncentracji swojego potencjału energetycznego na Ziemi. Osoba związana z tonem l dysponuje szczególną siłą przyciągania do swojego pola określonych treści oraz ludzi. Co więcej, pole promieniowania tego tonu sprawi, że stanie się on ogniskiem, wokół którego będą chcieli i mogli gromadzić się inni ludzie. Ton l wspiera też zdolności medytacyjne.

Mądrość cienia:
          Zbyt duża powaga; Brak humoru; Sarkazm; Skrytość; Zatajanie prawdy; Igranie z ogniem; Przeciążenie; Pech; Zrządzenia losu; Małomówność; Zakłamanie; Natłok wydarzeń; Niedyskrecja; Rozdarcie; Gry i igraszki; Iluzje
          Na biegunie cienia – stworzonym przez określoną EGO-świadomość – może spotęgować się oddziaływanie wzorców cienia pieczęci bezpośrednio związanej z tonem pierwszym. Energia cienia wkroczy do życia codziennego w formie czysto fizycznej (niepowodzenia, choroba, pech, strata).
          Wyolbrzymiona pewność siebie znacznie rozszerza zasięg oddziaływania wzorców cienia. Osoba taka stara się uzależnić od siebie innych, opanować ich wolę i czyny (często całkiem nieświadomie!). Nie jest też wykluczone pojawienie się tendencji do zniewalania i wykorzystywania słabszych osób. Ponieważ Ton Magnetyczny cechuje statyczna siła działania, może pojawić się ospałość, lenistwo i brak inicjatywy.

Transformacja cienia:
          Stań się światłem! Mów bezpośrednio prawdę! Pozostań wrażliwy, serdeczny i uczuciowy. Naucz się ze spokojem przyjmować wszystkie niepowodzenia, zrządzenia losu, nagłe wtargniecie życia. Wykorzystaj wrodzoną nadwrażliwość do uzdrowienia swojego przewrażliwienia.
    • inguszetia_2006 Re: metryka urodzenia wg Majów 30.05.15, 10:32
      Witam
      Chciałaś to masz - 69 Czerwony Samoistny Księżyc. To znaczy, że co? Muszę się wczytać w ten kalendarz, ale nie dziś na pewno, bo nie mam czasu. Zaciekawiłaś mnie. Rzuć jakimś słowem o tym czerwonym księżycu, co? Aha, nie dziwi mnie, że Księżyc mi wyszedł.
      Gdzie się nie obrócisz Księżyc z tyłu;-P Lubię Księżyc, nie boję się go, mój ci On!;-D
      Pzdr.
      Ing
      • nikix4 Re: metryka urodzenia wg Majów 30.05.15, 11:46
        Ja lubię wiatr i burzę tongue_out

KIN 69 – Czerwony Samoistny Księżyc
        Dziś zmieniam podejście do ludzi i dotychczasowy styl życia Zrzucam wszystkie maski, odchodzę od utartych poglądów i szablonowego myślenia. Dziś idę na całość Wszystko, co stare, rzucam w nurt rzeki życia i czekam cierpliwie, by naturalny żywioł pomógł mi przełamaćzatory mentalne.
        Pieczęć 09 / MULUC / Czerwony Księżyc
        Symbol: Krople deszczu; woda; lotos, Światło latarni morskiej
        Rodzina Kolorów: Czerwona
        – inicjatorzy / prekursorzy
        - przetrzeć szlaki, wtajemniczyć, przebudzić, stworzyć bazę wyjściową...

Mądrość Światła :
        Podświadomość; Przebudzenie; Pamięć; Wiedza mistyczna; Prawdziwa tożsamość; Dojrzałość życiowa; Ulga; Zapał; Mądrość; Doświadczenie; Znaki; Spostrzegawczość; Pryncypium komunikacji z wyższymi wzorcami duchowymi; Oświecenie duchowe; Siła oczyszczania; Postępowość; Zmiana poglądów; Regulacja procesów życiowych; Przystosowanie się do życia.

Mądrość Cienia :
        Brak sensu; Przygaszenie; Zagubienie; Negatywne afirmacje; Pozorny spokój; Napięcie nerwowe; Blokady; Powściągliwość; Upór; Duma; Niechęć do życia; Lekceważenie znaków ostrzegawczych dawanych przez życie; Tłumienie boskiego Światła; Stagnacja; Ból i cierpienie; Wypłukiwanie starych osadów; Zakłamanie; Obłuda; Zaślepienie...

We wzorcu cienia – przywołanym przez "raczkujące" EGO – pojawiają się wynaturzone obrazy, dające boleśnie znać o sobie na płaszczyźnie emocjonalnej. Rodzi się chęć walki, która, w zależności do poziomu osobowości, może zamanifestować się w formie czynnego oporu, przez awanturniczość do intelektualnych, sofistycznych postaw (postawa człowieka świadomie posługującego się fałszywymi przesłankami, usiłującego udowodnić rzeczy nieprawdziwe) włącznie. W sferze potencjalnych prawdopodobieństw skrywa się "wątpliwy" styl życia, ekscesy, skłonność do nałogów i samozniszczenia. Mogą zamanifestować się silne reakcje emocjonalne – wybuchowość, rozczulanie się nad sobą, jak również uczucia i twarze na pokaz. W polu takiej osoby zaznacza się duża konfliktowość.

Transformacja Cienia
        - Zrzuć woal zapomnienia. Obudź się. Przejrzyj na oczy.
        - Skoncentruj się na swoim wnętrzu. Spójrz na nowe trendy.
        - Jeżeli otworzysz się na promień przypomnienia, dostąpisz zaszczytu boskiego prowadzenia.
        - Stań się świecącą latarnią... Szukaj potrzebujących, którzy w pełni zaakceptują twój sposób wyrażania.
        - Przestań walczyć. Zaufaj naturalnym procesom.
      • inguszetia_2006 Re: metryka urodzenia wg Majów 30.05.15, 12:01
        Witam
        Dziękuję. Już zaszalałam na szybko w sieci. 69 to Jezus i Budda i jakiś tam ichniejszy Quacoś tam coś tamwink Tak mi napisali. Ton 13. Pieczęć - Krokodyl. Idę doczytać, bo zaraz na rower pędzę. He, he... Krokodyl...;-D No, gębę mam niewyparzoną, ale żeby od razu Krokodyl?;-P
        Pzdr.
        Ing
    • algaria algaria - kin 31 30.05.15, 12:46
      Kin 31 - Niebieska Wiodąca Małpa.... no wiecie co? Małpę rozumiem ale niebieską wink
      • nikix4 Re: algaria - kin 31 30.05.15, 20:16
        KIN -31 Niebieska Wiodąca Małpa
        Dzisiaj obowiązuje pogoda ducha, lekkość i humor. Dziś nie zatajam prawdy o sobie, uwalniam się od pesymizmu, powściągliwości, powagi; przełamuję ustawiczne milczenie i zaczynam cieszyć się życiem. Bez zażenowania opowiadam o swoich marzeniach, bez łez mówię o bolączkach i zmartwieniach. Dziś nie jestem ani lepszy, ani gorszy od innych. Tylko tak przełamię smutek.
        Mądrość Światła:
        - Demaskowanie fałszu; Humor; Niewinność; Lekkość; Pogoda ducha; Pełna akceptacja życia; Wiedza spirytualna; Elastyczność; Inteligencja; Spontaniczność; Próba sił; Wybiegi; Przejrzystość; Pryncypium współtworzenia; Przebrzmiała magia; Dyskrecja...
        Mądrość Cienia :
        - Zbyt duża powaga; Brak humoru; Sarkazm; Skrytość; Zatajanie prawdy; Igranie z ogniem; Przeciążenie; Pech; Zrządzenia losu; Małomówność; Zakłamanie; Natłok wydarzeń; Niedyskrecja; Rozdarcie; Gry i igraszki; Iluzje...
        Transformacja Cienia
        - Stań się ŚWIATŁEM! Mów bezpośrednio prawdę! Pozostań wrażliwy, serdeczny i uczuciowy.
        - Naucz się ze spokojem przyjmować wszystkie niepowodzenia, zrządzenia losu, nagłe wtargniecie życia.
        - Wykorzystaj wrodzoną nadwrażliwość do uzdrowienia swojego przewrażliwienia....
        Rodzina Kolorów - Niebieska
        - reformatorzy / uzdrowiciele
        - dokonać zmian, uzdrowić, przekształcić, świecić przykładem...
        • algaria Re: algaria - kin 31 30.05.15, 23:55
          Jak bym o sobie czytała - nawet ten kolor niebieski jest mój - uwielbiam go..
          Dziękuję Ci bardzo za wytłumaczenie
          Już od dawna godzę się z tym czego nie mam siły/odwagi zmienić - mam nadzieję że już z niczym więcej nie będę musiała się godzić
          • nikix4 Re: algaria - kin 31 31.05.15, 22:04
            Ja jestem dzieckiem "niebieskiej burzy". Buduję a potem niszczę, a potem znowu buduję i znowu niszczę. Nawet jak staram się bardzo, żeby nie niszczyć, to i tak się coś wydarzy, że zniszczy to co zbudowałam. Sztorm, tornado wszystko jedno. Na pocieszenie ma Feniksa wink
            Żebym mogła budować od nowa.
            Wiesz, złego diabli nie biorą tongue_out
            • algaria Re: algaria - kin 31 31.05.15, 22:09
              Ale ja już żyje prawie jak pogodzona ze wszystkim ascetka i myślę sobie że już więcej nie wytrzymam by się pogodzić wink
              • nikix4 Re: algaria - kin 31 31.05.15, 22:15
                To zamieńmy się na chwilę smile
                Ja będę miała jakiś czas święty spokój, Ty różnego rodzaju atrakcje.
    • gosia44114 Re: metryka urodzenia wg Majów 30.05.15, 13:07
      ooo...ciekawe to, bardzo proszę smile KIN 6 -Biały Rytmiczny Łącznik
      • nikix4 Re: Gosia 30.05.15, 20:30
        KIN 6 - Biały Rytmiczny Łącznik
        Dziś zadbam o zachowanie umiaru i nie stracę poczucia równowagi. Życie toczy się pomiędzy braniem i dawaniem. Moim celem jest nauczyć się puszczać wolno to, co minęło. W przeciwnym razie mogą pojawić się problemy, ból, stres lub załamanie.

Zapomnij o porażkach i przebacz. Kwestie pamiętliwości i uwolnienia.

Jesteś siłą porządkową i stabilizatorem, oczyszczasz teren, normalizujesz sytuację. Jesteś człowiekiem sukcesu. Szybciej niż inni możesz zrobić karierę, osiągnąć cel, wspiąć się wysoko w rozwoju osobistym, ale pod jednym warunkiem powinieneś puścić przeszłość. Tobie nie wolno być pamiętliwym, żyć tym, co minęło. Ty masz oczyszczać, sprzątać, iść do przodu i usuwać wszystko to, co zagraża życiu, co jest toksyczne, bezużyteczne i straciło energetyczne znaczenie. Gromadzenie staroci, śmieci i pamiątek nie należy do twojej drogi.

Jesteś panikarzem i biednym ego zaśmiecasz teren, zaszczepiasz niepokój. Strach paraliżuje ci myśli i ruchy. Wszystkiego panicznie się boisz (ciemności, jazdy windą, kieszonkowca), wszędzie wietrzysz zagrożenie lub widmo śmierci. Wciąż trzymasz coś na czarną godzinę, gromadzisz rzeczy na zapas. Jesteś typem zbieracza, wszystko może ci się przydać. Jesteś rozkojarzony, przygnębiony, uszczypliwy, zarozumiały. Sam szukasz zaczepki, chcesz wszystko kontrolować. Uważasz, że tylko ty masz rację. Zagrzebałeś się w przeszłości. Nie potrafisz przebaczyć. Ten, kto zwróci ci uwagę, od razu staje się twoim wrogiem. Los będzie dawał ci liczne ostrzeżenia. Jeśli je zlekceważysz i nie zmienisz kursu, spadną na ciebie nieszczęścia, zaczniesz tracić to, co jest ci drogie.

Poddaj się sile przemian. Posłuchaj tej części w tobie, która woła o transformację. Bądź przystępny dla mądrości przeznaczenia. Nic nie dzieje się bez przyczyny.

Mądrość światła:
        Każdy, kto chce wiele w życiu zrobić i zamierza pójść wyżej, wybiera na moment narodzin pole Energii CIMI. Największy skok w rozwoju człowiek osiąga tylko wtedy, kiedy potrafi zostawić przeszłość. W potencjale Cimi tkwią siły, które wspierają procesy związane z puszczaniem tego, co bezużyteczne, zbędne, co się przeżyło. Siła Łącznika pomaga przezwyciężać wszystko, co utrudnia postęp. Kto pozostawił za sobą przeszłość i śmiało patrzy w przyszłość, może dokonać wielu skoków kwantowych w życiu. Pole Energii Cimi pomaga przełamywać stare wzorce zachowań, uwalniać się od banalnych spraw, negatywnych przyzwyczajeń, przebrzmiałych autorytetów, lęku o egzystencję, dobra materialne, majątek. Zdolność pozostawiania starych światów jest cechą Wyższego Ducha (naszego Solarnego "Ja"). Rozwinięcie tego poziomu świadomości w trudnych warunkach ziemskich jest największym sukcesem życiowym, aktem najwyższej dojrzałości duchowej.

Mądrość Cienia
        Wzorzec Cienia objawia się wtedy, kiedy człowiek stawia na pierwszym planie swoje operatywne ego. Nisko wartościowanie otaczającego świata może objawić się na zewnątrz jako postawa lub osobowość negująca absolutnie wszystko wokół. Człowiek ten popada zazwyczaj w nerwicę lub psychozę strachu. W ekstremalnych przypadkach może wynurzyć się chęć popełnienia samobójstwa. W polu tej osoby krąży wyimaginowane widmo permanentnego zagrożenia lub wręcz śmierci. Często pojawia się tendencja do bezmyślnego nabywania czegoś nowego. Chcąc zagłuszyć podświadomy lęk, osoba ta czuje potrzebę chorobliwego gromadzenia rzeczy na zapas.
    • ag_at5 ag_at 30.05.15, 13:20
      Kin 202. Poproszę
      • nikix4 Re: Agat 30.05.15, 20:47
        KIN 202 - Biały Rezonansowy Wiatr
        Wiatr to oddech ducha, oddech życia, to energia, ktora ucieleśnia rozpraszanie i zasianie dobrych idei i nasion. To energia inspiracji duchowej, marzycieli i wizjonerów. Wiatr jest energią stojącą za naturalnymi cyklami pogodowymi, zmianami kulturowymi, erozją
        Od teraz ufam już wyższemu prowadzeniu i uwalniam się od poczucia wyobcowania, rozłąki, osamotnienia. Umacniając siłę ducha jestem teraz w stanie zreformować swoje przekonania. Podejmuję teraz dialog z moim Ego – przestaję patrzeć pod nogi, a zaczynam patrzeć przed siebie.

- Dziś umacniam siłę ducha i nie boję się zreformować swoich przekonań.
        - Dziś zaufam wyższemu prowadzeniu i uwolnię się od poczucia wyobcowania, rozłąki, osamotnienia.
        - Dziś podejmuję dialog z moim Ego - przestaję patrzeć pod nogi, a zaczynam patrzeć przed siebie

Mądrość Światła :
        - Siła ducha; Inspiracja; Teraźniejszość; Prawda; Prostota; Praojciec; Wsparcie; Natchnienie; Integracja biegunów; System oddechowy; Witalność; Komunikatywność; Trzeźwe spojrzenie; Równowaga wewnętrzna; Dyplomacja; Zdyscyplinowanie; Towarzyskość; Silna baza wyjściowa; Samodyscyplina

Mądrość Cienia :
        - Zwątpienie; Brak poczucia więzi z Bogiem; Kwestia rozłąki; Samotność; Brak poczucia więzi z ludźmi; Kompleksy; Niskowartościowanie siebie; Narzucanie swoich racji; Straty

Transformacja Cienia
        - Naucz się wyczuwać związek z tym, co boskie podążając za swoją intuicją.
        • ag_at5 Re: Agat 30.05.15, 21:57
          Bardzo uprzejmie dziękuję smile
    • nikix4 Re: zmieniłam zdanie ;) 30.05.15, 18:16
      Dzięki Indze smile
      Uświadomiłam sobie, że mój opis KIN-u dnia to tylko bardzo ogólna interpretacja. Nie wiem, czy ma sens. Dokładny opis wymaga tonów i pieczęci. To jest dla każdego indywidualne połaczenie.
      Dla zainteresowanych wklejam link, jak dokładnie interpretuje się metrykę urodzenia:

tekira.home.pl/KN-K_M.php
      ps. Algaria, Agat i Gosia - waże KIN-y jeszcze opiszę wink
      • ag_at5 Re: zmieniłam zdanie ;) 30.05.15, 18:48
        Cieszę się smile
      • algaria Re: zmieniłam zdanie ;) 30.05.15, 19:20
        Dzięki, dzięki, u mnie możesz tak ogólnie - co czyli kim ja, - tak z Majowego na nasze bez szczegółów i języków naukowych
        Masz rację niech sobie każdy sam zobaczy i poczyta - musiałabyś wszystkie kiny tu opisywać - szkoda zdrowia i energii - to mówię ja cwaniara co się załapał jako jedna z 3 big_grin
    • sylwunka36 Re: metryka urodzenia wg Majów 30.05.15, 19:37
      Kin 231 Niebieska Planetarna Małpa Poproszę, jesli jeszcze można. Pozdrawiam, Sylwia
      • nikix4 Re: Sylwunka 30.05.15, 21:24
        KIN 231 - Niebieska Planetarna Małpa
        - Pesymizm i ociężała głowa blokują moją zmysłowość.
        - Dziś nie jestem aktorem, lecz reżyserem sztuki życia.
        - Trudności i załamania nerwowe, które od czasu do czasu wstrząsają moim życiem, są darem, dzięki któremu rozwijam się i wzrastam.
        - Dziś z dziecinną lekkością otwieram się na to, co przyjdzie.
        - Radość i pogoda ducha będą towarzyszyć mi przez cały dzień bez względu na to, co się stanie.

Mądrość Światła :
        - Demaskowanie fałszu; Humor; Niewinność; Lekkość; Pogoda ducha; Pełna akceptacja życia; Wiedza spirytualna; Elastyczność; Inteligencja; Spontaniczność; Próba sił; Wybiegi; Przejrzystość; Pryncypium współtworzenia; Przebrzmiała magia; Dyskrecja...

Mądrość Cienia :
        - Zbyt duża powaga; Brak humoru; Sarkazm; Skrytość; Zatajanie prawdy; Igranie z ogniem; Przeciążenie; Pech; Zrządzenia losu; Małomówność; Zakłamanie; Natłok wydarzeń; Niedyskrecja; Rozdarcie; Gry i igraszki; Iluzje...

Transformacja Cienia
        - Stań się Światłem! Mów bezpośrednio prawdę! Pozostań wrażliwy, serdeczny i uczuciowy.
        - Naucz się ze spokojem przyjmować wszystkie niepowodzenia, zrządzenia losu, nagłe wtargniecie życia...
        - Wykorzystaj wrodzoną nadwrażliwość do uzdrowienia swojego przewrażliwienia....
        • sylwunka36 Re: Sylwunka 30.05.15, 23:18
          Dziękuję Ci bardzo, bardzo! Pozdrawiam wiosennie, Sylwia
    • maczlijka Re: metryka urodzenia wg Majów 31.05.15, 00:31
      Nikix a co to jest Klan prawdy?
      • leda-is-one Re: metryka urodzenia wg Majów 31.05.15, 04:58
        Dziękuje Nikix smile
      • nikix4 Re: metryka urodzenia wg Majów 31.05.15, 11:08
        Kalendarz Majów ma 20 pieczęci. Pieczęcie dzielą się na 4 grupy: Klan Krwi, Klan Nieba, Klan Ognia i Klan Prawdy - czyli odpowiednio: prawa stopa, lewa stopa, prawa ręka i lewa ręka
        Klan prawdy, to klan lewej ręki.
        biała chromatyka jest cyklem ześrodkowania i medytacji:
        siła serca osiąga pułap zdolności metafizycznych aż do jasności spostrzeżeń
        Kciuk, to Białe Psy - bezinteresowna miłość, postrzeganie ponad-zmysłowe, kontrola emocji, lojalność, partnerstwo, nerki
        Wskazujący – Niebieskia Małpa - magia strachu i magia miłości, wiedza spirytualna, demaskowanie fałszu, pułapki, optymizm, guru
        Środkowy – Żółty Człowiek - doświadczenie życiowe, wolna wola, próby manipulacji, sugestie, współpraca, ciało przyczynowe
        Serdeczny – Czerwony Wędrowiec - wolność wewnętrzna, odejście od tradycji, kontakt z wyższymi wymiarami, rozwaga, skromność
        Mały – Biały Mag - postrzeganie ponadzmysłowe, praworządność, uczciwość, czujność, pokusy, bezinteresowność, medytacja
        • maczlijka Re: metryka urodzenia wg Majów 31.05.15, 15:49
          Dzięki smile Fajne to tylko trochę trudne do ogarnięcia.
    • rozmaryn_1 Re: metryka urodzenia wg Majów 31.05.15, 10:03
      Ciekawe to, dzięki Nikix smile
      Dowiedziałam się , że jestem Czerwonym Planetarnym Wędrowcem smile
      • sabina_online Re: metryka urodzenia wg Majów 31.05.15, 18:36
        KIN 7 Niebieska Rezonansowa Ręka
      • nikix4 Re: metryka urodzenia wg Majów 31.05.15, 22:11
        Pasuje do Ciebie smile
        Tak mi się wydaje.

Czerwony Planetarny Wędrowiec
        - Dzisiejszy dzień stwarza mi dogodną możliwość do urzeczywistnienia mojego prawdziwego Ja.
        - Wolność i nieograniczone pole działania stają się celem mojego życia.
        - Nie ma stanu spoczynku - panta rhei.
        - Dziś zrobię tylko to, co rzeczywiście chcę zrobić. Tam, gdzie się dzisiaj pojawię, niebo zstąpi na Ziemię...
        - przetrzeć szlaki, wtajemniczyć, przebudzić, stworzyć bazę wyjściową...

Mądrość Światła:
        - Wolność; Przełamywanie granic; Ciekawość; Nowy kierunek; 'Filar Nieba'; Możliwości; Samozaparcie; Talent twórczy; Wola działania; Siła ducha; Ruchome punkty zaczepienia; Podróżny w czasie i przestrzeni; Niebiański wędrowiec;Posłaniec niebios; Moc; Mistyczna podróż; Współczucie; Pryncypium wzrostu duchowego; Przełamywanie obowiązujących norm i autorytetów; Dar przezwyciężania sprzeczności; Równowaga psychiczna...

Mądrość Cienia - owoce :
        - Ucieczka od życia; Potrzeba izolacji; Wycofanie się; Lęk przed nieznanym; Powściągliwość; Uwikłanie w karmę; Nieśmiałość; Przeszkody; Frustracje; Nałogi; Agresywność; Zniewolenie; Brak oparcia; Uzależnienie; Przeszkody; Tęsknota; Stres; Niezadowolenie z siebie; Brak równowagi wewnętrznej; Kompleksy; Skłonność do przesady...

Transformacja Cienia
        - Zbadaj granice swoich możliwości, przyjmując nowe wyzwania.
        - Przyciągaj światło do własnego wnętrza i oświetlaj nim innych.
        - Zaufaj sile odczuć i wykorzystaj każdą szansę, każdą okazję, każdą propozycję.
        - Poznaj swoją moc. Uwierz w siebie.
        - Patrz na życie jak na cudowną podróż w nieznane.
        • rozmaryn_1 Dzięki Nikix :) 01.06.15, 17:53

• inguszetia_2006 Re: metryka urodzenia wg Majów 31.05.15, 23:13
      Witam
      Nikix, zabiję cięwink Przeleciałam już swój kalendarz do 52 roku życia. Ha, ha... zero tajemnic. W 2015 jestem w błękitnej elektrycznej wichurze. I mam to mamrotać;-P
      I Activate in order to Catalyze
      I Bond Energy
      I seal the matrix of self-generation
      With the Electric tone of Service
      I am guided by the power of Abundance

A w 2016 będę w Kinie 4. Chce się żyćwink

I Define in order to Target
      I Measure Awareness
      I seal the input of flowering
      With the Self-existing tone of Form
      I am guided by the power of Universal Fire

Pzdr.
      Ing
      • nikix4 Re: metryka urodzenia wg Majów 31.05.15, 23:31
        tongue_out
        Inga a ma to przełożenie na Twoją przeszłość ?
        Bo u mnie to jak do tej pory sprawdza się prawie w 100%
        Mam nawet zainstalowany kalendarz w kompie i próbuję dostosować to co robię, te najważniejsze sprawy do konkretnego dnia.

Moje wyzwanie : utrzymanie się w życiu na jednym kursie, takim który pozwoli im na połączenie wiedzy i umiejętności, nie pozwalanie by to burze decydowały gdzie mają zmierzać.

Próbuję te burze opanować. Raz mi się udaje a raz nie.
        Jak jeszcze trochę poćwiczę to sobie kupię okręt tongue_out
        • inguszetia_2006 Re: metryka urodzenia wg Majów 31.05.15, 23:50
          Witam
          Ma przełożenie. I to jakie! W 2001 urodziłam córkę. I co ja paczę? Red lunar moon.
          I sobie czytam afirmację na ten rok, która kończy się tak - "I am guided by the power of Birth". Pod czerwonym Księżycem zostałam mamą;-D
          Pzdr.
          Ing

• nikix4 Re: metryka urodzenia wg Majów 01.06.15, 22:52
            smile
            U mnie wszystko pokrywa się też z natalnym.
            Wg Majów moim amuletem jest sześcioramienna gwiazda. W natalnym mam dwa Wielkie Trygony (ognisty i powietrzny) razem w kole tworzą sześcioramienną gwiazdę smile
    • ag_at5 Re: metryka urodzenia wg Majów 01.06.15, 08:44
      Ja tez sobie analizuję. Tony, harmonie, kiny roku i jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Przyjrze sie przeszłości w wolnej chwili.
      Ciekawe to wszystko.
      • algaria Re: metryka urodzenia wg Majów 01.06.15, 13:38
        Gdzie wy to macie? Jak znalazłyście na poszczególne lata - jak ściągnąć kalendarz majów tongue_out - dawać mi tu bo muszę zobaczyć "czym/kim" byłam w zeszłym roku i chce znać przyszły tongue_out Ino migiem miłe mądre Panie ... proszę
        • ag_at5 Re: metryka urodzenia wg Majów 01.06.15, 14:27
          Algario, dużo jest w zakladkach na tej stronie, do ktorej link podala Nikix
          • nikix4 Re: metryka urodzenia wg Majów 01.06.15, 14:32
            Ja mam kilka książek i kilka programów na ten temat.
            Tak jak napisała wyżej Agat - informację masz na stronie z linka.
            Pod tym linkiem masz drzewo życia - tylko po angielsku tongue_out
            www.mymayansign.com/mayaburcum?birthday=1&birthmonth=2&birthyear=1988&sun=yes
            • maczlijka Re: metryka urodzenia wg Majów 01.06.15, 14:51
              Czemu pod polskim linkiem jestem Białym krysztalicznym psem a pod angielskim jakimś orłem..?
              • nikix4 Re: metryka urodzenia wg Majów 01.06.15, 18:57
                Tłumaczenia mogą się nieznacznie różnić ale nie aż tak smile
                Kin -y raczej się zgadzają.

Musisz zaznaczyć czy urodziłaś się przed wschodem słońca czy po wschodzie słońca.
                Może tu jest błąd.
                • maczlijka Re: metryka urodzenia wg Majów 01.06.15, 23:29
                  W drugiej opcji wyszedł mi Jaguar uncertain Nikix czy mogłabyś mi to sprawdzić jak będziesz mieć wolną chwilę? bo ja nie ogarniam - ur. wieczorem 27 lutego 1984.
        • inguszetia_2006 Re: metryka urodzenia wg Majów 01.06.15, 21:52
          Witam
          Ja wsiadłam na spacestationplaza.com. Tu mi się podobają kolory i układ strony.
          Pzdr.
          Ing
    • bronxi Re: metryka urodzenia wg Majów 01.06.15, 09:11
      Więc i ja poproszę kin 85- czerwony rezonansowy wąż
    • ag_at5 Re: metryka urodzenia wg Majów 02.06.15, 17:15
      Ja na dwóch portalach mam ton inny niż na innych dwóch.
      • nikix4 Re: metryka urodzenia wg Majów 02.06.15, 18:55
        Bo są dwa kalendarze : uznany przez Majów, ten którym posługuje się Kotwicka i Dreampsella. Tego ostatniego Majowie nie uznali za swój.
        Na niektórych portalach trzeba do roku urodzenia dodać 308. Ta liczba to błąd w obliczeniach kalendarza. Nie wszystkie portale mają autokorektę.
        • ag_at5 Re: metryka urodzenia wg Majów 02.06.15, 20:21
          Dziękuję. Czyli pierwszy link.
          Weszlam na podany przez Ciebie anglojezyczny i tam mi wyszlo inaczej.
          No nic - ani piękna ani bogata już nie bede, więc wszystko mi jedno smile
          • nikix4 Re: metryka urodzenia wg Majów 02.06.15, 21:38
            Na początek najlepsza jest chyba ta strona, którą podała Inga smile
            Tam jest wszystko.

No nic - ani piękna ani bogata już nie bede, więc wszystko mi jedno smile
            Kto to wie wink
            Ja mam bardzo trudny kin do przerobienia. Najgorszy mam mieć rok 2017. To już nie będzie kolejna burza w moim życiu - to będzie Tsunami. A już nie mam siły na takie atrakcje wink
    • nagietek123 Re: metryka urodzenia wg Majów 03.06.15, 08:18
      A u mnie KIN 3 niebieska elektryczna noc

Coś na ten temat mogę wiedzieć?
      • nikix4 Re: Nagietek 03.06.15, 13:39
        KIN 3 – Niebieska Elektryczna Noc
        Dziś zalewa mnie bogactwo idei, jak zmienić na lepsze moje życie.
        Jeżeli pozostanę głuchy i zamknięty na podszepty intuicji, w moim życiu pojawią się liczne braki: brak nadziei, pieniędzy, miłości.
        Dziś będę się pilnował, aby nie wartościować rzeczy i zjawisk.. Tylko tak stworzę lepszą rzeczywistość.

Mądrość Światła :
        Misterium; Otaczająca ciemność; Świętość; Wgląd we wnętrze; Dom duszy; Podróż do wnętrza; Cisza; Sny; Serce i organy wewnętrzne; Kreatywność; Dostatek; Spokój; Obfitość; Korzystne propozycje; Zgłębianie tajemnic; Niezależność; Głębia spirytualna; Pomysłowość; Integracja
        Mądrość Cienia:
        Zbyt subiektywne nastawienie; Depresja; Potępianie siebie; Obwinianie; Lęk przed zmianą; Osądzanie; Brak punktu oparcia; Fobie; Pociąg do okultyzmu; Niedostatek...

Transformacja Cienia
        - Bądź gotów poddać się sprawdzianowi
        - Jak oceniasz siebie samego?
        - Ogarnij duchowym okiem wszystkie niekorzystne procesy i zapuść się aż na samo dno, aby dostrzec dary, jakie ze sobą niosą
    • ag_at5 Re: metryka urodzenia wg Majów 03.06.15, 10:51
      Nikix - mądrości na trudny czas życzę, wyjątkowej smile
      Dzewczyny, tutaj macie sporo: www.ezoforum.pl/horoskop-majow/
      I kiny też są omawiane, nie wszystkie, ale może znajdziecie swoje.
      • nagietek123 Re: metryka urodzenia wg Majów 03.06.15, 21:35
        Dziękuję Nikix za wsparcie, a Agat za podpowiedź smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka