Dodaj do ulubionych

Zagadka - o karty

24.06.15, 19:23
Zobaczymy jak sobie poradzicie tym razem. Na warsztat wzięłam rozkład "Dziedzictwo" - rozkład trudny do interpretacji

1. Odziedziczone po matce - umiejętność brana życia we własne ręce, ale nie zawsze korzystania z danej szansy. Strach przed zmianami.
2. Czego mnie nauczyła matka. - nic z pozycji siły - wycofania się z własnej woli i głębokiego przemyślenia sytuacji. Nie składania broni, ale i nie walczenia bez potrzeby.
3. Odziedziczone po ojcu. - umiejętność dawania, okazywania uczuć, wylewności. Zdolności artystyczne, bogatą wyobraźnię - w pewien sposób dostałam od ojca róg obfitości z dobrymi cechami i umiejętnościami wink
4. Czego mnie nauczył ojciec. - przeciwieństwie do matki ojciec nauczył mnie odchodzić, zmieniać miejsce, szukać swoich dróg , a nie wycofywać się by nikogo nie urazić. Potarzał - nie podoba ci się, odejdź i szukaj do skutku - bo tobie ma być dobrze - ale nie pal za sobą mostów, bo możesz kiedyś musieć po nich wracać.
5. Co mam naturalnie w sobie. - Umiejętność szybkiego odradzania się
6. Czego się sama nauczyłam. - Bycia niezależną, silną, pewną siebie, tyranką, despotką - tylko w portkach wink

łatwe?
Obserwuj wątek
    • maczlijka Re: Zagadka - o karty 24.06.15, 23:13
      1. 4 monet
      2. 9 buław
      3. as kielichów
      4. 8 kielichów albo 6 mieczy
      5. Sąd
      6. Cesarz
      • nikix4 Re: Zagadka - o karty 25.06.15, 21:31
        Ja na razie trzymam się z daleka od kart tongue_out
        Ale czekam na rozwiązanie.
    • caro-caro Re: Zagadka - o karty 25.06.15, 21:03
      No i zagadeczka smile zatarłam ręce - do roboty.
      1. od razu dylemat ale stawiam na 4 monety
      2. 9 buław
      3. As kielichów
      4. Eremita
      5. Sąd
      6. Król buław
      i jak? Jak zwykle niecierpliwie czekam odpowiedzi tongue_out
      • algaria Mało Was - rozwiązanie 27.06.15, 20:38
        Szkoda że tam mało , ale nie ma co w nieskończoność czekać na "udziałowców"
        Bardzo dziękuję wszystkim za udział nawet nikix
        Nikt nie trafił z was ale "maczlijka była bliżej

1 as monet
        2 2 mieczy
        3 as kielichów
        4 8 kielichów
        5 Sąd
        6 Cesarz

Życzą sobie wszystkie trzy Panie jakieś karty? To chętnie spełnię wasze życzenia smile
        • maczlijka Re: Mało Was - rozwiązanie 27.06.15, 23:12
          Trafiłam 4 na 6, dobra jestem hehe ( niech żyje skromność wink )

Algario znasz może jakiś rozkład na to jak kobieta jest postrzegana przez mężczyzn? Nie mogę sobie nikogo znaleźć i jestem ciekawa dlaczego. Gdybym wiedziała dlaczego to może byłabym w stanie coś zmienić smile
          • algaria Maczlijka 28.06.15, 15:54
            Czekaj, czekaj kochana.. czyli chcesz coś jak analiza siebie?

Nie znalazłam konkretnego ale ułożyłam coś takiego - nie wiem tylko czy o to Ci chodziło

1 Jaka jestem
            2 Jak mnie postrzegają mężczyźni
            3 Tak widzą moja fizyczność
            4 Tak widzą mój intelekt
            5 Takie robię pierwsze wrażenie
            6 Taka jestem przy dalszym poznaniu
            7 Moja największa zaleta
            8 Moja największa wada
            9 To powinnam zmienić w sobie by być atrakcyjniejszą dla mężczyzn (choć faceci powinni Cie brać taką jaką jesteś - tu bym nic nie zmieniała) tongue_out
            10 Tego nie ruszać
            11 To podkreślić w sobie
            12 To ukryć
            • maczlijka Re: Maczlijka 28.06.15, 17:14
              Fajne, właśnie o coś takiego mi chodziło Algario smile Poproszę smile
              • algaria Re: Maczlijka 28.06.15, 17:40
                O matko - mam Ci karty wyciągnąć? big_grin - myślałam że sama sobie chcesz postawić i dlatego rąbnęłam taki duży rozkład big_grin
                Dobrze zatem - wyciągnę Ci karty ale pomożesz mi zinterpretować? ok?
                • maczlijka Re: Maczlijka 28.06.15, 18:06
                  hehehe to tylko karty wyciągnij, z interpretacja jakoś sobie poradzę big_grin Po prostu nie chcę kart sama ciągnąć wink
                  • algaria Re: Maczlijka 28.06.15, 18:22
                    Wyciągnę jeszcze dziś - daj mi chwilkę na oddech i łapanie prania przed deszczem smile
        • caro-caro Re: Mało Was - rozwiązanie 29.06.15, 13:12
          No coś ostatnio nie mam porozumienia z kartami sad i tu świetnie pasuje określenie interpretator do doopy... tongue_out
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka - o karty 27.06.15, 23:31
      Witam
      Wiesz, tak myślę nad tą 2 mieczy, że "nic z pozycji siły" i mi się to nie zgadza. Bo podczas negocjacji musisz mieć asa w rękawie. Może to być broń atomowa, na przykład. Taki przyczajony tygrys, ukryty smok. Czy faktycznie dwójka mieczy jest taka pacyfistyczna?;-P
      Bardzo lubię tę kartę, tak swoją drogą. Jakoś tak do mnie gada, może dlatego, że jestem negocjatorem.
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Zagadka - o karty 28.06.15, 15:38
        inguszetia_2006 napisała:
        2 mieczy
        > Bardzo lubię tę kartę, tak swoją drogą. Jakoś tak do mnie gada, może dlatego, ż
        > e jestem negocjatorem.
        > Pzdr.
        > Ing
        A ona mi świetnie pokazała moment wyjścia na prostą w chorobie młodego - już nie był w " w swoim stanie" ale jeszcze nie w pełni zdrów bo na lekach, ale taki jak przed chorobą.
        Ja mam również do niej wielki i szacunek i respekt i też ją lubię - ona nie jest zła, nie ma złego przesłania - zatrzymuje pęd ale na własnych zasadach.
        Pokazuje mi rozkrok jedna noga w przyszłości a druga w przeszłości ale nie ma już nic złego.
        Pokazuje też dobrowolne wycofanie się by przemyśleć i zastanowić się .. w 8 mieczy - na wycofanie nie masz wpływu, tam się dzieje wbrew tobie - 2 mówi o dobrowolnym zawiązaniu oczu.
    • e-zotynka Re: Zagadka - o karty 19.07.15, 22:37
      Ja nie kumam Twojej wizji kart, ale sprobuje:

1. Odziedziczone po matce - IV. Cesarz?
      2. Czego mnie nauczyła matka. - niby Wisielec..ale jemu sie na ogol tylko zdaje, ze z wlasnej woli..wiec moze 4 mieczy?
      3. Odziedziczone po ojcu. Krol lub Krolowa kielichow?
      4. Czego mnie nauczył ojciec. - 8 kielichow?
      5. Co mam naturalnie w sobie. - 13. Smierc?
      6. Czego się sama nauczyłam. - Krol mieczy?

Fajnie Ci w sumie wszystko wyszlo widzac po interpretacji - gratuluje dobrych kartsmile
      • e-zotynka Re: Zagadka - o karty 19.07.15, 22:43
        uuu, to ta zagadka juz nieaktualna..no nic, ciesze sie, ze chociaz 1 trafilamwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka