algaria 13.08.15, 21:16 Synuś wyciągnął mnie do ogrodu bym z nim pograła - przegonił mnie okrutnie W co graliśmy ? Zapraszam do zagadki - dziś ciut chłodniej więc myślenie wróciło Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babowa Re: Zagadka - gra i zabawa 13.08.15, 23:45 ryc den, i dociagnełam as puch mysle ze to jakas planszowka była monoply? i ze szlo ci lepiej niz synowi Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 08:01 W to grała Algaria ze swoim synusiem: z przełożenia: 2 mieczy, 5 buław, 5 mieczy Kapłan, Królowa denarów, 3 kielichów No miło było, fair play i zabawnie Nie znam tych nowoczesnych gier, mógł to być tradycyjny berek, gra w kosza, siatkówka. Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 11:53 U mnie też ta Królowa denarów trzyma lusterko owalne na rączce, przypomina ono rakietkę do badmintona, wiec badminton tez w sumie może być. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 09:50 Witam 2 kielichów. Kubki do tego są potrzebne? To jest coś w tym stylu? Takie mam skojarzenia z dwójką kielichów. Może być też ringo, ale chciałoby ci się?;-P Ringo to powinien Świat wyjść, albo Koło fortuny raczej. Stawiam na kubki jednak. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
caro-caro Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 11:46 Królowa monet mi się wyciągnęła. Myślę sobie, że mimo, iż pani siedzi na tronie to trzyma w rączce koło - rakietę do badmintona? może być też jakaś zbliżona dyscyplina rekreacyjna Odpowiedz Link
bladamery Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 13:06 spróbuję Wyciągnęłam 5 den. i 4 miecze. Czyli jesteście we dwójkę na dworze, a potem jedno czeka. Wychodzi mi gra w chowanego Odpowiedz Link
bladamery Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 13:09 Na bank było męcząco, bo para w 5 den. ledwo zipie On jeszcze na tych kulach drewnianych, to może w palanta żeście walili - Taki prostu baseball, za mojej młodości główny sport na podwórku Odpowiedz Link
algaria Kochane 14.08.15, 13:30 Wszystkie denary jakie Wam wyszły mówiły o.. Frisbee. Rzucaliśmy łapaliśmy - więcej ja podnosiłam niż łapałam i zziajałam się jak koń po westernie Najbliżej była Inga - instynktownie obstawiała ringo Dla każdej z Was może kartę na tydzień chcecie, albo przesłanie czyjeś? Piszcze a życzenia spełnię z miłą chęcią Odpowiedz Link
bladamery Re: Kochane 14.08.15, 13:49 Frisbeee....musiałam wygugielować Chyba za stara jestem, albo dziecko mam za młode Brawa dla Ingi. Kartę na tydzień przyjmę oczywiście z pocałowaniem w rączkę Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Kochane 14.08.15, 15:06 To ja poproszę kartę na przyszły tydzień, tylko dobra, bo będę załatwiać bardzo ważna sprawę Odpowiedz Link
algaria nagietek 14.08.15, 21:03 Zmachanie się przy planszówce - bardzo mnie rozśmieszyło Karta tygodnia Świat - pozałatwiasz wszystkie sprawy, pozamykasz przeszłość i przygotujesz sobie podwaliny pod przyszłość tylko z uczuciami dwa światy Cię czekają Odpowiedz Link
nagietek123 Re: nagietek 14.08.15, 22:01 Bardzo dziękuję za piękna kartę Ale przyznaj: synuś dawał Ci fory, jakoś nie wyobrażam sobie zasapanej Królowej monet Odpowiedz Link
algaria Re: nagietek 15.08.15, 13:56 może fory nie dawał ale z czasem nauczyłam się i łapać i rzucać Odpowiedz Link
algaria Mery 14.08.15, 21:01 Oj tam za stara - ringo z plastiku i tyle as monet - jako karta tygodnia zapowiada dobry czas, spełnienie i sukces, nogą Ci się trafić nowe propozycje, pomysły - ktoś wyciągnie do Ciebie rękę, groszem sypnie i wszystko się uda... tylko sama się o to postaraj Odpowiedz Link
caro-caro Re: Kochane 14.08.15, 17:06 Gdybyś mogła poproszę bardzo. Zdaję się na Ciebie i na Twoje wyczucie Odpowiedz Link
algaria babowa 14.08.15, 21:09 Rycerz ma denara w ręku i denarem rzuca,a że stoi w miejscu - synuś stał to ja galopowałam po ogrodzie Masz na tydzień 8 mieczy - coś Cię zblokuje tzn coś na co wpływu nie będziesz miała, ugrzęźniesz w tym i się zatrzymasz - może entuzjazm opadnie, może będziesz chciała się wycofać ale nie będziesz wiedziała jak. Czas spokoju, zastoju i przemyśleń głębokich - jak będziesz chciała to się wyrwiesz i sama sobie roboty nadasz - stresu też, ale wszystko zależeć będzie od Ciebie - czy weźmiesz sprawy na spokój czy stres i sraczka na poczekaniu Odpowiedz Link
babowa Re: babowa 15.08.15, 17:25 taaa mam o czym myslec, jak sie zageszcza to na maksa \i wszystkiego sie odechciewa i ten bezruch wlasnie najgorszy, no pomysle i cos wymysle a tydzien jeszcze sie nie zaczał naweet Odpowiedz Link
algaria Caro 14.08.15, 21:05 Karta tygodnia - 7 buław - powalczysz sobie trochę, po przeciwstawiasz się wszystkim, naszarpiesz się, natyrasz - ale poczujesz satysfakcje ze zwycięstwa, wygrasz wojnę a nie tylko bitwę. Tydzień bojowy, ale satysfakcjonujący, nienudny.. tylko z mopem nie lataj za bardzo Odpowiedz Link
caro-caro Re: Caro 14.08.15, 21:13 Dziękuję Oj polatam ja sobie, polatam, mopem też. Obym po kimś nie pojeździła... Cieszę się, że walkę mam szansę wygrać Odpowiedz Link
caro-caro Re: Caro 21.08.15, 18:11 No! siódemka buław w pełnej krasie. Chciałam Ci powiedzieć, że trafiłaś w dziesiątkę. To był naprawdę trudny tydzień. Kilka spraw z cyklu nieszczęścia chodzą parami, które uwielbiają się nakładać, kumulować i rozmnażać w zastraszającym tempie hehe... ale dałam radę. Jestem z siebie dumna udało mi się pokonać problemy i zrobić dokładnie to co było zaplanowane. Dziękuję serdecznie i życzę Ci samych trafnych, pomyślnych wróżb Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 22:15 Witam Poproszę Algario przesłanie jakieś. Takie do przemyśleń. Nie mam nad czym myśleć, najwyraźniej;-P Co ci się będzie chciało. Dziękuję. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Inga 14.08.15, 22:30 Jak do przemyśleń to tylko Saba Na najbliższy tydzień polecam to przesłanie: BARAN 10 NAUCZYCIEL NADAJE TRADYCYJNYM WYOBRAŻENIOM NOWE FORMY SYMBOLICZNE W sytuacji, której stawiasz czoło, musisz podjąć wysiłek analizy, a być może i przetworzenia tego, co wcześniej zauważyłeś i czego się nauczyłeś na temat tradycyjnych ról, jakie odgrywamy w życiu. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Inga 15.08.15, 10:47 Witam Ha, ha... Ale będę miała urlop Dziś wylatuję wieczorem, a ty mi tu takie Saby wyciągasz? A gdzie woda, słonko, drinki i piaseczek?;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Inga 15.08.15, 11:10 Inga wszystkiego tego Ci życzę wody, słonka, drinków i piaseczku i wielbicieli.. dyskretnych,ale urlop bez nich to jakiś niepełny..wracaj szybko, będziemy tęsknic Odpowiedz Link
babowa Re: Zagadka - gra i zabawa 15.08.15, 17:22 Zmachanie się przy planszówce - bardzo mnie rozśmieszyło czemu, rywalizacja moze zmeczyc:0 pomyslam, ze nie mozliwe ze, dalas tak czytelna podpowiedz, ze swieze powietrze i ze jeszcze cie przegonił chcialam byc cwansza i nie dac sie zwiesc tym oczywistosciom:d a ze moj denarowy nieruchomy, to pomyslam ze wlaczylas o kase i wplywy:d Odpowiedz Link