Dodaj do ulubionych

Zagadka - gra i zabawa

13.08.15, 21:16
Synuś wyciągnął mnie do ogrodu bym z nim pograła - przegonił mnie okrutnie
W co graliśmy ?

Zapraszam do zagadki - dziś ciut chłodniej więc myślenie wróciło smile
Obserwuj wątek
    • babowa Re: Zagadka - gra i zabawa 13.08.15, 23:45
      ryc den, i dociagnełam as puch
      mysle ze to jakas planszowka była
      monoply?
      i ze szlo ci lepiej niz synowi
    • nagietek123 Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 08:01
      W to grała Algaria ze swoim synusiem:

z przełożenia: 2 mieczy, 5 buław, 5 mieczy

Kapłan, Królowa denarów, 3 kielichów
      No miło było, fair play i zabawnie smile
      Nie znam tych nowoczesnych gier, mógł to być tradycyjny berek, gra w kosza, siatkówka.
      • nagietek123 Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 11:53
        U mnie też ta Królowa denarów trzyma lusterko owalne na rączce, przypomina ono rakietkę do badmintona, wiec badminton tez w sumie może być.
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 09:50
      Witam
      2 kielichów. Kubki do tego są potrzebne? To jest coś w tym stylu? Takie mam skojarzenia z dwójką kielichów. Może być też ringo, ale chciałoby ci się?;-P Ringo to powinien Świat wyjść, albo Koło fortuny raczej. Stawiam na kubki jednak.
      https://www.wehrfritz.pl/public/photos/big/c/e/2/ce2a9b47932aa35eebf33a6c465f16a6.jpghttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/279aeb29f598.jpghttps://fanbiedronki.pl/files/g/2_Gra_Squap_20130617_21_5.jpg
      Pzdr.
      Ing
    • caro-caro Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 11:46
      Królowa monet mi się wyciągnęła. Myślę sobie, że mimo, iż pani siedzi na tronie to trzyma w rączce koło - rakietę do badmintona? może być też jakaś zbliżona dyscyplina rekreacyjna
      • bladamery Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 13:06
        spróbuję smile Wyciągnęłam 5 den. i 4 miecze. Czyli jesteście we dwójkę na dworze, a potem jedno czeka. Wychodzi mi gra w chowanego smile

• bladamery Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 13:09
          Na bank było męcząco, bo para w 5 den. ledwo zipie smile On jeszcze na tych kulach drewnianych, to może w palanta żeście walili - Taki prostu baseball, za mojej młodości główny sport na podwórku smile
          • algaria Kochane 14.08.15, 13:30
            Wszystkie denary jakie Wam wyszły mówiły o.. Frisbee.
            Rzucaliśmy łapaliśmy - więcej ja podnosiłam niż łapałam i zziajałam się jak koń po westernie
            Najbliżej była Inga - instynktownie obstawiała ringo
            Dla każdej z Was może kartę na tydzień chcecie, albo przesłanie czyjeś? Piszcze a życzenia spełnię z miłą chęcią

https://www.discraft.com/downloads/discs/us_orange_md.jpg
            • bladamery Re: Kochane 14.08.15, 13:49
              Frisbeee....musiałam wygugielować smile Chyba za stara jestem, albo dziecko mam za młode smile Brawa dla Ingi. Kartę na tydzień przyjmę oczywiście z pocałowaniem w rączkę wink
              • nagietek123 Re: Kochane 14.08.15, 15:06
                To ja poproszę kartę na przyszły tydzień, tylko dobra, bo będę załatwiać bardzo ważna sprawę smile
                • algaria nagietek 14.08.15, 21:03
                  Zmachanie się przy planszówce - bardzo mnie rozśmieszyło

Karta tygodnia Świat - pozałatwiasz wszystkie sprawy, pozamykasz przeszłość i przygotujesz sobie podwaliny pod przyszłość tylko z uczuciami dwa światy Cię czekają
                  • nagietek123 Re: nagietek 14.08.15, 22:01
                    Bardzo dziękuję za piękna kartę smile

Ale przyznaj: synuś dawał Ci fory, jakoś nie wyobrażam sobie zasapanej Królowej monet wink
                    • algaria Re: nagietek 15.08.15, 13:56
                      może fory nie dawał ale z czasem nauczyłam się i łapać i rzucać wink
              • algaria Mery 14.08.15, 21:01
                Oj tam za stara - ringo z plastiku i tyle wink

as monet - jako karta tygodnia zapowiada dobry czas, spełnienie i sukces, nogą Ci się trafić nowe propozycje, pomysły - ktoś wyciągnie do Ciebie rękę, groszem sypnie i wszystko się uda... tylko sama się o to postaraj wink
                • bladamery Re: Mery 15.08.15, 10:47
                  dzięks wink
            • caro-caro Re: Kochane 14.08.15, 17:06
              Gdybyś mogła big_grin poproszę bardzo. Zdaję się na Ciebie i na Twoje wyczucie smile
              • babowa Re: Kochane 14.08.15, 18:16
                no jak freesby jak moj kon stoi?
                on sie nie meczy
                • algaria babowa 14.08.15, 21:09
                  Rycerz ma denara w ręku i denarem rzuca,a że stoi w miejscu - synuś stał to ja galopowałam po ogrodzie wink
                  Masz na tydzień 8 mieczy - coś Cię zblokuje tzn coś na co wpływu nie będziesz miała, ugrzęźniesz w tym i się zatrzymasz - może entuzjazm opadnie, może będziesz chciała się wycofać ale nie będziesz wiedziała jak. Czas spokoju, zastoju i przemyśleń głębokich - jak będziesz chciała to się wyrwiesz i sama sobie roboty nadasz - stresu też, ale wszystko zależeć będzie od Ciebie - czy weźmiesz sprawy na spokój czy stres i sraczka na poczekaniu wink
                  • babowa Re: babowa 15.08.15, 17:25
                    taaa
                    mam o czym myslec, jak sie zageszcza to na maksa
                    \i wszystkiego sie odechciewa
                    i ten bezruch wlasnie najgorszy,
                    no pomysle i cos wymysle
                    a tydzien jeszcze sie nie zaczał naweet
              • algaria Caro 14.08.15, 21:05
                Karta tygodnia - 7 buław - powalczysz sobie trochę, po przeciwstawiasz się wszystkim, naszarpiesz się, natyrasz - ale poczujesz satysfakcje ze zwycięstwa, wygrasz wojnę a nie tylko bitwę. Tydzień bojowy, ale satysfakcjonujący, nienudny.. tylko z mopem nie lataj za bardzo wink
                • caro-caro Re: Caro 14.08.15, 21:13
                  Dziękuję kiss
                  Oj polatam ja sobie, polatam, mopem też. Obym po kimś nie pojeździła... Cieszę się, że walkę mam szansę wygrać
                • caro-caro Re: Caro 21.08.15, 18:11
                  No! siódemka buław w pełnej krasie. Chciałam Ci powiedzieć, że trafiłaś w dziesiątkę. To był naprawdę trudny tydzień. Kilka spraw z cyklu nieszczęścia chodzą parami, które uwielbiają się nakładać, kumulować i rozmnażać w zastraszającym tempie hehe... ale dałam radę. Jestem z siebie dumna smile udało mi się pokonać problemy i zrobić dokładnie to co było zaplanowane.
                  Dziękuję serdecznie i życzę Ci samych trafnych, pomyślnych wróżb kiss
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka - gra i zabawa 14.08.15, 22:15
      Witam
      Poproszę Algario przesłanie jakieś. Takie do przemyśleń. Nie mam nad czym myśleć, najwyraźniej;-P Co ci się będzie chciało. Dziękuję.
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Inga 14.08.15, 22:30
        Jak do przemyśleń to tylko Saba

Na najbliższy tydzień polecam to przesłanie: smile

BARAN 10

NAUCZYCIEL NADAJE TRADYCYJNYM WYOBRAŻENIOM NOWE FORMY SYMBOLICZNE

W sytuacji, której stawiasz czoło, musisz podjąć wysiłek analizy, a być może i przetworzenia tego, co wcześniej zauważyłeś i czego się nauczyłeś na temat tradycyjnych ról, jakie odgrywamy w życiu.
        • inguszetia_2006 Re: Inga 15.08.15, 10:47
          Witam
          Ha, ha... Ale będę miała urlopwink Dziś wylatuję wieczorem, a ty mi tu takie Saby wyciągasz? A gdzie woda, słonko, drinki i piaseczek?;-P
          Pzdr.
          Ing
          • leda-is-one Re: Inga 15.08.15, 11:10
            Inga wszystkiego tego Ci życzę wody, słonka, drinków i piaseczku i wielbicieli.. dyskretnych,ale urlop bez nich to jakiś niepełny..wracaj szybko, będziemy tęsknic smile
          • algaria Re: Inga 15.08.15, 13:58
            Mówisz i masz
            https://www.caribe.com.pl/wp-content/uploads/2013/02/drink.jpg
    • babowa Re: Zagadka - gra i zabawa 15.08.15, 17:22
      Zmachanie się przy planszówce - bardzo mnie rozśmieszyło

czemu, rywalizacja moze zmeczyc:0

pomyslam, ze nie mozliwe ze, dalas tak czytelna podpowiedz, ze swieze powietrze i ze jeszcze cie przegonił
      chcialam byc cwansza i nie dac sie zwiesc tym oczywistosciom:d
      a ze moj denarowy nieruchomy, to pomyslam ze wlaczylas o kase i wplywy:d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka