Dodaj do ulubionych

Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;)

30.03.16, 21:02
Mam dla Was czesciowo juz obiecana zabawe - tym razem polaczymy "szafe grajaca" z kartami Tarota, zeby nie bylo smile

Zabawa DLA KAZDEGO, kto ma poczucie humoru, odrobinke dystansu do samego siebie i zna nazwy kart Tarota (tylko Wielkie Arkana). Podajesz jeden Wielki Arkan i otrzymujesz tytul piosenki, ktora sie pod danym Arkanem kryje smile Prosze, zeby Arkana sie (w miare mozliwosci) nie powtarzaly - kto pierwszy, ten ma wiekszy wybor, ale kazda piosenka ma swoj urok wink

Prosze sie wpisywac - pierwsze tytuly podam w piatek...smile

Pozdrawiam tarotowo i muzycznie smile

Anka
Obserwuj wątek
    • ag_at5 Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 30.03.16, 22:48
      Kaplanka.
      poproszę smile
    • pinia1214 Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 07:31
      znowu spiewamy to super poproszęsmile) - cesarzowa
    • leda-is-one Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 07:35
      To ja poproszę Księżyc wink
    • bronxi Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 07:55
      To i ja się wpiszę smile
      Kochankowie..
    • nagietek123 Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 08:22
      To ja poproszę MOC.
    • meda08 Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 08:34
      To ja o Rydwan proszę bo Moc już zajęta smile
    • tabularasa22 Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 09:53
      biorę Diabła - co mi tam big_grin
    • aprepope Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 11:18
      Ostatnia piosenka, ktora zostanie (a jak zostanie kilka, to pierwsza "od gory" liczac), to bedzie dla mnie, a co..jak wszyscy, to wszyscy wink

Zapraszam, zapisujcie sie smialo, bo kart/piosenek zostalo jeszcze bez liku smile
    • algaria Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 13:11
      To ja poproszę Koło fortuny
    • evro44 Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 15:06
      rezerwuję Gwiazdę , oczywiście kłaniam się nisko smile
    • perl-a80 Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 16:55
      Słońce od razu mi przyszło na myśl smile ciekawe co za nim ukryte wink
    • bladamery Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 17:24
      Zgłaszam CESARZA
    • aprepope Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 31.03.16, 19:07
      Kochani, do wyboru pozostaly:

Glupiec, Mag, Papiez, Eremita, Sprawiedliwosc, Wisielec, Smierc, Umiarkowanie, Wieza, Sad, Swiat.

Zapraszam smile
    • aprepope Pierwsze nutki ;) 01.04.16, 00:20
      Zanim udam sie w objecia Morfeusza, czy jak mu tam..to zanuce Wam pierwsze mniej, lub bardziej frywolne kawalki wink a wiec..:

Agat wybrala Kaplanke..prosze tego oczywiscie nie brac do siebie: "Czego sie boisz glupia" Jana Kaczmarka wink

Pinia za to Cesarzowa, a wiec.."Szparka sekretarka" Maryli Rodowicz wink

Leda wybrala Ksiezyc, a wiec.."Papierowy ksiezyc" Haliny Frackowiak wink

c.d.n.

smile
      • pinia1214 Re: Pierwsze nutki ;) 01.04.16, 08:56
        dziekuję bardzo, a to mnie zaskoczyła ta Cesarzowa")) . zaraz posłucham na youtube i "wczytam się" tekst, bede szukać znaczeń.

Pozdrawiam
        • aprepope Re: Pierwsze nutki ;) 01.04.16, 11:16
          to tylko frywolna prima-aprilisowa zabawa, wiec mozna sie znaczen nie doszukac,..ale mialo zaskoczyc, wiec jak sie udalo, to fajnie, pozdrawiam smile
      • ag_at5 Re: Pierwsze nutki ;) 01.04.16, 16:47
        Ależ, jak najbardziej biorę do siebiesmile
        Z premedytacją wybrałam kaplanke, ponieważ tak właśnie żyję. Piosenka zatem wyborna. Onegdaj ją Uwielbialam. Dziękuję smile
    • aprepope :) 01.04.16, 00:31
      Bronxi wybrala Kochankow, a wiec:
      "Baw mnie" w wykonaniu Seweryna Krajewskiego i Urszuli smile

Nagietek postawila na Moc, a wiec.."Supermenka" Kayah smile

a Meda juz na Moc postawic nie mogla--wiec wybrala Rydwan i automatycznie przeboj.."Majteczki w kropeczki" zespolu Bayer Full wink

Pozdrowionka smile
      • bronxi Re: :) 01.04.16, 07:36
        Dziękuję za piosenkę Apre smile
        Chociaż szczerze trudno mi skomentować, bo nie ukrywam, że piosenkę słyszałam może 2 razy w życiu, niestety sad
        Ale to skłoniło mnie do zapoznania się z tekstem oraz posłuchania jej.
        Dziękuję, bo sama bym na pewno nie trafiła na taką piosenkę, a warto posłuchać dawno zapomniane piosenki.
        • aprepope Re: :) 01.04.16, 11:10
          a czemu ja sie w to bawie - sama mam okazje przypomniec sobie piosenki, ktore slyszalam ostatnio lata swietlne temu wink Bardzo prosze Bronxi i ogolnie polecam zapomniane piosenki wink
      • meda08 Re: :) 01.04.16, 08:51
        HaHAHa- rozłożyły mnie te majteczki w kropeczki, super dziekuje smile
        • aprepope Re: :) 01.04.16, 11:11
          bardzo sie ciesze - o to mi chodzilowink
      • nagietek123 Re: :) 01.04.16, 09:07
        Bardzo dziękuję za piosenkę. Czyli mam w sobie Moc smile
        • aprepope Re: :) 01.04.16, 11:13
          Jak sie wybralo taki Arkan, to chyba nie ma innej opcji wink Pozdrawiam smile
    • aprepope Dla Tabularasy, Algarii i Evro 01.04.16, 11:24

a wiec Tabularasa wybrala dosc odwaznie - pod Diabel kryje sie...Atrakcyjny Kazimierz z piosenka "Jako maz i nie maz" smile

Algaria wybrala Kolo Fortuny, a tam..Piosenka Biesiadna "Cztery razy po dwa razy" wink

a Evro zarezerwowala Gwiazde, czyli "W moim ogrodzie" zespolu DABB smile

c.d.n.
      • tabularasa22 Re: Dla Tabularasy, Algarii i Evro 01.04.16, 11:52
        hhahhha, no pozamiatało mnie big_grinbig_grin
        dziękuję , niech pozostanie to żartem big_grin atrakcyjnego Kazimierza przyjmę
        ale za kolejnego malucha to już dziękuję big_grin
        • aprepope Re: Dla Tabularasy, Algarii i Evro 01.04.16, 12:01
          tez sie usmialam wink ciekawa bylam kto sie na tego Diabla pokusi...jak zobaczylam, ze Ty, to spadlam z kanapy, ale od tego sie w ciaze nie zachodzi wink Milego prima-aprilisowego dzionka i pozdrowionka smile
      • algaria Re: Dla Tabularasy, Algarii i Evro 01.04.16, 15:22
        Dziękuję bardzo i wczoraj w pogaduchach z Ledą na temat tego wątku czyli z ciekawości zgadywałyśmy jakie pieśni zostaną nam wybrane - ja strzeliłam właśnie o 4 razy po 2 razy 8 razy raz po raz - tylko sądziłam że to będzie Ledy Księżyc bo tam dalej jest o północy ze 2 razy i nad ranem jeszcze raz. wink Zawsze mnie ta piosnka rozbawia - jeszcze raz dziękuję.
        • aprepope Re: Dla Tabularasy, Algarii i Evro 01.04.16, 16:33
          a to dlatego frywolna grajaca szafe tak piekly glosniki..wink

Pozdrawiam Was Dziewczyny smile
      • evro44 Re: Dla Tabularasy, Algarii i Evro 02.04.16, 14:38
        Dziękuję Aprepope. Zapomniana przeze mnie ( a to moja młodość durna i chmurna) i tekst bardzo poetycki i magiczny.
    • aprepope Dla Perl i Bladej Mery 01.04.16, 12:09
      Perl wybrala Slonce, a wiec utwor "Spalam sie" Kazika Staszewskiego smile

a Bladamery postawila na Cesarza, ktory spiewa: "Mam ochote na chwileczke zapomnienia" glosem uroczej Hanny Banaszak smile

zabawnego odsluchu wink
      • perl-a80 Re: Dla Perl i Bladej Mery 01.04.16, 17:12
        Pierwszy raz to dziś posłuchałam smile niezłe- to by mi na jakąś bliską "przygodę" miłosną wróżyło tongue_out
    • aprepope ZAPRASZAM :) 01.04.16, 12:16

Nasze "Tarotowe Radio" gra do niedzieli wlacznie - ewentualnych wstydliwych zachecam do udzialu w naszej tarotowo-muzycznej zabawie smile

Przypominam, ze w szafie grajacej pozostaly nastepujace frywolne kawalki: Glupiec, Mag, Papiez, Eremita, Sprawiedliwosc, Wisielec, Smierc, Umiarkowanie, Wieza, Sad i Swiat - wszystkie na swoj wlasny sposob fajne smile

Zapraszam smile
    • leda-is-one Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 01.04.16, 14:58
      Umarł król niech żyję król! ślady łez na szybie wyschły.. a mnie się marzy nie tylko Jokohama i nie tylko primaaprilisowo.
      Dziękujęsmile lubię Frąckowiak śpiewanie i jej piosenki.
      • algaria Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 01.04.16, 15:23
        Uwielbiam "Papierowy Księżyc" smile
        • aprepope Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 01.04.16, 16:23
          nie tylko Ty smile
    • aprepope PROSBA :) 01.04.16, 23:15
      Moze byc ktos tak mily i wybrac za mnie (dla mnie!) jedna karte, zebym miala piosenke jedna dla siebie, moze jeszcze dzis? Do wyboru jest: Glupiec, Mag, Papiez, Eremita, Sprawiedliwosc, Wisielec, Smierc, Umiarkowanie, Wieza, Sad i Swiat.

smile
    • aprepope Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 02.04.16, 10:34
      Jak sie mi nikt mily (i uczynny) nie trafia, to sobie sama wylosuje piosenke przy sobocie wink Nie wezme pierwsze wolnej od gory, bo zostalo az 11 z 22, czyli jakby nie patrzec polowa - tu konieczne jest losowanko wink a wiec wypisalam na karteczce pozostale Arkana, przerobilam karteczke na 11 malutkich losow i losuje...(do czego to doszlo - zabawiam sie na forum frywolnie sama ze soba..):

ale jaja....Wieza - ta to sie we mnie chyba "zakochala" wink W trakcie ukladania listy skojarzyl sie mi z tym Arkanem nastepujacy "frywolny"utwor (gdyby to nie byla lista piosenek frywolnych, to i wybor bylby szerszy), a wiec:

"Stokrotka" T. Love

(lece sie wsluchac).

No to co, piosenek zostalo 10, chetnych nie ma, to zamykamy frywolna liste przebojow?

Pozdrowionka smile
    • aprepope Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 08.04.16, 14:43
      Ciesze sie Evro, ze moglam Ci te piosenke przypomniec i ze tak ja odebralas smile

Zanim wykasuje liste, to podam karty/piosenki, ktore nie zostaly wybrane, tak jako ciekawostke:
      O. Glupiec: "Lizak" Jacek Skubikowski
      1. Mag: "Wszystko czego dzis chce" Izabela Trojanowska
      5. Papiez: "Irena moja Milosc" Leszcze
      9. Eremita: "W domach z betonu" Martyna Jakubowicz
      11. Sprawiedliwosc: "Nie dokazuj" Marek Grechuta
      12. Wisielec: "Bara Bara" Milano
      13. Smierc: "Juz taki jestem zimny dran" Mieczyslaw Fogg
      14. Umiarkowanie: "Cicha woda brzegi rwie" Zbigniew Kurtycz
      20. Sad: "Serduszko puka w rytmie cha-cha" Maria Koterbska
      21. Swiat: "Baska" Wilki

Szukanie piosenek i to konkretnie polskich, to byla dla mnie wyborna zabawa i fajna okazja do odswiezenia mojej muzycznej pamieci - dzieki! smile
      • leda-is-one Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 08.04.16, 17:27
        Ze też nie wybrałam Maga....
      • rozmaryn_1 Re: Tarotowa Lista Przebojow Frywolnych ;) 08.04.16, 20:33
        Dopiero teraz poznałam wróżbę na swój temat wink Jak zobaczyłam ten wątek, to pomyślałam, że wybrałabym UMIARKOWANIE. Ale wylosowałam sobie z AW MOC jako tą właściwą. I mam tu całą prawdę o sobie- postrzegam się jako "cicha woda", ale weszłam już w erę supermenki smile Fajna ta wróżba, dzięki Ap smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka