Dodaj do ulubionych

Robicie sobie prezent?

10.12.16, 22:10
w postaci jakiejś nowej talii? Albo ktoś Wam robi (kontrolowany lub niespodziankę)?
Mam ochotę sobie coś zamówić, ale nie wiem kompletnie, co by to miało być smile
Niki, kiedyś pisałaś o swojej ulubionej talii Tarota, taka była mistyczna, ale nie pamiętam jej nazwy, przypomnisz mi? Coś bym sobie obejrzała i nowego kupiła, ale nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy. Ale z drugiej strony wiem, że nowa talia by mnie ucieszyła smile
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 00:18
      Witam
      A myślałaś może o kartach I Ching? Ma ktoś na forum to "cudactwo"? Od dwóch lat już monety rzucam, zapisuję i uczę się I Ching, a jestem dureń jak byłamwink Karty będą mniej skomplikowanym systemem, niedoskonałym, ale może warto się pokusić? Sama o nich myślę. Są różne wersje, musiałabyś sobie poszperać.
      Pzdr.
      Ing
      • rozmaryn_1 Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 18:41
        Jest dużo stron z I Ching, na których można sobie wylosować. Wolałabym coś innego. Poza tym te prognozy są tak ogólne... tylko raz miałam tak dosłowną, że dech mi zaparło smile
    • niki.ix Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 01:10
      Pewnie coś dostane pod choinkę. Starym zwyczajem wink
      Tylko, że muszę tej nowej talii miejsce zrobić w szufladzie, bo już mi się nic nie mieści.
      Czas najwyższy zrobić przegląd i porozdawać talie, które mam w więcej niż jednym egzemplarzu.

kiedyś pisałaś o swojej ulubionej talii Tarota - u mnie to się zmienia co jakiś czas smile
      Chociaż (tylko, że to nie tarot) talia Madame Endora jest talią którą najbardziej lubię.
      Z tarotem teraz poszłam bardziej w kierunku filozofii (tak mnie jakoś naszło) czyli Osho Zen, Tree of life i Tarot Minchiate
      Na co dzień sięgam po tarot świetlistej drogi i thelema dream. Reszta odpoczywa.
      Z nowości bardzo kusi mnie ta talia:
      www.blueangelonline.com/sacred_rebels_oracle.html

Jak dla mnie jest rewelacyjna. Jej główne przesłanie to: żyj swoją własną wyjątkowością, inspiruj życie i dziel się swoim światłem ze światem jako świętym darem.
      • nagietek123 Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 09:01
        Jak dla mnie jest rewelacyjna. Jej główne przesłanie to: żyj swoją własną wyjątkowością, inspiruj życie i dziel się swoim światłem ze światem jako świętym darem.

Cudne przesłanie! I nie patrz na tych, którzy gaszą ten blask bijący z Twoich oczu.
      • algaria Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 13:12
        śliczna talia
      • rozmaryn_1 Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 18:45
        Rzadko wróżysz na forum z Endory, to jakoś nie wczułam się w jej klimat smile
        Thelema Dream jest piękna, właśnie o niej myślałam, ale zastanawiam się, czy to nie będzie kolejny Tarot, który bedzie sobie "odpoczywał", jak to ujęłaśsmile Takich talii mam więcej, a nie wiem, czy by mnie ujęła na tyle, żeby z niej wróżyć, ale biorę ją pod uwagęsmile Szkoda, że nie ma wypożyczalnii kart i nie można pożyczyć na jeden dzień i wypróbować...
        • niki.ix Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 21:31
          Ja właściwie nie wiem czemu ale bardzo lubię Endorę. Chociaż są tam karty które mnie przerażają wink
          Szkoda, że nie ma wypożyczalni kart i nie można pożyczyć na jeden dzień i wypróbować... - to nie to samo ale w księgarni ezoterycznej możesz wziąć do ręki, pooglądać i poczuć energię albo nie smile
    • algaria Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 12:57
      Mi się podobają karty Królestw.. ale chyba najbardziej w tym roku chciałabym dostać albo kalendarz "Czaromarownik" albo wahadło "czakralne". Taką mam jakąś dziwną nieodpartą chęć na ten kalendarz jak żadnego innego roku.
      • rozmaryn_1 Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 18:46
        To jak sobie zamówisz ten kalendarz, daj znać, czy warto smile
        • algaria Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 20:52
          Dam - bo cena przyzwoita i na pewno sobie zamówię. smile
          • meda08 Re: Robicie sobie prezent? 13.12.16, 11:44
            ja go miałam , zamówiłam sobie dwa lata temu. Nic wielkiego ale taki miły był. Kalendarz z róznymi informacjami dotyczącymi "czary-mary", tyle ze nie są one zgłębione. Po prostu miły gadżet na cały rok
    • inguszetia_2006 Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 13:23
      Witam
      Jeszcze mi się przypomniało, że chciałabym Victorian Flower Oracle. Słodkie takie sąwink
      https://www.aeclectic.net/tarot/cards/_img/victorian-flower-oracle-05312.jpg
      https://lacajadepandra.wordpress.com/files/2009/04/rose.jpghttps://2.bp.blogspot.com/-R9wseAX66tQ/T4GYAyRfYYI/AAAAAAAAGn0/6oWNtQsO4J8/s1600/Victorian+Flower+Oracle+Forget+Me+Not+001.jpghttps://www.eso-garden.com/images/uploads_bilder/the_victorian_flower_oracle.jpg
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 13:59
        Takie wiktoriańskie smile
      • rozmaryn_1 Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 18:47
        Fajne smile
      • niki.ix Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 21:33
        Ciekawa.
        Choices mogłaby sobie powiesić na ścianie wink
    • rozmaryn_1 Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 18:48
      A macie może taką dziwną talię? Da się z tym dzialać?
      osiem.com.pl/king-solomon-cards-karty-krola-salomona-instrukcja-polsku-p-5257.html
    • rozmaryn_1 Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 18:51
      Ta mi się bardzo podoba, ładne obrazy:
      osiem.com.pl/whispers-love-angela-hartfield-instrpl-p-5556.html
      • inguszetia_2006 Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 19:11
        Witam
        Kupuj, kupuj, jak ci dusza do tego zagrała. Proste przesłania, coś dla zagubionych. Nie musisz rozmyślać, czy Wieża to wypadek, śmierć, bankructwo, czy może nowe życie po rozwodzie;-P Takie proste przesłania mają siłę przez swoją jednoznaczność.
        Pzdr.
        Ing
        • rozmaryn_1 Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 20:09
          Sama nie wiem, czy mi zagrała, może przez chwilęwink W sumie to miałabym ochotę na coś mrocznego i brzydkiego tongue_out Nie wiem, skąd takie ciągoty big_grin
          • niki.ix Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 21:42
            W sumie to miałabym ochotę na coś mrocznego i brzydkiego - to może coś takiego tongue_out

4.bp.blogspot.com/-WvpYA-jEgPQ/Vc1Bk2YIxDI/AAAAAAAAIys/9DYeKJBTk9Y/s1600/Faeries%2BOracle%2Binterview.jpg
            • rozmaryn_1 Re: Robicie sobie prezent? 13.12.16, 13:10
              Te potworki są faktycznie brzydkie, ale nie dałabym rady z tego wróżyć smile
          • hoaxx Re: Robicie sobie prezent? 13.12.16, 07:55
            Crowley
            • rozmaryn_1 Re: Robicie sobie prezent? 13.12.16, 13:12
              Crowley jest piękny, pomyślę smile
              Chyba jednak nic sobie nie wybiorę tego roku. Żadna talia mnie nie wciąga tak, żebym ją chciała mieć uncertain
          • hoaxx Re: Robicie sobie prezent? 21.12.16, 15:42
            Tu masz bardzo mroczną talię: www.aeclectic.net/tarot/cards/xiii-tarot/
            • rozmaryn_1 Re: Robicie sobie prezent? 21.12.16, 19:12
              Dziękuję, ale już książki zamówiłam smile Talia kobieca w sumie.
      • algaria Re: Robicie sobie prezent? 11.12.16, 20:47
        Taka romantyczna i w moich kolorach smile śliczna
    • sowka8 Re: Robicie sobie prezent? 18.12.16, 10:36
      a ja bym chciała poćwiczyć na lenormandach.. ciekawe czy będzie łatwo...? smile szukam jakiejś talii wlasnie niedrogiej
    • adoptowany Re: Robicie sobie prezent? 18.12.16, 18:41
      kart juz nie zamawiam,juz mam ich bodaj ze szesc,lub siedem talii,to az nadto co potrzebuje, a i tak moja ulubiona i uzywana non stop talia jest Marsylski,ale prezencik a i owszem juz sobie zrobilem, a w zasadzie zrobila mi go malzonka, to sweter i rarytas,nowa plyta Queen z kilkoma nowymi utworami nagranymi jeszcze za zycia Mercurego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka