Gość: elask IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 19:25 Czy robicie jakieś przetwory na zimę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: przetwory 07.07.02, 21:41 przerabiam czeresnie, truskawki, maliny i brzoskwinie. Jarzynki sa dostepne caly czas - swieze albo mrozone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusiaz Re: przetwory IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.07.02, 02:31 robię dzemy z porzeczek,wisni, brzoskwiń.,.malin.. (często je mieszam).i otatnio ulubiony...z truskawek i rabarbaru (z odrobiną mięty )hm.....mniam..., powidla, galaretki z jabłek ,gdy jest ich dużo i ogórki kiszone.....i czasem wisniówke.......na długie zimowe wieczory.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: przetwory IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 03:03 A ja kopcuje lod ( import z Antarktydy). Bardzo sie przydaje w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: przetwory IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.07.02, 09:59 Mus jabłkowy z cynamonem (cudo do zimowej szarlotki), konfitury z wiśni i truskawek,jagody zasypywane cukrem. Lubię też robić sałatki z fantazyjnie i drobno krojonych warzyw (marchew,kalafior,cebula,fasola,kapusta,żółte i czerwone pomidorki,itd.)Zawsze robię chociaż 3,4 słoiki, bo nie tylko są pyszne ale przede wszystkim pięknie wyglądają w tych pękatych słojach, ozdobionych małymi serwtkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: przetwory IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 22:22 Rozumiem, ze mozemy pojsc w barter. Ja Tobie lod z Antarktydy, Ty mnie cos tam z przetworow? A gdzie popieranie rodzimego przemyslu przetworczego? No i rynku wydawniczego? Bardzo serdecznie pozdrawiam TE, ktore chca sie meczyc przy kuchni, kiedy temperatura na zewn. jest ponad 30 stopni. Scan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeruba Re: przetwory IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.07.02, 12:06 Robię, I kilka fajnych pomysłów znalazłem u Grzegorza: www.mniammniam.pl/dzial.php?d=PW Pozdrawiam, Jeruba Jerubanes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: przetwory IP: *.dialup.tiscali.it 09.07.02, 12:20 Dzem pomaranczowy, przecier pomidorowy / z warzywami i bez / - ten, ktory nazywacie ciapa pomidorow, powidla / jak mam sliwki /, papryke w occie, a w tym roku zrobie takze salatke zimowa z ogorkow. Kiedys zgubilam przepis, a niedawno odnalazlam go w Internecie Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: przetwory 10.07.02, 08:01 Ja robię jak mam nadwyżkę plonów. Nie kupuję specjalnie ogórków, truskawek, porzeczek itp. Zwykle przerabiam to co dostanę od kogoś lub wyrośnie u mnie na działce i nie zdołam przejeść. Moja mama natomiast kupuje pomidory i robi przecier pomidorowy, bo nie ma to jak zupa pomidorowa na domowym przecierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: przetwory IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.07.02, 09:34 No dobrze, spis treści mamy, teraz pięknie proszę o szczegóły. Szczegóły dawać! Nie dręczcie mnie dłużej, tylko podzielcie się przepisami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: przetwory 10.07.02, 22:31 A ja jak narazie przerabiałem ostatnio wiśnie na konfitury, odziwo udały się:). Brzoskwiń w tym roku nie przerabiam bo mam na draewie chyba 3:(. A tak przy okazji czy ktoś próbował robić konfitury z cytryn i mu wyszły? Ja robiłem już dwa razy i w smaku owszem niezłe ale wygląd mają niespecjalny:(. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: przetwory 10.07.02, 22:35 A ja jak narazie przerabiałem ostatnio wiśnie na konfitury, odziwo udały się:). Brzoskwiń w tym roku nie przerabiam bo mam na draewie chyba 3:(. A tak przy okazji czy ktoś próbował robić konfitury z cytryn i mu wyszły? Ja robiłem już dwa razy i w smaku owszem niezłe ale wygląd mają niespecjalny:(. Odpowiedz Link Zgłoś