Dodaj do ulubionych

Gdzie? Zagadka

19.04.17, 12:32
Koniec lenistwa czas mózg wysilić tongue_out

Młoda planuje jechać na wakacje przed sezonem - gdzieś leci, tylko gdzie? Oto wasze zadanie - gdzie poleci moja młoda - kraj w Europie - kraj krajem, ale to wyspa - jaka? wink

Spróbujcie odgadnąć kraj i wyspę smile

Zatem do pracy rodacy, każdy uczestnik wygrywa.
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Gdzie? Zagadka 19.04.17, 14:22
      To jest kraj, do którego leci córka Algarii: 7 buław, 3 kielichów, 10 buław.
      Pomyślałam o Majorce, później o Teneryfie.
    • caro-caro Re: Gdzie? Zagadka 19.04.17, 16:24
      Wyciągnęłam 2 monety i 6 monet. Kraj, który łączy i dzieli? Myślę o Irlandii. Skupia wiele kultur. W tym kraju dobrze funkcjonuje wielu przyjezdnych. Ludzie tu pracują i otrzymują zapłatę.
      Turystycznie też warto pojechać, niekoniecznie w sezonie, przecież to piękny kraj. Choć byłoby bardziej oczywiste, że na wakacje to powinno być ciepłe miejsce na poludniu. Jednak trzymam się swojej wersji - Irlandia
      • algaria Re: Gdzie? Zagadka 23.04.17, 13:09
        Dla Ciebie Archanioł na maj - Archanioł Gabriel - Przywództwo
        "Nadszedł czas, byś przyjął swoją pozycję oraz moc przywódcy i z miłością poprowadził innych"
        • caro-caro Re: Gdzie? Zagadka 30.04.17, 11:06
          O matulu! Już tak dawno nie zaglądałam? Przepraszam. Dziękuję za przesłanie smile Przywódcą... nie lubię być, chyba, że w domu. Jakoś te sprawy ogarnę wink
    • inguszetia_2006 Re: Gdzie? Zagadka 19.04.17, 18:16
      Witam
      Wieża! Czyli szukamy wulkanówwink Sycylia(Włochy), Teneryfa(Hiszpania), Islandia? No... mogą być jeszcze trzęsienia ziemi w Wieży, ale pozostanę przy wulkaniewink
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Gdzie? Zagadka 23.04.17, 13:10
        Dla Ciebie Archanioł na maj - Archanioł Metatron - Oczyszczanie czakr
        "Zawołaj mnie, jeśli chcesz oczyścić i otworzyć czakry za pomocą świętych geometrycznych kształtów"
        • inguszetia_2006 Re: Gdzie? Zagadka 29.04.17, 22:01
          Witam
          Cholera! Nie zauważyłamwink Dziękuję. Chcę oczyścić czakry, pewnie, że chcę, tylko co to są "święte geometryczne kształty"?;-P Masz jakiś pomysł? Kryształ?
          Pzdr.
          Ing
          • algaria Re: Gdzie? Zagadka 29.04.17, 23:03
            Raczej mi to nie wygląda na relikwie typu "czaszka św Jerzego jak był mały" wink. Wahadło, kryształy.. o! są takie wahadła kryształowe, 7 kolorowe o kształcie coś jak graniastosłup - może to oto chodzi. Czerwone majtki włóż wink pomarańczowy pas, żółtą podkoszulkę, zielony stanik, niebieski szalik, indygo opaskę na czoło i fioletową czapkę wink
            • inguszetia_2006 Re: Gdzie? Zagadka 29.04.17, 23:10
              Witam
              Ha ha ha... Czerwone majty to będzie dla ciała, a nie dla duchawink Metatron to gada tak, że tylko on sam rozumie, co powiedziałwink
              Pzdr.
              Ing
    • niki.ix Re: Gdzie? Zagadka 19.04.17, 20:48
      Gdzie leci córka Algarii ? - Kapłanka, Rycerz Buław, Pustelnik
      Pierwsze skojarzenie to Malta (przez Rycerza) ale może być jeszcze Santorini, Thassos albo jakaś inna wyspa Grecka czy Włoska. Tam wszędzie są jakieś klasztory.
      • algaria Re: Gdzie? Zagadka 23.04.17, 13:12
        Dla Ciebie Archanioł na maj - Archanioł Michał - Kryształowo- Czyste intencje
        "Bądź pewien, czego pragniesz i skup się na tym z niezachwianą wiarą"
        • niki.ix Re: Gdzie? Zagadka 23.04.17, 19:12
          Dziękuję smile
    • leda-is-one Re: Gdzie? Zagadka 20.04.17, 06:24
      As buław - od początku mnie prześladuje myśl ze to Sycylia-Włochy, więc ten As też mi do niej przypasował.
      /wypadła mi siódemka denarów przy tasowaniu - bogactwo daje ziemia ..i mafie/.
      • algaria Re: Gdzie? Zagadka 23.04.17, 13:14
        Dla Ciebie Archanioł na maj - Archanioł Sandalfon - Delikatność
        "Bądź teraz delikatny wobec siebie. Otaczaj się łagodnymi ludźmi, sytuacjami i środowiskiem"
        • leda-is-one Re: Gdzie? Zagadka 28.04.17, 06:17
          Dziękuję smile
    • algaria Odpowiedź 23.04.17, 13:07
      Bezapelacyjnie wygrała Nagietek - moja córka leci do Hiszpanii na Majorkę i dla Nagietka indywidualna wróżba.
      Dla biorących udział - którym serdecznie dziękuję - przesłanie Archanioła na maj smile
      • niki.ix Re: Odpowiedź 23.04.17, 19:19
        To już wiem skąd u mnie te karty: Klasztor LLuc i czarna Madonna wink
        Na Majorkę przed sezonem ? Ryzykantka? Czy jest nastawiona raczej na zwiedzania niż "plażowanie"?

Życzę jej dużo słońca i ciepłych prądów smile
    • nagietek123 Re: Gdzie? Zagadka 11.05.17, 21:03
      Algario! Jeśli Twoja propozycja jest aktualna, to poproszę o karty na wspólną przyszłość z panem S. Pozdrawiam smile
      • algaria Re: Gdzie? Zagadka 12.05.17, 22:16
        Będę mogła postawić Ci dopiero w niedziele. Mam w sobotę rodzinną uroczystość i jestem strasznie zabiegana. Ale w niedziele już mam wolne wink
        • nagietek123 Re: Gdzie? Zagadka 13.05.17, 10:53
          Innych członków rodziny też dopuść do tej bieganiny i ciesz się spotkaniem smile
          • algaria Re: Gdzie? Zagadka 14.05.17, 14:48
            Kochana! Ja tylko byłam uczestnikiem Komunii u siostrzenicy, ale prze tę pogodę do końca nie wiedziałam co założyć, zwłaszcza, że schudłam i to bardzo więc w to co w miarę mam nowe na mnie wisiało, ale w "panieńskie" wink ciuchy jeszcze nie wchodzę - kiedyś w nie wejdę ale jeszcze niestety się nie dało mnie w nie upchnąć. I tak przy zmianach klimatycznych musiałam zdobyć ubranie i buty na każdą prognozę. A że nie jestem typową kobietą i nie lubię przymierzać to mi się zeszło - zresztą do ubrania było nas 3, bo jakimś cudem borsuk wlazł w garnitur więc się zeszło ze zgromadzeniem odpowiedniej garderoby i stąd brak czasu na wszystko inne. wink

Ale już przechodzę do Twojej prośby, nie wiem tylko o jaki okres czasu chciałaś zapytać - powiedzmy że 3 miesiące czyli tak do polowy września.

1 Jak się widzisz w tej relacji - 2 mieczy
            2 Jak on się widzi - 4 kielichów
            3 Co was połączyło - 6 mieczy
            4 Co trzyma obecnie - Rydwan
            5 Przyszłość relacji do 3 miesięcy - 7 mieczy, Moc, Koło / 3 mieczy

Coś posmutniałaś w tej relacji, wycofałaś się i myślisz co dalej w 2 mieczy. Jest jakaś rozgrywka między wami, jakby każde chciało ugrać coś dla siebie, a Ty tak nie chcesz. Jesteś lub za chwilę będziesz jedną nogą w przeszłości drugą w przyszłości. Utknęłaś bo niby nie chcesz takiej przyszłości jaką On dał Ci przeszłość a jednocześnie boisz się samotności - stoisz i czekasz.
            On z kolei obraził się, bo czegoś nie dostał, nie ma tego o czym marzył, czego chciał. Tak jakby on żył w swoim świecie - w świecie bajek, miał jakieś wyobrażenie na wasz związek, ale to nie jest to czego dostaje od Ciebie. I nie dla tego, że Ty nie spełniasz tego co powinnaś, nie dajesz tego czego on chce, ale on chce więcej, inaczej, tak ma być jak on sobie "uwalił " w głowie, a wszystko inne co dostaje od Ciebie nie jest tym albo nie jest takie jakie on chce. Ma być w ramach to co on chce a Ty wybiegasz poza te ramy i stąd jego "ból", stąd niezadowoleni, szantaż, niechęć, foch i w pewien sposób jest to kara dla Ciebie - S się dąsa, S się pląsa a Ty przeproś pana i daj mu to co on chce. Najgorsze jest to że on się tak bardzo jakby to powiedzieć ograniczył, wsadził w ramy w tym swoim "chciejstwie" że on nie chce nic się ugiąć, stać się bardziej elastyczny - coś jak mały tyran i despota - niestety.
            Co was połączyło w 6 mieczy to nowe pasje, może podróże, może zwiedzanie, poznawanie nowych miejsc i chyba internet bo jakby nie patrzeć 6 mieczy to internet.
            Co was trzyma chyba jakieś wspólne dążenie do celu, rozmowy - bo pan jakby nie patrzeć jest inteligentny, rozmowy i macie wspólne tematy. Tu też są podróże, samochód - może właśnie środek lokomocji jest tym co Was łączy. I chyba też jakaś odległość, możliwość mieszkania i tu i tu.
            Przyszłość nie jest fajna - 7 mieczy poza tym że jest karta nieuczciwości jakiś tajemnic, nieczystych zagrywek jest kartą rozmowy. I sądzę, że taka poważna rozmowa między wami się wkrótce odbędzie co troszkę wzmocni waszą relację w Sile, ale to nagle wszystko odwróci się Kołem i niestety przyjdzie żal, przyjdą łzy, ale i przyjdą konkretne przemyślenia i pokierujesz się rozumem nie sercem. Popatrzysz na Waszą relację nie "oczami" zakochanej kobiety, ale mocno stąpającej po ziemi, realnej i silnej.

Do trzech miesięcy będziecie razem, ale nie będą to sielankowe miesiące, a raczej miesiące trudnych rozmów i trudnych decyzji.
            • nagietek123 Re: Gdzie? Zagadka 14.05.17, 20:10
              Bardzo dziękuję za wróżbę, dziwna ona jest. Że jest to mały tyran - z tym się zgodzę, ale ja tej jego tyranii się nie poddaję - stąd jego "ból". Połączyło nas tak jak piszesz wspólna pasja podróżowania, zdwiedzania, poznawania nowych miejsc. Być może nie spełniam oczekiwań S. i nie mam zamiaru spełniać wink Mam wizję swojego życia, w którym nikomu nic nie narzucam i tego samego oczekuję od S. Łez swoich nie przewiduję, wizja samotnego życia mnie nie przeraża - jeśli wspólne życie zbyt mocno by mnie ograniczało i dotaczało zbyt wielu negatywnych emocji.
              S. owszem, zgłasza różne pretensje pod moim adresem, bo ma taki marudny charakter jak sadzę, ale generalnie wyglada na zadowolonego wink Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
    • nagietek123 Re: Gdzie? Zagadka 14.05.17, 20:13
      P.S. Nie przesadzaj z tym odchudzaniem smile
      • algaria Re: Gdzie? Zagadka 14.05.17, 22:55
        Nie przesadzam samo leci, a do wymarzonego celu jeszcze długa droga wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka